X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani wrote:
    Jusst ma tempki takie jak ja. One uchodza za wysokie? A czemu to szkodzi, jesli nawet? Duzo dziewczyn takie ma. Moim zdaniem Jusst nie ma za wysokich. A minimalne dawki Donga moga jej pomoc, a napewno nie rozgrzeja za bardzo. Ale sa tez inne ziola.

Dani miałąm wysokie na poprzednim termometrze, jakies 0,5 stopnia więcej. nie kreski, ale stopnia

• padington Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    Dzięki :)...... kolejna wizyta za 6 tygodni to wtedy będzie okazja... A może pójdę potwierdzić ciążę, hehe, no bo tak też może być prawda? W końcu wpisujemy na listę termin naszych II kresek ;)

takie wpisy czyta się z uśmiechem na ustach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 18:41

loret1, She Wolf, jusst, Jot lubią tę wiadomość

• Phyllis Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć kochane,

miałam dziś pracowo trudny dzień, więc nie dałam rady wejść na forum; po pracy okazało się, że nie wysłałam raportu do szefowej i musiałam wracać... ale już jestem i wpadłam Was pocieszyć kochane i przegonić Wasze smutki...

Margaret, tulę mocno, tyle musisz przejść - ja jak zjawiłam się w szpitalu, to od razu podjęto decyzję o zabiegu, nawet nie wiedziałam, że można farmakologicznie wywołać poronienie - mam nadzieję, że dasz radę

She, jakiś dół dopadł? Trzymaj się, nie daj się dołowi, będzie dobrze! A z tym planowaniem kolejnego cyklu, to ja też tak mam.. A pryszcze bywają objawem ciąży, także ten ;)

jusst, czyli lekarka nie podpasowała - szkoda, ale być może lepiej specjalizuje się w prowadzeniu ciąż niż w kwestiach staraniowych; pamiętaj - zawsze mogę podać Ci namiar na lekarza mojego i Ani

MoBo, żółw jeszcze nie zakończył swojej wędrówki - jeszcze 30 dni widzę na suwaku, jeszcze nic straconego :)

ściskam Was wszystkie mocno <3

loret1, She Wolf, jusst, Moko, Dani, Jot lubią tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • padington Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Phyllis, odpoczywaj kochana po ciężkim dniu.

Phyllis lubi tę wiadomość

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phyllis wrote:

Margaret, tulę mocno, tyle musisz przejść - ja jak zjawiłam się w szpitalu, to od razu podjęto decyzję o zabiegu, nawet nie wiedziałam, że można farmakologicznie wywołać poronienie - mam nadzieję, że dasz rade

To zalezy co preferuje szpital, jedni od razu do zabiegu a w tym szpitalu w ostatecznosci podchodza do tego a ile sie da to wywolanie naturalnego p

Wracam ze szpitala i nie dostalam immuno.. lekarz stwierdzi ze jak nie poronilam to nie ma sensu. Mialam usg a potem znowu tabletki 4szt ale juz tylko dopochwowo bo mowilam mu jak mnie przeczyscily. Wiec znowu czekam na.... :( jak nie pomoze to jutro znowu kolejne tabletki!!! Jak poronie to i tak mam przyjechac ale juz na podanie immunoglobuliny. Boze juz sie trzese i slabo mi ehhh

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phyllis wrote:

Margaret, tulę mocno, tyle musisz przejść - ja jak zjawiłam się w szpitalu, to od razu podjęto decyzję o zabiegu, nawet nie wiedziałam, że można farmakologicznie wywołać poronienie - mam nadzieję, że dasz rade

To zalezy co preferuje szpital, jedni od razu do zabiegu a w tym szpitalu w ostatecznosci podchodza do tego a ile sie da to wywolanie naturalnego p

Wracam ze szpitala i nie dostalam immuno.. lekarz stwierdzi ze jak nie poronilam to nie ma sensu. Mialam usg a potem znowu tabletki 4szt ale juz tylko dopochwowo bo mowilam mu jak mnie przeczyscily. Wiec znowu czekam na.... :( jak nie pomoze to jutro znowu kolejne tabletki!!! Jak poronie to i tak mam przyjechac ale juz na podanie immunoglobuliny. Boze juz sie trzese i slabo mi ehhh

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Just, oby bylo tak jak mowisz i zeby nastepna wizyta byla juz ciazowa :)

Dani, no moze i to po Clo, kto wie. Szkoda tylko ze wygladam teraz jak potwor :/

Phylis, Ty pracusiu ;)
    A co do objawow ciazy, to fakt pryszcze moga nimi byc, ale mnie wysypalo na poczatku cyklu i teraz just tylko gorzej :/

jusst lubi tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret postaraj sie zajac czyms glowe i o tym nie myslec. Wiem ze jested przerazona, ale pamietaj ze mozesz na nas liczyc i wszystkie Cie wspieramy telepatycznie :*

Margaret.Se, Moko lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1602 wrote:
    A jeśli chodzi o wyciszenie jajników... To chyba Estrofem jest na wyciszenie? Orientujecie się?

Ja siem nie orientuje.
    a co to to kd? Jakieś komórko dawstwo?

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Margaret postaraj sie zajac czyms glowe i o tym nie myslec. Wiem ze jested przerazona, ale pamietaj ze mozesz na nas liczyc i wszystkie Cie wspieramy telepatycznie :*

Wiem :* dziekuje <3 oby zadzialaly te tabl dzisiaj. Jakos to przetrwam bo musze ale juz chce miec za soba... :(

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phyllis wrote:
    cześć kochane,

czyli lekarka nie podpasowała - szkoda, ale być może lepiej specjalizuje się w prowadzeniu ciąż niż w kwestiach staraniowych; pamiętaj - zawsze mogę podać Ci namiar na lekarza mojego i Ani

<3
    Nie, nie, podsumowując jestem zadowolona. :)
    Może nawet na stałe do niej się przeniosę. Skierowań nie dala, bo niby nie mogła.

Phyllis, Jastin76 lubią tę wiadomość

• padington Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się wam do czegoś przyznam, jeszcze w zeszłym miesiącu trochę miałam nadziei ze się jednak uda a w tym kompletnie zrezygnowałam a razem ze mną chyba mój wykres. Jakoś nawet to mnie nie denerwuje spokojna jestem.
    W zeszłym tygodniu miałam doła i te łzy na klawiaturze o których pisałam wizyta Margaret przywiała wspomnienia, tak bardzo się bałam jak ona pisała o tej wizycie ze przypomniała mi się moja wizyta w 12 tygodniu (choć wszystko było ok) jak nie chciałam w ogóle iść do lekarza i od rana wyłam, że na pewno coś jest nie tak i ja ze sobą skończę bo już mam dosyć tej całej ciąży kto to widział żeby baba 43 lata dzieci rodziła widzicie więć jakie mogą być emocje jak hormony szaleją. a Potem ta cisza zanim napisała co się stało normalnie jakby coś we mnie umarło straszne to było i nie wiem naprawdę jak ona sobie radzi, wiem że każda kobieta dużo zniesie i się ze wszystkiego potrafi podnieść ale to niezwykle trudne dlatego tak niezbędne jest wsparcie drugiego człowieka a ja myślę ze w was można mieć naprawdę prawdziwe przyjaciółki. Dlatego nie opuszczam was skoro wy mnie nie opuściłyście i powiedziałyście ze będziecie. To forum to normalnie lekiem na różne emocje jest niezastąpionym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 19:13

jusst, MoBo, Margaret.Se, Ania1602, Moko, Jot, Phyllis, loret1, Jastin76 lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    Wysokie to na starym termometrze miałam, teraz normalne są. zaraz guglam za dongiem.

są lepsze ale nadal w pierwszej fazie zdarzają się wyższe niż 36.6 co w chińskiej medycynie uznaje się za powyższone.

zaraz wytłumaczę.

l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    Boze juz sie trzese i slabo mi ehhh

Trzymaj się <3

Margaret.Se lubi tę wiadomość

• padington Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    są lepsze ale nadal w pierwszej fazie zdarzają się wyższe niż 36.6 co w chińskiej medycynie uznaje się za powyższone.

zaraz wytłumaczę.
    to ciekawe opowiadaj

MoBo wrote:
    Ja siem nie orientuje.
    KD to komórki dawcy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 19:29

• MoBo Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani wrote:
    Jusst ma tempki takie jak ja. One uchodza za wysokie? A czemu to szkodzi, jesli nawet? Duzo dziewczyn takie ma. Moim zdaniem Jusst nie ma za wysokich. A minimalne dawki Donga moga jej pomoc, a napewno nie rozgrzeja za bardzo. Ale sa tez inne ziola.

Dani weź zgoogluj 'bbt tcm' co oznacza body basal temperatures traditional Chinese medicine. Pierwszy z góry pdf mniej więcej przedstawi jakie temperatury uważane są są niskie/wysokie w obu fazach. Albo Julek Bogdanski stronka na temat bbt. To jest tylko zarys ale nie chce mi się tłumaczyć i pisać tu książki.
    W chińskiej medycynie wszystko co jemy/pijemy/zioła/nawet co robimy ma właściwości gorace/cieple/neutralne/chłodne i zimne. To wszystko na nas oddzialowuje....To tak bardzo po krotce.
    Teraz np dong jest dobry na estrogen/jakość jajca ale ma właściwości rozgrzewajace i w książkach które czytałam nie polecają donga (jako pojedynczego ziola) gdy temp w pierwszej fazie są ponad magiczna granicą 36,6, wtedy trza go pomieszać z czymś z natury chłodzącym by wyrównać działanie (ziółem o właściwościach chłodzących żeby się neutralizowaly).
    Jusst może spróbować donga ale jak tempki się podwyższa to trza odstawić bo nic dobrego to nie przyniesie.

jusst, Dani lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    Wiem :* dziekuje <3 oby zadzialaly te tabl dzisiaj. Jakos to przetrwam bo musze ale juz chce miec za soba... :(

Biedulko ty moja <3 jestem tam z tobą myślami <3

l22ndf9her11uere.png
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Ja siem nie orientuje.
    Komórka dawczyni, ale widzę że Padi już napisała :)
    Zapomniałam Ci napisać, że wcale nie trujesz pomysłami, każdy jest mile widziany.

padington, MoBo lubią tę wiadomość

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    Oby... Przytulam <3

Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * TP 12.09.2017r.
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Najpierw sie bierze antykoncepcje na wyciszanie.
    Estrofem, to po prostu estradiol, czyli sztucznie sie zwieksza jego ilsc przy stymulacji.
    Hmmm... A mi się coś kojarzy, że dr mi kiedyś coś wspominał, że Estrofem też wycisza jajniki...

Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * TP 12.09.2017r.
‹‹ 570 571 572 573 574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ