X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani wrote:
    Dziewczyny pojawil mi sie plodny sluz, rozciaga sie w palcach i unosi na wodzie w jednym kawalku. (zrobilam test z woda bo chcialam sie upewnic). Ale czy to mozliwe jak szyjka nisko jeszcze jest? Bo moja wydaje mi sie nadal nisko.
    szyjki mają to do siebie że w ciągu kilku godzin mogą zmienić położenie i stopien otwarcia a poza tym tak jak pisze Jusst w ciągu dnia o różnych porach też jest w różnym położeniu

Dani, Margaret.Se lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • padington Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzeba "zakasać rękawy"i "brać się do roboty" może blokada póści

Storczyk31, Saramago, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    padington wrote:
    To trzeba "zakasać rękawy"i "brać się do roboty" może blokada póści
    to co jeszcze na forumie robisz? o.O
    do roboty ;) i przyjemności zycze, tak po poznańsku :)

Storczyk31 lubi tę wiadomość

• padington Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochana dzisiaj już z tego nic nie będzie MENZA padnięta :(

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    padington wrote:
    Dziękuję kochana dzisiaj już z tego nic nie będzie MENZA padnięta :(
    jak moja menza padnienta to idem spac w stroju Ewy i zawsze coś siem sił znajdzie ;)

padington, Storczyk31, jusst, Saramago lubią tę wiadomość

• padington Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    jak moja menza padnienta to idem spac w stroju Ewy i zawsze coś siem sił znajdzie ;)
    To pa pa miłych snów, ja też w stroju Ewy ale to już nic nie zmieni .:(

pierwiastka lubi tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    padington wrote:
    To pa pa miłych snów, ja też w stroju Ewy ale to już nic nie zmieni .:(
    nie smutaj, tulam <3
    spokojnej nocy!

• moremi Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mobo, po porodzie miałam problem, bo nie mogłam brzucha spiąć i wszystko mnie bolało. Pomogły oczywiscie sliwki suszone i "kompot" z tych śliwek. Wypijałam około litra - kilka śliwek zalanych wrzątkiem i pijesz po ostudzeniu.
    Morele suszone też możesz przegryzać, ale nie ma już tego efektu.
    Teraz codziennie na śniadanie jem owsianke z błonnikiem i muszę przyznać, że działa. Tyle że to trzeba regularnie. Śliwki są szybsze ;-)

Paddington, ja też zwierzolubna (trzy koty w mieszkaniu) i bardzo współczuję straty.

Trzymam za Was kciuki :-) mam nadzieję, że wkrótce jedna za drugą zajdziecie w ciążę :-)

loret1, Storczyk31, pierwiastka, Phyllis, jusst, padington, MoBo, Jot lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    DSC00079J_senasnq.jpg

:D
    ale slodki o mamuniu <3 uwielbiam psy!!! dlatego mam koty ;)
    dobranoc
    dzien dobry

Storczyk31, Moko, padington, Saramago, MoBo lubią tę wiadomość

loret1
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 01:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padi- wspolczuje straty! :(
    ale milo, ze sa inne milusinskie...
    no to dobranoc

no i dzien dobry:)

padington lubi tę wiadomość

loret1
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza!

Dzień dobry, ja właśnie jem śniadanie w pracy - jak dobrze, że dziś piątek :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty u Ani i Margaret - dziewczyny, będzie dobrze :)

A ja mam zagwozdkę z moim wykresem - zaznaczyłam dziś tempkę i OF wyznaczył mi owulację przerywaną linią w 9 dc - o co kaman? Na razie zaznaczyłam temperaturę jako ignorowaną - no cóż, być może OF potrzebuje większej ilości temperatur, aby wszystko prawidłowo zaznaczyć...

Miłego dnia <3

Storczyk31, Saramago, MoBo, Margaret.Se, Jot, loret1 lubią tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziew bry

popijam kawę, za chwilę mam konwersacje a potem ambitny plan zrobienia jakiegoś ciasta z owocami na kolejny wolny weekend :)

Phyllis, jak wprowadzisz kolejne temperatury to spokojnie ovu sie przesunie, dość często tak bywa :)

Storczyk31, Phyllis, padington, Margaret.Se, loret1 lubią tę wiadomość

• Phyllis Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:

potem ambitny plan zrobienia jakiegoś ciasta z owocami na kolejny wolny weekend :)

ślinka mi poleciała, ale ja od 2 dni na diecie bezsłodyczowej, więc tylko smakiem muszę się obejść :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 08:18

padington, Saramago, pierwiastka, Margaret.Se lubią tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani wrote:
    MoBo ja generalnie nie miewam takich problemow, chyba ze chleb bialy zjem lub cos z bialej maki w wiekszej ilosci, to wtedy tak. Anyway mi tez pomaga rzeczywiscie sliwka suszona, jak Margaret mowila. A probiotyki lykasz?

Wlasnie sobie zamowilam i chyba przez jakis czas musze pobrac.

Dani lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek lasencje.

Trzymam kciuki za wizyty doktorskie i wyniki badań.

Śliwki? Mniam. Dzisiaj robię pierogi ze śliwkami. Coś na słodko bo mój przeszedł z racji postu na 40dniowe odpuszczanie wszelkich słodyczy. ale pierogi ze śliwką się nie liczą.

Koty? Kocham. Jeśli dane nam się będzie kiedys wyprowadzić to chce mieć kota. Choruje na brytyjskiego:) mamy w domu koty ( w sensie u rodziców) w ogóle wszystkie zwierzaki są mega.

Piąteczek - znowu leżenie już mi bokiem wychodzi, ale ból jak siedział tak siedzi. a żołądek już boli od leków.

Kochane a tak z innej beczki, coś dajecie swoim lubym na walentynki. Co prawda nie przepadam za takimi swietami ale uwielbiam dawać prezenty wiec to bardzo dobra okazja. Tylko co? hmm... no i czy w ogole do niedzieli wstanę z łóżka :/

Kawusia i plooootyyy :-)

MoBo, pierwiastka, Dani, Margaret.Se, loret1, Storczyk31 lubią tę wiadomość

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WOW dziewczynki :) alescie na ten moj problem zareagowaly :)

Wiec sytuacja sie nie 'rozluznila'. Po wczorajszej jodze dwa 'bobki' wyszly, ale to dalej za malo.

Figi/sliwki/kefir/kiszone ogorki nie pomogly. Ten kompot ze sliwek to dobry pomysl musze sprobowac, tyle ze juz mam dzis szczerze dosc i wale z grubej rury, wlasnie pije 'figure' :P
    She ma racje z tym, ze to nie takie najlepsze, ale mam chytrego plana, ze po wszystkim bede brac elektolitki i probiotyk przy kazdym posilk, przez jakis czas az bedzie ok.

pierwiastka, Margaret.Se, loret1, Storczyk31, She Wolf lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    Dziewczyny na przetkanie i nie tylko najlepsza LEWATYWA serioo!!
    http://www.arkadia-polania.pl/lewatywa.php

Totalnie popieram, ale ponoc jak sie jest totalnie zapchanym to nie jest to wskazane.

l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewuszki :)
    Z rana pytanie: używacie jakichś aplikacji mobilnych?
    Póki co uzywam kilku, ale z żadnej nie jestem w pełni zadowolona... Idealnie by było, gdyby Ovufriend bylo na telefon...

Ovia (rezygnuję z niej, bo ma tylko staty za 3 miesiące, brak widoku objawów na wykresie),
    Glow (brak widoku objawów jak na ovufriend),
    fertility friend (widok objawów tylko chyba przez 30dni... potem chcą żeby płacić),
    KIndara (słabo przepowiada owulacę i okres)

Używacie jakichś innych?

• Moko Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane:)
    Mi już się ulewa siedzenie w domu. Chyba dziś wyjdę na mały spacer, chociaż do sklepu. Generalnie antybiotyk działa i choć nie jestem zadowolona, że go biorę, to cieszę się, że zdrowieję.
    Ja dziś bez humoru. Może moja choroba namieszała w tempkach i to na pewno, ale wygląda na to, że to będzie cykl bezowulacyjny i źle mi z tym, bo gdzieś tam głęboko w podświadomości znów były nadzieje, że może lek na tarczycę i dieta zaczęły działać, że przytulania było naprawdę dużo, a tu wygląda na to, że wszystko o kant d.... potłuc;(

Ale się zwierzakowo zrobiło:)

Saramago, a próbujesz wykonywać jakieś ćwiczenia? Wiem, że pewnie ciężko teraz, ale pamiętam jak mama miała rwę i dostałam wtedy od koleżanki ćwiczenia na rwę kulszową. To było dawno i kompletnie nie pamiętam jak wyglądały, ale działały. Może poszukać gdzieś w necie.

Z walentynkami też się obudziłam dwa dni temu. My też jakoś nie obchodzimy, ale drobiazgi jakieś zwykle są, lub jakaś knajpka czy wieczór filmowy. Ja mojemu zamówiłam na allegro obudowę do tel. i wczoraj dotarła:) Taki może mało romantyczny prezent, ale jego obecny pokrowiec wygląda tragicznie i pomyślałam, że prędko sam z siebie nie kupi, a przyda mu się na pewno.

MoBo, pierwiastka, Saramago, Dani, Margaret.Se, Kazia, Storczyk31 lubią tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    Cześć dziewuszki :)
    Z rana pytanie: używacie jakichś aplikacji mobilnych?
    Póki co uzywam kilku, ale z żadnej nie jestem w pełni zadowolona... Idealnie by było, gdyby Ovufriend bylo na telefon...

Ovia (rezygnuję z niej, bo ma tylko staty za 3 miesiące, brak widoku objawów na wykresie),
    Glow (brak widoku objawów jak na ovufriend),
    fertility friend (widok objawów tylko chyba przez 30dni... potem chcą żeby płacić),
    KIndara (słabo przepowiada owulacę i okres)

Używacie jakichś innych?
    Ja mam Mój kalendarzyk, ale jak znalazłam of, to w sumie przestałam tam zaglądać, bo też mało co podpowiadał, ot taki kalendarzyk.
    Ja zaczęłam korzystać z of, to pierwsze co mi się nie podobało, to może nie tyle brak aplikacji, ile brak chociaż wersji mobilnej. Mało wygodnie się z tego korzysta na telefonie;(

‹‹ 533 534 535 536 537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ