35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
MoBo, wiesz jaki ja cienias jestem jeśli chodzi o wiedzę dotyczącą tego "jak zaciążyć", kurcze, w ogóle w temacie nie jestem (nic nie potrafię ani skomentować, a już na pewno doradzić), więc podczytuję sobie Was, trzymając kciuki, i lajkując
Dla koleżanek Nowych, u mnie nie było problemu z zaciążeniem (chociaż niby cienkie endo miałam), ale z donoszeniem. w tym tygodniu zaczynam 20 tc, czeka mnie drugie genetyczne i proszę trzymajcie kciuki ! bo po tych moich doświadczeniach strach towarzyszy mi od początku...
Dani, nie wiem czy coś przeoczyłam, ale możesz przybliżyć choć trochę miejsce w którym jesteś ? jakiej części Świata dotyczy ? cokolwiek (jeśli możesz i chcesz oczywiście).MoBo, Storczyk31, Margaret.Se, jusst, Moko, Jastin76, Dani, padington lubią tę wiadomość
Jot
"life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"
Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą -
Jot! oj tam, oj tam jaki nie szpec
Pieknie 20 tydzniech tak dalej se czas tyka.
A w domu siedzisz czy lazita do roboty?
No i w koncu co bylo w tym zacIOnzeniu innego niw w innym? Jakies inne specyfiki?
Moze moja lalka VooDoo na plamienia pomogla
Dani jest w Tel Aviv. Chetnie bym odwiedzila, ale pozniej w niektorych krajach nie lubia pieczatki z tej czesci swiata.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 15:35
Storczyk31, Storczyk31, Margaret.Se, Jastin76, Dani lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki w ramach odchudzania zrobiłam i serwuje piszingera z czekoladą
na calej kostce margaryny aaaaaa
ktoś dołącza?
Storczyk31, Moko, Jastin76, padington lubią tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Do 14 tc chodziłam do pracy tak w kratkę, wiecie że miałam problem z plamieniami (dzięki Waszemu VooDoo na szczęście przeszły:), po heparynie dostałam niemalże krwotoku - koszmar, później zapalenie krtani i tchawicy, i ostatecznie klasyczne pawie od rana do wieczora niemalże, które również uniemożliwiły mi pracę i w ogóle robienie czegokolwiek. Z pierwszym trymestrem dolegliwości zaczęły mijać i wróciłam do regularnej pracy. Choć nadal od czasu dopadają mnie mdłości i zdarza mi się wymiotować. Na szczęście mam nielimitowany czas pracy i jak się gorzej czuję, mogę zostać w domu.
U mnie okazało się, że mam mutację homozygotyczną genu MTHFR (kwas foliowy metylowany jest w ograniczonym stopniu), i to mogło być przyczyną moich Strat. Choć nie musiało oczywiście. Miesiąc przed zaciążeniem brałam już zwiększone dawki kwasu foliowego (5 mg) oraz femibion natal 1 (zawiera aktywną postać kwasu foliowego). Po zaciążeniu dołączyłam acard, duphaston i luteinę.
Przepraszam Dani, umknęło mi (dzięki MoBo)...a czujesz się tam bezpiecznie ?
Jot
"life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"
Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą -
Hej dziewczynki
Basiurka Wielkie Gratulacjeniech rosnie zdrowo corcia
Moko bidulko kuruj sie i zdrowiej
Dani zazdroszcze tego sloneczkafakt u mnie dzisiaj tez bylo ale wiatr taki i jednak zimno bo chcialam po zakupkach usiasc na laweczce ale niestety w dupke zrobilo sie zimno po 10sek i ucieklam brrr
Mobo a ja lania nie daje za szalenstwo bo czasami sie nalezy resetw szczegolnosci po takich przejsciach i takim czekaniu
ale pamietaj teraz duzo nawodnienia zeby sluz byl piekniejszy
Jotmoja kochana bedzie dobrze na polowkowym
Witam nowa kolezanke, Jusst
Ja chyba powoli wracam do jedzenia mieska i to mnie cieszydzisiaj nawet wypilam herbatke zielona po tak dlugim czasie bo smak jej byl obrzydliwy i przestalam pic a dzisiaj juz mi smakowala
Caluje reszte :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 16:45
Jot, MoBo, Storczyk31, Moko, Jastin76, Dani, She Wolf lubią tę wiadomość
-
Kotek ja nie pomoge bo teraz mam okres na tzw beztalencie do gotowania i wszystkiegoale licze ze jak wejde w II trymestr to wroca mi skrzydla i znowu bede szefem w kuchni
Sorawdz czy w lidlu bedzie zurekMoBo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Saramago wrote:Dziewczynki w ramach odchudzania zrobiłam i serwuje piszingera z czekoladą
na calej kostce margaryny aaaaaa
ktoś dołącza?MoBo lubi tę wiadomość
-
MoBo wrote:My jutro bedziemy miec dzien 'nalesnika'
W Uk zamiast tlusty czwartek maja wlasnie 'pancake day'
She z czym bedziesz robic?
Ja siem chyba skusze na te nutele bo tyle sie tu o niej slyszy
Następna do odpowiedzi She hahaha:) Chyba więcej w naszej paczce nie ma przyszłych mam na obczyźnie?MoBo, She Wolf lubią tę wiadomość
-
Moko wrote:A Ty chyba w Szwajcarii? Tam też dzień naleśnika czy macie jakieś inne słodkie święto? No właśnie, skoro pytałam już Dani, to co wywiało naszą MoBo do kraju czekolady i zegarków?
Następna do odpowiedzi She hahaha:) Chyba więcej w naszej paczce nie ma przyszłych mam na obczyźnie?
A si si w Szwajcarii. Tu właśnie dupa, se żadnego takiego dnia nie przypominam
Ja pierwsze w UK przez 5 lat byłam, tam mnie ex mąż wywiozl, ale nie wyszło to na dobre związkowi
Później w robocie poznałam terazniejszego i to on mnie przytachal do Szwajcarii, tyle co coś się zaczelo dziać, a tu mu kolega zadzwonił ze jest robotaDużym zbiegiem okoliczności tez dostałam prace w tej samej firmie wiec zaryzykowalismy
Zaskakujące bo nigdy mi się nie spieszylo na obczyzne, no tak wyszłoMoko, Margaret.Se, Storczyk31, Dani lubią tę wiadomość
-
jusst wrote:Ja to jestem niedoczekana!
Test zrobiony przed chwilą w 13 dpo, jedna kreska. Trudno, póki nie ma @ jest nadzieja
Jot, a mniej więcej ile cykli zajęło Tobie zaciONżenie? OD razu, bach, pierwszy?
Jusst jak juz sikosz to rannym lepiej, ale wiem siedzi to i kusi w szafceStorczyk31, jusst lubią tę wiadomość
-
MoBo wrote:A si si w Szwajcarii. Tu właśnie dupa, se żadnego takiego dnia nie przypominam
Ja pierwsze w UK przez 5 lat byłam, tam mnie ex mąż wywiozl, ale nie wyszło to na dobre związkowi
Później w robocie poznałam terazniejszego i to on mnie przytachal do Szwajcarii, tyle co coś się zaczelo dziać, a tu mu kolega zadzwonił ze jest robotaDużym zbiegiem okoliczności tez dostałam prace w tej samej firmie wiec zaryzykowalismy
Zaskakujące bo nigdy mi się nie spieszylo na obczyzne, no tak wyszło
MoBo lubi tę wiadomość