X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    Ja już nawet załatwiłam sobie tą luteinę po język od rodzinnego, ale zadzwoniłam do dr jak dawkować i powiedziała, że ona jest za tym żeby odstawić. No to odstawiłam, choć nie powiem bezpieczniej się czułam jak to zażywałam;/
    to niech zmieni na dhupaston-to tylko doustnie, w formie tabsów do połykania.

• Kabe Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    tak, ale nie u kazdgo grzybica tak samo wyglada i niekoniecznie grzybica musi byc z upławami.
    Tutaj odpowiedz lekarza własnie na zapytanie o grzybice bez upławów, moze byc tzw odczyn warg sromowych, czyli wlasnie zaczerwienienie itd. Ja na grzybice polekowa lecze sie od 18 r zycia po kazdym antybiotyku :) niestety :/

Tak niestety z tymi grzybicami bywa, że lubią nawracać i tak widać jest w Twoim przypadku. Ale z tego co pisze Moko, wygląda na to, że ma ona identyczną reakcję jaką ja miałam w zeszłym tygodniu. Ja zrobiłam sobie pH 4,7, wymazy wyszły bez zmian, a odczyn jak był tak był, w moim przypadku ginekolog ewidentnie wykluczył grzybicę i stwierdził uczulenie. Więc opis Moko posuje mi pod mój przypadek. Nie dam sobie oczywiście uciąć łapy, że Moko ma napewno to samo, ale spróbować nie zaszkodzi.

A tak na marginesie aszka, probowałaś brać w tym czasie jakieś probiotyki dowcipne np. Gynomed, albo środki odbudowujące prawidłowe pH pochwy np. Hexagyn duo. Moi ginekolodzy dość często korzystają z nich przy nawracających infekcjach. Pacjentki twierdzą, że są skuteczne. Hexagyn ma jeszcze to do siebie, że można go stosować profilaktycznie i wtedy zamiast 1 kapsułkę na dobę można podać jedną na 72 godziny.

Moko lubi tę wiadomość

4 IUI :-(
    25.03.2016 ICSI :-(
    17.06.2016 ICSI :-(
  • Moko Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    to niech zmieni na dhupaston-to tylko doustnie, w formie tabsów do połykania.
    Ale Aszka, dr, która mnie prowadzi kazała odstawić zupełnie, konsultowałam z nią to dwa razy dziś telefonicznie. Załatwiłam tą lutkę podjęzykową, bo wspominała, że można by zmienić na taką i dlatego poleciałam do rodzinnego. No, ale jak już zdobyłam, to powiedziała, że póki co jest za tym żeby w ogóle nie przyjmować, to chyba muszę jej zaufać.

jusst lubi tę wiadomość

• Saramago Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    padington wrote:
    Siła w logicznym tłumaczeniu i zasianiu nadziei na to ze działa może i pomaga nie od razu się zgodzi ale spróbować warto.

Ale nie z Krakusem centusiem wierz mi ;)

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • padington Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedz mu że zimna woda też jest w cenie a on ją marnuje przy nadmiarze chyba że kostki lodu zrobi i będzie używać kilka razy a na świecie wody brakuje ja myślę krakus nie krakus każdego chłopa baba zmiękczy

Jastin76, Moko, Saramago lubią tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    padington wrote:
    Powiedz mu że zimna woda też jest w cenie a on ją marnuje przy nadmiarze chyba że kostki lodu zrobi i będzie używać kilka razy a na świecie wody brakuje ja myślę krakus nie krakus każdego chłopa baba zmiękczy
    dziewczyny mają racje,przekonaj go jakos.Zaszkodzic nie zaszkodzi a dobrze jak pomoze,nie ma nic do stracenia by spróbowac,choc jeden raz niech sie skusi.Tonący brzytwy sie trzyma,kazdy sposób moze byc pomocny,czemu ten miałby nie pomóc.Niech zrobi to dla ciebie,dla waszego dziecka jesli nie chce sam,poza tym do poczecia trzeba dwojga

Jastin76, Saramago lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 04:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kabe mi probiotyki nie pomagają właśnie. Może dlatego że dostawalam mega dawki leków w zastrzyku, później rok leczenia z grzybicy i od tej pory tak mam.

Moko Masz ciąże ok to w sumie brać nie trzeba

A mnie facet obudził szedł do wc i wlazł na ścianę hahaha.

padington, MoBo lubią tę wiadomość

• padington Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień pochmurny witam Panie oby w sercach słońce było.

Kawka pachnie, zapraszam dziś serwujem według życzeń zbieram zamówienia bo piateczek.

Buziaczki

2hx5com.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 08:06

Saramago, aszka, Storczyk31, MoBo, Moko, pierwiastka lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heloł dziewczyny! tęskniły??? :D
    wczoraj było urwanie głowy więc na różowego fejsa nie miałąm czasu ;)
    za to dziś przychodzę z kawą i domowymi "bułeczkami" z farszem: ziemniak, sos węgierski, cebulka, ser, koncentrat pomidorowy i zioła
    ślubny nic nie gadał tylko zajadał więc się częstujcie póki ciepłe bo chyba dobre wyszły :D

u mnie dziś wolne ale weekend w pracy, miłego!

Saramago, aszka, MoBo, padington, Moko, jusst lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • Kabe Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wierzycie w szczęscie od kominiarza? Ja go przed chwilą spotkałam, a że sknera nie jestem więc się dzielę uśmiechem pana kominiarza :-) Miłego dnia laski

Eltasz, aszka, aszka, Storczyk31, MoBo, padington, Moko, jusst, pierwiastka, rybka33 lubią tę wiadomość

• Kabe Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Kabe mi probiotyki nie pomagają właśnie. Może dlatego że dostawalam mega dawki leków w zastrzyku, później rok leczenia z grzybicy i od tej pory tak mam.

Moko Masz ciąże ok to w sumie brać nie trzeba

A mnie facet obudził szedł do wc i wlazł na ścianę hahaha.

Pomyśl o tym Hexagynie, może odbudowa prawidłowego pH zlikwiduje problem, mamy takie pacjentki, które używają go regularnie co 3 dni i mają spokój ☺

aszka, padington, Moko lubią tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja ale tak bez kawuni,za godzine do pracy wiec juz tam wypije,muszam jakies sniadanko zrobic i zwolnic łozeczko bo mój zaraz z nocki wraca a ja tak wciàgam jeszcze zółtko :-) :-)
    Miłego dnia

Saramago, aszka, MoBo, Moko, pierwiastka lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek. Ale mi się sianem odbija, masakra. Wychyliłam z chuopem rano po szklaneczce jęczmienia, fuuuujos :)

Dziewczynki, dziękuję, że mnie tak dopingujecie, żebym swojego pchnęła na igiełki. Tylko znam go tak dobrze, będzie cud jeśli w ogóle zgodzi się na drugie ICSI....
    problem w tym, że on nie ma tak, że za wszelką cenę. Niestety jest uparty i jeśli wg niego BÓG chciał, żeby nie miał dzieci tzn. że tak ma być....
    To na prawdę trudny temat, w ogóle nasz związek jest mega trudny. Dwie totalne skrajności. We wszystkim.
    A i tak jestem happy, że łyka co mu dam. :)

poza tym on miał być księdzem, więc wszystko przed nim jeszcze :)

Muszę z nim postępować stopniowo. Wczoraj mu delikatnie przypomniałam o posiewie nasienia, mam nadzieję, że pójdzie dzisiaj.

No a jak tam nocka minęła laseczki? Jak się dzień zapowiada?

Eltasz, aszka, MoBo, Moko, Jastin76, jusst, pierwiastka lubią tę wiadomość

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry z pracy :-)
    Jej żeby mi się chciało tak jak mi się nie chce ...

Kolejną noc z rzędu śni mi się ivf :-/ przewrażlwiona juz jestem .

Kabe mocne kciuki za dzisiejsze wyniki

Saramago, aszka, MoBo, Moko, jusst, pierwiastka lubią tę wiadomość

Eltasz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kabe ja zadnych kremów, zeli nie moge -bo zaraz mam po tym serowate upławy, tylko fluconazol mi pomaga. :( Za wyniki &&.

Saramago przekonasz swojego na bank :)

Eltasz bo o tym myslisz :p

Ale pogoda do bani :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Witam i ja ale tak bez kawuni,za godzine do pracy wiec juz tam wypije,muszam jakies sniadanko zrobic i zwolnic łozeczko bo mój zaraz z nocki wraca a ja tak wciàgam jeszcze zółtko :-) :-)
    Miłego dnia
    miłego :)

• Saramago Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:

Saramago przekonasz swojego na bank :)

/

Najpierw siebie muszę przekonać do tych igieł : ;)

jusst lubi tę wiadomość

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    Dzień doberek. Ale mi się sianem odbija, masakra. Wychyliłam z chuopem rano po szklaneczce jęczmienia, fuuuujos :)

hahahahhahhahaha wlasnie chcialam poznac innych opinie :) czyli widzisz ja jednak mam badrzo spaczony gust skoro mnie to smakuje, no jakbym colke pia :P
    Patrz przez pierwszych kilka dni jakie masz objawy czy glowa boli, czy syfki wychodza itd bo to ma przejsc po kilku dniach.

Saramago lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz wrote:
    Dobry z pracy :-)
    Jej żeby mi się chciało tak jak mi się nie chce ...

Kolejną noc z rzędu śni mi się ivf :-/ przewrażlwiona juz jestem .

Kabe mocne kciuki za dzisiejsze wyniki

To dobrze to sobie jeszcze zacznij snic ze bobas po tym jest to bedziesz miala taka nocna wizualizacje :) Kciuki <3

Eltasz, Storczyk31, pierwiastka, rybka33 lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    hahahahhahhahaha wlasnie chcialam poznac innych opinie :) czyli widzisz ja jednak mam badrzo spaczony gust skoro mnie to smakuje, no jakbym colke pia :P
    Patrz przez pierwszych kilka dni jakie masz objawy czy glowa boli, czy syfki wychodza itd bo to ma przejsc po kilku dniach.

Nie cierpię Coli :)

Storczyk31, Moko lubią tę wiadomość

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
‹‹ 727 728 729 730 731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ