X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    No nie. Spoko kotek za to mam nieplodnosc, mnie to wystarczy :P
    zdrowo jesz to dlatego, słodycze bardzo napedzaja grzybice ale co zrobic :/

MoBo lubi tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    No nie. Spoko kotek za to mam nieplodnosc, mnie to wystarczy :P
    Ehhhhh... <3 Ale Ty w następnym cyklu IUI? Dobrze kojarzę? Ale będziemy się emocjować:)

MoBo lubi tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin76 wrote:
    Witam się kochane :-) juz jestem właśnie wróciłam bo po drodze tysiące spraw do załatwienia ...
    Lekarz wydaje się ok...
    Wysłuchał spokojnie ... nic nie wspominał ze starą baba jestem tylko zrobił USG i tłumaczył ze spokojem, endometrium jednorodne 5.6 mm , jajnik prawy z pęcherzykiem dominującym 13 mm o strukturze prawidłowej. Powiedzial ze daje mi dwa cykle bo nie ma na co czekać wypisał skierowanie na :FSH,LH, PROLAKTYNA ESTRADIOL TSH, AMH mam to zrobić 1-3 dzień kolejnego cyklu , ale może nie będzie potrzebne zazartowal ;-) . Powiedzial ze mam przyjść w poniedziałek zrobi USG i zobaczy jak rośnie pęcherzyk ...
    Mój ma zrobić badanie nasienia żeby była pewność czy u niego jest Oki :) to tyle z relacji :-)
    Tak,mój lekarz nigdy nie powiedział ze stara jestem,tylko ze wiek moze byc problemem-wiek moich rezerw.Ale okazało sie ze rezerwy 35letniej kobiety wiec są młodsze ode mnie 5 lat :-) tez powiedział ze nie ma co czekac..nawet po poronieniu kazał czekac jeden cykl i mówił ze działamy(efekt za jakies 10 dni)
    W poniedzialek twój pecherzyk moze miec jakies 21mm wiec w okolicy ovu
    Moze nie zdązysz zrobic tych badan,ja nie zdązyłam bo w ciàze zaszłam hi hi,tobie tez tego zycze :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 16:08

jusst, Moko, Jastin76, aszka lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    Mokunia ja brałam dowcipną, ale o dziwo mnie nic nie było. trochę napuchnięta i piekło ale po odstawieniu minęło... może weź coś z kwasem mlekowym, na "odbudowanie" naturalnej flory...
    mnie w stanach zapalnych pomaga lactovaginal.

Co tam dziewczynki porabiacie?

U mnie straaaaszna nuda w robocie, wyjątkowo. Jeszcze dwie godziny a dłuży się jak... makaron :)
    Ja se sadze kwiatki i latam z kopaczkom po ogrodzie :-)

Jastin76, aszka lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    zdrowo jesz to dlatego, słodycze bardzo napedzaja grzybice ale co zrobic :/

no to teraz, a tyle lat co sie jadlo co popadnie? O.o O.o place za to w inny sposob.
    fakt slodycze odrzucilam jak mialam 15lat bo na mojej buzi byla krosta na kroscie, poszlam z tym do naszego wiecznie pijanego dermatologa, a on spojrzal i mowi 'chcesz miec ladna buzie, czy jesc cukierki?' No to przestalam :P

Moko, Jastin76, She Wolf, Dani, aszka lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    Ehhhhh... <3 Ale Ty w następnym cyklu IUI? Dobrze kojarzę? Ale będziemy się emocjować:)

No ja czekac teraz na @. Jutro siem koleznaki spodziewam. Jak teges to dzwonie do kliniki. mentalnie jestem nastawiona na tak.

Moko lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Kabe Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    dzień pogodny ;) choć chmurny

Kabe, jak tam beta? Bo cierpną nam dłonie od trzymania kciuków

Zgodnie z zaleceniem lekarza dopiero jutro :-) Także jeszcze trochę musicie wytrzymać; -)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 16:28

MoBo, Storczyk31 lubią tę wiadomość

4 IUI :-(
    25.03.2016 ICSI :-(
    17.06.2016 ICSI :-(
  • Moko Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhhh Kabe, no i dobre, że jutro robisz, choć ja tu już wytrzymać nie mogę, ale beta od razu będzie jeszcze większa niż dziś:) Buziaki <3

MoBo, Kabe, jusst, Saramago lubią tę wiadomość

• Kabe Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    Hej Dziewczynki,
    Właśnie Was nadgoniłam, ale jestem w niedoli :( Tak mnie uczuliła luteina dopochwowa, że teraz cierpię za miliony jak moja lekarka na NFZ hehe.
    Normalnie wszystko mi aż tam spuchło:( Łeeeeee
    Dzwoniłam już do dr- tej normalnej rzecz jasna i kazała odstawić oraz przemywać tantum rosa.
    Jejku żeby to pomogło, bo chodzę jak kowboj i siedzę jak facet:(

Właśnie przez to przechodziłam kup sobie w aptece Hexatiab, to żel z kwasem hialuronowym, srebrem i kwasem mlekowym - super goi wszelkiego rodzaju ranki i uszkodzenia śluzówki pochwy. Początkowo po posmarowaniu trochę szczypie ale docelowo rewelacyjnie goi. Tylko koniecznie żel a nie tabletki dopochwowe.

• Kabe Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    to gryzbica przy lutce normalne. Mozesz zmienic na dhupaton (doustny), albo lutinus-tyle ze lutinus w cholere drogi, ale nie powoduje grzybicy jak lutka (lutinus dopochowy), zostaje tez luteina pod jezyk, bleee, i utrogestan jak lutinus tyle, ze w czechach go mozna jedynie kupic i tanszy. A na grzybice i takie podobne objawy daja pimafucin w ciazy globulki na recepte, bezpieczne.

Jeśli to tylko zaczerwienienie i obrzęk to niekoniecznie musi być grzybica, ale jeśli dodatkowo są upławy to raktycznie może to być grzybica i wtedy pimafucin pomoże. W globulkach lub kremie.

• Kabe Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    Aszko, no chyba nie grzybica, bo nigdy czegoś takiego nie miałam, a grzybic już trochę przeszłam w swoim życiu i objawy były inne, no chyba, że w ciąży to wygląda inaczej, to mnie oświeć.
    Mam w domu i krem, i globulki pimafucin, ale dr powiedziała, żeby spróbować z tantum rosa, bo z opisu wyszło, że to reakcja uczuleniowa. Przeczekam może i zobaczę czy będzie jakaś poprawa.
    Powiedziała też, że skoro plamienie było m-ąc temu i się nie powtórzyło, to odstawiamy luteinę.
    Jejku czy to nie może być normalnie?

Luteinę dopochwową możesz też użyć jako doustną, pod język i do rozpuszczenia. Mi lekarka zamieniła sposób podawania, dodatkowo sama sobie wymyśliłam hexatiab i przeszło. A lekarka pochwaliła mnie za kreatywność. :-) Rozmawiałam z przedstawicielem od Hexatiabu i można go używać w ciąży.

• Moko Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kabe wrote:
    Właśnie przez to przechodziłam kup sobie w aptece Hexatiab, to żel z kwasem hialuronowym, srebrem i kwasem mlekowym - super goi wszelkiego rodzaju ranki i uszkodzenia śluzówki pochwy. Początkowo po posmarowaniu trochę szczypie ale docelowo rewelacyjnie goi. Tylko koniecznie żel a nie tabletki dopochwowe.
    A to można we wczesnej ciąży?
    Mam żel feminum, skład uboższy, bo tylko kwas mlekowy, może tym mogłabym póki co posmarować? I jeszcze trivagin żel- ten ma kwas mlekowy i hialuronowy.
    Upławów nie mam, więc oby to tylko podrażnienie.

• Moko Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kabe wrote:
    Luteinę dopochwową możesz też użyć jako doustną, pod język i do rozpuszczenia. Mi lekarka zamieniła sposób podawania, dodatkowo sama sobie wymyśliłam hexatiab i przeszło. A lekarka pochwaliła mnie za kreatywność. :-) Rozmawiałam z przedstawicielem od Hexatiabu i można go używać w ciąży.
    Ja już nawet załatwiłam sobie tą luteinę po język od rodzinnego, ale zadzwoniłam do dr jak dawkować i powiedziała, że ona jest za tym żeby odstawić. No to odstawiłam, choć nie powiem bezpieczniej się czułam jak to zażywałam;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 16:53

• Kabe Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    Ehhhh Kabe, no i dobre, że jutro robisz, choć ja tu już wytrzymać nie mogę, ale beta od razu będzie jeszcze większa niż dziś:) Buziaki <3

Trzymam Cię za słowo ;-)

Moko lubi tę wiadomość

• Kabe Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    A to można we wczesnej ciąży?
    Mam żel feminum, skład uboższy, bo tylko kwas mlekowy, może tym mogłabym póki co posmarować? I jeszcze trivagin żel- ten ma kwas mlekowy i hialuronowy.
    Upławów nie mam, więc oby to tylko podrażnienie.

Według firmy można uużywać przez cały okres ciąży i karmienie piersią, żaden z tych składników nie powinien zaszkodzić ciąży, a kwas hialuronowy przyspieszy gojenie i utworzy barierę ochronną, Możesz spróbować z trivaginem, bo feminum raczej nie da rady :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 16:58

Moko lubi tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kabe wrote:
    Według firmy można uużywać przez cały okres ciąży i karmienie piersią, żaden z tych składników nie powinien zaszkodzić ciąży, a kwas hialuronowy przyspieszy gojenie i utworzy barierę ochronną, Możesz spróbować z trivaginem, bo feminum raczej nie da rady :-)
    Dziękuję, nie ma to jak porada położnej online:) <3

Kabe, jusst lubią tę wiadomość

• Saramago Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    padington wrote:
    Saramago tak sobie o Tobie myślałam a zabierz na te igły i swojego chłopa. :)

za chiny ludowe nie pójdzie, jeszcze w głowę popuka. on tam chłodzi jajca w moich ulubionych salaterkach :)

Moko, aszka, MoBo, Jastin76, jusst, rybka33 lubią tę wiadomość

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • padington Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siła w logicznym tłumaczeniu i zasianiu nadziei na to ze działa może i pomaga nie od razu się zgodzi ale spróbować warto.

aszka, Saramago, Jastin76 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    no to teraz, a tyle lat co sie jadlo co popadnie? O.o O.o place za to w inny sposob.
    fakt slodycze odrzucilam jak mialam 15lat bo na mojej buzi byla krosta na kroscie, poszlam z tym do naszego wiecznie pijanego dermatologa, a on spojrzal i mowi 'chcesz miec ladna buzie, czy jesc cukierki?' No to przestalam :P
    upss, a ja mam własnie krostke na brodzie :(

MoBo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kabe wrote:
    Jeśli to tylko zaczerwienienie i obrzęk to niekoniecznie musi być grzybica, ale jeśli dodatkowo są upławy to raktycznie może to być grzybica i wtedy pimafucin pomoże. W globulkach lub kremie.
    tak, ale nie u kazdgo grzybica tak samo wyglada i niekoniecznie grzybica musi byc z upławami.
    Tutaj odpowiedz lekarza własnie na zapytanie o grzybice bez upławów, moze byc tzw odczyn warg sromowych, czyli wlasnie zaczerwienienie itd. Ja na grzybice polekowa lecze sie od 18 r zycia po kazdym antybiotyku :) niestety :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 19:29

‹‹ 726 727 728 729 730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ