35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Jastin76 wrote:Witam się kochane
juz jestem właśnie wróciłam bo po drodze tysiące spraw do załatwienia ...
Lekarz wydaje się ok...
Wysłuchał spokojnie ... nic nie wspominał ze starą baba jestem tylko zrobił USG i tłumaczył ze spokojem, endometrium jednorodne 5.6 mm , jajnik prawy z pęcherzykiem dominującym 13 mm o strukturze prawidłowej. Powiedzial ze daje mi dwa cykle bo nie ma na co czekać wypisał skierowanie na :FSH,LH, PROLAKTYNA ESTRADIOL TSH, AMH mam to zrobić 1-3 dzień kolejnego cyklu , ale może nie będzie potrzebne zazartowal. Powiedzial ze mam przyjść w poniedziałek zrobi USG i zobaczy jak rośnie pęcherzyk ...
Mój ma zrobić badanie nasienia żeby była pewność czy u niego jest Okito tyle z relacji
tez powiedział ze nie ma co czekac..nawet po poronieniu kazał czekac jeden cykl i mówił ze działamy(efekt za jakies 10 dni)
W poniedzialek twój pecherzyk moze miec jakies 21mm wiec w okolicy ovu
Moze nie zdązysz zrobic tych badan,ja nie zdązyłam bo w ciàze zaszłam hi hi,tobie tez tego zyczeWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 16:08
jusst, Moko, Jastin76, aszka lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Saramago wrote:Mokunia ja brałam dowcipną, ale o dziwo mnie nic nie było. trochę napuchnięta i piekło ale po odstawieniu minęło... może weź coś z kwasem mlekowym, na "odbudowanie" naturalnej flory...
mnie w stanach zapalnych pomaga lactovaginal.
Co tam dziewczynki porabiacie?
U mnie straaaaszna nuda w robocie, wyjątkowo. Jeszcze dwie godziny a dłuży się jak... makaronJastin76, aszka lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
aszka wrote:zdrowo jesz to dlatego, słodycze bardzo napedzaja grzybice ale co zrobic
no to teraz, a tyle lat co sie jadlo co popadnie?place za to w inny sposob.
fakt slodycze odrzucilam jak mialam 15lat bo na mojej buzi byla krosta na kroscie, poszlam z tym do naszego wiecznie pijanego dermatologa, a on spojrzal i mowi 'chcesz miec ladna buzie, czy jesc cukierki?' No to przestalam
Moko, Jastin76, She Wolf, Dani, aszka lubią tę wiadomość
-
Moko wrote:Ehhhhh...
Ale Ty w następnym cyklu IUI? Dobrze kojarzę? Ale będziemy się emocjować
No ja czekac teraz na @. Jutro siem koleznaki spodziewam. Jak teges to dzwonie do kliniki. mentalnie jestem nastawiona na tak.Moko lubi tę wiadomość
-
Storczyk31 wrote:dzień pogodny
choć chmurny
Kabe, jak tam beta? Bo cierpną nam dłonie od trzymania kciuków
Zgodnie z zaleceniem lekarza dopiero jutroTakże jeszcze trochę musicie wytrzymać; -)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 16:28
MoBo, Storczyk31 lubią tę wiadomość
4 IUI
25.03.2016 ICSI
17.06.2016 ICSI -
Moko wrote:Hej Dziewczynki,
Właśnie Was nadgoniłam, ale jestem w niedoliTak mnie uczuliła luteina dopochwowa, że teraz cierpię za miliony jak moja lekarka na NFZ hehe.
Normalnie wszystko mi aż tam spuchło:( Łeeeeee
Dzwoniłam już do dr- tej normalnej rzecz jasna i kazała odstawić oraz przemywać tantum rosa.
Jejku żeby to pomogło, bo chodzę jak kowboj i siedzę jak facet:(
Właśnie przez to przechodziłam kup sobie w aptece Hexatiab, to żel z kwasem hialuronowym, srebrem i kwasem mlekowym - super goi wszelkiego rodzaju ranki i uszkodzenia śluzówki pochwy. Początkowo po posmarowaniu trochę szczypie ale docelowo rewelacyjnie goi. Tylko koniecznie żel a nie tabletki dopochwowe.4 IUI
25.03.2016 ICSI
17.06.2016 ICSI -
aszka wrote:to gryzbica przy lutce normalne. Mozesz zmienic na dhupaton (doustny), albo lutinus-tyle ze lutinus w cholere drogi, ale nie powoduje grzybicy jak lutka (lutinus dopochowy), zostaje tez luteina pod jezyk, bleee, i utrogestan jak lutinus tyle, ze w czechach go mozna jedynie kupic i tanszy. A na grzybice i takie podobne objawy daja pimafucin w ciazy globulki na recepte, bezpieczne.
Jeśli to tylko zaczerwienienie i obrzęk to niekoniecznie musi być grzybica, ale jeśli dodatkowo są upławy to raktycznie może to być grzybica i wtedy pimafucin pomoże. W globulkach lub kremie.4 IUI
25.03.2016 ICSI
17.06.2016 ICSI -
Moko wrote:Aszko, no chyba nie grzybica, bo nigdy czegoś takiego nie miałam, a grzybic już trochę przeszłam w swoim życiu i objawy były inne, no chyba, że w ciąży to wygląda inaczej, to mnie oświeć.
Mam w domu i krem, i globulki pimafucin, ale dr powiedziała, żeby spróbować z tantum rosa, bo z opisu wyszło, że to reakcja uczuleniowa. Przeczekam może i zobaczę czy będzie jakaś poprawa.
Powiedziała też, że skoro plamienie było m-ąc temu i się nie powtórzyło, to odstawiamy luteinę.
Jejku czy to nie może być normalnie?
Luteinę dopochwową możesz też użyć jako doustną, pod język i do rozpuszczenia. Mi lekarka zamieniła sposób podawania, dodatkowo sama sobie wymyśliłam hexatiab i przeszło. A lekarka pochwaliła mnie za kreatywność.Rozmawiałam z przedstawicielem od Hexatiabu i można go używać w ciąży.
4 IUI
25.03.2016 ICSI
17.06.2016 ICSI -
Kabe wrote:Właśnie przez to przechodziłam kup sobie w aptece Hexatiab, to żel z kwasem hialuronowym, srebrem i kwasem mlekowym - super goi wszelkiego rodzaju ranki i uszkodzenia śluzówki pochwy. Początkowo po posmarowaniu trochę szczypie ale docelowo rewelacyjnie goi. Tylko koniecznie żel a nie tabletki dopochwowe.
Mam żel feminum, skład uboższy, bo tylko kwas mlekowy, może tym mogłabym póki co posmarować? I jeszcze trivagin żel- ten ma kwas mlekowy i hialuronowy.
Upławów nie mam, więc oby to tylko podrażnienie.
-
Kabe wrote:Luteinę dopochwową możesz też użyć jako doustną, pod język i do rozpuszczenia. Mi lekarka zamieniła sposób podawania, dodatkowo sama sobie wymyśliłam hexatiab i przeszło. A lekarka pochwaliła mnie za kreatywność.
Rozmawiałam z przedstawicielem od Hexatiabu i można go używać w ciąży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 16:53
-
Moko wrote:A to można we wczesnej ciąży?
Mam żel feminum, skład uboższy, bo tylko kwas mlekowy, może tym mogłabym póki co posmarować? I jeszcze trivagin żel- ten ma kwas mlekowy i hialuronowy.
Upławów nie mam, więc oby to tylko podrażnienie.
Według firmy można uużywać przez cały okres ciąży i karmienie piersią, żaden z tych składników nie powinien zaszkodzić ciąży, a kwas hialuronowy przyspieszy gojenie i utworzy barierę ochronną, Możesz spróbować z trivaginem, bo feminum raczej nie da radyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 16:58
Moko lubi tę wiadomość
4 IUI
25.03.2016 ICSI
17.06.2016 ICSI -
Kabe wrote:Według firmy można uużywać przez cały okres ciąży i karmienie piersią, żaden z tych składników nie powinien zaszkodzić ciąży, a kwas hialuronowy przyspieszy gojenie i utworzy barierę ochronną, Możesz spróbować z trivaginem, bo feminum raczej nie da rady
Kabe, jusst lubią tę wiadomość
-
padington wrote:Saramago tak sobie o Tobie myślałam a zabierz na te igły i swojego chłopa.
za chiny ludowe nie pójdzie, jeszcze w głowę popuka. on tam chłodzi jajca w moich ulubionych salaterkachMoko, aszka, MoBo, Jastin76, jusst, rybka33 lubią tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
nick nieaktualnyMoBo wrote:no to teraz, a tyle lat co sie jadlo co popadnie?
place za to w inny sposob.
fakt slodycze odrzucilam jak mialam 15lat bo na mojej buzi byla krosta na kroscie, poszlam z tym do naszego wiecznie pijanego dermatologa, a on spojrzal i mowi 'chcesz miec ladna buzie, czy jesc cukierki?' No to przestalamMoBo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKabe wrote:Jeśli to tylko zaczerwienienie i obrzęk to niekoniecznie musi być grzybica, ale jeśli dodatkowo są upławy to raktycznie może to być grzybica i wtedy pimafucin pomoże. W globulkach lub kremie.
Tutaj odpowiedz lekarza własnie na zapytanie o grzybice bez upławów, moze byc tzw odczyn warg sromowych, czyli wlasnie zaczerwienienie itd. Ja na grzybice polekowa lecze sie od 18 r zycia po kazdym antybiotykuniestety
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 19:29