35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Dani wrote:Dziewczyny pojawil mi sie plodny sluz, rozciaga sie w palcach i unosi na wodzie w jednym kawalku. (zrobilam test z woda bo chcialam sie upewnic). Ale czy to mozliwe jak szyjka nisko jeszcze jest? Bo moja wydaje mi sie nadal nisko.
Dani, Margaret.Se lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
padington wrote:To trzeba "zakasać rękawy"i "brać się do roboty" może blokada póści
do robotyi przyjemności zycze, tak po poznańsku
Storczyk31 lubi tę wiadomość
padington wrote:Dziękuję kochana dzisiaj już z tego nic nie będzie MENZA padnięta
padington, Storczyk31, jusst, Saramago lubią tę wiadomość
Mobo, po porodzie miałam problem, bo nie mogłam brzucha spiąć i wszystko mnie bolało. Pomogły oczywiscie sliwki suszone i "kompot" z tych śliwek. Wypijałam około litra - kilka śliwek zalanych wrzątkiem i pijesz po ostudzeniu.
Morele suszone też możesz przegryzać, ale nie ma już tego efektu.
Teraz codziennie na śniadanie jem owsianke z błonnikiem i muszę przyznać, że działa. Tyle że to trzeba regularnie. Śliwki są szybsze
Paddington, ja też zwierzolubna (trzy koty w mieszkaniu) i bardzo współczuję straty.
Trzymam za Was kciukimam nadzieję, że wkrótce jedna za drugą zajdziecie w ciążę
loret1, Storczyk31, pierwiastka, Phyllis, jusst, padington, MoBo, Jot lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Pierwsza!
Dzień dobry, ja właśnie jem śniadanie w pracy - jak dobrze, że dziś piątek
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty u Ani i Margaret - dziewczyny, będzie dobrze
A ja mam zagwozdkę z moim wykresem - zaznaczyłam dziś tempkę i OF wyznaczył mi owulację przerywaną linią w 9 dc - o co kaman? Na razie zaznaczyłam temperaturę jako ignorowaną - no cóż, być może OF potrzebuje większej ilości temperatur, aby wszystko prawidłowo zaznaczyć...
Miłego dniaStorczyk31, Saramago, MoBo, Margaret.Se, Jot, loret1 lubią tę wiadomość
-
ziew bry
popijam kawę, za chwilę mam konwersacje a potem ambitny plan zrobienia jakiegoś ciasta z owocami na kolejny wolny weekend
Phyllis, jak wprowadzisz kolejne temperatury to spokojnie ovu sie przesunie, dość często tak bywaStorczyk31, Phyllis, padington, Margaret.Se, loret1 lubią tę wiadomość
pierwiastka wrote:
potem ambitny plan zrobienia jakiegoś ciasta z owocami na kolejny wolny weekend
ślinka mi poleciała, ale ja od 2 dni na diecie bezsłodyczowej, więc tylko smakiem muszę się obejść
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 08:18
padington, Saramago, pierwiastka, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
Dani wrote:MoBo ja generalnie nie miewam takich problemow, chyba ze chleb bialy zjem lub cos z bialej maki w wiekszej ilosci, to wtedy tak. Anyway mi tez pomaga rzeczywiscie sliwka suszona, jak Margaret mowila. A probiotyki lykasz?
Wlasnie sobie zamowilam i chyba przez jakis czas musze pobrac.Dani lubi tę wiadomość
-
Dzień doberek lasencje.
Trzymam kciuki za wizyty doktorskie i wyniki badań.
Śliwki? Mniam. Dzisiaj robię pierogi ze śliwkami. Coś na słodko bo mój przeszedł z racji postu na 40dniowe odpuszczanie wszelkich słodyczy. ale pierogi ze śliwką się nie liczą.
Koty? Kocham. Jeśli dane nam się będzie kiedys wyprowadzić to chce mieć kota. Choruje na brytyjskiego:) mamy w domu koty ( w sensie u rodziców) w ogóle wszystkie zwierzaki są mega.
Piąteczek - znowu leżenie już mi bokiem wychodzi, ale ból jak siedział tak siedzi. a żołądek już boli od leków.
Kochane a tak z innej beczki, coś dajecie swoim lubym na walentynki. Co prawda nie przepadam za takimi swietami ale uwielbiam dawać prezenty wiec to bardzo dobra okazja. Tylko co? hmm... no i czy w ogole do niedzieli wstanę z łóżka
Kawusia i plooootyyyMoBo, pierwiastka, Dani, Margaret.Se, loret1, Storczyk31 lubią tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
WOW dziewczynki
alescie na ten moj problem zareagowaly
Wiec sytuacja sie nie 'rozluznila'. Po wczorajszej jodze dwa 'bobki' wyszly, ale to dalej za malo.
Figi/sliwki/kefir/kiszone ogorki nie pomogly. Ten kompot ze sliwek to dobry pomysl musze sprobowac, tyle ze juz mam dzis szczerze dosc i wale z grubej rury, wlasnie pije 'figure'
She ma racje z tym, ze to nie takie najlepsze, ale mam chytrego plana, ze po wszystkim bede brac elektolitki i probiotyk przy kazdym posilk, przez jakis czas az bedzie ok.pierwiastka, Margaret.Se, loret1, Storczyk31, She Wolf lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewuszki
Z rana pytanie: używacie jakichś aplikacji mobilnych?
Póki co uzywam kilku, ale z żadnej nie jestem w pełni zadowolona... Idealnie by było, gdyby Ovufriend bylo na telefon...
Ovia (rezygnuję z niej, bo ma tylko staty za 3 miesiące, brak widoku objawów na wykresie),
Glow (brak widoku objawów jak na ovufriend),
fertility friend (widok objawów tylko chyba przez 30dni... potem chcą żeby płacić),
KIndara (słabo przepowiada owulacę i okres)
Używacie jakichś innych? -
Hej Kochane:)
Mi już się ulewa siedzenie w domu. Chyba dziś wyjdę na mały spacer, chociaż do sklepu. Generalnie antybiotyk działa i choć nie jestem zadowolona, że go biorę, to cieszę się, że zdrowieję.
Ja dziś bez humoru. Może moja choroba namieszała w tempkach i to na pewno, ale wygląda na to, że to będzie cykl bezowulacyjny i źle mi z tym, bo gdzieś tam głęboko w podświadomości znów były nadzieje, że może lek na tarczycę i dieta zaczęły działać, że przytulania było naprawdę dużo, a tu wygląda na to, że wszystko o kant d.... potłuc;(
Ale się zwierzakowo zrobiło:)
Saramago, a próbujesz wykonywać jakieś ćwiczenia? Wiem, że pewnie ciężko teraz, ale pamiętam jak mama miała rwę i dostałam wtedy od koleżanki ćwiczenia na rwę kulszową. To było dawno i kompletnie nie pamiętam jak wyglądały, ale działały. Może poszukać gdzieś w necie.
Z walentynkami też się obudziłam dwa dni temu. My też jakoś nie obchodzimy, ale drobiazgi jakieś zwykle są, lub jakaś knajpka czy wieczór filmowy. Ja mojemu zamówiłam na allegro obudowę do tel. i wczoraj dotarła:) Taki może mało romantyczny prezent, ale jego obecny pokrowiec wygląda tragicznie i pomyślałam, że prędko sam z siebie nie kupi, a przyda mu się na pewno.MoBo, pierwiastka, Saramago, Dani, Margaret.Se, Kazia, Storczyk31 lubią tę wiadomość
-
jusst wrote:Cześć dziewuszki
Z rana pytanie: używacie jakichś aplikacji mobilnych?
Póki co uzywam kilku, ale z żadnej nie jestem w pełni zadowolona... Idealnie by było, gdyby Ovufriend bylo na telefon...
Ovia (rezygnuję z niej, bo ma tylko staty za 3 miesiące, brak widoku objawów na wykresie),
Glow (brak widoku objawów jak na ovufriend),
fertility friend (widok objawów tylko chyba przez 30dni... potem chcą żeby płacić),
KIndara (słabo przepowiada owulacę i okres)
Używacie jakichś innych?
Ja zaczęłam korzystać z of, to pierwsze co mi się nie podobało, to może nie tyle brak aplikacji, ile brak chociaż wersji mobilnej. Mało wygodnie się z tego korzysta na telefonie;(