35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Jastin76 wrote:Dziewczyny tak mnie brzucha napiernicza ze oszaleje ...Musze prochach wziąść ... ale doradźcie jakie przeciwbólowe zażywacie i jakie są bezpieczne przy staraniach bo ostatnio pani w aptece powiedziała mi ze ABSOLUTNIE NUROFEN !zakazany a ja ciągle na nim ...
i w aptece doradzała mi jeszcze panadol feminajeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
MoBo wrote:Padi i Storczyk to optymistki nie daj sie wkrecic
OJ oj ojojoj chyba to dobrze?
Cały czas chcę Cię zarazić tym optymizmem i jakoś mi się nie udaje ale nie poprzestanę i uda mi się. A ponadto już niedługo ciocia Padi będzie ci gratulować zobaczysz i wspomnisz moje słowa
jusst, pierwiastka, Jastin76 lubią tę wiadomość
-
Jastin76 wrote:Dziewczyny tak mnie brzucha napiernicza ze oszaleje ...Musze prochach wziąść ... ale doradźcie jakie przeciwbólowe zażywacie i jakie są bezpieczne przy staraniach bo ostatnio pani w aptece powiedziała mi ze ABSOLUTNIE NUROFEN !zakazany a ja ciągle na nim ...
Zdrówka i żeby szybko Ci przeszło.Jastin76, MoBo lubią tę wiadomość
-
Moko wrote:Ponoć można te gdzie substancją czynną jest paracetamol plus właśnie nospa.
Zdrówka i żeby szybko Ci przeszło.Jastin76, rybka33 lubią tę wiadomość
Mangoi jej marzenie
-
nick nieaktualnyCześć Lasencje!
Witam się ze szklaneczką pepsi. Jakoś dzisiaj wybitnie mnie mdli, tylko pepsi pomaga + przegryzienie czegoś, ale też nie za dużo bo jest jeszcze gorzej. Całe szczęście, ze ta cola pomaga, że tylko na mdłościach się kończy.
No więc, rodzinka już wie. Fajnie tak, że tak powiem kamień z serca, jakoś ulżyło mi i zrobilo się miło. I mogę teraz bezkarnie fochy miećMango, pierwiastka, MoBo, Dani, Jastin76, Moko, padington, Jurkowa, Saramago, evus, rybka33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMango wrote:Tak - zabronione są środki z ibuprofenem, np. Nurofen, Ibuprom itp.
Też tak myślałam, ale okazuje się, że w sumie to wcale niekoniecznie....
Kategoria B leków to farmaceutyki, które podawane zwierzętom nie wykazały zagrożenia dla płodu lub pojawiły się działania niepożądane, ale nie zostały one potwierdzone w badaniach u kobiet ciężarnych, zarówno w I trymestrze, jak i w późniejszym okresie ciąży. Leki takie przepisywane są tylko ze zlecenia lekarza w poszczególnych przypadkach. Nie zaleca się samowolnego ich przyjmowania przez kobiety ciężarne.
Jakie leki należą do kategorii B?
Leków należących do kategorii B jest sporo. Niektóre z nich, w zależności od okresu ciąży, mogą przynależeć do innych kategorii leków. Wraz z rozwojem płodu zmienia się bowiem reakcja płodu na poszczególne leki.
Leki kategorii B to m.in.:
leki przeciwbólowe, niesteroidowe leki przeciwzapalne – paracetamol, ibuprofen, ketoprofen, naproksen. Wszystkie te leki należą do kategorii B w I i II trymestrze ciąży, natomiast jedynie paracetamol pozostaje w tej grupie w III trymestrze ciąży. Pozostałe leki w ostatnim trymestrze ciąży zalicza się już do kategorii D leków;Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 16:34
-
padington wrote:OJ oj ojojoj chyba to dobrze?
Cały czas chcę Cię zarazić tym optymizmem i jakoś mi się nie udaje ale nie poprzestanę i uda mi się. A ponadto już niedługo ciocia Padi będzie ci gratulować zobaczysz i wspomnisz moje słowa
hahahahhaha a ile mama mnie chciala rzeczami zarazac
ja juz mam to 'niedlugo' od jakis 29 cykliWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 16:48
padington lubi tę wiadomość
-
Szafirkowa wrote:Dani powiedz mi gdzie się leczyć? W jakim mieście?
Hej Szafirkowa. Witaj u nas!
Sluchaj ja nie mieszkam w Polsce. Jesli w Polsce mieszkasz to nie doradze niestety.
Ja juz dzis dwie kawy wypilam i nadal senna jestem. Nie wiem czemu. Moze aura jakas. U nas dzis i jutro to ostatnie dnie "wiosennej" pogody. Od czwartku wedle polskich standardow tu zaczyna sie lato. Tzn od do najblizszego czwatku przez nastepne pelne 7 miesiecy bedzie tu nieprzerwanie goraco. Non stop bez nawet jednego dnia przerwy i oddechu i dnia ochlody. Co prawda kwiesien/maj a takze wrzesien/pazdziernik to jeszcze przyjemny gorac. Ale czerwiec/lipiec/sierpien sa nie do wytrzymania. Cale szczescie ze morze niedalego i niedlugo zainauguruje plazowy sezon i bede do niego wskakiwac dla ochlody.
Wam laski w bardziej polnocnych klimatach zycze pieknej wiosny!
UsciskiJastin76, MoBo, pierwiastka, She Wolf, padington, Moko, Storczyk31, Jot, Jurkowa lubią tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Jusst nie wiem jak dziala ibuprofen na ciaze, ale jest zakazany przy staraniach, bo obniza plodnosc. Gdzies czytalam ze powoduje problemy z owulacja. Wiec najlepiej dmuchac na zimne i pomagac sobie paracetamolem.
W ciazy tez bym sie tym nie karmila, bo badania badaniami, a co rusz sie slyszy ze jakis lek jednak po latach badan okazal sie bardzo szkodliwy.Mango, Moko, Jastin76 lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
nick nieaktualnyShe Wolf wrote:Jusst nie wiem jak dziala ibuprofen na ciaze, ale jest zakazany przy staraniach, bo obniza plodnosc. Gdzies czytalam ze powoduje problemy z owulacja. Wiec najlepiej dmuchac na zimne i pomagac sobie paracetamolem.
W ciazy tez bym sie tym nie karmila, bo badania badaniami, a co rusz sie slyszy ze jakis lek jednak po latach badan okazal sie bardzo szkodliwy.
Też to gdzieś czytałam.
Póki co nie karmię się nawet paracetamolem, lepiej nic nie używać, na szczeście miałąm jak na razie tylko raz migrenę, ale jakąś lekką wybitnie, nie rozkręciła się i obeszło się bez tabsów.
A co do ibuprofenu... badania, badaniami... ale ja go i tak głłeboko do szuflady schowałam.
Mango, Jastin76 lubią tę wiadomość
-
a tak z innej, niestaraniowej beczki
czy któraś z was slyszała może o escape room? zastanawiam się nad prezentem dla swojego i nie wiem czy warto coś takiego mu zafundować, będę wdzięczna za sugestie/opinie
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
nick nieaktualnypierwiastka wrote:a tak z innej, niestaraniowej beczki
czy któraś z was slyszała może o escape room? zastanawiam się nad prezentem dla swojego i nie wiem czy warto coś takiego mu zafundować, będę wdzięczna za sugestie/opinie
http://ktoryescape.pl/poznan/
Na fb byla strona, gdzie ludzie robili recenzję wszystkich escape roomów. Poszukam i dokleję, jak znajdę.
https://lockme.pl/poznan/page_1.html?cityid=4&price=200
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 19:31
pierwiastka lubi tę wiadomość
-
pierwiastka wrote:a tak z innej, niestaraniowej beczki
pierwiastka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witajcie po świętach.
Też czytałam, że Ibuprom i jemu podobne nie wskazane przy staraniach. Ja zmieniłam na Panadol.
U mnie starań już nie będzieNic nie uroslo. Jest jeden maleńki, za maleńki na ten czas. To koniec. Zostało KD. Dr szuka dawczyni, a ja kasy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 20:01
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crioBhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka