X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Moko Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Rzeczywiście mrukowata dr. Postraszyła mnie już amniopunkcją czy będę robić. Powiedziałam, że jeszcze nie wiem, najpierw chciałabym zrobić test pappa. W gabinecie nie ma usg, więc nie wiem co u kruszynki. Mam zlecone badania. Ale nawet nie wiem jakie, w sensie co mam zrobić więcej, na własny koszt od dr prywatnej. Wszystko będzie u nich w systemie i dopiero przed wizytą kolejną je ponoć dostanę. Ehhhh... No ale jak się chciało za darmo... to się ma :/

Witam nową koleżankę ;)

Anitta lubi tę wiadomość

• Anitta Nowa

Wysłany: 21 marca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos o sobie...w maju skoncze 35.staramy sie od 22 miesiecy z przerwami...i nic sie nie dzieje...wyniki krwi pozytywne,hormony w normie,troche vit.D malo,badania plemnikow -bardzo dobre...jestem na ovu firnd od miesiaca...sprawdzam swoja owulacje od pol roku..zaczyna mi sie w glowie przewracac widzac wszedzie male dzieci...i te ciagle pytania- kiedy Ty ?wy nie chcecie dzieci?
    Mieszkam w UK i dopiero teraz mam wizyte w poradni 13/04...moze sie cos wyjasni-dlaczego wszyscy maja dzieci,a nie my...
    Bardzo mi jest z tym wszystkim ciezko...
    Mam dzis wolne i tak sobie serfuje...az kamien z seca spadl jak znalazlam te forum....jednak nie jestem sama ze staraniami o dzidziusia po 35...

Storczyk31, Kabe, aszka, Moko, evus, Jurkowa, Saramago, Dani, Zuzia1, rybka33 lubią tę wiadomość

• Kabe Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Anitta ☺ witamy na forum.

A my jutro wybieramy się na wycieczkę do ..... Wadowic, wymodliłam tam naszego adoptusia, może tym razem też się uda. W środę mamy punkcję i trzeba naładować akumulatory

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 13:33

aszka, Storczyk31, Moko lubią tę wiadomość

4 IUI :-(
    25.03.2016 ICSI :-(
    17.06.2016 ICSI :-(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Włąsnie facetow trzeba doceniac i to ja mowie, co swojego pędze, ze on ze mna wytrzymuje to tylko mu pomnik postawic :D
    Dzis podobno pisze podobno bo mi kot urwał termometr i nie wiem ile stopni na dworze :/ i nie wiem czy ciepło,ale rano w tvn mowili ze ciepło w Wawie to się przejdziemy na spacer, chociaz troche sie chmurzy wiec jak zacznie padac to nic z tego, ale za to od czwartku ma byc 20 stopni!!!serce-ruchomy-obrazek-0288.gif

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    Jestem po wizycie. Rzeczywiście mrukowata dr. Postraszyła mnie już amniopunkcją czy będę robić. Powiedziałam, że jeszcze nie wiem, najpierw chciałabym zrobić test pappa. W gabinecie nie ma usg, więc nie wiem co u kruszynki. Mam zlecone badania. Ale nawet nie wiem jakie, w sensie co mam zrobić więcej, na własny koszt od dr prywatnej. Wszystko będzie u nich w systemie i dopiero przed wizytą kolejną je ponoć dostanę. Ehhhh... No ale jak się chciało za darmo... to się ma :/

Witam nową koleżankę ;)
    ech, szkoda słow na takich lekarzy,

Storczyk31, Moko lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita witaj :)

Anitta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    co to ma być? Nie ma usg to po co ta baba tam siedzi ?
    wrozy z sufitu ;d

Storczyk31, Anitta, Moko lubią tę wiadomość

• padington Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    o! i to jest dobra wiadomość ;)

To popchnijcie trochę tego słonka do góry (na mapie rzecz jasna ) bo u mnie ledwo 6 celcjuszów pada i jest strasznie zimno brbrbr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 14:23

• padington Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:

Witam nową koleżankę ;)

Poszukaj gabinetu z USG kochana

• Moko Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    padington wrote:
    Poszukaj gabinetu z USG kochana
    Tydzień temu widziałam moje maleństwo tam gdzie chodzę prywatnie, no ale sądziłam, że tu też zrobi, ale się pomyliłam. Widocznie jak zobaczyła, że robiłam wtedy u nich na izbie przyjęć, co pojechałam z plamieniem (to ten sam szpital), to już wystarczy. Zapytała czy było widać zarodek!!! yyyy....
    Póki co dostałam badania krwi, skierowanie na pappa, skierowanie na "zwykłe" usg i umówiła też kolejną wizytę, która będzie przed tym usg, więc ona chyba w ogóle nie robi usg.
    Na fioletowej stronie już się ktoś oburzał, że chodzę na nfz i prywatnie, ale w tej sytuacji to chyba jednak nie przesadzam :P
    Najbardziej mnie zdenerwowała z tą amniopunkcją. Bo siedzę na tym samolocie, a ta ni z tego, ni z owego, czy planuję robić? Z tego co czytałam to jeszcze jest trochę czasu do jej wykonania, a poza tym najpierw pappa, a ta- Ale wie pani, że ten test to tylko 80% daje?
    No i jak tu się nie denerwować?

• Eltasz Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kabe wrote:
    Cześć Anitta ☺ witamy na forum.

A my jutro wybieramy się na wycieczkę do ..... Wadowic, wymodliłam tam naszego adoptusia, może tym razem też się uda. W środę mamy punkcję i trzeba naładować akumulatory

Jak już będziecie w Wadowicach to polecam do zwiedzania dom rodzinny Jana Pawła
    http://domjp2.pl/
    Byliśmy w tamtym roku, jestem pod ogromnym wrażeniem ! łzy mi się w oku kręciły :)

Moko, Kabe lubią tę wiadomość

Eltasz
  • evus Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, facetow trzeba doceniac! oni wszystko inaczej trawia, ale przezywaja nie mniej od nas- tylko twardzieli udaja ;) a zobaczycie co sie dzieje jak dwie kreski zobacza na tescie. to sie nazywa szalenstwo ;)

Moko- ja chodze tylko na nfz na wizyty. fakt, ze trafila mi sie super mila i rozgarnieta ginka :) usg dodatkowe (polowkowe) mialam tylko raz prywatnie u super mega specjalisty. i jak on okreslil, ze wszystko w porzadku to wierze mu na 100%, co do amniopunkcji to ja bym sie nie spieszyla, poczekaj spokojnie na wyniki pappa i na usg genetyczne. przeciez Ty dopiero na poczatku ciazy jestes :) powodzenia :)

Storczyk jak zwykle tryska optymizmem :) no brakowalo mi tego :)

ps Tata mial na imie Marek

Moko lubi tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :)

Moko, baw sie dobrze w Polandii :)

Evus dobrze Cie widziec :*

Saramago, ja mysle, ze miedzy Wami bedzie dobrze i za kilka miesiecy sprobujecie znowu :*

Jusst dobrze ze juz wrociliscie :)

Moko, ja nie jestem zwolennikiem czestego zagladnia do dzidziusia na takim wczesnym etapie i jestem pewna ze wszystko jest z nim ok. A na amniopunkcje bym sie nigdy nie zgodzila. Za duze ryzyko i za wiele negatywnych historii o tym slyszalam :/

Loret, oby Twoj lekarz mial na Ciebie dobry plan :)

Aneta, witaj. Z ktorej czesci UK jestes? Dobrze ze trafilas do kliniki nieplodnosci, ale uzbroj sie w cierpliwosc, bo czasem trzeba troche poczekac na kolejne wizyty, diagnostyka tez troche trwa. No ale kazda klinika ma soje wewnetrzne przepisy i mam nadzieje, ze trafilas na jakas fajna :)

Kabe, udanej wyprawy :)

Dani, daj znac jak po wizycie :)

Dzieki Wam wszystkim za wsparcie, jestescie Kochane :*
    Dzis jakis taki dzien refleksji mnie naszedl, wiosna idzie, wiec bedzie wiecej energii i pozytywnego myslenia. Niech sie u Wszystkich zazieleni na wykresach. Tego sobie i Wam zycze :D

Moko, evus, Anitta, jusst, Kazia, rybka33 lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko, ale sa jeszcze nifty i harmony bezinwazyjne -widac ze ta lekarka mało kumata.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 16:50

Storczyk31 lubi tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Moko, ale sa jeszcze nifty i harmony bezinwazyjne -widac ze ta lekarka mało kumata.
    Wiem, że są, ale chyba nie sądzisz, że mogłaby mi takowe zaproponować :P

• Jurkowa Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko nie nakrecaj się.Dr-debilka straszy amniopunkcja-do tego trzeba mieć powody.Po pierwsze- najpierw decyzja czy wgl chcesz prenatalne robić.Pamiętam jak mnie lekarz zapytał - czy wiem po co robi się prenatalne badania.Na povzatku sie oburzylam,potem zaczelam myśleć...Doszło do.mnie ze może być różnie i różne rzeczy mogą wyjść.Ale wiedziałam że i tak chce tego dziecka,niezależnie od wszystkiego,dużo spraw się w takich momentach przewartosciowuje.A badanie traktuje tylko jako ewentualne wspomaganie - bo może będzie wadą,która damy radę wyleczyć szybką operacją,etc.
    Ale nie skupiaj się na jakiś amniopunkcjach jak nie ma takiej potrzeby! :-*

Moko, Kabe, Storczyk31 lubią tę wiadomość

Życie nigdy nie jest zbyt krótkie - żeby nie mieć znaczenia
  • Jurkowa Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitta witaj,ja też jestem tu od niedawna.Fajne miejsce,gdzie nie pozwalają się poddawać :)

Życie nigdy nie jest zbyt krótkie - żeby nie mieć znaczenia
  • Moko Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze jedno. Zachodzę w głowę z tym terminem usg, który ona mi zleciła tam u siebie w szpitalu. Bo zacznę wtedy dokładnie 14 tydz., hmmm... To ma być takie kontrolne jak np. teraz powinna zrobić? No bo chyba żadne z tych, które się wykonuje w określonym czasie. Sprawdzałam, że na NFZ przysługują mi 4 USG: 1) w pierwszym trymestrze, 2) w drugim trymestrze tzw. połówkowe między 19-22 tyg., 3) w trzecim trymestrze między 28-32 tc, 4)pod koniec 3 trym., po 40 tc.
    To skąd to w 14 tygodniu. Może któraś z Was bardziej doświadczonych mnie oświeci?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko tak, tyle ze to wylacznie prywatnie. A amniopunkcja nie jest taka straszna, moja siostra miala i ok, na naszym bocianie tez dziewczyna miala bo sprawdzali czy nie zaraziłą dziecka toxo, to maly% poronienia, chyba 1%, ale trzeba wybierac w takim przypadku swietnego lekarza.

• evus Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwsze usg-genetyczne jest niby 11-14 tc wiec pewnie o to jej chodzilo

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
‹‹ 676 677 678 679 680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ