35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja się przyznam jak dziś zgrzeszylam
Wiec mój był na służbowce w UK i na niespodziankę przywiózł 'sticky toffee pudding' (zgooglujcie dziewczyny). Cały tydzień czekałam żeby sobie zjeśći właśnie nadeszła dziś ta chwila
je się na ciepło z kremem!
No mogę nie jeść słodkiego, ale sticky toffee se nie potrafię odmówićloret1, padington, jusst, Storczyk31, Moko, Saramago, krycha.stara lubią tę wiadomość
-
Witam wieczorową porą jak zwykle naskrobałyście że ciężko nadążyć trzymam kciuki za betki.
Mobo pamiętasz jak pod poprzednim wykresem napisałam że coś ci powiem ale jak nie dostaniesz okresu to jest nadal aktualne dkatego mocno trzymam kciuki. Miłego wieczoru.
MoBo, Storczyk31 lubią tę wiadomość
-
MoBo wrote:Padi na nawet nie wiesz jak mnie to korci
MoBo, jusst, Storczyk31, Saramago lubią tę wiadomość
-
własnie weszłam na diagnostyke i mam juz jedne wyniki które ostatnio robiłam by wykluczy powody mojego poronienia,drugich nie mam jeszcze.CHyba musze pędzic do kliniki...
Termolabilny wariant MTHFR Mutacja genu MTHFR C677T Dodatni
Wykazano obecność mutacji C677T w jednym z alleli genu MTHFR (w układzie heterozygotycznym).
Badania wykonano metodami reakcji łańcuchowej polimerazy (PCR) i analiz restrykcyjnych.
Jako matrycy użyto genomowego DNA izolowanego z krwi pełnej.
Mutacja genu MTHFR A1298C Ujemny
Nie wykazano obecności mutacji A1298C w genie MTHFR.
Badania wykonano metodą reakcji łańcuchowej polimerazy w czasie rzeczywistym (real time PCR) w obecności allelospecyficznej sondy znakowanej fluorescencyjnie.
Jako matrycy użyto genomowego DNA izolowanego z krwi pełnej.
Mąz był przeciwny robieniu badan po poronieniu,powiedział by zrobic ewentualnie po drugim,tylko uparłam sie i robiłam na raty,czesc w zeszłym miesiącu i w tym reszte bo nie chciał kasy dac na nie.Dla mnie bez róznicy czy teraz czy nastepnym razem,nie wiem jakbym przezyła kolejne poronienie,byc moze uda sie jeszcze cos uchronic...nawet nie wiem czy jestem w ciązy czy nie.Az mi sie płakac chce,rano musze próbowac do lekarza dzwonic
Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna chyba dobrze byłoby skontaktować się z lekarzem,faktycznie mutacja MTHFR C677T jest jednym z powodów poronień.Z tego co wiem mutacja ta powoduje upośledzenie wchłaniania kwasu foliowego a co za tym idzie zwiększenie poziomu homocysteiny.
Homocysteina utrudnia z kolei implantacje zarodka i utrzymanie ciąży.Leczenie polega na przyjmowaniu leków rozrzedzających krew i sprawdzanie jej krzepliwości,oraz odpowiednia dieta podczas starań.
Właśnie przy ivf często sprawdza się czy nie ma tej mutacji,jeśli taka jest to trzeba przyjmować zastrzyki na bazie heparyny i leki obniżające poziom homocysteiny.
Wszystko jest do ogarnięcia przy dobrym lekarzu,więc głowa do góry
Gdybyś chciała dowiedzieć się czegoś więcej jest fajna dziewczyna na ivf,która też ma tą mutację a mimo to teraz jest w ciąży.
Będzie dobrzezrobienie badania było bardzo mądre bo może zlikwiduje problem i szybko pozwoli na ciążę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 00:30
Storczyk31, Moko, MoBo, Saramago, Dani lubią tę wiadomość
Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
karina76 wrote:Jagna chyba dobrze byłoby skontaktować się z lekarzem,faktycznie mutacja MTHFR C677T jest jednym z powodów poronień.Z tego co wiem mutacja ta powoduje upośledzenie wchłaniania kwasu foliowego a co za tym idzie zwiększenie poziomu homocysteiny.
Homocysteina utrudnia z kolei implantacje zarodka i utrzymanie ciąży.Leczenie polega na przyjmowaniu leków rozrzedzających krew i sprawdzanie jej krzepliwości,oraz odpowiednia dieta podczas starań.
Właśnie przy ivf często sprawdza się czy nie ma tej mutacji,jeśli taka jest to trzeba przyjmować zastrzyki na bazie heparyny i leki obniżające poziom homocysteiny.
Wszystko jest do ogarnięcia przy dobrym lekarzu,więc głowa do góry
Gdybyś chciała dowiedzieć się czegoś więcej jest fajna dziewczyna na ivf,która też ma tą mutację a mimo to teraz jest w ciąży.
Będzie dobrzezrobienie badania było bardzo mądre bo może zlikwiduje problem i szybko pozwoli na ciążę.
Kurcze,badałam homocysteine to byla ok.Za tydzien moge najwczesniej zbadac bete...jesli bedzie ciąza to wszystko stalo sie w dobrym momencie,chyba nie bedzie za pózno z wdroźeniem zmetylowanych suplementów?
Jski nick ma ta dziewczyna?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 00:54
-
Myślę że faktycznie wyłapane jest to w odpowiednim momencie,zwłaszcza jesli jest szansa że może być ciąża.Trzymam kciuki za Ciebie oby było dobrze
Dziewczyna ma nicka Anatolka,ma naprawdę rozległą wiedzę w tematyce starań i leczenia w zakresie ciąży.
MoBo, Saramago lubią tę wiadomość
Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
Z tego co pamiętam nasza Jot ma te mutacje i jest po dwóch poronieniach a teraz pięknie juz po poloweczce w ciąży.
Jak do nas zajrzy to coś naskrobie.
Pamiętam, ze ona brała specjalny kwas foliowy w formie niezmetylowanym (jakoś tak chyba) o właśnie heparyne do jakiegoś czasu, bo później trza było odstawić bo plamienia były.
Dobrze ze wiesz teraz z tym do lekarza i będzie dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 06:53
-
Witajcie dziewczyny,nie moge juz spac.
Dzien zaczynam nie od kawy a od leku wiec potem przyjemnosci.
Bede dzis dobijac sie do mego lekarza.Dzièki za onfo,za rady.Kiedy jest sie tutaj z wami to mniejsze sie wydają problemy.Głowa do góry,nogi do góry jak to mówią.Miłego dnia kobietkiMoBo, Moko lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzesc wszystkim
Jagna, zupełnie sie na tym nie znam, ale to co dziewczyny piszą brzmi sensownie. Dzwon do lekarza. Bedzie dobrze
MoBo, co tam? Jak tam? Obserwowałam juz slaczki dziwaczki i nie wiem co dzisiaj... A notatek na telefonie nie pokazuje...
Pierwiastka, co u doktorowej, nic nie mówisz...pierwiastka, Storczyk31, MoBo lubią tę wiadomość
-
padington wrote:Pierwiastka jak tam u doktorowej bo paznokcie w poduchy powbijane od tych kciuków
Saramago, w poczekalni czytaliśmy opis z wizyty i mój niby sie uśmiechał pod nosem ale tak naprawdę to blady strach w oczach
no wiec tak, dochtorowa obejrzała wyniki chuopa i mówi 'pan to mnie zaskoczył i w sumie rozczarował bo trzeba było juz poprzednio przyjść z małżonką i te zaszłości od nerek leczyć bo to samo się nie rozwiąże'
mój się zapowietrzył, co nie zdarza się codziennie, ale grzecznie słuchał co ma robić, też dostał krople ziołowe i liście brzozy żeby pić wieczorem a do tego suple jak mu już wcześniej naszykowałam, dochtorowa pochwaliła zestaw, i już w samochodzie mi się pyta czy to dobre będzie bo on niedobrego to nie będzie pił
co do mnie to zadowolona że oponka i schabiki zeszły ale mówiła że powinno zejść bardziej jeszcze od samych ziół ale sugerowała żeby delikatne ćwiczenia uwskuteczniać bo krążenie przy okazji też można pobudzić żeby te stopy były jednak ciepłe!!! Saramago!!!!!!
zestaw ziołowy kazała mi brać póki co ten sam i obserwować, czyli urlopu od wykresów nie dostałama jak w czerwcu prog też będzie marny to wtedy włączyć luteinę
kolejna wizyta za miesiąc
siedziałam u niej ponad pół godziny bo jak wydała instrukcje dla ślubnego to mu podziękowała i zostałam sama
w sumie jestem zadowolona bo orzekła że jest lepiej i widzi po reakcji (wykresach) że zielsko działa
na odchodne mówi do mnie że jak tak dalej pójdzie to jeszcze w tym roku bedzie można nad cionżom zacząć pracować, z jednej strony super że to prawie już a z drugiej kurka kolejne czekanie, no ale przynajmniej póki co na testach ciążowych zaoszczędzę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 08:21
Saramago, jusst, Storczyk31, Moko, Dani lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
heloł dziewczyny!!!
bo się nie przywitałam z rozpędu
Justka, nie nerwuj się
Karina, witaj
ja juz z kawą siedzę i zaraz śniadanie będzie - ślubny preparuje, a potem niestety do roboty bo to weekend pracujący
świeże bułeczki na śniadanie??? to proszę się częstowaćjusst, Storczyk31, MoBo, Moko lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
hej dziewuszki. Jagna trzymaj się i jutro doktór, myśl pozytywnie.
Karinko ja się cieszę, że tu jesteś i wiem co znaczy "stracić" ekipę, bo od 3 lat tu jestem więc większość już jest mamusiami. Inny level
MoBo kwiatuszku noooo ała moje paluszki, gadaj co tam?
Jusst jak się czujesz z truskaweczką?
Piewiastko no kurde... wyjdzie na to, że dzieci się robi stopami, byle ciepłymi hihi.
ja zaraz zapodaje sobie kropelki na krążenie, ziółka wypiłam a budyń z chia w lodówce.
ło matko chop woła na śniadanie, no to pędzem.... buuuuziuuuule miłęgo dnia wszystkim.Storczyk31, jusst, MoBo, pierwiastka, karina76, Dani, Moko lubią tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
nick nieaktualnyA ja stopy miałam zawsze zimne. Chyba dopiero teraz robią sie cieplejsze. Ręce tez zawsze lodowate były, a na samym początku cionzy to juz w ogole.
Czuje sie... Hmmm ani dobrze, ani zle. Taka wypompowana, znudzona i zemdlona większość czasu. Tak sie kilka dni temu zastanawiałam jak to jest normalnie sie czuć, miec energię i chęci do wszystkiego?na szczęście nic mnie nie boli, migreny mnie opuściły! Wczoraj delikatnie pobolewania podbrzusze, ale tylko chwilkę. Wiec generalnie czuje sie neutralnie, tak mozna powiedziec.
Co do apetytu, to najchętniej nic bym nie jadła, bo od wszystkiego odrzuca. A jesli od czegoś nie odrzuca, np od twarogu tk moge byc pewna, ze za dwa, trzy dni bedzie... I trzeba szukać czegoś nowego, co w miarę z apetytem zjem. Chwilowo moge jesc jabłka, a nigdy ich nie lubiłam. Ciekawe jak długo...
A najfajniejsze w tym wszystkim jest to, ze zamiast tyć to póki co chudnę, a cycki rosną!! Dodatkowo apka w telefonie, mówi, ze mam niedowagę (do czego mi daleko, ale niech tak mówi)!!! Żyć nie umierać!! Wiem, ze to nie potrwa wiecznie, ale póki co ciesze sie chwila!
Pierwiastka, swietnie, ze wszystko jest na właściwych torach!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 08:51
Storczyk31, pierwiastka, Dani, Moko lubią tę wiadomość