35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDani wrote:Jusst ma tempki takie jak ja. One uchodza za wysokie? A czemu to szkodzi, jesli nawet? Duzo dziewczyn takie ma. Moim zdaniem Jusst nie ma za wysokich. A minimalne dawki Donga moga jej pomoc, a napewno nie rozgrzeja za bardzo. Ale sa tez inne ziola.
Dani miałąm wysokie na poprzednim termometrze, jakies 0,5 stopnia więcej. nie kreski, ale stopnia
-
jusst wrote:Dzięki
...... kolejna wizyta za 6 tygodni to wtedy będzie okazja... A może pójdę potwierdzić ciążę, hehe, no bo tak też może być prawda? W końcu wpisujemy na listę termin naszych II kresek
takie wpisy czyta się z uśmiechem na ustach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 18:41
loret1, She Wolf, jusst, Jot lubią tę wiadomość
-
cześć kochane,
miałam dziś pracowo trudny dzień, więc nie dałam rady wejść na forum; po pracy okazało się, że nie wysłałam raportu do szefowej i musiałam wracać... ale już jestem i wpadłam Was pocieszyć kochane i przegonić Wasze smutki...
Margaret, tulę mocno, tyle musisz przejść - ja jak zjawiłam się w szpitalu, to od razu podjęto decyzję o zabiegu, nawet nie wiedziałam, że można farmakologicznie wywołać poronienie - mam nadzieję, że dasz radę
She, jakiś dół dopadł? Trzymaj się, nie daj się dołowi, będzie dobrze! A z tym planowaniem kolejnego cyklu, to ja też tak mam.. A pryszcze bywają objawem ciąży, także ten
jusst, czyli lekarka nie podpasowała - szkoda, ale być może lepiej specjalizuje się w prowadzeniu ciąż niż w kwestiach staraniowych; pamiętaj - zawsze mogę podać Ci namiar na lekarza mojego i Ani
MoBo, żółw jeszcze nie zakończył swojej wędrówki - jeszcze 30 dni widzę na suwaku, jeszcze nic straconego
ściskam Was wszystkie mocnoloret1, She Wolf, jusst, Moko, Dani, Jot lubią tę wiadomość
-
Phyllis wrote:
Margaret, tulę mocno, tyle musisz przejść - ja jak zjawiłam się w szpitalu, to od razu podjęto decyzję o zabiegu, nawet nie wiedziałam, że można farmakologicznie wywołać poronienie - mam nadzieję, że dasz rade
ściskam Was wszystkie mocno
To zalezy co preferuje szpital, jedni od razu do zabiegu a w tym szpitalu w ostatecznosci podchodza do tego a ile sie da to wywolanie naturalnego p
Wracam ze szpitala i nie dostalam immuno.. lekarz stwierdzi ze jak nie poronilam to nie ma sensu. Mialam usg a potem znowu tabletki 4szt ale juz tylko dopochwowo bo mowilam mu jak mnie przeczyscily. Wiec znowu czekam na....jak nie pomoze to jutro znowu kolejne tabletki!!! Jak poronie to i tak mam przyjechac ale juz na podanie immunoglobuliny. Boze juz sie trzese i slabo mi ehhh
-
Phyllis wrote:
Margaret, tulę mocno, tyle musisz przejść - ja jak zjawiłam się w szpitalu, to od razu podjęto decyzję o zabiegu, nawet nie wiedziałam, że można farmakologicznie wywołać poronienie - mam nadzieję, że dasz rade
ściskam Was wszystkie mocno
To zalezy co preferuje szpital, jedni od razu do zabiegu a w tym szpitalu w ostatecznosci podchodza do tego a ile sie da to wywolanie naturalnego p
Wracam ze szpitala i nie dostalam immuno.. lekarz stwierdzi ze jak nie poronilam to nie ma sensu. Mialam usg a potem znowu tabletki 4szt ale juz tylko dopochwowo bo mowilam mu jak mnie przeczyscily. Wiec znowu czekam na....jak nie pomoze to jutro znowu kolejne tabletki!!! Jak poronie to i tak mam przyjechac ale juz na podanie immunoglobuliny. Boze juz sie trzese i slabo mi ehhh
-
Just, oby bylo tak jak mowisz i zeby nastepna wizyta byla juz ciazowa
Dani, no moze i to po Clo, kto wie. Szkoda tylko ze wygladam teraz jak potwor
Phylis, Ty pracusiu
A co do objawow ciazy, to fakt pryszcze moga nimi byc, ale mnie wysypalo na poczatku cyklu i teraz just tylko gorzejjusst lubi tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Margaret postaraj sie zajac czyms glowe i o tym nie myslec. Wiem ze jested przerazona, ale pamietaj ze mozesz na nas liczyc i wszystkie Cie wspieramy telepatycznie :*
Margaret.Se, Moko lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
She Wolf wrote:Margaret postaraj sie zajac czyms glowe i o tym nie myslec. Wiem ze jested przerazona, ale pamietaj ze mozesz na nas liczyc i wszystkie Cie wspieramy telepatycznie :*
Wiem :* dziekujeoby zadzialaly te tabl dzisiaj. Jakos to przetrwam bo musze ale juz chce miec za soba...
-
nick nieaktualnyPhyllis wrote:cześć kochane,
czyli lekarka nie podpasowała - szkoda, ale być może lepiej specjalizuje się w prowadzeniu ciąż niż w kwestiach staraniowych; pamiętaj - zawsze mogę podać Ci namiar na lekarza mojego i Ani
Może nawet na stałe do niej się przeniosę. Skierowań nie dala, bo niby nie mogła.Phyllis, Jastin76 lubią tę wiadomość
-
A ja się wam do czegoś przyznam, jeszcze w zeszłym miesiącu trochę miałam nadziei ze się jednak uda a w tym kompletnie zrezygnowałam a razem ze mną chyba mój wykres. Jakoś nawet to mnie nie denerwuje spokojna jestem.
W zeszłym tygodniu miałam doła i te łzy na klawiaturze o których pisałam wizyta Margaret przywiała wspomnienia, tak bardzo się bałam jak ona pisała o tej wizycie ze przypomniała mi się moja wizyta w 12 tygodniu (choć wszystko było ok) jak nie chciałam w ogóle iść do lekarza i od rana wyłam, że na pewno coś jest nie tak i ja ze sobą skończę bo już mam dosyć tej całej ciąży kto to widział żeby baba 43 lata dzieci rodziła widzicie więć jakie mogą być emocje jak hormony szaleją. a Potem ta cisza zanim napisała co się stało normalnie jakby coś we mnie umarło straszne to było i nie wiem naprawdę jak ona sobie radzi, wiem że każda kobieta dużo zniesie i się ze wszystkiego potrafi podnieść ale to niezwykle trudne dlatego tak niezbędne jest wsparcie drugiego człowieka a ja myślę ze w was można mieć naprawdę prawdziwe przyjaciółki. Dlatego nie opuszczam was skoro wy mnie nie opuściłyście i powiedziałyście ze będziecie. To forum to normalnie lekiem na różne emocje jest niezastąpionym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 19:13
jusst, MoBo, Margaret.Se, Ania1602, Moko, Jot, Phyllis, loret1, Jastin76 lubią tę wiadomość
-
jusst wrote:Wysokie to na starym termometrze miałam, teraz normalne są. zaraz guglam za dongiem.
są lepsze ale nadal w pierwszej fazie zdarzają się wyższe niż 36.6 co w chińskiej medycynie uznaje się za powyższone.
zaraz wytłumaczę.
-
nick nieaktualny
-
MoBo wrote:są lepsze ale nadal w pierwszej fazie zdarzają się wyższe niż 36.6 co w chińskiej medycynie uznaje się za powyższone.
zaraz wytłumaczę.
MoBo wrote:Ja siem nie orientuje.
a co to to kd? Jakieś komórko dawstwo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 19:29
Margaret.Se lubi tę wiadomość
-
Dani wrote:Jusst ma tempki takie jak ja. One uchodza za wysokie? A czemu to szkodzi, jesli nawet? Duzo dziewczyn takie ma. Moim zdaniem Jusst nie ma za wysokich. A minimalne dawki Donga moga jej pomoc, a napewno nie rozgrzeja za bardzo. Ale sa tez inne ziola.
Dani weź zgoogluj 'bbt tcm' co oznacza body basal temperatures traditional Chinese medicine. Pierwszy z góry pdf mniej więcej przedstawi jakie temperatury uważane są są niskie/wysokie w obu fazach. Albo Julek Bogdanski stronka na temat bbt. To jest tylko zarys ale nie chce mi się tłumaczyć i pisać tu książki.
W chińskiej medycynie wszystko co jemy/pijemy/zioła/nawet co robimy ma właściwości gorace/cieple/neutralne/chłodne i zimne. To wszystko na nas oddzialowuje....To tak bardzo po krotce.
Teraz np dong jest dobry na estrogen/jakość jajca ale ma właściwości rozgrzewajace i w książkach które czytałam nie polecają donga (jako pojedynczego ziola) gdy temp w pierwszej fazie są ponad magiczna granicą 36,6, wtedy trza go pomieszać z czymś z natury chłodzącym by wyrównać działanie (ziółem o właściwościach chłodzących żeby się neutralizowaly).
Jusst może spróbować donga ale jak tempki się podwyższa to trza odstawić bo nic dobrego to nie przyniesie.
jusst, Dani lubią tę wiadomość
-
MoBo wrote:Ja siem nie orientuje.
a co to to kd? Jakieś komórko dawstwo?
Zapomniałam Ci napisać, że wcale nie trujesz pomysłami, każdy jest mile widziany.padington, MoBo lubią tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crioBhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
Margaret.Se wrote:Wiem :* dziekuje
oby zadzialaly te tabl dzisiaj. Jakos to przetrwam bo musze ale juz chce miec za soba...
Margaret.Se lubi tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
She Wolf wrote:Najpierw sie bierze antykoncepcje na wyciszanie.
Estrofem, to po prostu estradiol, czyli sztucznie sie zwieksza jego ilsc przy stymulacji.
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka