35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySzlag! Mam wyniki posiewu moczu, antybiotyk konieczny... Nowy lekarz sugeruje szybka wizytę u rodzinnego, ale to juz za pożno, sam może wystawić receptę dopiero we wtorek. Czyli zostale mi wizyta u babsztyla w poniedziałek...
I... następnie leczenie grzyba po antybiotykach. Pięknie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 14:50
-
nick nieaktualnyjusst wrote:Szlag! Mam wyniki posiewu moczu, antybiotyk konieczny... Nowy lekarz sugeruje szybka wizytę u rodzinnego, ale to juz za pożno, sam może wystawić receptę dopiero we wtorek. Czyli zostale mi wizyta u babsztyla w poniedziałek...
I... następnie leczenie grzyba po antybiotykach. Pięknie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 16:54
-
nick nieaktualny
-
Kabe bardzo mi przykro
Myślałam, że będzie dobrze...
Saramago mój ma z twoim coś wspólnego, też wyobraża sobie życie bez dziecka, a ja nie bardzo...* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crioBhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
nick nieaktualny
-
Kabe, tak bardzo mi przykro
ściskam
MoBo, nie bądź żyła, pokaż swój wykres, no!
jusst, pierwiastka - mam już chia, ale nie radzę sobiewczoraj wieczorem 1 łyżkę chia zmieszałam z 4 łyżkami wody, wstawiłam do lodówki i rano dodałam surowe do owsianki; tak mogę jeść? bo jestem skołowana; jak szybciej przyrządzić, aby było gotowe do spożycia; plis, wytłumaczcie jak krowie na rowie
a mogę nasiona gotować/ podgrzewać?
-
nick nieaktualnyPhyllis wrote:
MoBo, nie bądź żyła, pokaż swój wykres, no!
Hahaha, to samo jej napisałam, to samo!
Phyllis wrote:jusst, pierwiastka - mam już chia, ale nie radzę sobiewczoraj wieczorem 1 łyżkę chia zmieszałam z 4 łyżkami wody, wstawiłam do lodówki i rano dodałam surowe do owsianki; tak mogę jeść?
Możesz tak jeść, ale lepiej więcej wody, tak z 8, a nawet 9 łyżek płynu, na jedną łyżkę chia. Mozesz wody, mozesz mleka. A owsiankę jak robisz, gotujesz? Ja póżniej wsypywałam suche od razu z płatkami, gotowałam... szybciej gęste się robiło.
Ale najlepiej mi podchodziło to chia z sokiem, takim świeżym 1 łyżka chia, i jakieś 8 soku. Po pół godzinie, nawet szybciej może 15 gotowe do spożycia, ni to do picia ni to łyżeczką
Phyllis lubi tę wiadomość
-
Kabe tak mi przykro....
Mialam wielka nadzieje ze ci sie udalo. Przytulam mocno.
MoBo pokaz wykres!
Dziewczyny malo pisalam w ostatnich dniach, bylam mocno zabiegana. Mam tez zle wiesci, jesli chodzi o mnie. Przyszly wyniki badan z histopatologii mojego wycietego polipa, i niestety badanie wykazalo ze po czesci znajdowaly sie tam zmienione komorki. Dysplazja. To sie okresla mianem komorek przed-rakowych. Co prawda lekarz mi powiedzial ze statystycznie u niewielu osob taki stan zamienia sie w rakowy, ale jednak tak moze sie stac, wiec trzeba to leczyc. Ale ze leczenie jest proste, trzeba brac antyki (tzn progesteron) przez miesiac czy dwa, zeby wyciszyc estrogeny. Po tym miesiacu, dwoch robi sie kolejne badanie i jesli bedzie ok, to wtedy dopiero moge kontynuowac plodnosciowe procesy typu IUI, In Vitro itp. Jesli badanie po dwoch miesiacach nie wykaze zmian, to trzeba brac progesteron dluzej.
Nie mialam wiec diagnostycznego histero w ostatnia srode, zamiast tego spotkalam sie z lekarzem ktory mi to powiedzial.
Bylam zalamana przed 2 dni, bo kurcze to oznacza ze przez najblizsze miesiace nie bede mogla kontynuowac staran. Ale teraz staram sie myslec pozytywnie, wazne ze jestem w procesie leczenia i jak tylko zakoncze ta terapie ktora musze teraz wdrozyc, to bede mojego lekarza cisnac zeby od razu z IVF ruszyc, a nie zebym musiala jeszcze te dwie IUI zaliczac obowiazkowe przed in vitro. Bo czas leci...
Wybaczcie mi jesli znikne nagle, albo bede sie malo udzielac, bo jesli nie moge sie przez najblizszy miesiac, dwa starac to chyba zrobie sobie przerwe tez z forum, zeby troche mentalnie odpoczac od tematu. Oczywiscie bede zagladac zeby moc pogratulowac jak ktoras z Was zajdzie, i bede trzymac mocno kciuki za kazda z Was codziennie.
W tym cyklu teoretycznie moglam zajsc, choc jakos w to nie wierze...Mialam jakas bardzo szybka owulka, na to wychodzi bo temka podwyzszona juz 5 dni sie utrzymuje.
Sciskam mocno kochane, buziaki, milego weekendu!
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
aż sprawdziłam, faktycznie - to jeszce raz: MoBo nie bądź żyła
jusst wrote:Możesz tak jeść, ale lepiej więcej wody, tak z 8, a nawet 9 łyżek płynu, na jedną łyżkę chia. Mozesz wody, mozesz mleka. A owsiankę jak robisz, gotujesz? Ja póżniej wsypywałam suche od razu z płatkami, gotowałam... szybciej gęste się robiło.
Ale najlepiej mi podchodziło to chia z sokiem, takim świeżym 1 łyżka chia, i jakieś 8 soku. Po pół godzinie, nawet szybciej może 15 gotowe do spożycia, ni to do picia ni to łyżeczką
no właśnie mi się wydawało, że więcej wody, bo przy 4 łyżkach to mi się taka papka zrobiła, że nie mogłam jej odkleić od łyżki
ja płatki owsiane wsypuję do mleka po jego podgrzaniu w mikrofali
chyba ten sposób z sokiem najbardziej mi odpowiada
MoBo lubi tę wiadomość
-
Dani, tulę
swego czasu czytałam o dysplazji i większość informacji było takich, jakie podałaś: rzadko taki stan zmienia się w rakowy, wiadomo jednak - trzeba leczyć; szybko jednak wyleczysz się, grunt to pozytywne myślenie, które Ty już masz; odpocznij od forum, jeśli masz taką potrzebę - my tu będziemy na Ciebie czekałyStorczyk31, MoBo, jusst, Dani, rybka33 lubią tę wiadomość
-
Dani trzymaj się Kochana. W pełni rozumiem Twoją decyzję, choć może się udało, to nas nie opuścisz:)
Jeśli jednak się nie udało, to fakt, że szkoda tych dwóch m-cy, ale z drugiej strony równie ważne jest to, że wykryli u Ciebie te zmiany zanim cokolwiek złego mogłoby się zacząć dziać.
Zdrówka Ci życzętrzymaj się cieplutko
MoBo, jusst, Dani lubią tę wiadomość
-
jusst, cały czas pamiętaj o żurawinie - nawet jak będzie poprawa, to przez dłuższy czas powinnaś ją zażywać; ja po swoich przygodach z ZUM przez ponad pół roku przyjmowałam vitabutin
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPhyllis wrote:jusst, cały czas pamiętaj o żurawinie - nawet jak będzie poprawa, to przez dłuższy czas powinnaś ją zażywać; ja po swoich przygodach z ZUM przez ponad pół roku przyjmowałam vitabutin
Phyllis, Moko lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPhyllis wrote:
ja płatki owsiane wsypuję do mleka po jego podgrzaniu w mikrofali
chyba ten sposób z sokiem najbardziej mi odpowiada
A może wsyp je do mleka i zostaw na noc w lodówce, a rano buch do mikrofali. Ale skoro mają jeszcze płatki dojść, to więcej mleka daj, albo mniej chia. Poeksperymentuj.
Phyllis lubi tę wiadomość