X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Jastin76 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Spoko,wszystko ci lekarz powie,jakie badania trzeba zrobic.Z pewnoscià kaze zbadac nasienie,kaze zrobic badania FSH,LH i estradiolu oraz progrsteron po ovu.AMH pewnie w klinice zrobià na pierwszej wizycie,i badania na czystosc pochwy,jakies bakteriologiczne.Bedzie chcial ci zrobic monitoring,sprawdzi czy są jakies pecherzyki.Wlasciwie który jutro dzien cyklu masz?
    Potem pewnie zleci stymulacje clo,a jak dalej nic to pewnie hsg lub laparoskopia po jakich trzech cyklach

10 dzień cyklu

• Jastin76 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się kochane :-) juz jestem właśnie wróciłam bo po drodze tysiące spraw do załatwienia ...
    Lekarz wydaje się ok...
    Wysłuchał spokojnie ... nic nie wspominał ze starą baba jestem tylko zrobił USG i tłumaczył ze spokojem, endometrium jednorodne 5.6 mm , jajnik prawy z pęcherzykiem dominującym 13 mm o strukturze prawidłowej. Powiedzial ze daje mi dwa cykle bo nie ma na co czekać wypisał skierowanie na :FSH,LH, PROLAKTYNA ESTRADIOL TSH, AMH mam to zrobić 1-3 dzień kolejnego cyklu , ale może nie będzie potrzebne zazartowal ;-) . Powiedzial ze mam przyjść w poniedziałek zrobi USG i zobaczy jak rośnie pęcherzyk ...
    Mój ma zrobić badanie nasienia żeby była pewność czy u niego jest Oki :) to tyle z relacji :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 12:14

Moko, Storczyk31, padington, MoBo, Saramago, aszka, jusst, Dani, She Wolf lubią tę wiadomość

• Jastin76 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha ta przyjemność kosztowała mnie 150 zł ;-)

• Moko Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki,
    Właśnie Was nadgoniłam, ale jestem w niedoli :( Tak mnie uczuliła luteina dopochwowa, że teraz cierpię za miliony jak moja lekarka na NFZ hehe.
    Normalnie wszystko mi aż tam spuchło:( Łeeeeee
    Dzwoniłam już do dr- tej normalnej rzecz jasna i kazała odstawić oraz przemywać tantum rosa.
    Jejku żeby to pomogło, bo chodzę jak kowboj i siedzę jak facet:(

• Moko Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin76 wrote:
    Witam się kochane :-) juz jestem właśnie wróciłam bo po drodze tysiące spraw do załatwienia ...
    Lekarz wydaje się ok...
    Wysłuchał spokojnie ... nic nie wspominał ze starą baba jestem tylko zrobił USG i tłumaczył ze spokojem, endometrium jednorodne 5.6 mm , jajnik prawy z pęcherzykiem dominującym 13 mm o strukturze prawidłowej. Powiedzial ze daje mi dwa cykle bo nie ma na co czekać wypisał skierowanie na :FSH,LH, PROLAKTYNA ESTRADIOL TSH, AMH mam to zrobić 1-3 dzień kolejnego cyklu , ale może nie będzie potrzebne zazartowal ;-) . Powiedzial ze mam przyjść w poniedziałek zrobi USG i zobaczy jak rośnie pęcherzyk ...
    Mój ma zrobić badanie nasienia żeby była pewność czy u niego jest Oki :) to tyle z relacji :-)
    Widzisz i nie taki diabeł straszny. Kibicuję, żeby badania nie były potrzebne, a jajeczko pięknie rosło:)

Jastin76, Storczyk31, padington, aszka lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    MoBo, jak tam u Ciebie z II fazą? Ładnie?
    melduj, bo nic nie wiemy, a podejrzeć nie można :(

Jutro bedzie @ jak w zegarku. Trzymaj juz kciuki za kolejny.

padington, Storczyk31 lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    Hej Dziewczynki,
    Właśnie Was nadgoniłam, ale jestem w niedoli :( Tak mnie uczuliła luteina dopochwowa, że teraz cierpię za miliony jak moja lekarka na NFZ hehe.
    Normalnie wszystko mi aż tam spuchło:( Łeeeeee
    Dzwoniłam już do dr- tej normalnej rzecz jasna i kazała odstawić oraz przemywać tantum rosa.
    Jejku żeby to pomogło, bo chodzę jak kowboj i siedzę jak facet:(
    to gryzbica przy lutce normalne. Mozesz zmienic na dhupaton (doustny), albo lutinus-tyle ze lutinus w cholere drogi, ale nie powoduje grzybicy jak lutka (lutinus dopochowy), zostaje tez luteina pod jezyk, bleee, i utrogestan jak lutinus tyle, ze w czechach go mozna jedynie kupic i tanszy. A na grzybice i takie podobne objawy daja pimafucin w ciazy globulki na recepte, bezpieczne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin to za badania teraz &&.

Jastin76, MoBo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga jedna w bon prixie, a druga w 5,10,15. Teraz w 5,10,15 mega przeceny dla dzieci, kupiłam jej mase ciuchów.

Jastin76, MoBo, jusst lubią tę wiadomość

• Jastin76 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Jaga jedna w bon prixie, a druga w 5,10,15. Teraz w 5,10,15 mega przeceny dla dzieci, kupiłam jej mase ciuchów.
    przesliczne !!!! <3

MoBo, aszka, jusst lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    powiem, jak Ty ;) a co !
    nigdy nie wiadomo ;);) w końcu to gra w zielone

Kotek a pewno :P
    Jedno co bylo lepsze w tym cyklu to to ze jestem wylusofana ze fiu fiu
    Juz pani aku powiedzialam, ze nie wiem co to jest ale niech dodaje to zafsze do moich mieszanek :)
    W kolejnym cyklu fsh i progesteronik wiec zamierzam miec piekny wzorek :P

Jastin76, aszka lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Moko Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    to gryzbica przy lutce normalne. Mozesz zmienic na dhupaton (doustny), albo lutinus-tyle ze lutinus w cholere drogi, ale nie powoduje grzybicy jak lutka (lutinus dopochowy), zostaje tez luteina pod jezyk, bleee, i utrogestan jak lutinus tyle, ze w czechach go mozna jedynie kupic i tanszy. A na grzybice i takie podobne objawy daja pimafucin w ciazy globulki na recepte, bezpieczne.
    Aszko, no chyba nie grzybica, bo nigdy czegoś takiego nie miałam, a grzybic już trochę przeszłam w swoim życiu i objawy były inne, no chyba, że w ciąży to wygląda inaczej, to mnie oświeć.
    Mam w domu i krem, i globulki pimafucin, ale dr powiedziała, żeby spróbować z tantum rosa, bo z opisu wyszło, że to reakcja uczuleniowa. Przeczekam może i zobaczę czy będzie jakaś poprawa.
    Powiedziała też, że skoro plamienie było m-ąc temu i się nie powtórzyło, to odstawiamy luteinę.
    Jejku czy to nie może być normalnie?

aszka lubi tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    Moko, bidulko nasza, tulaski smutny-emotikon-ruchomy-obrazek-0028.gif
    Nio... A Ty Storczyku jaką lutkę bierzesz, brałaś? Tą dopochwową czy pod język? Miałaś kiedyś jakąś niepożądaną reakcję?

• Saramago Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mokunia ja brałam dowcipną, ale o dziwo mnie nic nie było. trochę napuchnięta i piekło ale po odstawieniu minęło... może weź coś z kwasem mlekowym, na "odbudowanie" naturalnej flory...
    mnie w stanach zapalnych pomaga lactovaginal.

Co tam dziewczynki porabiacie?

U mnie straaaaszna nuda w robocie, wyjątkowo. Jeszcze dwie godziny a dłuży się jak... makaron :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 14:01

aszka, MoBo, Moko, Jastin76 lubią tę wiadomość

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko dla mnie to grzybica, ja mam tez niby dziwna grzybice bo dostałam w wieku 18 lat po antybiotyku (lezalam w szpitalu na salomnelle). Tak, ze miałam tylko pieczenie i swedzenie i koniec. A lutka dopochwowa to strasznie podraznia -bo jest "sucha" a jeszcze wypływa. Zawsze tez mozna zrobic badanie moczu i sprawdzic na wszelki wypadek czy to cos nie z moczem, ja wlasnie na takie objawy po lutce dostałam pimafucin (p.grzybiczy) w ciazy i przeszło po 4 tabsach, a lekarz zapisał 2 op. po 3 globulki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 14:39

• MoBo Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko ja sie kompletnie nie znam. Zeby szybko przeszlo.

Mnie sie jakos udalo uchowac bez grzybic i nawet zapalenia pecherza nigdy nie mialam.

aszka lubi tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • Moko Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszko, ja swędzenia nie mam, tylko tak jak Saramago pieczenie i napuchnięcie, tyle, że dość mocne to było. Teraz to jak sobie przypominam to od kilku dni odczuwałam już pewien dyskomfort. Zaczerwienienie już się minimalnie zmniejszyło. Jest już troszkę lepiej i czekam, aż ta lutka zapodana na noc przestanie wypływać. Zobaczę, poobserwuję i póki co zaufam dr, ale dzięki za pomoc. Jesteście Dziewczyny nieocenione <3 buzi buzi

aszka lubi tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Moko ja sie kompletnie nie znam. Zeby szybko przeszlo.

Mnie sie jakos udalo uchowac bez grzybic i nawet zapalenia pecherza nigdy nie mialam.
    W ogóle never ever??? To Ty jesteś jakaś superwomen!:)

aszka, jusst lubią tę wiadomość

• padington Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago tak sobie o Tobie myślałam a zabierz na te igły i swojego chłopa. :)

Moko, aszka, Saramago, Jastin76 lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    W ogóle never ever??? To Ty jesteś jakaś superwomen!:)

No nie. Spoko kotek za to mam nieplodnosc, mnie to wystarczy :P

l22ndf9her11uere.png
‹‹ 725 726 727 728 729 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ