35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Saramago wrote:Jusst a masz sokowirówkę? sama sobie zrób... buraczek pomaranczka jabłuszko,pyszotka
Saramago soki z owocow to jakby sam cukier.
Owoce powinno sie w smoothie albo poprostu je jesc bo razem z fiber organizm trawi je inaczej.
Taki tylko cukier z owocow to idzie na tluszcz. Jak chcesz to Ci poszukam filmu o tym - tylko musze w domu sprawdzic tytul. -
MoBo wrote:Saramago soki z owocow to jakby sam cukier.
Owoce powinno sie w smoothie albo poprostu je jesc bo razem z fiber organizm trawi je inaczej.
Taki tylko cukier z owocow to idzie na tluszcz. Jak chcesz to Ci poszukam filmu o tym - tylko musze w domu sprawdzic tytul.
serio??? taki czysty z sokowirówki to samo zło??? o matko... normalnie się chyba na samą wodę przerzucę, no niewiadomo co jeść...LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
jusst wrote:Kupiłam wczoraj, bo samo zdrowie. Taki jednodniowy, buraczkowo jabłkowy... I nie mogę, no! Ziemią mi smakuje i nie przełknę. Do zlewu poszedł.
-
Saramago wrote:serio??? taki czysty z sokowirówki to samo zło??? o matko... normalnie się chyba na samą wodę przerzucę, no niewiadomo co jeść...
no serioI wk.... mnie, ze naprzyklad nas nie edukuja np w szkolach o zdrowym zywieniu zamiast np plastyki, bo badro latwo sobie nieswiadomie wyrzadzac krzywde. Raz na jakis czas jak wypijesz taki sok to ok, ale jezeli jest to Twoja rutyna bo chcesz byc zdrowa to jednak nie.
Sok bardzo szybko sie przyswaja, ogolnie jakos 15 minut potrzeba zeby organizm dal se rade. Owoce maja cukier - wiec jak zapodasz i szybko sie przyswoi, to cialo ma za duzo naraz, troche przyswoi a reszte odlozy na tluszcz.
Jezeli spozywa sie owoce w calosci z fiber to proces jest rozlozony w czasie i to wlasnie powoduje roznice, bo cukier jest powolutki przyswajany. Chociaz jak ktos ma problemy z insulina itd to owocow wcale nie mozna.krycha.stara lubi tę wiadomość
-
no to załamka. wystarczy też na google wpisać frazę sok z sokowirówki i milion korzyści!.. ja na sokowirówce lecę całą jesień i zimę
MoBo lubi tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
u mnie widac różnice taką że po soku mam wzdęcia i głód po max pół godziny a po musie nie, a jak dodam z łyżkę czy dwie jakichś płatków to spokojnie drugie śniadanie albo kolacja może taka być
Saramago, MoBo lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
nick nieaktualnyMoko wrote:Czytałam wczoraj w mojej mądrej książce, żeby nie pić tych świeżych soków, chociaż sama je do niedawna piłam prawie codziennie. Ponoć my powinnyśmy tylko pasteryzowane...
-
Saramago wrote:no to załamka. wystarczy też na google wpisać frazę sok z sokowirówki i milion korzyści!.. ja na sokowirówce lecę całą jesień i zimę
aha, matka obiaduje ok 13.00, dietetyk mówiła że max do 14.00-15.00 te soki czy owoce żeby piła i kazała dokładać ok 1/3 warzyw do tego soku ewentualnie łyżkę otrąb albo błonnika witalnegojeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
nieźle...
jemy owoce często wieczorem, jak już mamy chwilę, żeby przysiąść, odpocząc to wtedy w ruch pomaranczka mandarynka... by to szlag
od dzisiaj tylko woda i młody jęczmień a na zagrychę chia
hihiMoBo, krycha.stara lubią tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Saramago wrote:nieźle...
jemy owoce często wieczorem, jak już mamy chwilę, żeby przysiąść, odpocząc to wtedy w ruch pomaranczka mandarynka... by to szlag
od dzisiaj tylko woda i młody jęczmień a na zagrychę chia
hihiSaramago, MoBo, jusst, Moko, krycha.stara lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
pierwiastka wrote:u mnie widac różnice taką że po soku mam wzdęcia i głód po max pół godziny a po musie nie, a jak dodam z łyżkę czy dwie jakichś płatków to spokojnie drugie śniadanie albo kolacja może taka być
dokladnie bo jest nagla zwyzka to czujemy sie pelni energii, a nagle w zawrotnych tepie jest spadek w dol i wtedy nasze cialo wysyla mylne sygnaly do mozgu..UWAGA jestes glodny! twoj cukier spadlJEDZ TERAZ JUz!
I zaczyna sie ssanie, nerwowosc itd -
pierwiastka wrote:mojej matce dietetyk zalecała świeży sok w ilości 1/2 szklanki codziennie jako deser po obiedzie ewentualnie po śniadaniu a do obiadu jakiś mały owoc, nie zalecała jej jeść owoców samych ani na noc bo mówiła że wzdęcia, gorzej się trawi i cukru nie zużyjesz tylko zmagazynujesz
aha, matka obiaduje ok 13.00, dietetyk mówiła że max do 14.00-15.00 te soki czy owoce żeby piła i kazała dokładać ok 1/3 warzyw do tego soku ewentualnie łyżkę otrąb albo błonnika witalnego
Jezeli sie mama z tym czuje dobrze to ok. Ja wiem, ze mi soki owocowe nie sluza to jest jak cola. Czasem wypije, ale nie codziennie.
Owoce to tak do 16 czytalam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 13:07
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
jusst wrote:Dwa łyki chyba mi nie zaszkodzą. Więcej nie dałam rady. Ale dobrze wiedzieć, dzięki za info!
Teraz otworzyłam pomidorowy i po dwóch łykach jak u Ciebie idzie do kosza. Jak to się smaki zmieniają...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 13:32
MoBo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoko wrote:Teraz otworzyłam pomidorowy i po dwóch łykach jak u Ciebie idzie do kosza. Jak to się smaki zmieniają...
MI się wydaje, że pomidorowy by mi smakował właśnie! Aktualnie jestem fanką smoothie, tego z lidla: banan, kokos, ananas. Idealnie zwalcza moje mdłości, pod warunkiem, ze bardzo zimny jest.
-
jusst wrote:MI się wydaje, że pomidorowy by mi smakował właśnie! Aktualnie jestem fanką smoothie, tego z lidla: banan, kokos, ananas. Idealnie zwalcza moje mdłości, pod warunkiem, ze bardzo zimny jest.