X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    U mnie po dzisiejszej wizycie u gin jest ok, bo mam plan działania i przynajmniej teraz nie będę myśleć o głupotach i się nakręcać, albo... tak tylko teraz sobie tłumaczę ;p
    Dr powiedziała, że dobrze, że przyszłam, bo infekcja jest w początkowej fazie, więc tylko byłoby gorzej, a posiew wyszedłby zły. Dostałam globule na 12 dni (aż) z przerwą na @ i zakazem dogłębnych przytulanek w tym czasie;p więc chyba się nie załapię na dni płodne w następnym cyklu. Będę miała cały miesiąc na luzie innymi słowy, może to i lepiej. W połowie marca robię posiew, a na początku kwietnia HSG (wtedy będzie mój 6 cs). I to tyle.

Miec plan to polowa sukcesy i super :*

Moko lubi tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotek problem po zabiegu nie jest z zajsciem a z utrzymaniem ciazy. Nie strasza a mowia jak jest. Ja to od dawna slyszalam ze zabieg powoduje mechaniczne rozszerzenie szyjki i ona juz nie jest taka waska i sama sie nie scisnie jak po samoisnym poronieniu i wtedy problem bo mozna nie utrzymac dziecka mimo ze jest zdrowe. Mowila tez ze po tym kobieta powinna byc pod czestrza kontrola w ciazy, trzeba lezec i tez jakies szwy daja w ostatecznosci jak ciezko utrzymac.
    Wiem ze nie powinnam martwic sie na zzapas ale same wiecie ze tak sie nie da i rozne scenariusze po glowie chodza

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Moko Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    póki co, wygląda na to, że już się załapałaś ;)
    Oj chciałabym, ale wiesz... czasami pewnie rzeczy wydają się zbyt piękne aby mogły być prawdziwe... Staram się o tym nie myśleć i nie nakręcać, ale średnio mi to wychodzi, bo mój cień cienia cieni zrobił już swoje w głowie i teraz przyznaję się, że łudzę się trochę. Ehhhh niepotrzebnie już robiłam ten test, no, ale gdyby nie wizyta, to spokojnie bym jeszcze czekała, a teraz masz babo placek;ppp

Storczyk31, jusst lubią tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry! Wszystkie śpią czy co?:) Mogę poczęstować herbatką z miodem, imbirem i cytrynką, jeśli, któraś sobie życzy, a nawet uwaga!- bezglutenowym orzechowcem od sister:)
    Miłej niedzieli Wam wszystkim, ja dziś wieczorkiem do teatru się wybieram z moim, tym razem na komedię żeby się nastroić na przyszły tydzień:)

Storczyk31, Margaret.Se, MoBo, Dani, padington lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień bry
    herbatę z cytryna popijam bo jakoś mnie dziwnie brzuch boli :/

wczoraj dzień z cyklu: robota, sexy, drzemka, obiad, spanie, podsumowując czułam się jakby mnie słoń przeleciał a potem walec wyprasował

dziś leniwa niedziela, żeberka w coli sie pieką na obiad a potem idziemy obejrzeć malutką Z, misiek dla młodej jest, maskotka dla starszej siostry też, kwiaty dla mamy są a dla ojca flaszka, na zdjęciach Z jest taka podobna do swojej siostry z tamtego czasu że można sie pomylić :)
    teściowie oczywiście byli z wizytą i uprzejmie nadmienili że zamiast tyle pracować to powinniśmy się postarać o swoje dziecię bo teraz nasza kolej o.O nawet mi się nie chciało tłumaczyć, mąż usiłował popełnić jakiś żart o naturalnej antykoncepcji (czytaj telefony w najmniej odpowiednim momencie itp itd) ale chyba nie do końca mu się ten żart udał

Moko, Margaret.Se, MoBo, Storczyk31, Dani, padington, jusst lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co to ja chciałam, aha

Maggi, jak tam? ruszyło coś? wiesz że ja myślami z Tobą <3 i nawet się nie waż myśleć że się nie uda kolejny raz!!! my tu jakie voodooo zrobimy i będzie gites!

Moko, jak jest cień cienia to beta rozwieje wątpliwości :)

spokojnej niedzieli dziewczyny!

Moko, Margaret.Se, MoBo, Storczyk31, padington, jusst lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jeszcze fota na dziś ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/08eef9a0204f.jpg

Moko, MoBo, Dani, Kazia, padington, jusst lubią tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwiastko widzę, że miałaś niezły sexowny maraton, a tu jeszcze nie koniec weekendu haha. Samych przyjemności:)
    I dziękuję za piękną fotkę- nic dodać, nic ująć:)

Bety nie robię, jeszcze nigdy nie robiłam tak naprawdę, ale jak będą podstawy to co innego:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 11:41

MoBo, pierwiastka, jusst lubią tę wiadomość

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry dziewczynki :*

Nie poronilam i nie licze na to bo musialabym dalej faszerowac sie tymi tabl a juz ich nie mam i nie wiem ile mozna bo juz 14zapodalam gdzie sie da. W nocy mialam pierwszy raz bole miesiaczkowe nie byly ani tak mocne jak piwinny ale tez lekkie nie byly. Cos w koncu sie ruszylo. Krwawie srednio i teraz czasami musnie mnie bol i tyle. Pierwszy raz w zyciu przy bolach nie bralam tabl przeciwbolowych, jak jakas masochistka ale chcialam wiedziec w jakim natezeniu bedzie bol. Niestety moze powinnam cztery na raz zapodac a nie dwie na noc i dwie z rana. No trudno juz za pozno

Milego dnia kochane:*

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    Bry dziewczynki :*

Nie poronilam i nie licze na to bo musialabym dalej faszerowac sie tymi tabl a juz ich nie mam i nie wiem ile mozna bo juz 14zapodalam gdzie sie da. W nocy mialam pierwszy raz bole miesiaczkowe nie byly ani tak mocne jak piwinny ale tez lekkie nie byly. Cos w koncu sie ruszylo. Krwawie srednio i teraz czasami musnie mnie bol i tyle. Pierwszy raz w zyciu przy bolach nie bralam tabl przeciwbolowych, jak jakas masochistka ale chcialam wiedziec w jakim natezeniu bedzie bol. Niestety moze powinnam cztery na raz zapodac a nie dwie na noc i dwie z rana. No trudno juz za pozno

Milego dnia kochane:*

No po tym co piszesz to w końcu może ruszyć. U mnie tylko pobolewalo troszkę i jakby plamienie, a później poszło wszystko na raz. Bóle były lżejsze niż przy niektórych okresach wiec wcale nie musi boleć mocno.

Margaret.Se lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret zrobiłaś tak, jak kazał lekarz. Bardzo mi przykro z powodu twojego cierpienia fizycznego i psychicznego. Przytulam wirtualnie <3

MoBo, Storczyk31, Margaret.Se, pierwiastka, jusst lubią tę wiadomość

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • Moko Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    nie śpią ;) krzątają się i odpoczywają

ale Ci się zajefajny wieczór zapowiada ;);)

a tego orzechowca starczy na jutrzejszą poranną kawkę ? fajnie mieć sister ;);) nie doświadczyłam tego, mam starszego brata, ciacho ;);)
    Może nie starczyć, ale odłożę Ci kawałek:) Brat też fajny, pewnie fajnych kolegów przyprowadzał do domu :)

Maggie <3

Storczyk31, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja proszę tego bezglutenowego placka mniam mniam :)

Pierwiastka wykres dobry hehe :)

Moko, Storczyk31, Margaret.Se, pierwiastka, padington lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Moko Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znalazłam takiego kwiatka;p Można? można ;p
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c75c05793d37.jpg
    Tylko nie wiem czy pójdzie, bo pierwszy raz wstawiam zdjęcie;p

Storczyk31, pierwiastka, MoBo, Margaret.Se, padington, jusst lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    tere fere ;) łatwo powiedzieć
    to była pierwsza taka uwaga więc szacun dla nich że te 2 lata w sumie wytrzymali :)
    moi to co innego :D no ale jedna riposta na tyle cięta że w pięty poszło i teraz nie ma tematu :)

btw, gdyby nie mąż i jego nastawienie to jakoś gorzej by mi było te przedłużające się starania znosić z uśmiechem :)

MoBo, Margaret.Se, Storczyk31, padington, jusst lubią tę wiadomość

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    No po tym co piszesz to w końcu może ruszyć. U mnie tylko pobolewalo troszkę i jakby plamienie, a później poszło wszystko na raz. Bóle były lżejsze niż przy niektórych okresach wiec wcale nie musi boleć mocno.

Hmm myslisz ze moze ruszyc jednak? Nigdy nie czekalam na bole i potop tak jak teraz...o matko... Wczoraj jeszcze wieczorem wracajac z parkingu pobiegalam i pocwiczylam na urzadzeniach w parku do cwiczen i malo sie nie przewrocilam, obraz mi sie zamazywal. Pewnie za duzo tych cwiczen na raz i juz cos sie zaczynalo zapewne dziac...

Dziekuje dziewczynki <3

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mobo a czarna morwa nie bedzie lepsza od wiesiołka????

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Storczyk31 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    A ja znalazłam takiego kwiatka;p Można? można ;p
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c75c05793d37.jpg
    40 lat; zero starań; bez leków ?
    oczy wychodzą na wierz ze zdziwienia

to dlaczego, na litość boską, u nas nie chce zaskoczyć ??????

MoBo lubi tę wiadomość

klz9bd3m0oj2oh7n.png

• Storczyk31 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    Hmm myslisz ze moze ruszyc jednak? Nigdy nie czekalam na bole i potop tak jak teraz...o matko... Wczoraj jeszcze wieczorem wracajac z parkingu pobiegalam i pocwiczylam na urzadzeniach w parku do cwiczen i malo sie nie przewrocilam, obraz mi sie zamazywal. Pewnie za duzo tych cwiczen na raz i juz cos sie zaczynalo zapewne dziac...
    z przerażeniem to czytam
    martwię się o Ciebie, z drugiej strony podziwiam
    skąd masz tyle siły w sobie na to wszystko

dlaczego, do cholery, te leki nie działają?

MoBo lubi tę wiadomość

klz9bd3m0oj2oh7n.png

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    40 lat; zero starań; bez leków ?
    oczy wychodzą na wierz ze zdziwienia

to dlaczego, na litość boską, u nas nie chce zaskoczyć ??????

Dlatego poszlo ladnie ze nie ma stresu ze staraniami a moze se powiedzieli a sprobujemy i moze sie uda! Wszystko jest w glowie. Oooo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 14:21

Storczyk31, MoBo lubią tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
‹‹ 573 574 575 576 577 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ