X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Moko Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Rzeczywiście mrukowata dr. Postraszyła mnie już amniopunkcją czy będę robić. Powiedziałam, że jeszcze nie wiem, najpierw chciałabym zrobić test pappa. W gabinecie nie ma usg, więc nie wiem co u kruszynki. Mam zlecone badania. Ale nawet nie wiem jakie, w sensie co mam zrobić więcej, na własny koszt od dr prywatnej. Wszystko będzie u nich w systemie i dopiero przed wizytą kolejną je ponoć dostanę. Ehhhh... No ale jak się chciało za darmo... to się ma :/

Witam nową koleżankę ;)

Anitta lubi tę wiadomość

• Anitta Nowa

Wysłany: 21 marca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos o sobie...w maju skoncze 35.staramy sie od 22 miesiecy z przerwami...i nic sie nie dzieje...wyniki krwi pozytywne,hormony w normie,troche vit.D malo,badania plemnikow -bardzo dobre...jestem na ovu firnd od miesiaca...sprawdzam swoja owulacje od pol roku..zaczyna mi sie w glowie przewracac widzac wszedzie male dzieci...i te ciagle pytania- kiedy Ty ?wy nie chcecie dzieci?
    Mieszkam w UK i dopiero teraz mam wizyte w poradni 13/04...moze sie cos wyjasni-dlaczego wszyscy maja dzieci,a nie my...
    Bardzo mi jest z tym wszystkim ciezko...
    Mam dzis wolne i tak sobie serfuje...az kamien z seca spadl jak znalazlam te forum....jednak nie jestem sama ze staraniami o dzidziusia po 35...

Storczyk31, Kabe, aszka, Moko, evus, Jurkowa, Saramago, Dani, Zuzia1, rybka33 lubią tę wiadomość

• Kabe Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Anitta ☺ witamy na forum.

A my jutro wybieramy się na wycieczkę do ..... Wadowic, wymodliłam tam naszego adoptusia, może tym razem też się uda. W środę mamy punkcję i trzeba naładować akumulatory

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 13:33

aszka, Storczyk31, Moko lubią tę wiadomość

4 IUI :-(
    25.03.2016 ICSI :-(
    17.06.2016 ICSI :-(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Włąsnie facetow trzeba doceniac i to ja mowie, co swojego pędze, ze on ze mna wytrzymuje to tylko mu pomnik postawic :D
    Dzis podobno pisze podobno bo mi kot urwał termometr i nie wiem ile stopni na dworze :/ i nie wiem czy ciepło,ale rano w tvn mowili ze ciepło w Wawie to się przejdziemy na spacer, chociaz troche sie chmurzy wiec jak zacznie padac to nic z tego, ale za to od czwartku ma byc 20 stopni!!!serce-ruchomy-obrazek-0288.gif

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    Jestem po wizycie. Rzeczywiście mrukowata dr. Postraszyła mnie już amniopunkcją czy będę robić. Powiedziałam, że jeszcze nie wiem, najpierw chciałabym zrobić test pappa. W gabinecie nie ma usg, więc nie wiem co u kruszynki. Mam zlecone badania. Ale nawet nie wiem jakie, w sensie co mam zrobić więcej, na własny koszt od dr prywatnej. Wszystko będzie u nich w systemie i dopiero przed wizytą kolejną je ponoć dostanę. Ehhhh... No ale jak się chciało za darmo... to się ma :/

Witam nową koleżankę ;)
    ech, szkoda słow na takich lekarzy,

Storczyk31, Moko lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita witaj :)

Anitta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    co to ma być? Nie ma usg to po co ta baba tam siedzi ?
    wrozy z sufitu ;d

Storczyk31, Anitta, Moko lubią tę wiadomość

• padington Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    o! i to jest dobra wiadomość ;)

To popchnijcie trochę tego słonka do góry (na mapie rzecz jasna ) bo u mnie ledwo 6 celcjuszów pada i jest strasznie zimno brbrbr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 14:23

• padington Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:

Witam nową koleżankę ;)

Poszukaj gabinetu z USG kochana

• Moko Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    padington wrote:
    Poszukaj gabinetu z USG kochana
    Tydzień temu widziałam moje maleństwo tam gdzie chodzę prywatnie, no ale sądziłam, że tu też zrobi, ale się pomyliłam. Widocznie jak zobaczyła, że robiłam wtedy u nich na izbie przyjęć, co pojechałam z plamieniem (to ten sam szpital), to już wystarczy. Zapytała czy było widać zarodek!!! yyyy....
    Póki co dostałam badania krwi, skierowanie na pappa, skierowanie na "zwykłe" usg i umówiła też kolejną wizytę, która będzie przed tym usg, więc ona chyba w ogóle nie robi usg.
    Na fioletowej stronie już się ktoś oburzał, że chodzę na nfz i prywatnie, ale w tej sytuacji to chyba jednak nie przesadzam :P
    Najbardziej mnie zdenerwowała z tą amniopunkcją. Bo siedzę na tym samolocie, a ta ni z tego, ni z owego, czy planuję robić? Z tego co czytałam to jeszcze jest trochę czasu do jej wykonania, a poza tym najpierw pappa, a ta- Ale wie pani, że ten test to tylko 80% daje?
    No i jak tu się nie denerwować?

• Eltasz Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kabe wrote:
    Cześć Anitta ☺ witamy na forum.

A my jutro wybieramy się na wycieczkę do ..... Wadowic, wymodliłam tam naszego adoptusia, może tym razem też się uda. W środę mamy punkcję i trzeba naładować akumulatory

Jak już będziecie w Wadowicach to polecam do zwiedzania dom rodzinny Jana Pawła
    http://domjp2.pl/
    Byliśmy w tamtym roku, jestem pod ogromnym wrażeniem ! łzy mi się w oku kręciły :)

Moko, Kabe lubią tę wiadomość

Eltasz
  • evus Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, facetow trzeba doceniac! oni wszystko inaczej trawia, ale przezywaja nie mniej od nas- tylko twardzieli udaja ;) a zobaczycie co sie dzieje jak dwie kreski zobacza na tescie. to sie nazywa szalenstwo ;)

Moko- ja chodze tylko na nfz na wizyty. fakt, ze trafila mi sie super mila i rozgarnieta ginka :) usg dodatkowe (polowkowe) mialam tylko raz prywatnie u super mega specjalisty. i jak on okreslil, ze wszystko w porzadku to wierze mu na 100%, co do amniopunkcji to ja bym sie nie spieszyla, poczekaj spokojnie na wyniki pappa i na usg genetyczne. przeciez Ty dopiero na poczatku ciazy jestes :) powodzenia :)

Storczyk jak zwykle tryska optymizmem :) no brakowalo mi tego :)

ps Tata mial na imie Marek

Moko lubi tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :)

Moko, baw sie dobrze w Polandii :)

Evus dobrze Cie widziec :*

Saramago, ja mysle, ze miedzy Wami bedzie dobrze i za kilka miesiecy sprobujecie znowu :*

Jusst dobrze ze juz wrociliscie :)

Moko, ja nie jestem zwolennikiem czestego zagladnia do dzidziusia na takim wczesnym etapie i jestem pewna ze wszystko jest z nim ok. A na amniopunkcje bym sie nigdy nie zgodzila. Za duze ryzyko i za wiele negatywnych historii o tym slyszalam :/

Loret, oby Twoj lekarz mial na Ciebie dobry plan :)

Aneta, witaj. Z ktorej czesci UK jestes? Dobrze ze trafilas do kliniki nieplodnosci, ale uzbroj sie w cierpliwosc, bo czasem trzeba troche poczekac na kolejne wizyty, diagnostyka tez troche trwa. No ale kazda klinika ma soje wewnetrzne przepisy i mam nadzieje, ze trafilas na jakas fajna :)

Kabe, udanej wyprawy :)

Dani, daj znac jak po wizycie :)

Dzieki Wam wszystkim za wsparcie, jestescie Kochane :*
    Dzis jakis taki dzien refleksji mnie naszedl, wiosna idzie, wiec bedzie wiecej energii i pozytywnego myslenia. Niech sie u Wszystkich zazieleni na wykresach. Tego sobie i Wam zycze :D

Moko, evus, Anitta, jusst, Kazia, rybka33 lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko, ale sa jeszcze nifty i harmony bezinwazyjne -widac ze ta lekarka mało kumata.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 16:50

Storczyk31 lubi tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Moko, ale sa jeszcze nifty i harmony bezinwazyjne -widac ze ta lekarka mało kumata.
    Wiem, że są, ale chyba nie sądzisz, że mogłaby mi takowe zaproponować :P

• Jurkowa Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko nie nakrecaj się.Dr-debilka straszy amniopunkcja-do tego trzeba mieć powody.Po pierwsze- najpierw decyzja czy wgl chcesz prenatalne robić.Pamiętam jak mnie lekarz zapytał - czy wiem po co robi się prenatalne badania.Na povzatku sie oburzylam,potem zaczelam myśleć...Doszło do.mnie ze może być różnie i różne rzeczy mogą wyjść.Ale wiedziałam że i tak chce tego dziecka,niezależnie od wszystkiego,dużo spraw się w takich momentach przewartosciowuje.A badanie traktuje tylko jako ewentualne wspomaganie - bo może będzie wadą,która damy radę wyleczyć szybką operacją,etc.
    Ale nie skupiaj się na jakiś amniopunkcjach jak nie ma takiej potrzeby! :-*

Moko, Kabe, Storczyk31 lubią tę wiadomość

Życie nigdy nie jest zbyt krótkie - żeby nie mieć znaczenia
  • Jurkowa Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitta witaj,ja też jestem tu od niedawna.Fajne miejsce,gdzie nie pozwalają się poddawać :)

Życie nigdy nie jest zbyt krótkie - żeby nie mieć znaczenia
  • Moko Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze jedno. Zachodzę w głowę z tym terminem usg, który ona mi zleciła tam u siebie w szpitalu. Bo zacznę wtedy dokładnie 14 tydz., hmmm... To ma być takie kontrolne jak np. teraz powinna zrobić? No bo chyba żadne z tych, które się wykonuje w określonym czasie. Sprawdzałam, że na NFZ przysługują mi 4 USG: 1) w pierwszym trymestrze, 2) w drugim trymestrze tzw. połówkowe między 19-22 tyg., 3) w trzecim trymestrze między 28-32 tc, 4)pod koniec 3 trym., po 40 tc.
    To skąd to w 14 tygodniu. Może któraś z Was bardziej doświadczonych mnie oświeci?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko tak, tyle ze to wylacznie prywatnie. A amniopunkcja nie jest taka straszna, moja siostra miala i ok, na naszym bocianie tez dziewczyna miala bo sprawdzali czy nie zaraziłą dziecka toxo, to maly% poronienia, chyba 1%, ale trzeba wybierac w takim przypadku swietnego lekarza.

• evus Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwsze usg-genetyczne jest niby 11-14 tc wiec pewnie o to jej chodzilo

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
‹‹ 676 677 678 679 680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ