X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    Dani, dziewczyny wszystko już napisały a i Ty sama masz widzę dobre podejście do sprawy, życzę żebyś się szybko wyleczyła i zaciążyła

Saramago, ma chuop powolniejszy proces myślenia ale na dobre tory wkroczył, kuj żelazo póki gorące ;)

Justka, bidoku, lepiej dziś?

Mobo, i co tam na froncie???

Kabe, podoba mi się plan na weekend :)

bry lasencje!
    kawe popijam i nastrajam siem mentalnie do pracy w weekend
    wieczorem dochtorowa i jakies kurcze motyle w żołądku mam nie wiedzieć czemu
    da rade kciuki w weekenda? to poproszę, przydadzą siem!
    Trzymam trzymam kochana :-)

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, odkryłam wam wykresa, siknelas se (trzeci raz od 2 lat) i biało, jak się bardzo bardzo bardzo w patrze to jakby smuga O.o
    Trza czekać.

Kabe u mamusi najlepiej :)
    Ja bym na twoim miejscu spróbowała medycynę alternatywna przed kolejnym in vitro, jak właśnie aku, hipnoze albo ostopede. 2 raz będzie Twoj!

Moko, jusst, Eltasz, Dani, Saramago, krycha.stara lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)

sobota dzień migreny u mnie ehh :( a tu trza ogarnąć chatę... no nic..

MoBo, jak widzisz smugę, to wiedz, że coś się dzieje ;) trzymam kciuki

miłego dnia

Storczyk31, aszka, jusst, MoBo lubią tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi bonifratami to moze i dobry pomysł. Mnie na wizyte u nich namawiał kolega. Tyle, ze ja po Sroce to juz nie chciałam probować z ziołami. Ale wiem ze oni maja bardzo dobre wyniki w leczeniu roznych chorob. Masa ludzi do nich sie zapisuje i są kolejki. W Wawie maja swoja przychodnie.

Moko, MoBo, Saramago lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Dzień dobry, odkryłam wam wykresa, siknelas se (trzeci raz od 2 lat) i biało, jak się bardzo bardzo bardzo w patrze to jakby smuga O.o
    Trza czekać.

Kabe u mamusi najlepiej :)
    Ja bym na twoim miejscu spróbowała medycynę alternatywna przed kolejnym in vitro, jak właśnie aku, hipnoze albo ostopede. 2 raz będzie Twoj!
    MoBo abyyy sieeee udaaaaaaaaaaaaaaaaaaaało kibicuje :*

MoBo lubi tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany MoBo!!!! Takie wieści z rana to ja lubię! Czyli jak rozumiem jest cień cienia cieni jak u mnie na początku było, super!!! ♡ Tylko na trampolinie dziś nie skacz!:P

Storczyk31, jusst, MoBo, Saramago lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki spokojne, jutro mogę zaliczyć jeden piękny zjazdzik i tyle. Poza tym jakby nawet coś, to dla mnie słabo to rokuje bo w poprzednim razem też miałam takie 'wglebienie' w środku fl i jak się później okazało poronilam. No nic sikne se jeszcze raz w poniedziałek jak @ nie przyjdzie.

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Dziewczynki spokojne, jutro mogę zaliczyć jeden piękny zjazdzik i tyle. Poza tym jakby nawet coś, to dla mnie słabo to rokuje bo w poprzednim razem też miałam takie 'wglebienie' w środku fl i jak się później okazało poronilam. No nic sikne se jeszcze raz w poniedziałek jak @ nie przyjdzie.

Może być zjaździk, ale nie nie musi. Wcale nie musi... Co do wgłębienia w fl, to zupełnie nie wiązałabym tego z poronieniem.
    Objawy jakieś masz? Chociaż ja typowych nie miałam, dziwny smak w ustach mysłałam, ze to od kawy i ciągle zimno mi było.

No nic, trzeba czekać co będzie... A nam pozostaje trzymać kciuki! <3

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    a siknij se,moze do poniedziałku ta druga krecha juz sie utuczy i bedzie tłusta

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć dziewczyny ;)

Od jakiegoś czasu zaglądam tu do Was i podczytuję o waszych staraniach i łączących się z nimi perypetiach.Jesteście grupą zgranych i co niesamowicie mi się podoba szalonych dziewczyn :)

Z kilkoma z Was spotkałam się na wątku IVF i choc nadal tam jestem to chciałam dołączyć też do Was ;) 35+ jak najbardziej juz za mną,wiec jakby co kryteria spełnieniem :)

Obecnie jestem po transwerze ostatniego groszka i czekam na betę,poprzednio ciąża biochemiczna.Staram się wierzyć w moc mego groszka,oraz to że się uda.Nie mniej jednak jesli się nie uda zapewne wrócę do dalszych starań o naturalną ciążę.Jestem twardą i upartą babką i nie poddaję się nigdy.A przed wszystkim wiem że w końcu mi się uda.Jeszcze nie wiem kiedy i jak ale się uda, tak jak kazdej z nas.

Więc jesli mogę się tu do was dokopsać to ja z chęcią dołączę:)

jusst, Storczyk31, aszka, Moko, MoBo, Saramago, Eltasz, loret1, Dani, krycha.stara, dorkama lubią tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Karina! Witam na naszym wątku :)

Trzymam kciuki! Kiedy miałaś transfer? Już widzę 5 kwietnia? Kiedy będziesz robić betę?

Napisz coś więcej o sobie, ile się starcie itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 12:05

aszka, Storczyk31, karina76, MoBo lubią tę wiadomość

• karina76 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Transfer miałam 5.04 betowanie wychodzi przepisowo na 15.04 i choćby nie wiem co,to założyłam sobie że wcześniej nic nie będę kombinować.Przy czym podkreślam założyłam ;)

Moja historia-pięć lat temu wyszłam za mąż w wieku 35 lat,to późno ale część swego życia poświęciłam chorym rodzicom i wychowaniu dzieci mego brata po śmierci ich matki.Bynajmniej nie żałuję tego i gdybym ponownie stanęła przed takim wyborem postąpiła bym tak samo.
    W zasadzie kiedy pogodziłam się że będę sama poznałam mego męża,czy mogłam wymarzyć sobie takiego kochanego faceta ? chyba nawet w snach nie marzyłam i tu spotkał mnie mój pierwszy cud w zyciu.

Po ślubie zaczęły się starania,po upływie roku bez owocnych starań pierwsze badania.Wszystko wyszło ok cierpliwości,witaminy i starać się dalej.Po ok 7 miesiącach zmiana lekarza, ponownie badania hormonów,nasienia,hsg.
    Po kilku miesiącach lekarz wysłał mnie do kliniki leczenia niepłodności bo jak sam powiedział szkoda czasu a on nie za bardzo odnajduje się w hormonach.
    Tu znów sprawdziliśmy hormony nasienie,lekarz zrobił monitoring.Wyszła pozna owulacja około 19 dnia,A co za tym idzie zbyt krótka faza luteizacyjna przy cyklach 28 dni.Po 2 miesiącach na clo udało się wszystko wyregulować.Zanim podjęliśmy kolejne próby,PiS zdecydował o końcu programu ivf, nasz lekarz był na tyle fair że zaproponował in vitro bo gdyby się okazało że to jedyne wyjście to czułby się nie fair,że nie dał nam takiej szansy.
    Tak oto w styczniu w ciagu tygodnia podpisaliśmy umowy,zrobiliśmy potrzebne badania i zaczęłam stymulację.Efekt cztery blastocysty.Pierwszy transfer 3.03 drugi właśnie teraz.
    Tak w skrócie wygląda nasza historia,no ale co się rozpisałam;)aż mi na wątrobie zelżyło i nie tylko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 12:41

aszka, Storczyk31, Moko, jusst, Saramago, Eltasz, loret1, Kazia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina to za transfer &&.

Storczyk31, karina76, MoBo lubią tę wiadomość

• karina76 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dzięki wielkie :) Mam nadzieję,że teraz będzie lepiej mam lepszą ochronę farmakologiczna niż ostatnio.
    właśnie słaby dobór leków po transwerze mógł być powodem niepowodzenia.

jusst lubi tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nową koleżankę;) trzymam kciuki za Ciebie:)

karina76, MoBo lubią tę wiadomość

• karina76 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    Witaj Karina ;) kiedy myślisz, że nie masz już nic dostajesz wszystko
    Tego Ci życzę.

Cos o tym wiem ;) Nawet sobie to wypisałam by nie zapominać w trudnych chwilach.

jusst, MoBo, Storczyk31 lubią tę wiadomość

• Phyllis Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj karina (widzę, że mój rocznik) :)

życzę powodzenia :)

karina76, MoBo lubią tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mobo jejuuuu :D mocno trzymam kciuki za gruba kreche w niedziele <3

Witaj Karina. Ogromne kciuki za to zeby groszek z Toba zostal :)

Pierwiastko kciuki za wizyte :)

Dani, dobrze dziewczyny mowia. Czas szybko minie, a zdrowie najwazniejsze.
    Ja tez mialam dysplazje, tylko ze szyjki. Mialam dwa zabiegi i teraz szyjka jest oslabiona, ale przynajmniej jestem pod kontrola lekarzy i jak na razie jest ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 15:28

karina76, MoBo, Storczyk31, Dani lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karina76 wrote:
    Cześć dziewczyny ;)

Od jakiegoś czasu zaglądam tu do Was i podczytuję o waszych staraniach i łączących się z nimi perypetiach.Jesteście grupą zgranych i co niesamowicie mi się podoba szalonych dziewczyn :)

Z kilkoma z Was spotkałam się na wątku IVF i choc nadal tam jestem to chciałam dołączyć też do Was ;) 35+ jak najbardziej juz za mną,wiec jakby co kryteria spełnieniem :)

Obecnie jestem po transwerze ostatniego groszka i czekam na betę,poprzednio ciąża biochemiczna.Staram się wierzyć w moc mego groszka,oraz to że się uda.Nie mniej jednak jesli się nie uda zapewne wrócę do dalszych starań o naturalną ciążę.Jestem twardą i upartą babką i nie poddaję się nigdy.A przed wszystkim wiem że w końcu mi się uda.Jeszcze nie wiem kiedy i jak ale się uda, tak jak kazdej z nas.

Więc jesli mogę się tu do was dokopsać to ja z chęcią dołączę:)
    No to źeś juz nasza :-) Witaj kochana,zaraz pewnie dziewczyny poczèstujà cie sianem he he,bez urazy ale dziwne tutaj smaki mają dziewczyny jak zauważyłas,ja niestety nie nadaje sie do tego typu eksperymentów,poprostu jem co lubie i tylko teraz cukier ograniczam bo glukoza mi przekroczyła.
    Trzymamy za twojego groszka,by wypuscił mocne korzenie i nie zechciał cie opuscic nie prędzej niz po 9 miesiącach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 15:58

karina76, Storczyk31, loret1 lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    No to źeś juz nasza :-) Witaj kochana,zaraz pewnie dziewczyny poczèstujà cie sianem he he,bez urazy ale dziwne tutaj smaki mają dziewczyny jak zauważyłas,ja niestety nie nadaje sie do tego typu eksperymentów,poprostu jem co lubie i tylko teraz cukier ograniczam bo glukoza mi przekroczyła.
    Trzymamy za twojego groszka,by wypuscił mocne korzenie i nie zechciał cie opuscic nie prędzej niz po 9 miesiącach

Cieszę się że trafiłam w tak zacne i przebojowe grono kobitek ;) Tak se czytam zioła,owies,siano....no czuje się jak w domu, bo mieszkam w wiosce u podnóża gór świętokrzyskich :)
    Ja tam wszystkiego mogę spróbować jesli ma mi pomóc,no byle nie beton i druk kolczasty ;)

Mobo ja tez trzymam kciukasy za poniedziałek,nawet bladzioch coś oznacza wiec mam nadzieję że dostaniemy dobre wiadomości ;)

Storczyk31, Moko lubią tę wiadomość

‹‹ 732 733 734 735 736 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ