Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:
    mam mega spine jesli chodzi o logistyke praca-klinika :)

Jak się ma luźne godziny pracy to jeszcze jeszcze, ja wychodzę kiedy chce i odrabiam.
    jak nie masz to może trza skłamac, że masz jakieś zabiegi na xxx i robić jak ja, tylko pewno trza by było z szefem pogadać. Myślisz ze dalo by się?

loret1 lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Saramago wiem jak to jest, ze się nie pamięta po wszystkim :P

Wiesz co z tym moim to jest strasznie dziwne, bo on odkąd się staramy nigdy, nigdy ale to nigdy nic nie komentował, nie czekał na testowanie bo wie ze u mnie @ za szybkie i nagle w środę do mnie mówi 'a kiedy ty masz okres, bo mnie się wydaje ze jesteś w ciąży? '
    Ja: O.o O.o O.o ale jak
    On: bo jesteś całkiem inna teraz, jak pierwszym razem
    Ja: tłumacze ze najszybciej w sobotę by coś było wiadomo
    On: ja ci mowie, ze jesteś w ciąży
    Kurtyna :P jak to Saramago mówi

Wiec mój nie jest wcale zaskoczony bo wyczuwa ciążę szybciej niż clearblue :P
    Hahshahshsh
    to masz super męza,widac ze rozeznany w temacie...kiedy ja zaszłam w ciąze to pamietałam kazdą wizyte w cyklu stymulowanym,kiedy był zastrzyk,kiedy serduszkowanie,kiedy test i bety...a on nawet nie pamiętał kiedy serduszkowanie było zeby wiedziec który tydzien...ech faceci,ja mam wszystko na głowie,mój tylko obiad musi miec,pilot i wolną kanape :-) nawet wczorajszym wynikiem sie nie przejął,a ja zdązyłam juz tydzien zaplanowac kiedy i gdzie do jakiego lekarza uderzyc,uffff

loret1, MoBo, rybka33 lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Jak się ma luźne godziny pracy to jeszcze jeszcze, ja wychodzę kiedy chce i odrabiam.
    jak nie masz to może trza skłamac, że masz jakieś zabiegi na xxx i robić jak ja, tylko pewno trza by było z szefem pogadać. Myślisz ze dalo by się?

no u nas jest o tyle slabo, ze sa terminy (z 6 dni)ze raczej nie bierze sie urlopow itp wiec jak wyskoczy temat w tym okresie to bedzie stres ale rady nie ma wiec trzeba bedzie cos zdzialac... wiec bede musiala cos tam powiedziec, faken...
    juz mam dwie wizyty umowione w polowie dnia i tylko mysle o tym jak to rozwiazac...latwiej byloby pojsc i powiedziec o co kaman ale to tez musze sobie sama w glowie to poukladac :(

MoBo lubi tę wiadomość

loret1
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    a masz naturalne ovu?Sprawdzałas monitoringiem?Ja nie mam ovu dlatego cykle stymulowane...
    sorki,juz doczytałam na akim etapie jestes:-) :-)

milalam prze 4 miesiace stymulacje+monitoring i wychodzilo ok, a teraz stoje przed dylematem czy iui czy ivf... kuzwa nie byloby paniki gdyby nie ten stres co zrobi rzad grrrrr

MoBo, rybka33 lubią tę wiadomość

loret1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:
    Jusst poka tego kotecka :)
    Sorry, dbam tu o prywatność... kotecka ;)

loret1, MoBo lubią tę wiadomość

• loret1 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    Sorry, dbam tu o prywatność... kotecka ;)
    ma sie rozumiec ;)

jusst, MoBo lubią tę wiadomość

loret1
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    NIe mówiłam Wam! U mnie też była ciekawa akcja, ale nie z facetem, a z kotem rodziców.

Ja tego kotecka uwielbiam, mogłabym go non stop glaskać i przytulać, a kotecek, jak to kotecek, to najchętniej by spierdalał zawsze przede mną. Jakiś tydzień po owu, kotecek sam do mnie przylazł się tulić, spalismy tam, a kotecek z nami w łózku, przytulony do mnie... nastepnego dnia kotecek koło mnie na kanapie... Szok normalnie, potem jeszcze kilka dni przed testem tez tam bylam, a kotecek znowu mrrrrrrr i się tulić sam do mnie przylazł.

Potem po teście już kotecek ciągle do mnie przyłaził jak bylismy w odwiedzinach i nagle skojarzyłam, od kiedy tak do mnie lgnie. Posprawdzałam daty w kalendarzu, 8/9 dpo się zaczęło.

Ma test w sobie! Wykrywa ciONżę od razu po zagnieżdżeniu! Szybciej niż beta by urosła! ;)
    a z moim kotem to taka smutna historia,koncem stycznia zachorował,ja tez jezdziłam do kliniki bo beta nie przyrastała jak powinna.Jezdzilismy z nim dzien w dzien do weterynarza(tzn. mąz,bo mi lekarz zabronił z nim przyjezdzac),marniał w oczach,nie chciał jesc,wszystko go bolało,nawet na dwór nie wychodził.Poroniłam w sobote wieczorem,w poniedziałek weterynarz zrobił test na białaczke kotu,pozytywny...we srode jechałam naszego kotka uspic.Płakałam całą droge,na miejscu kiedy weterynarz o cos pytał ja tylko kiwałam głowa bo nie mogłam wydusic słowa a łzy leciały jak grochy.
    Tak więc mój aniołek ma tam w niebie swoją maskotke,naszego Filemona :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna. - wzruszajace....

loret1
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:
    milalam prze 4 miesiace stymulacje+monitoring i wychodzilo ok, a teraz stoje przed dylematem czy iui czy ivf... kuzwa nie byloby paniki gdyby nie ten stres co zrobi rzad grrrrr
    oj,ten temat to nawet nie poruszam,za zabranie marzen kobietom wszystkich pisowców bym wytępiła.MOzesz spróbowac IUI ze dwa razy,jesli nic z tego to łatwiej bedzie ci oswoic sie z myslą do IVF

MoBo, rybka33 lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    oj,ten temat to nawet nie poruszam,za zabranie marzen kobietom wszystkich pisowców bym wytępiła.MOzesz spróbowac IUI ze dwa razy,jesli nic z tego to łatwiej bedzie ci oswoic sie z myslą do IVF

no mam nadzieje, ze ta ustawa nie przejdzie to bylbo barbarzynstwo....
    z jednej strony mam ochote sprobowac, z drugiej czas dziala na nasze jajca na niekorzysc wiec wiekszy stres i ta wlasnie niewiadoma na przyszlosc...

MoBo, jusst, rybka33 lubią tę wiadomość

loret1
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu myślałam że tylko ja taka kociara i totalny animals,a tu co druga ma kota :) Ja mam pięknego wielkiego rudzielca z bursztynowymi oczami straszny pieszczoch,jak był mały spał w kapciu męża.Rok temu po śmierci mamy do naszego rudzia dołączyła jamniczka mojej mamy.
    Żeby było śmieszne na poczatku kot ganiał psa,ale z czasem nauczyły się żyć chyba w symbiozie.Każde ma swoją michę ale se podżerają według uznania,śpią też razem.Jak chcą wyjść pies skacze na drzwi i noga na dwór jak chcą wejść kot kładzie się na ziemi podważa drzwi od spodu pazurami a pies łebkiem otwiera.Nawet wczoraj kot ryczy za drzwiami a mąż mówi no nie wpuścisz kolegi,to ja zryw a mąż do psa mówiłem :)
    Powiem wam że koty faktycznie mają jakiegoś czuja w ciążowych sprawach, niby starając się trzeba uważać ale nie wyobrażam sobie jak co niektórzy oddają czy się pozbywają.Myć ręce ostrożnie z kuwetami i luzik :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 20:36

loret1, MoBo, aszka, Moko, Marie lubią tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• loret1 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez jestem animals :) koty mam 2... wlasnie mi nerki grzeje jedna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 21:01

karina76, MoBo, aszka, Moko, jusst, Kazia lubią tę wiadomość

loret1
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwsza :) dzień dobry :)

szkoda, że poniedziałek ;) weekend za szybko mija ;)

życzę miłego dnia :)

padington, Moko, jusst, Jastin76 lubią tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • padington Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O i mnie wyprzedziłaś dzień doberek na kawkę zapraszam

MoBo, Moko, jusst, Jastin76 lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień bry

gotuję rosół! mój nadal umiera i to umiera bardziej bo wczoraj pierwszy raz zioła pił a krzywił się przy tym okropnie, dobrze że to zalecenie odgórne bo inaczej by się nie przemógł

padington, MoBo, Moko, jusst, Mango, Jastin76 lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elo dziewczynki,

Ja z łóżka się melduje :( ból głowy, podwyższona tempka, zimno non stop. Ciążowe objawy to raczej nie som :(
    Teścik od wczoraj nic nie zciemnial wiec wszystko się jeszcze może zdarzyć ehhhh

jusst lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • padington Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Elo dziewczynki,

Ja z łóżka się melduje :( ból głowy, podwyższona tempka, zimno non stop. Ciążowe objawy to raczej nie som :(
    Teścik od wczoraj nic nie zciemnial wiec wszystko się jeszcze może zdarzyć ehhhh
    Będzie dobrze zdrówka życzę

To jeszcze na pocieszenie i uśmiech
    MoBo wrote:
    Padi i Storczyk to optymistki nie daj sie wkrecic :P

OJ oj ojojoj chyba to dobrze?
    Cały czas chcę Cię zarazić tym optymizmem i jakoś mi się nie udaje ale nie poprzestanę i uda mi się. A ponadto już niedługo ciocia Padi będzie ci gratulować zobaczysz i wspomnisz moje słowa :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 08:20

Saramago, MoBo, Jastin76 lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mobo, rosoła podesłać???
    wybierz się do jakiego lekarza jak możesz, bedziesz spokojniejsza
    zdrówka!

MoBo lubi tę wiadomość

• Saramago Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej lasencje.
    MoBo to są ciążowe objawy a wszystko co się może zdarzyć to piękny przyrost bety! No! I proszę mi tu nie siać defetyzmu!:)

Co do animalsów to my z J są świry na punkcie zwierząt (poza gołębiami) ze względu na małe mieszkanie i dużego psa pozostałe zwierzyny mamy u rodzicieli w ilości: + pies + dwa koty.
    Sama miałam kiedyś hodowlę owczarków. Obecnie przygarnęlibyśmy każde zwirze jak patrzymy na to jak są traktowane przez zwyrodnialców aż serce pęka.....

Pierwiasteczko czy to Ty pieczesz te pyszne bułeczki co to mąż nie chce już po nich innych??? proszę o przepis.

Padi a ja zapraszam na zieloną. No i nowy tydzień czas zacząć...

Moko, pierwiastka, MoBo, jusst, Jurkowa, karina76, Jastin76 lubią tę wiadomość

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja się pochwalę: kolejny kilogram poszedł w niepamięć! i kilka centymetrów do kompletu ;)
    strasznie się cieszę z tego dodatkowego bonusa do lepszego samopoczucia i z faktu że ubrania jakoś lepiej leżą ;)

Saramago, jusst, Jurkowa, karina76, Mango, Moko, krycha.stara lubią tę wiadomość

‹‹ 738 739 740 741 742 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: