X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin tu jest tiller tego filmu a nazywał się 'fed up' https://www.google.ch/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DUVX6_LzX4mM&ved=0ahUKEwj3id2Jy_rLAhVKApoKHdc_BE0QtwIILDAF&usg=AFQjCNFiCgZzUQr6-UaxZV7NbtnFnknGGA

I może tu da się obejrzeć http://moviehdmax.com/watch/1b5157a937/fed-up-2014
    Są inne fed up film na you tubie ale to nie to. Muszą być te dwie kropy symbolizujące tabletki. No może będziesz musiała trochę pogrzebać po sieci.

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko czarodziejskie igły powiadasz? :) no może może... ale raczej nastawiałam się na bezowulacyjny. Babeczka spoko, wcześniej też do niej chodziłam, więc jeśli będe kiedys w ciazy pewnie do niej bede chodzić, chyba że mnie zaskoczy jak Jusst Kornelia bo przecież obecnie nie można być nikogo pewnym.
    Tak czy siak, czekam na 13stego i idę pomęczyć doktorka.

Mój się zmartwił że bezowulacyjny chyba liczyl, że zimne plemniki przyatakują hihi

jusst, MoBo, loret1 lubią tę wiadomość

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • Lago Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaskocze Was dziewczyny, bo chodzilam do tego lekarza prywatnie, i w sumie to wyglada to tak, ze aby umowic sie na wizyte to trzeba zadzwonic i zawsze jakas babeczka odbiera, a idac do gabinetu nie ma zadnej recepcji tylko poczekalnia i jego gabinet. Teraz to mnie nastraszylyscie ze moze nawet do karty nic mi nie wpisywal. W sumie to na poczatku mu zaufalam, bo mialam podwyzszona prl i tsh, ale udalo sie zbic, owulacje mam, wyniki meza tez w miare ok, cykle mam super regularne ale oczekiwalam ze skoro sie nie udaje to chociaz cos pogdyba a tu nic....wiecej dowiedzialam sie z forum niz od niego. W piatek bede walczyc:)

Saramago, Moko lubią tę wiadomość

• Saramago Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LAGO a do tego że więcej się dowiesz tu niż od lekarzy to przywyknij. witamy w świecie staraczek :D
    Nieustępliwe.Dociekające.Wytrwałe.Dążące do celu. Drążące, szukające, nieugięte.Zawzięte.To My :D

Moko, jusst lubią tę wiadomość

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    zimne plemniki przyatakują hihi
    Padłam!!!!!

Moko, Saramago lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    zawsze jakas babeczka odbiera
    To może zadzwoń i powiedz, ze potrzebujesz kopię dokumentacji medycznej i kiedy możesz ją odebrać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 21:10

• Saramago Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    Padłam!!!!!
    Kochanie ale czy to rozsądne robić takie nerwowe ruchy w Cionzowym stanie? Wstań proszę :)))))))))

jusst, loret1, Moko lubią tę wiadomość

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    To może zadzwoń i powiedz, ze potrzebujesz kopię dokumentacji medycznej i kiedy możesz ją odebrać?
    Albo niech powie że jutro dokumentacja ma być gotowa inaczej będzie mieć do czynienia z chuopem ! Ooooalbo lepiej....z nami !!!!! :)

jusst, MoBo, Moko lubią tę wiadomość

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago <3

Saramago lubi tę wiadomość

• Saramago Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudownych nocy dziewczynki...dobranoc 8834bbe1.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 22:24

loret1, MoBo, padington, aszka, Moko, Kabe, krycha.stara lubią tę wiadomość

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin76 wrote:
    Dziewczyny jutro ide godz 8:45 trzymajcie kciuki aby nic groźnego sie nie wykluło :-/ mam stresa ;-)
    mowie wczoraj mojemu co bedzie jesli w ogóle nie bedziemy mogli mieć dzieci :-\
    typowa meska odpowiedz padła ... to sie później będziemy martwić :-D

ja raczkuje w temacie ... dlatego w tych poważnych tematach sie nie wypowiadam i Wam nie doradzam.. :) ale WAS bardzo prosze o doradzenie mi :-)
    powiedzcie czy mam coś zabrać ze sobą np wykres/y ?
    jakieś konkrety mam żądać od niego czy po prostu iść i słuchać co zleci ?
    To pierwsza wizyta?w klinice?

Jastin76 lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    Dziewczyny podpowiedzcie jak mam uzyskac od lekarza dokumentacje. W skrocie napisze, ze chce zmienic gina, gdyz ten wlasciwie zlecil mi tylko 2 badania i saminogram meza. Robilam u niego monitoring cyklu i generalnie stwierdzil, ze skoro nie udaje nam sie zajsc w ciaze to najlepiej do kliniki uderzac, bo nie jestem juz mloda...Monitoring u niego to tylko 2 spotkania w cyklu. Najpierw oglada jajo i zawsze twierdzi, ze owulacja bedzie dzis lub jutro, kolejna wizyta to kilka dni pozniej zeby zobaczyc czy jajo peklo. Jak pytam o wielkosc pecherzyka to twierdzi, ze jest "owulacyjny", endo zreszta tez. Po drugim monitoringu powiedzialam mu, ze chce miec dokumentacje "leczenia", to stwierdzil ze jak zrobimy caly monitoring to mi da opis. Stwierdzilam ok, skoro juz 2 miechy bule kase to jeszcze miesiac pojde. Wczoraj, to myslalam ze mu walne. Oczywiscie jajo i endo "owulacyjne". prosze przyjsc w piatek albo wtorek (za tydzien). Mowie mu znow, ze chce dokumentacje a on swoje, ze da mi opis jak zrobimy hsg bo to nastepny krok.Kurde ja juz wybralam lekarza u ktorego bede robic HSG, poza tym mam umowiana wizyte u innego lekarza i babka kazala mi przyniesc dokumenty. Wczoraj pytam gina czy dalej mam brac Bromergon a on do mnie " to moze juz odstawimy co?"!!!! To ja mam wiedziec??? I co ja mam teraz umawiac sie z nim na wizyte i bulic 130 zeta zeby dal mi dokumenty?? Znacie sie na prawach pacjenta? Ja generalnie juz nie chce do niego chodzic na wizyty, ale musze zdobyc te papiery, bo wyjdzie na to ze pol roku "leczylam sie" a nie mam na to zadnej podkladki. No masakra jakas....
    Skoro placisz za wizyte to dokumenty sà twoje,ewentualnie moze zrobic ci ksero.Poprostu mówisz ze zmieniasz lekarza bo nie widzisz sensu w dalszym leczeniu i prosisz o dokumentacje.

Storczyk31 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jastin76 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    To pierwsza wizyta?w klinice?
    Tak , pierwsza :-/

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    Moko czarodziejskie igły powiadasz? :) no może może... ale raczej nastawiałam się na bezowulacyjny. Babeczka spoko, wcześniej też do niej chodziłam, więc jeśli będe kiedys w ciazy pewnie do niej bede chodzić, chyba że mnie zaskoczy jak Jusst Kornelia bo przecież obecnie nie można być nikogo pewnym.
    Tak czy siak, czekam na 13stego i idę pomęczyć doktorka.

Mój się zmartwił że bezowulacyjny chyba liczyl, że zimne plemniki przyatakują hihi
    W którym dniu cyklu jestes?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin76 wrote:
    Tak , pierwsza :-/
    Spoko,wszystko ci lekarz powie,jakie badania trzeba zrobic.Z pewnoscià kaze zbadac nasienie,kaze zrobic badania FSH,LH i estradiolu oraz progrsteron po ovu.AMH pewnie w klinice zrobià na pierwszej wizycie,i badania na czystosc pochwy,jakies bakteriologiczne.Bedzie chcial ci zrobic monitoring,sprawdzi czy są jakies pecherzyki.Wlasciwie który jutro dzien cyklu masz?
    Potem pewnie zleci stymulacje clo,a jak dalej nic to pewnie hsg lub laparoskopia po jakich trzech cyklach

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin,ja jechslsm na pierwszą wizyte z wyniksmi tsh,prolaktyny i z badaniem nasienia.Potem stopniowo na wizyty dowoziłam wyniki a juz od trzeciej wizyty jechałsm na clo,cykl stymulowany i na pèkniecie ovitrelle bo mam cykle bez ovu a potem dupka przez 10dni bo progesteron niski i udslo mi sie zajsc w ciaze.
    A co do pierwszej wizyty to moze troche kosztowac,js placilam 540zl w tym byly wymazy z pochwy jskies dwa i AMH,a kolejne juz po 150zl(240zl z ovitrelle jesli potrzebny)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 22:58

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hoho... pierwsza ???Dzień doberek, wstawać śpioszki

MoBo, jusst, Storczyk31, Moko lubią tę wiadomość

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOoooo wasnie a co to kawek nikt nie pije ? O.o

Ide po zielona, buzka :)

Saramago, jusst, Storczyk31, Jastin76, Moko, krycha.stara lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • padington Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo zajentam byłam bardzo od rana ale nadrabiam zapraszam na kawkę kto se życzy ja tera bede pić herbatkę bo właśnie musli wciągnęłam i zapic trza troszeczku
    Miłego dzionka kochane.

jusst, Storczyk31, MoBo, Jastin76, Moko lubią tę wiadomość

• Saramago Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie miałam pyyyyszne śniadanko pochwalę się. Jaglanka gotowana w mleku kokosowym z miodem cynamonem, suszonymi śliwkami, gruszką, kiwi, malinka, orzechy nerkowca i słonecznik. Mniam.

Kazia, Storczyk31, MoBo, aszka, Moko lubią tę wiadomość

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
‹‹ 723 724 725 726 727 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ