X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Jot Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi...trzymam za łapkę.

Margaret.Se lubi tę wiadomość

Jot
    "life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"

Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą :)
  • Moko Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, tak nadrabiam co dzisiaj napisałyście i naszła mnie taka refleksja, o!:)

A mianowicie, że straciłam moją przyjaciółkę- wiecie, tą co kiedyś pisałam, że mi źle życzy i zakończyłam z nią znajomość, ale za to zyskałam wiele, wiele więcej prawdziwych przyjaciółek, tutaj na tym wątku, za co Wam strasznie dziękuję <3

jusst, Phyllis, Margaret.Se, She Wolf, Jot, loret1, padington, Dani, MoBo, Jastin76 lubią tę wiadomość

• Phyllis Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    Dziewczynki, tak nadrabiam co dzisiaj napisałyście i naszła mnie taka refleksja, o!:)

A mianowicie, że straciłam moją przyjaciółkę- wiecie, tą co kiedyś pisałam, że mi źle życzy i zakończyłam z nią znajomość, ale za to zyskałam wiele, wiele więcej prawdziwych przyjaciółek, tutaj na tym wątku, za co Wam strasznie dziękuję <3

Moko, pięknie to napisałaś <3 ja ostatnio podobnie myślałam - że gdyby nie problemy z płodnością, pewnie bym Was nie poznała... a zyskałam tak wiele, w tak krótkim czasie - to bardzo cenne i za to zawsze będę wdzięczna <3

padi, jesteś mądrą, dobrą kobietą - cieszę się, że jesteś z nami <3

Margaret.Se, jusst, Moko, She Wolf, Jot, loret1, padington, Dani, MoBo, Jastin76 lubią tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to w ogóle nowa w staraniach, nowa z Wami... I też mi miło :) NIe spodziewałam się :) <3

Moko, Phyllis, Jot, loret1, Jastin76 lubią tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jakoś mnie na emocje bierze, jak nic pms. Już mi się płakać chce jak Was czytam, wzruszam się i w ogóle, a dla odmiany na mojego dziś nawrzeszczałam, no to co to może być? Krochy też się jakieś pojawiły na twarzy, choć w umiarze (She współczuję). Jutro chyba zrobię test przed wizytą u gin, ale to tylko dlatego, że pewnie jakieś leki dostanę, to chyba powinnam zrobić, jak uważacie? Jutro będzie mój 12 dpo.
    Udało mi się przełożyć wizytę na wcześniej, a potem jedziemy do siostry na obiadek i to specjalnie robiony dla mnie pod dietkę:)

loret1, MoBo lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    są lepsze ale nadal w pierwszej fazie zdarzają się wyższe niż 36.6 co w chińskiej medycynie uznaje się za powyższone.
    to teraz już rozumiem czemu moja dr zioło mówiła że poprzedni cykl był całkiem ok ale że nic z tego nie będzie a teraz taka była niepocieszona na początku pomiarów :)
    a nie chciała mi tłumaczyć o co chodzi :D

MoBo lubi tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    Jejku jakoś mnie na emocje bierze, jak nic pms.
    Albo cionża.

Zrób test, może coś pokaże...

MoBo lubi tę wiadomość

• loret1 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ufff nadrobilam...
    Maggi wspieram! <3
    Moko milo i fajnie napisalas, ale to prawda ze tu mozna otrzymac duzo wsparcia i zrozumienia... a swoja droga to smutne, ze stracilas przyjaciolke, trochem ciekawa jak wyczulas ze Ci zle zyczy - nie fajne to :(
    Jusst smisznie zes panikara, to bedzie razniej;) i jak Ty na poczatku drogi staraniowej to kto wie moze pojdzie szybko-tego zycze!
    She-przykro mi z powodu Twojego samopoczucia, ale czasami podobnie mysle ze to moge byc wlasnie ja... mi sie tez zdarzaly mega zalamki i kopniaka od Was dostalam i dobre slowo i jakos tak sie czlowiek prostowal...
    wszystkie wpisy czytam z duzym zainteresowaniem i jakie Wy obcykane w tych tematach zielarskich uuuaaa szacun:)

ja se bylam dzis luknac podwozie i se dwa jajca rosna i pewnie znowu dupka z tego bedzie ech...

aaa Pierwiastka fajna wizja z tym spotkaniem...:)
    pozdroooofka

MoBo, jusst, Phyllis, Jastin76, Margaret.Se, She Wolf lubią tę wiadomość

loret1
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzie bry
    ja do pracy dziś więc kawe już mam, chce któraś???

mój wczoraj kupił sobie ciężarówkę z lego technic i obudził się w nim dzieciak :D ale w sumie miło się patrzy na taką zadowoloną mordkę

jusst, Phyllis, Jot, Storczyk31, Moko, Jastin76, MoBo, Dani, Margaret.Se, kruszynka5 lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    dzie bry
    ja do pracy dziś więc kawe już mam, chce któraś???

mój wczoraj kupił sobie ciężarówkę z lego technic i obudził się w nim dzieciak :D ale w sumie miło się patrzy na taką zadowoloną mordkę

bry, bry, poproszę kawę :)
    powodzenia w pracy pracusiu :)

ja mam wolne dziś, więc jeszcze wyleguję się w łóżku :) ale niestety głos straciłam :( znacie jakieś domowe sposoby na gardło? ja wiem o czosnku, ale biorę acard, więc czosnku nie powinnam brać, bo wchodzi w interakcję

miłego dnia i odezwijcie się, co u Was :)

Storczyk31, Moko, Jastin76, Margaret.Se lubią tę wiadomość

km5sdf9hv11x35hq.png
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    Cukierki na chore gardło:
    •1 szkl. cukru trzcinowego
    •pół szkl. wody
    •cytryna
    •łyżeczka miodu
    •pół łyżeczki zmielonych goździków
    •łyżeczka imbiru
    Gotujemy 20 minut.
    Rozlewamy na pergaminie, pojedynczo w kształcie krążków . Posypujemy cukrem pudrem ;) i jak zastygną można oderwać

dzięki kochana, spróbuję :)

MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość

km5sdf9hv11x35hq.png
  • Moko Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Ja jak zwykle za kawę dziękuję, ale mąż juz coś tam szykuje w kuchni, więc zobaczymy co mnie czeka.
    Phyllis biedaku, zdrowiej nam szybko. Ja w chorobie pochłaniam litry herbaty z miodem, cytryną i imbirem, lub mój ulubiony napój- sok z cytryny, kilka plasterków imbiru, zalać ciepłą wodą i posłodzić miodem, i pod kołdrę:) Ciągłe picie nawilża gardło. Można jeszcze robić inhalacje z olejkiem i sodą. Zdrówka!

Zrobiłam dziś test. Coś wyszło Jusst, tak jak pisałaś, a mianowicie jedna krecha ;p

Jak zaczęłam ten test oglądać bardziej wnikliwie, to jest tam jakiś cień cieni cienia, ale chyba nie będę z siebie robić idiotki i nie wspomnę o tym dziś gin.
    Innymi słowy żenua....

Phyllis, Storczyk31, MoBo, Dani, Margaret.Se, jusst, Kazia lubią tę wiadomość

• Phyllis Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko, dzięki :)

A może jeszcze za wcześnie na test? Widzę, że tempka poszła w górę - jeszcze wszystko może się zdarzyć :)

Moko, MoBo, Dani lubią tę wiadomość

km5sdf9hv11x35hq.png
  • Jastin76 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzień :-)
    Poproszę kawusie i to nawet bardzo ... źle spałam i do tego juz w pracy jestem :-/
    Miłego weekendu dziewczynki :-*

Storczyk31, Moko, Phyllis, Margaret.Se lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:

Zrobiłam dziś test. Coś wyszło Jusst, tak jak pisałaś, a mianowicie jedna krecha ;p

No mówiłam, że coś wyjdzie :D

Moko, Margaret.Se, Jastin76 lubią tę wiadomość

• Saramago Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, wpadłam życzyć cudnej soboty. Dzisiaj mam jakiś sajgon, miast odpoczywać wzięłam na siebie wiosenne porządki. W dodatku mój pojechał na egzamin tak że ten... samiuśka dzisiaj. a jutro pewnie mnie nie będzie bo do mamuni jadę :)

Dani - wszystko co robiłam z badań jest ok, poza prolaktyną, która obecnie przy bromergonie też jest OK... więc być może coś w tym jest, że nawracające torbiele to efekt niskiego amh.

ściskam wszystkie weekendowo :* wracam do garów :)

Storczyk31, MoBo, Dani, Margaret.Se, Moko lubią tę wiadomość

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phyllis wrote:
    bry, bry, poproszę kawę :)
    powodzenia w pracy pracusiu :)

ja mam wolne dziś, więc jeszcze wyleguję się w łóżku :) ale niestety głos straciłam :( znacie jakieś domowe sposoby na gardło? ja wiem o czosnku, ale biorę acard, więc czosnku nie powinnam brać, bo wchodzi w interakcję

miłego dnia i odezwijcie się, co u Was :)
    Tak? Nie wiedziałam. Ja brałam ostatnio Alliofil (tabletki czosnkowe) właśnie na zapalenie krtani i Acard :( Czym to grozi?
    Spróbuj może Isla albo Vocaler...

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret jak się masz?

Storczyk31, MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1602 wrote:
    Tak? Nie wiedziałam. Ja brałam ostatnio Alliofil (tabletki czosnkowe) właśnie na zapalenie krtani i Acard :( Czym to grozi?
    Spróbuj może Isla albo Vocaler...

Aniu, czosnek ma również działanie przeciwzakrzepowe, cytuję: "W jego przypadku za przeciwzakrzepowe właściwości odpowiadają tzw. ajoeny, które są inhibitorami agregacji płytek. Dodatkowo wpływają korzystnie na aktywność prostacykliny (która również ma działanie antyagregacyjne) a także, podobnie jak imbir, hamują tromboksan. Działanie zdecydowanie przeciwzakrzepowe :) Świetne jako działanie profilaktycznie, ale niekoniecznie takie fajne u osób, które krew i tak sobie rozrzedzają"

po prostu czosnek zwiększa przez to działanie przeciwzakrzepowe acardu

tu sobie poczytaj:

http://www.lekinacodzien.pl/2014/01/21/przeciwzakrzepowe-interakcje/

ale bez paniki, ja przez jakiś czas stosowałam i czosnek i acard (nie wiedziałam o interakcji) i jakichś groźnych skutków nie zaobserwowałam; no ale, wiadomo - lepiej wiedzieć i unikać :)

Margaret, odezwij się, proszę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 14:30

Ania1602, Margaret.Se, Storczyk31 lubią tę wiadomość

km5sdf9hv11x35hq.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :*

U mnie jakis koszmar i zle fatum wisi nade mna!!!! Po tych tabletkach ani kropli krwi mi nie wylecialo! Czy ze mna cos nie tak!? Co sie dzieje!? Bolala mnie polowa miednicy, krzyz i jajniki no i kilka razy do rana musnął mnie po sekundzie bol miesiaczkowy!!! Dzisiaj minimalne plamienie i tyle! Jak dlugo to bedzie trwalo!mam dosyc!!! Jade wlasnie do szpitala...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 15:06

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
‹‹ 571 572 573 574 575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ