35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczynki, tak nadrabiam co dzisiaj napisałyście i naszła mnie taka refleksja, o!
A mianowicie, że straciłam moją przyjaciółkę- wiecie, tą co kiedyś pisałam, że mi źle życzy i zakończyłam z nią znajomość, ale za to zyskałam wiele, wiele więcej prawdziwych przyjaciółek, tutaj na tym wątku, za co Wam strasznie dziękuję
jusst, Phyllis, Margaret.Se, She Wolf, Jot, loret1, padington, Dani, MoBo, Jastin76 lubią tę wiadomość
-
Moko wrote:Dziewczynki, tak nadrabiam co dzisiaj napisałyście i naszła mnie taka refleksja, o!
A mianowicie, że straciłam moją przyjaciółkę- wiecie, tą co kiedyś pisałam, że mi źle życzy i zakończyłam z nią znajomość, ale za to zyskałam wiele, wiele więcej prawdziwych przyjaciółek, tutaj na tym wątku, za co Wam strasznie dziękuję
Moko, pięknie to napisałaśja ostatnio podobnie myślałam - że gdyby nie problemy z płodnością, pewnie bym Was nie poznała... a zyskałam tak wiele, w tak krótkim czasie - to bardzo cenne i za to zawsze będę wdzięczna
padi, jesteś mądrą, dobrą kobietą - cieszę się, że jesteś z namiMargaret.Se, jusst, Moko, She Wolf, Jot, loret1, padington, Dani, MoBo, Jastin76 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jejku jakoś mnie na emocje bierze, jak nic pms. Już mi się płakać chce jak Was czytam, wzruszam się i w ogóle, a dla odmiany na mojego dziś nawrzeszczałam, no to co to może być? Krochy też się jakieś pojawiły na twarzy, choć w umiarze (She współczuję). Jutro chyba zrobię test przed wizytą u gin, ale to tylko dlatego, że pewnie jakieś leki dostanę, to chyba powinnam zrobić, jak uważacie? Jutro będzie mój 12 dpo.
Udało mi się przełożyć wizytę na wcześniej, a potem jedziemy do siostry na obiadek i to specjalnie robiony dla mnie pod dietkęloret1, MoBo lubią tę wiadomość
-
MoBo wrote:są lepsze ale nadal w pierwszej fazie zdarzają się wyższe niż 36.6 co w chińskiej medycynie uznaje się za powyższone.
a nie chciała mi tłumaczyć o co chodziMoBo lubi tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
nick nieaktualny
-
ufff nadrobilam...
Maggi wspieram!
Moko milo i fajnie napisalas, ale to prawda ze tu mozna otrzymac duzo wsparcia i zrozumienia... a swoja droga to smutne, ze stracilas przyjaciolke, trochem ciekawa jak wyczulas ze Ci zle zyczy - nie fajne to
Jusst smisznie zes panikara, to bedzie razniej;) i jak Ty na poczatku drogi staraniowej to kto wie moze pojdzie szybko-tego zycze!
She-przykro mi z powodu Twojego samopoczucia, ale czasami podobnie mysle ze to moge byc wlasnie ja... mi sie tez zdarzaly mega zalamki i kopniaka od Was dostalam i dobre slowo i jakos tak sie czlowiek prostowal...
wszystkie wpisy czytam z duzym zainteresowaniem i jakie Wy obcykane w tych tematach zielarskich uuuaaa szacun:)
ja se bylam dzis luknac podwozie i se dwa jajca rosna i pewnie znowu dupka z tego bedzie ech...
aaa Pierwiastka fajna wizja z tym spotkaniem...
pozdroooofkaMoBo, jusst, Phyllis, Jastin76, Margaret.Se, She Wolf lubią tę wiadomość
loret1 -
dzie bry
ja do pracy dziś więc kawe już mam, chce któraś???
mój wczoraj kupił sobie ciężarówkę z lego technic i obudził się w nim dzieciakale w sumie miło się patrzy na taką zadowoloną mordkę
jusst, Phyllis, Jot, Storczyk31, Moko, Jastin76, MoBo, Dani, Margaret.Se, kruszynka5 lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
pierwiastka wrote:dzie bry
ja do pracy dziś więc kawe już mam, chce któraś???
mój wczoraj kupił sobie ciężarówkę z lego technic i obudził się w nim dzieciakale w sumie miło się patrzy na taką zadowoloną mordkę
bry, bry, poproszę kawę
powodzenia w pracy pracusiu
ja mam wolne dziś, więc jeszcze wyleguję się w łóżkuale niestety głos straciłam
znacie jakieś domowe sposoby na gardło? ja wiem o czosnku, ale biorę acard, więc czosnku nie powinnam brać, bo wchodzi w interakcję
miłego dnia i odezwijcie się, co u WasStorczyk31, Moko, Jastin76, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
Storczyk31 wrote:Cukierki na chore gardło:
•1 szkl. cukru trzcinowego
•pół szkl. wody
•cytryna
•łyżeczka miodu
•pół łyżeczki zmielonych goździków
•łyżeczka imbiru
Gotujemy 20 minut.
Rozlewamy na pergaminie, pojedynczo w kształcie krążków . Posypujemy cukrem pudremi jak zastygną można oderwać
dzięki kochana, spróbujęMoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry:)
Ja jak zwykle za kawę dziękuję, ale mąż juz coś tam szykuje w kuchni, więc zobaczymy co mnie czeka.
Phyllis biedaku, zdrowiej nam szybko. Ja w chorobie pochłaniam litry herbaty z miodem, cytryną i imbirem, lub mój ulubiony napój- sok z cytryny, kilka plasterków imbiru, zalać ciepłą wodą i posłodzić miodem, i pod kołdręCiągłe picie nawilża gardło. Można jeszcze robić inhalacje z olejkiem i sodą. Zdrówka!
Zrobiłam dziś test. Coś wyszło Jusst, tak jak pisałaś, a mianowicie jedna krecha ;p
Jak zaczęłam ten test oglądać bardziej wnikliwie, to jest tam jakiś cień cieni cienia, ale chyba nie będę z siebie robić idiotki i nie wspomnę o tym dziś gin.
Innymi słowy żenua....Phyllis, Storczyk31, MoBo, Dani, Margaret.Se, jusst, Kazia lubią tę wiadomość
-
Moko, dzięki
A może jeszcze za wcześnie na test? Widzę, że tempka poszła w górę - jeszcze wszystko może się zdarzyćMoko, MoBo, Dani lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry, wpadłam życzyć cudnej soboty. Dzisiaj mam jakiś sajgon, miast odpoczywać wzięłam na siebie wiosenne porządki. W dodatku mój pojechał na egzamin tak że ten... samiuśka dzisiaj. a jutro pewnie mnie nie będzie bo do mamuni jadę
Dani - wszystko co robiłam z badań jest ok, poza prolaktyną, która obecnie przy bromergonie też jest OK... więc być może coś w tym jest, że nawracające torbiele to efekt niskiego amh.
ściskam wszystkie weekendowo :* wracam do garówStorczyk31, MoBo, Dani, Margaret.Se, Moko lubią tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Phyllis wrote:bry, bry, poproszę kawę
powodzenia w pracy pracusiu
ja mam wolne dziś, więc jeszcze wyleguję się w łóżkuale niestety głos straciłam
znacie jakieś domowe sposoby na gardło? ja wiem o czosnku, ale biorę acard, więc czosnku nie powinnam brać, bo wchodzi w interakcję
miłego dnia i odezwijcie się, co u WasCzym to grozi?
Spróbuj może Isla albo Vocaler...
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crioBhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
Margaret jak się masz?
Storczyk31, MoBo, Margaret.Se lubią tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crioBhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
Ania1602 wrote:Tak? Nie wiedziałam. Ja brałam ostatnio Alliofil (tabletki czosnkowe) właśnie na zapalenie krtani i Acard
Czym to grozi?
Spróbuj może Isla albo Vocaler...
Aniu, czosnek ma również działanie przeciwzakrzepowe, cytuję: "W jego przypadku za przeciwzakrzepowe właściwości odpowiadają tzw. ajoeny, które są inhibitorami agregacji płytek. Dodatkowo wpływają korzystnie na aktywność prostacykliny (która również ma działanie antyagregacyjne) a także, podobnie jak imbir, hamują tromboksan. Działanie zdecydowanie przeciwzakrzepoweŚwietne jako działanie profilaktycznie, ale niekoniecznie takie fajne u osób, które krew i tak sobie rozrzedzają"
po prostu czosnek zwiększa przez to działanie przeciwzakrzepowe acardu
tu sobie poczytaj:
http://www.lekinacodzien.pl/2014/01/21/przeciwzakrzepowe-interakcje/
ale bez paniki, ja przez jakiś czas stosowałam i czosnek i acard (nie wiedziałam o interakcji) i jakichś groźnych skutków nie zaobserwowałam; no ale, wiadomo - lepiej wiedzieć i unikać
Margaret, odezwij się, proszę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 14:30
Ania1602, Margaret.Se, Storczyk31 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczynki :*
U mnie jakis koszmar i zle fatum wisi nade mna!!!! Po tych tabletkach ani kropli krwi mi nie wylecialo! Czy ze mna cos nie tak!? Co sie dzieje!? Bolala mnie polowa miednicy, krzyz i jajniki no i kilka razy do rana musnął mnie po sekundzie bol miesiaczkowy!!! Dzisiaj minimalne plamienie i tyle! Jak dlugo to bedzie trwalo!mam dosyc!!! Jade wlasnie do szpitala...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 15:06