WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    I bardzo dobrze;) Ale myślę, że w szukaniu pozytywów nie zaszkodzi czekolada;) Albo niech Twój kupi wracając Twoje ulubione lody. Do tego jeszcze jakiś dobry film. A co! Nie żałuj sobie;)

Łoooo kochana wyobrażasz sobie, że mój po 56 km wędrówki całonocnej (idzie od 21:30) wchodzi taki upocony, smierdzący, ubłocony i wykonczony po lody????

... no ja sobie wyobrażam,hihih...

w zeszłym roku zerwał po drodze jakieś kwiatkochwasty wręczył w progu i padł. Musiałam dziada rozbierać z tego gnoju....
    jak ja się umordowałam. jednak waży sobie 110k, nie jest to takie hopsiup :)

loret1, She Wolf, jusst lubią tę wiadomość

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Dziewczeta:)

Saramago ja tez trzymam kciuki i z calego serca zycze Wam. zebyscie sie dogadali <3
    i jestem pelna podziwu dla Twojego faceta.... ja mysle, ze ta droga nie pojdzie na marne... i fajnie, ze ma w sobie spokoj na to co przyniesie zycie...

a emocje sa w kazdym rozne/skrajne... ja ostatnio w domu tez powiedzialam, ze koniec, rezygnuje, widocznie tak ma byc a nastepnego dnia zal i ze jednak trzeba jeszcze probowac...i tak w kolo a tu trzeba tez normalnie zyc...;)

spokojnej soboty Wam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 12:38

Saramago, Storczyk31, She Wolf, Dani, aszka lubią tę wiadomość

loret1
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:
    czesc Dziewczeta:)

Saramago ja tez trzymam kciuki i z calego serca zycze Wam. zebyscie sie dogadali <3
    i jestem pelna podziwu dla Twojego faceta.... ja mysle, ze ta droga nie pojdzie na marne... i fajnie, ze ma w sobie spokoj na to co przyniesie zycie...

a emocje sa w kazdym rozne/skrajne... ja ostatnio w domu tez powiedzialam, ze koniec, rezygnuje, widocznie tak ma byc a nastepnego dnia zal i ze jednak trzeba jeszcze probowac...i tak w kolo a tu trzeba tez normalnie zyc...;)

spokojnej soboty Wam :)

Dziękuję Kochana za wsparcie. w ogole gdyby nie Wy, takie miejsca jak to, człowiek by zwariował, pozostawiony sam ze swoimi myślami. <3
    Pies chrapie, ja leżę, odpoczywam, czekam na mojeg wędrowca (a tak na marginesie.... on jest przekonany, że się udało) i czekam na jutrzejszą betę...

Jot, Storczyk31, Moko, loret1 lubią tę wiadomość

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej lasencje :)

Phyllis mam nadzieje, ze jednak u Ciebe ta tempka zaraz odbije :*

Saramago, masz podobna sytuacje jak Eltaszka. Oczywiscie zycze Ci zeby beta byla pozytywna, ale jesli nie to moze szczera rozmowa pomoze? Widze, ze maz sie o Ciebie martwi przez stymulacje i stres, ale przeciez to bedzie jeszcze wiekszy stres dla Ciebe jesli on sie wcale nie zgodzi. Wiem z wlasnego doswiadczenia, ze jesli facet sie nie zgadza na jakis wazny zyciowy krok, to w malzenstwie zaczyna sie psuc.
    Moj ex maz mnie tak zwodzil z decyzja o dziecku. Najpierw mowil, ze za 2 lata od slubu, potem kolejnych kilka lat mi wmawial, ze to jeszcze za wczesnie, az stwierdzil ze wcale nie chce miec dzieci. Stracilma z nim 8 lat i nigdy sobie nie wybacze ze wczesniej nie odeszlam, bo teraz zostalam z reka w nocniku. Zaraz bedzie 38 lat na liczniku, a ja sie staram o pierwsze dziecko :/

U mnie tempka w gore. Nic nie rozumiem z tego wykresu. Jestem na 100% pewna, ze w ciazy nie jestem, a wykres najladniejszy ze wszytstkich. Jutro juz na bank spadnie i bedzie wcurw na calego :P

Milego dnia Kochane, ja dokanczam prace, ostatnie poprawki i oddaje :D Jeszcze 2 miesiace i koniec semestru :D

Dani, Storczyk31, aszka, jusst lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Moko Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana She, a jak Ty możesz być pewna na 100%? Bety chyba nie robiłaś? Trzymam kciukasy w takim razie;)

Storczyk31 lubi tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    Kochana She, a jak Ty możesz być pewna na 100%? Bety chyba nie robiłaś? Trzymam kciukasy w takim razie;)

No nie, nie testowalam, ale czuje ze to nie to, a moje przeczucia mnie nie myla :P

17 cs <3 2.11.2019

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Dani Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago,
    ale bym chciala zeby beta jutro Cie pozytywnie zaskoczyla...Ja mysle ze nie mozna polegac na sikancach. Jedynym pewnym wyznacznikiem tego ze nie jestes w ciazy jest wynik bety albo nadeszla miesiaczka.

Mam nadzieje ze jutro pozytywny wynik, jesli nie to rozmawiaj z Twoim. Nie wiadomo jak on zareaguje jak dowie sie ze proba byla nieudana. Skoro teraz tak wierzy ze byla udana. Moze jednak zmieni zdanie i bedzie chcial jeszcze raz sprobowac? She ma racje jesli on sie tak martwi o Ciebie, ze te stymulacje itp, to jak zobaczy Twoje cierpienie na jego wiesc o tym "ze to juz koniec" to powinien wtedy zmienic zdanie, jesli Cie kocha....Gleboko wierze ze zmieni zdanie podobnie jak facet Eltaszki. Nie poddawaj sie.

She, Twoj wykres naprawde wyjatkowo ladny, mam nadzieje ze Twoje przeczucia Cie zawioda.

Storczyku, no tak mialam sie oszczedzac, ale oszczedzalam sie 4 dni bezposrednio "po", mysle ze to wystarczylo, no i co zrobic jak sie nie da odpoczywac dluzej? Jest dobrze, nie martw sie kochana, mloda jestem.....;) hehehe.

No dzis naprawde odpoczywam. Spalam do 11ej i kawka na sloneczku z jednymi znajomymi, zaraz kawka z innymi. No moze tyle kawy nie bede pic, jakis soczek wciagne. Jakis ptak wyspiewuje arie za oknem, drzewo ktore nam wchodzi na balkon zakwitlo, podobnie jak lawenda i geranium, ktore hoduje na moim balkonie. Jest tak pieknie wiec i cieplo ze drzwi od balkonu caly czas otwarte, zebysmy mogli podziwiac nasz balkonowy ogrodek :) (mamy dwa duze balkony).

Milego dzionka dziewczyny <3

She Wolf, Storczyk31, aszka, Moko, loret1 lubią tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    No nie, nie testowalam, ale czuje ze to nie to, a moje przeczucia mnie nie myla :P

Oooo i masz babo placek. to mnie tu prawi morały a sama ma jakieś wątpliwości. co mi za przykład dajesz, ja się pytam ?? :)
    tempka idzie w górę... chyba nie dlatego, że ma taki kaprys :)

She Wolf, Storczyk31, aszka, Moko, loret1 lubią tę wiadomość

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani masz rację <3 jutro się dowiemy. Koleżanka z Anglii pisała, że u nich badania robią min.11-12 dni od transferu...
    zwodzi mnie jeszcze tempka...ale podejrzewam, że to efekt luteiny. Aszka chyba brała lutkę??? nie wiem o ile podnosi się temp.ciała po tym leku, ale fakt jest taki, że tak wysokiej nigdy nie miałam...

wróciłam ze spacerku, odetchnęłam, już mi lepiej.... słoneczko zrobiło swoje.
    Mój dał mi znak, że doszli. Pobłądzili bidoki i zrobili 62 km. :) czuje, że prześpi do rana. Niech odpoczywa bo musi jechać ze mną na betkę.

Buzi

Dani, aszka, Moko, loret1 lubią tę wiadomość

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani jak ja Ci zazdraszczam. U nas juz koniec wiosny :P
    Znowu jest zimno i pochmurno :/

Saramago, wiesz ze innym sie fajnie doradza :P
    A moja tempka to moze efekt tego specyfiku z czosnku? Wczoraj wzielam na noc i tak sie pocilam w nocy ze szok :P
    Moj T ledwie mi dal buzi na dobranoc tak ode mnie jechalo czosnkiem :P
    A Twoja tempka faktycznie wysoka.
    A ile tej lutki bierzesz?
    U mnie wplyw na tempki ma dawka 400mg, mniej juz tak nie dziala.

17 cs <3 2.11.2019

• Saramago Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SHe
    NO ja biorę 3x200 więc dużo... ale nic poza tym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 15:01

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She i tak masz wysokie tempki na letro.

Saramago moj wazyl 120 -teraz ma około 105 aaaaa.

She Wolf, Moko lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    Dani masz rację <3 jutro się dowiemy. Koleżanka z Anglii pisała, że u nich badania robią min.11-12 dni od transferu...
    zwodzi mnie jeszcze tempka...ale podejrzewam, że to efekt luteiny. Aszka chyba brała lutkę??? nie wiem o ile podnosi się temp.ciała po tym leku, ale fakt jest taki, że tak wysokiej nigdy nie miałam...

wróciłam ze spacerku, odetchnęłam, już mi lepiej.... słoneczko zrobiło swoje.
    Mój dał mi znak, że doszli. Pobłądzili bidoki i zrobili 62 km. :) czuje, że prześpi do rana. Niech odpoczywa bo musi jechać ze mną na betkę.

Buzi
    u mnie po lutce były wyzsze, ale ja jestem z takich co i tak mam nizsze niz reszta, za to dupek wcale mi nie podnosił tempki.

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    She, jak ja bym chciała, żeby Cie przeczucie jednak zawiodło ;) jeśli Tobie sie uda to by znaczyło, że jest nadzieja dla nas wszystkich

Kochana, wyczuwam smutek w Twojej wypowiedzi.
    Nadzieja jest zawsze, dla kazdej z nas, tylko nie znamy dnia ani godziny.
    Sciskam Cie mocno :*

Aszka nie wiedzialam, ze po Letro sa zazwyczaj niskie tempki.
    Ja jestem tak jak Ty zimnokrwista :P

17 cs <3 2.11.2019

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trauma! Ja nie chce tu byc, chce do domu! Becze. Nie podoba mi sie tu. Okropny pokoj. Wielkości łóżka. Łazienka na korytarzu. Nie chce tu byc chce wrócić! Ale jak? Skoro samochod został w Poznaniu... Chyba zaraz poprosimy kolegę, zeby podjechał po nas te 1100 km... Trauma! I to nie ciONzowy humor!

• Saramago Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    Trauma! Ja nie chce tu byc, chce do domu! Becze. Nie podoba mi sie tu. Okropny pokoj. Wielkości łóżka. Łazienka na korytarzu. Nie chce tu byc chce wrócić! Ale jak? Skoro samochod został w Poznaniu... Chyba zaraz poprosimy kolegę, zeby podjechał po nas te 1100 km... Trauma! I to nie ciONzowy humor!

Kochana, a nie możecie zmienić miejsca?

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusst moze dacie rade jakos to przetrwac, na szczescie tydzien szybko zleci... powodzenia

loret1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nie :( bo jechaliśmy autobusem na wyjazd jako fotografowie. W sumie to nic nam sie nie należy... Tylko obowiązek fotosesji. A w dupie mam!

Przepraszam ze tu pianę bije, ale sie we mnie gotuje. Jeszcze Was nie poczytałam bo net komórkowy nie działa za bardzo, a wifi to juz w ogole.
    Ale ja kciukam!!!!! Cały czas coraz mocniej za Was wszystkie Kochane :)

Storczyk31, padington, loret1, Dani lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze sie z tym prześpią i zdecyduje rano, ale boje sie o moj pęcherz bo w łazience pizdzi jak w kieleckiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago, nie zazdroszczę emocji :( moze faktycznie wystarczy rozmowa jak u Eltaszki? A mize wcale nie bedzie potrzebna czego życzę z całego serca.

She, pamiętasz ja tez niw czułam, wykres najładniejszy w życiu ale nie czułam tego, żartowałam z Wami jak mnie wkrecalysciw, ale tej bety nie zrobiłam! Kciuki trzymam!

Phhlis jeszcze nic straconego! Kciukam!!!

She Wolf lubi tę wiadomość

‹‹ 671 672 673 674 675 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ