X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    MoBo, gdzie Ty byłaś,żeby mnie pouczyć, zanim otworzyłam usta i się pochwaliłam, że zaczynam starania ;)?

sama ten blad popelnilam :P
    najgorsze jest to, ze tym co powiedzialam juz wszystkie zaszly i urodzily hahahhahaha

padington, Jastin76 lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • padington Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    nie podda się, w każdym razie, tak łatwo ;););)
    Nie poddawaj się kochana bo ja wierzę że ci się uda :)

Jastin76 lubi tę wiadomość

• padington Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    ostatnio znajoma mi się zapytała czy odpusciłam, czy już się tak nie stresuję, dobre pyyytaaaniiie ;)
    ;)?
    Wiedziała że jest coś na rzeczy

Storczyk31 lubi tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    padington wrote:
    dlaczego za przeproszeniem pijaki jak to mój kolega mawia nasikają na kalesony a jego dama jest w ciąży

Buahahahahhahahha :)
    Tego nie probowalismy :P

Storczyk31, Jastin76 lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • padington Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie te rozmowy z wami ładują mi akumulatory, choć czasem myślę i czuję się jak wasza babcia, która udziela dobrych rad a czasami zapominam, że już mam tyle lat i wtedy mam skrzydła i bym leciała leciała tylko nie wiem gdzie dolece i czy wylonduje, wrażliwa ogólnie jestem siedze w pracy pisze to wam a łzy mi kapia na klawiature a płakać w sumie nie mam jak za bardzo bo wiecznie ktoś siekręci .
    Bardzo sie cieszę że tu trafiłam wydaję się, że znam was od zawsze choć tak naprawdę to za wiele o osobie nie wiemy.
    Dziękuję wam ze jesteście takie normalne codzienne zwykłe ale bardzo kochane.

Storczyk31, MoBo, Moko, jusst, pierwiastka, Jastin76, Jot, Dani, Kazia, aszka, Ania1602, Saramago lubią tę wiadomość

• padington Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty już nie płacz wystarcze że ja mam oczy w mokrym miejscu

MoBo, Storczyk31, Jastin76 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    sama ten blad popelnilam :P
    najgorsze jest to, ze tym co powiedzialam juz wszystkie zaszly i urodzily hahahhahaha
    Toja nie popełnię tego błędu, ino jedna wie. Ale ona nie planuje zachodzić, więc mnie nie uprzedzi, tzn uprzedzila o 14 lat :)

Storczyk31, Moko lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    Toja nie popełnię tego błędu, ino jedna wie. Ale ona nie planuje zachodzić, więc mnie nie uprzedzi, tzn uprzedzila o 14 lat :)

W sumie to... facet też nie do końca wie, że mi zależy :) bo to takie, no wiecie, koniec z antykami, spontan, co będzie to będzie. A mi zależy. I to bardzo! <3

Przynajmniej on nie czuje presji ani ciśnienia. NIe ma rozmów na ten temat, pełen luz. Chyba tak jest dobrze :)
    Ale.. cholera moze jego bedzie trzeba wysłać na testy? wtedy będę się martwić jak go skłonić. A chyba będzie trzeba, bo z tego co wim, to żylaki powrózka ma :(

• MoBo Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:

Moja 'psiapsiola' sie zarzekala, ze nie bedzie sie starac!!!!! Pozniej przez 3 miesiace klamala, ze wpadli. Chyba jej sie zapomnialo i za ktoryms razem sie wygadala 'z tupetem' (jakby to byla naprostsza sprawa pod sloncem) ze udalo im sie za pierwszym razem patrzac sie mi prosto w oczy!
    Wspomne, ze przyznalam sie w lipcu a w sierpniu juz byla w ciazy, tak siem walczy o miejsce w przedszkolu!
    Z klamczucha popsuly mi sie bardzo kontakty, a szkoda bo pracujemy w jednym biurze. Ale no nie potrafie jak mi ktos klamie prosto w oczy.

Wiec jezeli nie spisz z nimi w lozku to wszystko sie moze zdarzyc!

Storczyk31, jusst, padington, Dani lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • padington Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    Dziubek, przepraszam, że pytam, ale co takiego się stało, że straciłaś tą ciążę?
    Przecież to był już 20 tc?
    wiesz nie wiem jak to napisac poprostu "uzdrowiła" mnie amniopunkcja. wynik histopatologiczny zapalenie łożyska od strony matczynej typowe powikłanie po tym zabiego tylko nikt mi nie powiedział ze coś takiego może się zdarzyć Słyszałam tylko, że jest to zabieg bezpieczny i powikłania występują tylko u 1 % poddających się zabiegowi. Ale widzisz ja akurat jestem tym 1 %
    Dlatego ci pisałam, że nie można myśleć ze jedni maja łatwiej a drudzy ciężej ja też uważałam, że skoro się zdarzyło to już nic złego się nie stanie i jak mineło 12 tygodni i wyniki były ok to już tylko czekać do porodu. Dlatego mam teraz bardzo dużo pokory i staram się ciszyć tym co jest na codzień choć nie zawsze jest łatwo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 14:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    wysłać ! tak!!!!
    Najpierw pojde do gina. potem jakoś zagadam.

A tak swoja drogą, moje plamienie zamieniałm na okres całe. Troszkę żywej krwi było przez dwa dni, dzisiaj tylko brązowe plamienie.
    Trudno, nowy cykl, nowe nadzieje :) Z resztą... nie chciałabym rodzić w pażdzierniku, bo wesele w rodzinie... Bardzo dobrze ;)

Storczyk31, Moko, Dani lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Moja 'psiapsiola' sie zarzekala, ze nie bedzie sie starac!!!!! Pozniej przez 3 miesiace klamala, ze wpadli. Chyba jej sie zapomnialo i za ktoryms razem sie wygadala 'z tupetem' (jakby to byla naprostsza sprawa pod sloncem) ze udalo im sie za pierwszym razem patrzac sie mi prosto w oczy!
    A to menda! No moaj mi raczej tego nie zrobi, bo oszczędna franca jest, a własnie założyła nową spiralę, więc nie wyjmie jej ;)

MoBo, Storczyk31, padington, She Wolf lubią tę wiadomość

• Storczyk31 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    padington wrote:
    wiesz nie wiem jak to napisac poprostu "uzdrowiła" mnie amniopunkcja. wynik histopatologiczny zapalenie łożyska od strony matczynej typowe powikłanie po tym zabiego tylko nikt mi nie powiedział ze coś takiego może się zdarzyć Słyszałam tylko, że jest to zabieg bezpieczny i powikłania występują tylko u 1 % poddających się zabiegowi. Ale widzisz ja akurat jestem tym 1 %
    Dlatego ci pisałam, że nie można myśleć ze jedni maja łatwiej a drudzy ciężej ja też uważałam, że skoro się zdarzyło to już nic złego się nie stanie i jak mineło 12 tygodni i wyniki były ok to już tylko czekać do porodu. Dlatego mam teraz bardzo dużo pokory i staram się ciszyć tym co jest na codzień choć nie zawsze jest łatwo
    przepraszam, gdyby nie amniopunkcja urodziłabyś zdrowe dziecko, tak?
    z racji wieku zdecydowałaś się na to badanie?
    czy były jakieś podejrzenia lekarza prowadzącego?
    zrozumiem, jeśli nie możesz o tym pisać, bo to nie jest łatwe :( jak ja Cie tulę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 14:31

padington lubi tę wiadomość

klz9bd3m0oj2oh7n.png

• Storczyk31 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Wspomne, ze przyznalam sie w lipcu a w sierpniu juz byla w ciazy, tak siem walczy o miejsce w przedszkolu!
    Z klamczucha popsuly mi sie bardzo kontakty, a szkoda bo pracujemy w jednym biurze. Ale no nie potrafie jak mi ktos klamie prosto w oczy.

to fajna, rzeczywiście bezczelny-emotikon-ruchomy-obrazek-0048.gif

MoBo lubi tę wiadomość

klz9bd3m0oj2oh7n.png

• padington Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    przepraszam, gdyby nie amniopunkcja urodziłabyś zdrowe dziecko, tak?
    z racji wieku zdecydowałaś się na to badanie?
    czy były jakieś podejrzenia lekarza prowadzącego?
    zrozumiem, jeśli nie możesz o tym pisać, bo to nie jest łatwe :( jak ja Cie tulę
    Poprostu miałam pecha i zaraziłam sie najprawdopodobniej przed samym zajściem w ciąże toksoplazmozą i z uwagi na czynną i bardzo wysoka mało mnie nie zlinczowały jak powiedziałam że nie będę robic wyobrażacie sobie co potrafią lekarze a człowiek w tym stanie tez nie bardzo myśli bo hormony buzują

• Storczyk31 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    padington wrote:
    Poprostu miałam pecha i zaraziłam sie najprawdopodobniej przed samym zajściem w ciąże toksoplazmozą i z uwagi na czynną i bardzo wysoka mało mnie nie zlinczowały jak powiedziałam że nie będę robic wyobrażacie sobie co potrafią lekarze a człowiek w tym stanie tez nie bardzo myśli bo hormony buzują
    o kurcze
    tak mi przykro :(
    brak mi słów

klz9bd3m0oj2oh7n.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    padington wrote:

Masakra :(

• Moko Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    zmiana tematu na lżejszy ;)
    wklejam komentarz laski, którą zapytałam o objawy ciąży, bo jej właśnie dwie kreski wyszły:
    "Objawów nie miałam i nie mam ŻADNYCH, tym większe było moje zdziwienie wczoraj, kiedy zobaczyłam drugą kreskę! Test zrobiłam, bo miałam dostać @, a się nie zanosiło i po prostu zrobiłam go z tzw. "głupa". Dziś wyniki z wczorajszej bety - 203 w 13dpo. Nigdy bym się nie spodziewała, że ciąża mnie zaskoczy. Tobie życzę takiego samego pięknego zaskoczenia już w tym cyklu! Pozdrawiam i polecam Nowennę Pompejańską :)"

piękne zaskoczenie, a my na objawy czekamy
    Ja się raczej w tym cyklu nie doczekam żadnych objawów, jedyne co mogę Wam pokibicować.

• Storczyk31 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    Ja się raczej w tym cyklu nie doczekam żadnych objawów, jedyne co mogę Wam pokibicować.
    będzie u ciebie owu, tylko antyki coś namieszały ;) ta laska co nie miała objawów też w tym szczęśliwym cyklu miała infekcję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 14:53

MoBo, Moko, jusst lubią tę wiadomość

klz9bd3m0oj2oh7n.png

• Moko Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:

Wiec jezeli nie spisz z nimi w lozku to wszystko sie moze zdarzyc!
    Ja też się przejechałam na mojej przyjaciółce. Już chyba kiedyś o tym pisałam, jak ona się starała, wspierałam ją jak mogłam, jak tylko ja zaczęłam, to możecie nie wierzyć, ale po prostu czułam, że ona mi źle życzy, zero wsparcia. Znajomość zakończyła się z hukiem, ale stwierdziłam, że nie chcę w swoim życiu kogoś kto roztacza wokół mnie tak złą energię. Najsmutniejsze w tym wszystkim jest to, że ona wcale nie rozumie, że mnie zraniła, ale widać jaka przyjaźń, taka przyjaciółka;/

‹‹ 535 536 537 538 539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ