35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
aszka wrote:MoBo igła w głowie
odważna jestes.
ja mam za każdym razem w głowieStorczyk31, MoBo, aszka lubią tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
aszka wrote:Padignton lepiej byc odpowiedzialna matka strasza niz młoda i głupia. Jak ja patrze na fejsie co gowniary 20-28 letnie wyprawiaja z dziecmi to az włos sie jezy. A jakie idiotki, zero polszczyzny. Siedze tez w grupie dla matek po 40 i masa jest kobiet co rodzi i pod 50. Teraz sa inne czasy, nie trzeba w wieku 18-25 zachodzic w ciaze.
Słonko ty moje dziękuję za wsparcie, skoro tak we mnie wierzycie mogę dla was ale tylko dla was zmienić ten termin do gwiazdki bo bardzo was wszystkie lubię i wszystkie was bym przytuliła bardzo mocnoSaramago, Storczyk31, MoBo, Jastin76, jusst, loret1, Jot, evus, aszka, karina76 lubią tę wiadomość
-
aszka wrote:Padington pobierz te royal, jak radzi MoBo
Wlasnie
Ja was o tym royal jelly zanudze jak trzeba bedzie
Niepłodność u kobiet:
W trakcie badań klinicznych udowodniono, że mleczko pszczle ma dobre działanie w leczeniu niepłodności, zwiększa prawdopodobieństwo zajścia w ciążę.
Mleczko zwiększa poziom hormonów luteinizujących we krwi, które wspomagają owulację. Zaleca się spożywanie mleczka kobietom, które mają nieregularne cykle miesiączkowe oraz tym, których jajniki słabo pracują.
Nie ma wątpliwości, że mleczko pszczele jest jednym z najskuteczniejszych środków w leczeniu kobiecej niepłodności.
Teraz ja sprowadzilam ze stanow 'Queen's delight'
1000mg royal jelly, propolis 600 i bee polen (pylek pszczeli)1500mg
http://www.durhamsbeefarm.com/h/16/durhams-royal-jelly.htm
Bralam 2 tabletki.
Wide ze w polandzie cos takiego mozna kupic
http://sklepwiesiolek.pl/pl/p/Swanson-Royal-Jelly-1000mg-100-kaps/484
Zawsze tez mozna kupic od pszczelarza w najczystszej formie.padington, Moko, Storczyk31, Saramago, aszka lubią tę wiadomość
-
http://sklepwiesiolek.pl/pl/p/Swanson-Royal-Jelly-1000mg-100-kaps/484
tylko jak zwykle u nas nie dostępny
ps ale poszukam i kupię obiecuję słowo zuchaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 10:25
MoBo, jusst, Storczyk31, aszka lubią tę wiadomość
-
Saramago wrote:No i????? Jesteś w wieku mojego chuopa ... w takim razie on musi zbastować a ja się bzyknę z kimś innym, może zaskoczy
Zamieniłabym się z tobą ale mój jest jeszcze starszy ode mnie także nie mogę zaproponować ci młodszego modelu na wymianę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 10:11
Saramago, aszka, krycha.stara lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczynki,
Ale dziś u mnie brzydko za oknem. Głowę mi wczoraj przewiało i dziś w czapie przyszłam do pracy, bo moje zatoki nie lubią takiej pogody. Ale dosyć narzekania.
Saramago to będzie mega super dzień, a jakbyś miała wątpliwości, to wiesz, po pracy galeria handlowa i tym razem zamiast wołowiny kup se jakąś kieckę
Ja ten dzisiejszy dzień tak zaklinam, bo mam dziś usg w szpitalu i boję się, że mnie tam czymś nastraszą jak to w szpitalu. We czwartek mam kolejne usg z pappa, to już w ogóle będę przeżywać. Trzymajcie kciuki plisssss. Tez miałam jakieś dziwne sny dziś, pewnie przez tą wizytę.
Dani, jak tam?
She, no weź, bo my się tu martwimy.
Padi-Ciesze się, że z nami zostajesz. Brakowałoby mi Twoich porannych powitań i kawek, a co do ciąży to myślę sobie, że jeszcze Cię zaskoczy i ogromnie Ci tego życzę. I zgadzam się z Aszką, wiek już teraz nie ma takiego znaczenia jak kiedyś. Czasy się zmieniają i my również. Będzie dobrze Kochana:)
jusst, loret1, Jot, Storczyk31, evus, Dani lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHalo, halo!
Witam się i ja. Późno, ale jestem. A późno, bo u dermatologa byłam, na NFZ. I takie dosyć miłe zaskoczenie. Generalnie babka nie doradziła mi nic więcej niż bym wiedziała sama, ale chce mnie an testy wysłać za darmola, tylko w cionży nie można... Wydała mi się miła i kompetentna, co najważniejsze oglądała mnie dokładnie, zamiast spojrzeć tylko na ręce, bo przyszłam z suchą skórą na dłoniach, to jescze i twarz i szyje mi ogladała sama z siebie. Poczułam się dobrze i miło obsłużona. A gabinet też niczego sobie.
Ważne, ze juz mam u nich kartotekę, wiec "w razie w" mogę szybko się umówić.
Cicalfate Avene, panaceum na wszelkie skórne dolegliwości
Padi, cieszę się, ze zostaniesz z nami na dłużej. Wierzę w Ciebie kochana
Dani, jeju, co z tym testem?
Moko, trzymam za Ciebie kciuki. Ja mam wizytę w poniedziałek, ale raczej usg mi nie zrobi, bo przecież po jednym na trymestr jest... Kolejna wizyta prywatna 2 maja, a prenatalne niby 6 maja. Też się denerwuję jak cholera
Moko, Dani lubią tę wiadomość
-
Cześc Dziewczyny
Widzę że sie dzieje !
Padi Kożuchowska tez późno w ciąże zaszła i coda radę , ja tez już czterydychy na liczniku mam , i staram się jak mogę chociaż wiesz już jaka drogą
a dzis wiem że jeszcze pod górę będzie ;(
Wczoraj odebrałam wyniki: D-dimery D-dimer -0,77 μg/ml ( H ) < 0,5 - czyli zagrażająca zakrzepica a i żeby było mało to Toxo IgM 0,69 index- dziś robiłam awidność - jutro wizyta i jestem załamana
czy w ogóle dojdzie do transferuEltasz
-
Padi, ja też tak uważam, że wiek jest bardziej w głowie niż w ciele i metryce...i cieszę się, że dałaś się dziewczynom przekonać
MoBo, nie martw się na zapas, u mnie też był spokój...do momentu...dokładnie w 8 tyg. i 1 dniu nagle, dosłownie nagle (nie było wcześniej żadnych przesłanek typu np. mdłości) zaczęłam rzygać jak kot (aż urlop musiałam wziąć).
Dani....czekamy ....
MoKo, każde badanie to stres, ale po badaniu człowiek jest tak szczęśliwy i spokojny, że może góry przenosićMoko, loret1, evus lubią tę wiadomość
Jot
"life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"
Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą -
Moko slonce moje, pisalam wczoraj ze jeszcze dycham :* dzis juz o wiele lepiej jest. Dzieki za troske
Oczywiscie trzymam kciuki za usg!
Mobo a wez Ty znowu namawiasz na wynalazki :p ja przez Ciebie zbankrutuje
Padi, super ze sie jeszcze nie poddajesz
Saramago, cyc do przodu kochana :*
Dani gdzie jestes?loret1, Saramago, evus lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Storczyk31 wrote:MoBo, jak długo brałaś to mleczko pszczele?
Dokladnie od 9 marca, w notatkach w poprzednim cyklu znajdziesz moj mix, 5 dni ostatniego cyklu i caly ten. I w tym cyklu nawet nie bralam inofolika bo moja aku nie byla pewna czy powinnam. Mialam zaczac od kolejnego cyklu bo skonsultowala to z innymi lekarzami.
Edit: w notatkach napisane ze pylek przczeli i 1 tab royal jelly. I to w zasadzie byla prawda, jak pojechalam do polski na swieta to ciezko mi bylo robic pylek wiec wymienilam na dodatkowa tabletke RJ i tak ciagnelam do konca cyklu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 11:09
-
Dziewczyny taka oto Ci historia.
Robiłam badania TSH w dwóch labach i oto wyniki:
14.04
>2,310 µIU/ml 0,270 4,200
18.04
>1,28 mlU/l normy 0,27 - 4,20
Gdzie jest różnica??
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
She to ja ślepa jestem ;P Cieszę się, że już lepiej się czujesz:)
Jot, ja chcę się tak czuć jak wyjdę z tego badania, bardzo, bardzo!!!!
A Phyllis Ty gdzie? Czy tez posta przeoczyłam? Pewnie pracujesz jak mróweczka?
Jusstko, widzę, że Ty też po tych lekarzach latasz, fajnie, że znalazłaś kolejnego godnego zaufania. Co do usg, to ja też sobie tłumaczę, bo dziwię się, że mam 2 usg na nfz zaraz po sobie, ale dziś to szpitalne, to pewnie właśnie to pierwsze z trzech ich przepisowych, a to czwartkowe z pappa poza szpitalem, bo mi się przez wiek należy:P
Eltaszku, trzymam kciukiNie znam się za bardzo, ale trzeba wierzyć, że lekarz coś poradzi...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 11:11
Jot lubi tę wiadomość
-
Eltasz wrote:Cześc Dziewczyny
Widzę że sie dzieje !
Padi Kożuchowska tez późno w ciąże zaszła i coda radę , ja tez już czterydychy na liczniku mam , i staram się jak mogę chociaż wiesz już jaka drogą
a dzis wiem że jeszcze pod górę będzie ;(
Wczoraj odebrałam wyniki: D-dimery D-dimer -0,77 μg/ml ( H ) < 0,5 - czyli zagrażająca zakrzepica a i żeby było mało to Toxo IgM 0,69 index- dziś robiłam awidność - jutro wizyta i jestem załamana
czy w ogóle dojdzie do transferu
Eltasz kurde ja sie wcale na tym nie znam, Aszka zaradzisz? gdzie siem o to pytac?
Ja to trzymam kciuki zeby lekarze cos na to zaradzili i zeby jednak wszystko pieknie poszlopadington lubi tę wiadomość
-
Jot wrote:MoBo, nie martw się na zapas, u mnie też był spokój...do momentu...dokładnie w 8 tyg. i 1 dniu nagle, dosłownie nagle (nie było wcześniej żadnych przesłanek typu np. mdłości) zaczęłam rzygać jak kot (aż urlop musiałam wziąć).
Jot to ja tez tak chce
kotek a co tam u was? jak sie teraz czujesz i powiedz imie juz jest?
padington lubi tę wiadomość
-
Saramago wrote:Dziewczyny taka oto Ci historia.
14.04
18.04
Gdzie jest różnica??
Wartości referencyjne dla TSH wahają się w zakresie od 0,4 do 4,0 mlU/l dla dorosłej osoby. Wartości referencyjne podane w opisach badań nie są wartościami stałymi. Ich wielkość zależy od wielu czynników: wieku, płci i metody oznaczenia użytej w laboratorium - wartości liczbowe przedstawione jako wyniki mogą mieć różne znaczenie w różnych laboratoriach. Dlatego swój wynik zawsze porównuj z normą, która jest podana na wydruku wyników badania
http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/wyniki-tsh-badanie-tarczycy-pozwalajace-oznaczyc-poziom-tsh_40467.htmlEltasz
-
Saramago wrote:Dziewczyny taka oto Ci historia.
14.04
18.04
Gdzie jest różnica??
Z doświadczenia wiem, że nie warto jednak robić tak często tsh, bo ono lubi skakać i bardziej wiarygodne jest badanie raz na miesiąc, oczywiście najlepiej w tym samym labie.