35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Jagna 75 wrote:Spoko,wszystko ci lekarz powie,jakie badania trzeba zrobic.Z pewnoscià kaze zbadac nasienie,kaze zrobic badania FSH,LH i estradiolu oraz progrsteron po ovu.AMH pewnie w klinice zrobià na pierwszej wizycie,i badania na czystosc pochwy,jakies bakteriologiczne.Bedzie chcial ci zrobic monitoring,sprawdzi czy są jakies pecherzyki.Wlasciwie który jutro dzien cyklu masz?
Potem pewnie zleci stymulacje clo,a jak dalej nic to pewnie hsg lub laparoskopia po jakich trzech cyklach
10 dzień cyklu
-
Witam się kochane
juz jestem właśnie wróciłam bo po drodze tysiące spraw do załatwienia ...
Lekarz wydaje się ok...
Wysłuchał spokojnie ... nic nie wspominał ze starą baba jestem tylko zrobił USG i tłumaczył ze spokojem, endometrium jednorodne 5.6 mm , jajnik prawy z pęcherzykiem dominującym 13 mm o strukturze prawidłowej. Powiedzial ze daje mi dwa cykle bo nie ma na co czekać wypisał skierowanie na :FSH,LH, PROLAKTYNA ESTRADIOL TSH, AMH mam to zrobić 1-3 dzień kolejnego cyklu , ale może nie będzie potrzebne zazartowal. Powiedzial ze mam przyjść w poniedziałek zrobi USG i zobaczy jak rośnie pęcherzyk ...
Mój ma zrobić badanie nasienia żeby była pewność czy u niego jest Okito tyle z relacji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 12:14
Moko, Storczyk31, padington, MoBo, Saramago, aszka, jusst, Dani, She Wolf lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczynki,
Właśnie Was nadgoniłam, ale jestem w niedoliTak mnie uczuliła luteina dopochwowa, że teraz cierpię za miliony jak moja lekarka na NFZ hehe.
Normalnie wszystko mi aż tam spuchło:( Łeeeeee
Dzwoniłam już do dr- tej normalnej rzecz jasna i kazała odstawić oraz przemywać tantum rosa.
Jejku żeby to pomogło, bo chodzę jak kowboj i siedzę jak facet:(
-
Jastin76 wrote:Witam się kochane
juz jestem właśnie wróciłam bo po drodze tysiące spraw do załatwienia ...
Lekarz wydaje się ok...
Wysłuchał spokojnie ... nic nie wspominał ze starą baba jestem tylko zrobił USG i tłumaczył ze spokojem, endometrium jednorodne 5.6 mm , jajnik prawy z pęcherzykiem dominującym 13 mm o strukturze prawidłowej. Powiedzial ze daje mi dwa cykle bo nie ma na co czekać wypisał skierowanie na :FSH,LH, PROLAKTYNA ESTRADIOL TSH, AMH mam to zrobić 1-3 dzień kolejnego cyklu , ale może nie będzie potrzebne zazartowal. Powiedzial ze mam przyjść w poniedziałek zrobi USG i zobaczy jak rośnie pęcherzyk ...
Mój ma zrobić badanie nasienia żeby była pewność czy u niego jest Okito tyle z relacji
Jastin76, Storczyk31, padington, aszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoko wrote:Hej Dziewczynki,
Właśnie Was nadgoniłam, ale jestem w niedoliTak mnie uczuliła luteina dopochwowa, że teraz cierpię za miliony jak moja lekarka na NFZ hehe.
Normalnie wszystko mi aż tam spuchło:( Łeeeeee
Dzwoniłam już do dr- tej normalnej rzecz jasna i kazała odstawić oraz przemywać tantum rosa.
Jejku żeby to pomogło, bo chodzę jak kowboj i siedzę jak facet:( -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Storczyk31 wrote:powiem, jak Ty
a co !
nigdy nie wiadomow końcu to gra w zielone
Kotek a pewno
Jedno co bylo lepsze w tym cyklu to to ze jestem wylusofana ze fiu fiu
Juz pani aku powiedzialam, ze nie wiem co to jest ale niech dodaje to zafsze do moich mieszanek
W kolejnym cyklu fsh i progesteronik wiec zamierzam miec piekny wzorekJastin76, aszka lubią tę wiadomość
-
aszka wrote:to gryzbica przy lutce normalne. Mozesz zmienic na dhupaton (doustny), albo lutinus-tyle ze lutinus w cholere drogi, ale nie powoduje grzybicy jak lutka (lutinus dopochowy), zostaje tez luteina pod jezyk, bleee, i utrogestan jak lutinus tyle, ze w czechach go mozna jedynie kupic i tanszy. A na grzybice i takie podobne objawy daja pimafucin w ciazy globulki na recepte, bezpieczne.
Mam w domu i krem, i globulki pimafucin, ale dr powiedziała, żeby spróbować z tantum rosa, bo z opisu wyszło, że to reakcja uczuleniowa. Przeczekam może i zobaczę czy będzie jakaś poprawa.
Powiedziała też, że skoro plamienie było m-ąc temu i się nie powtórzyło, to odstawiamy luteinę.
Jejku czy to nie może być normalnie?aszka lubi tę wiadomość
-
Mokunia ja brałam dowcipną, ale o dziwo mnie nic nie było. trochę napuchnięta i piekło ale po odstawieniu minęło... może weź coś z kwasem mlekowym, na "odbudowanie" naturalnej flory...
mnie w stanach zapalnych pomaga lactovaginal.
Co tam dziewczynki porabiacie?
U mnie straaaaszna nuda w robocie, wyjątkowo. Jeszcze dwie godziny a dłuży się jak... makaronWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 14:01
aszka, MoBo, Moko, Jastin76 lubią tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
nick nieaktualnyMoko dla mnie to grzybica, ja mam tez niby dziwna grzybice bo dostałam w wieku 18 lat po antybiotyku (lezalam w szpitalu na salomnelle). Tak, ze miałam tylko pieczenie i swedzenie i koniec. A lutka dopochwowa to strasznie podraznia -bo jest "sucha" a jeszcze wypływa. Zawsze tez mozna zrobic badanie moczu i sprawdzic na wszelki wypadek czy to cos nie z moczem, ja wlasnie na takie objawy po lutce dostałam pimafucin (p.grzybiczy) w ciazy i przeszło po 4 tabsach, a lekarz zapisał 2 op. po 3 globulki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 14:39
-
Aszko, ja swędzenia nie mam, tylko tak jak Saramago pieczenie i napuchnięcie, tyle, że dość mocne to było. Teraz to jak sobie przypominam to od kilku dni odczuwałam już pewien dyskomfort. Zaczerwienienie już się minimalnie zmniejszyło. Jest już troszkę lepiej i czekam, aż ta lutka zapodana na noc przestanie wypływać. Zobaczę, poobserwuję i póki co zaufam dr, ale dzięki za pomoc. Jesteście Dziewczyny nieocenione
buzi buzi
aszka lubi tę wiadomość