35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem. Doberek
Jusst ale cudnie. Co to na Twoim obrazku jest ciążowym,bo nie umiem odróżnić
Gry o tron jeszcze nie, dzisiaj obejrzę. Właśnie skończyłam wikingów,
I od wczoraj 3 seria leci doliny krzemowej, jupi!!!!
Na wyjazd zgrałam sobie kilka filmów w tym polecany przez Loret MUSTANG.
Jagna, zbadaj sobie witamine D325OH
Wczoraj byłam na tych warsztatach i było zarąbiście. Szkoda, że nie robiła czegoś takiego moja klinika i przed moim podejściem do ICSI, byłabym dużo mądrzejsza.
MoBo kciukam.
Pięknego dnia Kochane, ja dzisiaj ostatni dzień w pracy JUUUUUUUHuuuuUUUuuMoBo, Storczyk31, Eltasz, Moko, jusst, aszka, Dani, evus, loret1 lubią tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
MoBo, Storczyk31, Eltasz, jusst, aszka, evus, loret1, Jastin76 lubią tę wiadomość
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Dobry
Saramago jakieś relacje z warsztatów? Chętnie się czegoś dowiem
Jagna można zbadać Witamina D metabolit 25(OH) w zupełności wystarczy. Kosztu nie pamiętam ale dość drogo w diagnostyce.MoBo, Storczyk31, Moko, aszka, Dani, evus lubią tę wiadomość
Eltasz
-
Eltasz wrote:Dobry
Saramago jakieś relacje z warsztatów? Chętnie się czegoś dowiem
Jagna można zbadać Witamina D metabolit 25(OH) w zupełności wystarczy. Kosztu nie pamiętam ale dość drogo w diagnostyce.
Ok 80zł
Eltaszku trwało to ponad 2 godziny. Pani Embriolog rewelacja. Pokazali nam sale zabiegową (co dla mnie to nic nowego, ale kilka Pań troszkę było przerażonych) ale i pomieszczenie embriologów.
Dużo informacji było od poczatku całej procedury co się dzieje z zarodkami itp. ale też były informacje odnośnie dodatkowych technik wsparcia typu glue, hatching itp, czy warto czy nie warto i jak już to kiedy. Rozbawiło mnie zdanie: dostawcy tych rzeczy lubią dbać o ulotki w recepcji a klinika lubi to sprzedawać bo na tym zarabia
Embriolog rzuciła kilka takich ciekawych zdań trochę niezgodnych z polityką kliniki po czym dodała: najwyżej mi łeb urwą
Eltaszku sprawdź sobie na ich stronie (macierzynstwa) czy jeszcze będą te warsztaty i idź. Polecam.MoBo, Eltasz, aszka, evus, loret1 lubią tę wiadomość
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Saramago,chyba nie . Wolę żyć w jakies błogiej nieświadomości. Mój maz i tak na mnie " krzyczy" że za duzo czytam i sie nakręcam...że co ma być to będzie. Przykład z toxo - byłam tak zestresowana że ledwo "zipałam "
MoBo, aszka, loret1 lubią tę wiadomość
Eltasz
-
Eltasz wrote:Saramago,chyba nie . Wolę żyć w jakies błogiej nieświadomości. Mój maz i tak na mnie " krzyczy" że za duzo czytam i sie nakręcam...że co ma być to będzie. Przykład z toxo - byłam tak zestresowana że ledwo "zipałam "
Hm. no ja uważam, że te warsztaty to strzał w dziesiątkę. Statystyki. Co się dzieje po pobraniu z zarodkami. jak pracują embriolodzy itp.MoBo lubi tę wiadomość
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Dzien doberek
Saramago ty od jutra urlopujesz tak?
Karina teraz wszystko jasne, to trzymam kciuki za jajka i dorodne komrowki
Eltaszku za Twoje tez
Ja dzis wymienilam zielona na pokrzywowaEltasz, Storczyk31, Moko, aszka, evus, karina76 lubią tę wiadomość
-
Jagna były bodaj już 4 spotkania minęły. Nie ma póki co wystawionych terminów na maj, więc nie wiem czy będą ponawiać, ale uważam że warto.
Eltaszku dzięki za kciuki. Zobaczymy jak to będzie. Będę chciała poprosić lekarza o receptę na leki już teraz, bo boję się że w czerwcu będzie już po refundacji.
MoBo, tak od jutra urlop ale wyjeżdżamy dopiero w czwartekJak smakuje pokrzywa?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 09:07
MoBo, Eltasz, Storczyk31, aszka lubią tę wiadomość
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
MoBo ja bardzo lubię herbatkę pokrzywowa, smacznego
Saramego, fajnie że wykład się spodobał. Ja to zielona w tych sprawach ale wiem, że dla niektórych to bardzo ważne.
Co za korki u mnie dziś!
Dziewczyny mam pytanie : wszystkie mieszkacie w Polsce?Saramago, Storczyk31, aszka, MoBo lubią tę wiadomość
-
Kochana jakiś strasznie pracowity ranek nam się trafił.
Przyjemności poranne obowiązkowo odbębnione czyli kawka i płatki zjedzone a teraz czas na małą przerwę i trzeba sobie herbatkę zrobić. Miłego i słonecznego dnia kochane.Saramago, Storczyk31, jusst, aszka, Moko, MoBo, evus lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySaramago wrote:Jestem. Doberek
Jusst ale cudnie. Co to na Twoim obrazku jest ciążowym,bo nie umiem odróżnić
Gry o tron jeszcze nie, dzisiaj obejrzę. Właśnie skończyłam wikingów,
I od wczoraj 3 seria leci doliny krzemowej, jupi!!!!
No jak to co? Tak wyglada ten drugi doktor w poradni! Nie pójde do niego!!
Jeśli, jeszcze nie widziaął to nie spojleruję!
A co wo Vikingów, obstawiasz kolejną serię? Zabiją Ragnara? Kto?
No i oczywiście Cześć wszystkim
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 09:59
aszka, Saramago, MoBo, evus lubią tę wiadomość
-
jusst wrote:No jak to co? Tak wyglada ten drugi doktor w poradni! Nie pójde do niego!!
Jeśli, jeszcze nie widziaął to nie spojleruję!
yyyyyyy ale o co kaman? ja pytałam o owoc jakim teraz jest groszek...
A co wo Vikingów, obstawiasz kolejną serię? Zabiją Ragnara? Kto?
będzie kolejna seria za rok. Hmmm chrapkę ma na Ragnra Ivar. Może być ciekawie. Stawiam, że go ciuknie ale za słabo hihi
No i oczywiście Cześć wszystkimMarie lubi tę wiadomość
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
nick nieaktualnyCzesc i ja,chyba wypije druga kawe. Mąż w nocy szedł do pracy, mnie zbudził, a Ala sie wyspała, za to ja nie spie juz od rana i chodze ścieta. Troche mnie rozbudził wpis dziewczyny na naszym forum-dostałam linka, zacytuje Wam, chodzi o usg dopochwowe:Witam.Mam takie dziwne pytanie.Otóż chodzi o metodę robienia usg dopochwowego przez lekarza.Do tej pory robiono mi je na leżąco z rękami pod pupa i tyle.A dzisiaj byłam prywatnie na kontroli,bo plamiłam i ginekolog robił mi usg w pozycji na "pieska"(czułam się mega skrępowana) czy któras z Was spotkała się z taką metodą tego badania? zastanawiam się czy lekarz chciał sobie pooglądać mnie czy tak też robia owe badanie
(link https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/usg-dopochwowe-jak-wyglada,10152,1.html?sd=1)Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 10:12
-
nick nieaktualnySaramago wrote:
Mówisz, że Ivar, ja tam Bjorna mimo wszystko obstawiam. Ma charakter, charyzme, a że wcześniej nie chciał go ciuknąć, cóż... Ragnar też kiedyś inny byl. A to krew z krwi...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 10:25
Saramago, Marie lubią tę wiadomość