35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Moko wrote:U mnie po dzisiejszej wizycie u gin jest ok, bo mam plan działania i przynajmniej teraz nie będę myśleć o głupotach i się nakręcać, albo... tak tylko teraz sobie tłumaczę ;p
Dr powiedziała, że dobrze, że przyszłam, bo infekcja jest w początkowej fazie, więc tylko byłoby gorzej, a posiew wyszedłby zły. Dostałam globule na 12 dni (aż) z przerwą na @ i zakazem dogłębnych przytulanek w tym czasie;p więc chyba się nie załapię na dni płodne w następnym cyklu. Będę miała cały miesiąc na luzie innymi słowy, może to i lepiej. W połowie marca robię posiew, a na początku kwietnia HSG (wtedy będzie mój 6 cs). I to tyle.
Miec plan to polowa sukcesy i super :*Moko lubi tę wiadomość
-
Kotek problem po zabiegu nie jest z zajsciem a z utrzymaniem ciazy. Nie strasza a mowia jak jest. Ja to od dawna slyszalam ze zabieg powoduje mechaniczne rozszerzenie szyjki i ona juz nie jest taka waska i sama sie nie scisnie jak po samoisnym poronieniu i wtedy problem bo mozna nie utrzymac dziecka mimo ze jest zdrowe. Mowila tez ze po tym kobieta powinna byc pod czestrza kontrola w ciazy, trzeba lezec i tez jakies szwy daja w ostatecznosci jak ciezko utrzymac.
Wiem ze nie powinnam martwic sie na zzapas ale same wiecie ze tak sie nie da i rozne scenariusze po glowie chodza -
Storczyk31 wrote:póki co, wygląda na to, że już się załapałaś
Storczyk31, jusst lubią tę wiadomość
-
Dzień Dobry! Wszystkie śpią czy co?
Mogę poczęstować herbatką z miodem, imbirem i cytrynką, jeśli, któraś sobie życzy, a nawet uwaga!- bezglutenowym orzechowcem od sister:)
Miłej niedzieli Wam wszystkim, ja dziś wieczorkiem do teatru się wybieram z moim, tym razem na komedię żeby się nastroić na przyszły tydzieńStorczyk31, Margaret.Se, MoBo, Dani, padington lubią tę wiadomość
-
dzień bry
herbatę z cytryna popijam bo jakoś mnie dziwnie brzuch boli
wczoraj dzień z cyklu: robota, sexy, drzemka, obiad, spanie, podsumowując czułam się jakby mnie słoń przeleciał a potem walec wyprasował
dziś leniwa niedziela, żeberka w coli sie pieką na obiad a potem idziemy obejrzeć malutką Z, misiek dla młodej jest, maskotka dla starszej siostry też, kwiaty dla mamy są a dla ojca flaszka, na zdjęciach Z jest taka podobna do swojej siostry z tamtego czasu że można sie pomylić
teściowie oczywiście byli z wizytą i uprzejmie nadmienili że zamiast tyle pracować to powinniśmy się postarać o swoje dziecię bo teraz nasza kolejnawet mi się nie chciało tłumaczyć, mąż usiłował popełnić jakiś żart o naturalnej antykoncepcji (czytaj telefony w najmniej odpowiednim momencie itp itd) ale chyba nie do końca mu się ten żart udał
Moko, Margaret.Se, MoBo, Storczyk31, Dani, padington, jusst lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
co to ja chciałam, aha
Maggi, jak tam? ruszyło coś? wiesz że ja myślami z Tobąi nawet się nie waż myśleć że się nie uda kolejny raz!!! my tu jakie voodooo zrobimy i będzie gites!
Moko, jak jest cień cienia to beta rozwieje wątpliwości
spokojnej niedzieli dziewczyny!Moko, Margaret.Se, MoBo, Storczyk31, padington, jusst lubią tę wiadomość
Pierwiastko widzę, że miałaś niezły sexowny maraton, a tu jeszcze nie koniec weekendu haha. Samych przyjemności:)
I dziękuję za piękną fotkę- nic dodać, nic ująć
Bety nie robię, jeszcze nigdy nie robiłam tak naprawdę, ale jak będą podstawy to co innego:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 11:41
MoBo, pierwiastka, jusst lubią tę wiadomość
-
Bry dziewczynki :*
Nie poronilam i nie licze na to bo musialabym dalej faszerowac sie tymi tabl a juz ich nie mam i nie wiem ile mozna bo juz 14zapodalam gdzie sie da. W nocy mialam pierwszy raz bole miesiaczkowe nie byly ani tak mocne jak piwinny ale tez lekkie nie byly. Cos w koncu sie ruszylo. Krwawie srednio i teraz czasami musnie mnie bol i tyle. Pierwszy raz w zyciu przy bolach nie bralam tabl przeciwbolowych, jak jakas masochistka ale chcialam wiedziec w jakim natezeniu bedzie bol. Niestety moze powinnam cztery na raz zapodac a nie dwie na noc i dwie z rana. No trudno juz za pozno
Milego dnia kochane:* -
Margaret.Se wrote:Bry dziewczynki :*
Nie poronilam i nie licze na to bo musialabym dalej faszerowac sie tymi tabl a juz ich nie mam i nie wiem ile mozna bo juz 14zapodalam gdzie sie da. W nocy mialam pierwszy raz bole miesiaczkowe nie byly ani tak mocne jak piwinny ale tez lekkie nie byly. Cos w koncu sie ruszylo. Krwawie srednio i teraz czasami musnie mnie bol i tyle. Pierwszy raz w zyciu przy bolach nie bralam tabl przeciwbolowych, jak jakas masochistka ale chcialam wiedziec w jakim natezeniu bedzie bol. Niestety moze powinnam cztery na raz zapodac a nie dwie na noc i dwie z rana. No trudno juz za pozno
Milego dnia kochane:*
No po tym co piszesz to w końcu może ruszyć. U mnie tylko pobolewalo troszkę i jakby plamienie, a później poszło wszystko na raz. Bóle były lżejsze niż przy niektórych okresach wiec wcale nie musi boleć mocno.
Margaret.Se lubi tę wiadomość
-
Margaret zrobiłaś tak, jak kazał lekarz. Bardzo mi przykro z powodu twojego cierpienia fizycznego i psychicznego. Przytulam wirtualnie
MoBo, Storczyk31, Margaret.Se, pierwiastka, jusst lubią tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crioBhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
Storczyk31 wrote:nie śpią
krzątają się i odpoczywają
ale Ci się zajefajny wieczór zapowiada
a tego orzechowca starczy na jutrzejszą poranną kawkę ? fajnie mieć sisternie doświadczyłam tego, mam starszego brata, ciacho
MaggieStorczyk31, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
Storczyk31 wrote:tere fere
łatwo powiedzieć
moi to co innegono ale jedna riposta na tyle cięta że w pięty poszło i teraz nie ma tematu
btw, gdyby nie mąż i jego nastawienie to jakoś gorzej by mi było te przedłużające się starania znosić z uśmiechemMoBo, Margaret.Se, Storczyk31, padington, jusst lubią tę wiadomość
MoBo wrote:No po tym co piszesz to w końcu może ruszyć. U mnie tylko pobolewalo troszkę i jakby plamienie, a później poszło wszystko na raz. Bóle były lżejsze niż przy niektórych okresach wiec wcale nie musi boleć mocno.
Hmm myslisz ze moze ruszyc jednak? Nigdy nie czekalam na bole i potop tak jak teraz...o matko... Wczoraj jeszcze wieczorem wracajac z parkingu pobiegalam i pocwiczylam na urzadzeniach w parku do cwiczen i malo sie nie przewrocilam, obraz mi sie zamazywal. Pewnie za duzo tych cwiczen na raz i juz cos sie zaczynalo zapewne dziac...
Dziekuje dziewczynki -
Mobo a czarna morwa nie bedzie lepsza od wiesiołka????
-
Moko wrote:A ja znalazłam takiego kwiatka;p Można? można ;p
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c75c05793d37.jpg
oczy wychodzą na wierz ze zdziwienia
to dlaczego, na litość boską, u nas nie chce zaskoczyć ??????
MoBo lubi tę wiadomość
-
Margaret.Se wrote:Hmm myslisz ze moze ruszyc jednak? Nigdy nie czekalam na bole i potop tak jak teraz...o matko... Wczoraj jeszcze wieczorem wracajac z parkingu pobiegalam i pocwiczylam na urzadzeniach w parku do cwiczen i malo sie nie przewrocilam, obraz mi sie zamazywal. Pewnie za duzo tych cwiczen na raz i juz cos sie zaczynalo zapewne dziac...
martwię się o Ciebie, z drugiej strony podziwiam
skąd masz tyle siły w sobie na to wszystko
dlaczego, do cholery, te leki nie działają?MoBo lubi tę wiadomość
-
Storczyk31 wrote:40 lat; zero starań; bez leków ?
oczy wychodzą na wierz ze zdziwienia
to dlaczego, na litość boską, u nas nie chce zaskoczyć ??????
Dlatego poszlo ladnie ze nie ma stresu ze staraniami a moze se powiedzieli a sprobujemy i moze sie uda! Wszystko jest w glowie. OoooWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 14:21
Storczyk31, MoBo lubią tę wiadomość