X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Jastin76 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    a tak z innej, niestaraniowej beczki ;) czy któraś z was slyszała może o escape room? zastanawiam się nad prezentem dla swojego i nie wiem czy warto coś takiego mu zafundować, będę wdzięczna za sugestie/opinie :)

Znajoma parę escape room ów obskoczyla jest zachwycona ta zabawa i bardzo poleca wiec myślę pierwiastko ze to świetny pomysł jeśli ktoś tego typu zabawy lubi :-) ;-)

pierwiastka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki!

Ania tulę :( trzymam kciuki za dalsze działania.

Ja dzisiaj badanie moczu, ciekawe czy żurawina wybiła chociaż część bakterii... :/

Storczyk31, Ania1602 lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry dziewczynki,

Ania wspieram i kciuki zeby sie plan B powiodl!

Wielkim zbiegiem okolicznosci i jakos po nitce do klebka trafilam wczoraj na 35+ watek iiiii takie galy mi wyskoczyly O.o O.o O.o O.o
    Toszto tam wszystko umarlo :P A tyle bylo zgrzytow, ze tam tak fajnie...

Moko, Storczyk31, Luna76, Ania1602, Kazia, pierwiastka, krycha.stara lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu tulę mocno <3

Dzień dobry dziewczyny.
    Herbatka zrobiona, czas do pracy.
    Muszę się pochwalić że dzisiaj uratowaliśmy jeżyka, tzn. zobaczyłam że siedzi taki skulony na wąskim chodniku przy ruchliwej ulicy a J.wyskoczył i go zabrał do parku. Cieszy serce.

Dzisiaj idę na akupunkturę. 40zł sesja, orientujecie się czy to dużo/mało?

Buziaki

Moko, Storczyk31, Dani, Ania1602, She Wolf, Kazia, pierwiastka lubią tę wiadomość

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    Aniu tulę mocno <3

Dzień dobry dziewczyny.
    Herbatka zrobiona, czas do pracy.
    Muszę się pochwalić że dzisiaj uratowaliśmy jeżyka, tzn. zobaczyłam że siedzi taki skulony na wąskim chodniku przy ruchliwej ulicy a J.wyskoczył i go zabrał do parku. Cieszy serce.

Dzisiaj idę na akupunkturę. 40zł sesja, orientujecie się czy to dużo/mało?

Buziaki

Brawo za uratowanie jezyka :) <3
    Co do ceny aku to ja Ci nie doradze bo u mnie to bedzie jakos 12 razy wiecej :(
    Jedynie co, to moge pomoc zeby nie tracic czasu na szarlatanow. Dobry aku to zbada puls i popatrzy w jezyk, zapyta o kazdy aspekt Twojego zdrowia (czy spisz, czy sie budzisz w nocy, jezeli tak to czy jest w tym jakis zaleznosc np pobudka na siku zawsze o 3 rano, czy jest kupka, co boli, co jesz itd)
    Pierwsza wizyta jest zawsze dluzsza bo minimum godziny trzeba zeby sie wszystkiego wypytac dopiero pozniej moga wbic igy (z reguly na jakies 25-30 min). Jezeli masz jakies swoje wykresy to wydrukuj i zabierz (aku musi umiec czytac z wykresow, jak nie umie to znaczy ze niedouczony).
    Leczenie akupunktora to nie tylko igly, ale tez ziola i odpowiednia dieta, tu moga zaproponowac zmiany.
    Zdaj relacje po.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 09:05

Saramago, Jastin76, Storczyk31, She Wolf, Kazia, pierwiastka lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo dzięki!! Przydatne informacje. A jak nie zacznie pytać to co? wstać i wyjść? :)
    właśnie nie wzięłam wykresów :(
    idę do dr która jest polecana na Naszym Bocianie oraz polecana jest przez krakowską klinikę artvimed

MoBo lubi tę wiadomość

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • Jastin76 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczynki i ja :-)
    U nas pięknie słonecznie oby tak zostało.

Saramago mój płaci 65 zeta wiec bardzo mało :-/ :-) ;-)

Storczyk31 lubi tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    MoBo dzięki!! Przydatne informacje. A jak nie zacznie pytać to co? wstać i wyjść? :)
    właśnie nie wzięłam wykresów :(
    idę do dr która jest polecana na Naszym Bocianie oraz polecana jest przez krakowską klinikę artvimed

Jak nie wydrukowalas wykresow to porob sobie zdjecia trzech na telefonie i tak jej pokaz (najlepiej zeby byly 3ech kolejnych i nie z roku wczesniej tylko bardziej bierzacych - z aku powinnas zaczac mierzyc zeby nawet widzieli czy sie poprawia)A w pracy nie masz jak wydrukowac?
    Wiadomo nigdy sie nie wyparowywuje z wizyty nawet jak nas lekarze wkurzaja :P wiec wiadomo musisz wysiedziec. Pulsu tez nie badaja zaraz jak wejdziesz bo lepiej sie czyta z ostalego (moglas biec na spotkanie i bylby inny). No musisz zobaczyc jak Cie po 10 minutach pogoni na lezanke i wbije igly to lepiej tam juz nie isc. Jak zabierze czas zeby sie wypytac to juz dobry znak.
    Czasem jak nie ma wykresow i malo informacji to aku zacznie od np upokojenia shen ( ducha :P), zadba o ukrwienie narzadow rodnych, wspomoze owulacje, czy tez podtrzyma fl (to wszystko w zaleznosci od dnia cyklu). Musisz sie przygotowac, ze od razu zaproponuje 3 miesiace leczenia - bo tyle niby potrzeba na wyregulowanie cyklow (oczywiscie moze byc i dluzej).
    Zapytaj sie o diagnoze to pozniej sobie musisz duzo o tym poczytac np jak zmienic diete.
    No czekam na relacje :)

Jastin76, Storczyk31, Saramago lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    MoBo, zajrzała tam i ja, i masz racje siem tam posypało ...

dzień dobry wiosenny obrzydliwy-emotikon-ruchomy-obrazek-0093.gif
    bądźmy głodne świata, smakujmy życie ;) ;), zapraszam na poświąteczną babkę

JAk nam tu pieknie nasikalas :P

Storczyk31, jusst lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczyny,moge się dosiąsc?
    Mam 40 lat,od czterech lat staramy sie chodząc od jednego do drugiego nawiedzonego lekarza.Od pazdziernika jestem w klinice Leczenia Niepłodnosci w Krakowie(Macierzynstwo),na cyklu stymulowanym CLO+Ovitrelle+duphaston zaszłam w ciąze w grudniowym cyklu,jednak w siódmym tyg. poroniłam.W 51dc po por. przyszła pierwsza @,od 4dc brałam CLO,jutro wizyta i mam nadzieje ze jakis jajec mi urósł by mozna go było podrasowac zastrzykiem,wtedy serduszkowanie przez weekend.
    Mam niedoczynnosc tarczycy,skaczącą prolaktyne,cykle bezovulacyjne...jak na razie nic nie zdiagnozowano,skoro ostatnio udało sie to mozliwe ze problem mamy w ovu.Jednak po poronieniu zrobiłam troche badan i nadal robie,sa dosc drogie wiec wszystko w ratach.Z wyników jak na razie dodatnie wyszło ANA1 i słabo dodatnie ANA2,przekroczona glukoza,reszte badan ok.Jutro wyniki z Anty TPO,TG a za dwa tygodnie wyniki z mutacji MTHFR.
    Miło bedzie mi tu zaglądac jesli mnie przyjmiecie.Napisałam na wątku zdązyc przed 40tką ale zyczliwa She Wolf napisała by przyłączyc sie do was gdyz tamten wątek praktycznie wymarły.
    Bede musiała z pare stron poczytac o was,by troche byc w temacie ale mysle ze teraz na bierząco bede mogła was sledzic i bedzie mi miło jesli tez sie wam na cos przydadzą moje rady.Miłego dnia kochane :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 09:47

Storczyk31, MoBo, padington, Saramago, Dani, She Wolf, jusst, Kazia, evus, Jastin76, pierwiastka, Moko, rybka33, Jot lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She dobra duszyczka z Ciebie :) Jagna pewno ze przyjmiemy i witamy :) kciuki zeby szybko sie udalo <3

Storczyk31, She Wolf, jusst, Jastin76, pierwiastka lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • padington Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie panie prawie połódniowo, u mnie pochmurno rano padał deszcz na termometrze 8 celcjuszów i jakieś ogółne znurzenie pospał by człowiek troszku.
    Witaj Jagna, zapraszamy

MoBo, jusst, Storczyk31, Jastin76, pierwiastka lubią tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za miłe i ciepłe przyjęcie,z pewnoscią skorzystam z waszej goscinnosci :-)

MoBo, Storczyk31, Jastin76 lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:

No wydrukowałam kilka ale wyrywkowo bo różnie to było z mierzeniem u mnie po laparoskopii a potem to w sumie już odpuściłam mierzenie. TZN odkąd się dowiedziałam, że mam LUF to mierzenie nie miało sensu.
    Ja idę pod kontem zagnieżdżenia i wspomagania przy kolejnym ICSI, regularne cykle to ja mam, jak szwajcarski zegarek. U mnie pewnie ta endometrioza i nie pękające pęcherzyki ale głównie interesuje mnie kierunek IVF.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 10:18

MoBo lubi tę wiadomość

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna witaj ziomalko :)

MoBo, Jagna 75 lubią tę wiadomość

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry Bobry ;) :P

Witam i Nową Koleżankę widzę że Kraków górą ;)

Kabe do tablicy <3 jak Ci tam daj znać.
    Oj działacie z samego rana dziewczyny :*

jusst, Storczyk31, Jastin76, pierwiastka lubią tę wiadomość

Eltasz
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczynki za dobre słowo i kciuki.

Witaj Jagna 75. Wiele razy czytałam, że w Krakowie kiepsko z leczeniem niepłodności. Może lepiej uderzyć na śląsk?

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • Dani Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Jagna! Trzymam kciuki za Twoje starania!

Ania - przytulam....
    Tez mocno kciuki zacisniete za nowy plan.

Ja mam juz termin nastepnej histero (badanie tylko tym razem, tzn ponowne badanie po zabiegu) - za tydzien w srode. To dobra wiadomosc, bo to znaczy ze badanie bedzie przed owulka i bedzie sie mozna starac w dniu owulki.

Milego dnia kochane wszystkie!

She Wolf, jusst, Storczyk31, Kazia, Jastin76, pierwiastka, Moko, Ania1602 lubią tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani wrote:
    Ja mam juz termin nastepnej histero (badanie tylko tym razem, tzn ponowne badanie po zabiegu) - za tydzien w srode. To dobra wiadomosc, bo to znaczy ze badanie bedzie przed owulka i bedzie sie mozna starac w dniu owulki.

No to swietnie :) to teraz pyk i cIOnza :)

jusst, Storczyk31, Dani, Jastin76, pierwiastka, rybka33 lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1602 wrote:
    Dziękuję dziewczynki za dobre słowo i kciuki.

Witaj Jagna 75. Wiele razy czytałam, że w Krakowie kiepsko z leczeniem niepłodności. Może lepiej uderzyć na śląsk?
    mysle ze ocena kliniki to sprawa indywidualna,jesli komus sie nie udaje negatywnie ocenia,poza tym ile ludzi tyle opinii.Przed wyborem kliniki czytałam wiele opini,kazda klinika ma negatywy i pozytywy,dlatego wybór był cięzki.Do Krakowa czy Katowic mam jedną droge,jednak wyborem sugerowałam sie opiniami o lekarzach i czytając ich historie doswiadczen,rozwoju w dziedzinie niepłodnosci.Padło na lekarza który własnie w Macierzynstwie pracuje,dlatego ta klinika.Jak na razie jestem zadowolona,wizyty nie kosztują wiecej niz w prywatnym gabinecie,tyle ze jakosc wizyt lepsza.CZas pokaze czy uda nam sie,moze mój przypadek nie jest cięzki,moze kolejny raz uda nam sie ze stymulowanym cyklem.Mimo iz narzekają na Kraków,to jednak dałam szanse tej klinice.

Saramago, Eltasz, Kazia, Jastin76, Ania1602 lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 696 697 698 699 700 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ