35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Asia, witamy!
Phyllis - oh trzymaj sie mocno, nie daj sie zwariowac i dwa miesiace szybko mina.
Aszka - hmm, a wyzsza waga urodzeniowa to znaczy ze dobrze? To wazne?
Ja ide zaraz napic sie kawy z mlekiem migdalowo-kokosowym (najlepsze polaczenie opracowalam) na balkonie witamine D wciagnac na dzien dobry bo slonko ostro daje. Ide dzis na miasto zakupic sobie dwa, trzy rodzaje klapek (japonek itp) bo to jest but ktory nosic bede codziennie przez nastepne 6 miesiecy na wszystkie okazje (przewaga klapka nad sandalem polega na tym ze klapek lepiej sie nadaje na plaze ale mozna go tez nosic na wszystkie inne okazje bo taki styl panuje w tym miescie).
Milego dnia laski!Saramago, Storczyk31, Jurkowa, aszka, Jastin76, Moko, karina76, bulkaasia, Phyllis, Jot, evus lubią tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Storczyk31 wrote:ponoć dobry na równowagę hormonalną i stany zapalne
a co Ci kotek?
Nic, zupełnie nic, ale taka miła odmiana do rooibosa, zielonej i ziółek Bonifratówzawsze używałam rumianku tylko do okładów, a tu picie fajne
Storczyk31, aszka lubią tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Co sluzy jednemu nie musi drugiemu, co do tych slodyczy to niejedna kobieta nabawi sie cukrzycy w ciazy, a pozniej choroba do konca zycia.
Laknienia cukru sa tylko jezeli sie go je regularnie. No nikt mnie nie przekona, ze to jakos na zdrowie moze wyjsc.aszka, Dani lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jurkowa wrote:uwielbiam rumianek
Polecam też super miks - czyli dziurawiec i melisę (po torebce na szklankę) - dobre na trawienie i ukłąd nerwowyAntoś IVF,Julisia natural
-
nick nieaktualnyMoBo oczywiscie cukier jest niezdrowy, ale czasem pomaga, jak widac. U mnie własnie dziwne ze cukrzycy ciazowej nie było
a sa kobiety ze jedza zdrowo a cukrzyce i tak maja w ciazy. Natomiast dziecku nie bede podawac cukru, o nie.
Dani tak wczesniaki im wieksza waga tym lepiej. Ala miescila sie w normie, bo dla jej przedziału było 2kg do 2650, a miała 2400, pozniej spadek-ale to typowe.. Teraz ta matka ma drugiego wczesniaka z 27 tyg i tez miało wage dobra i szybciej wyszlo ze szpitala.
Moko kondycje, dobija mnie pchanie wozkaStorczyk31, Moko, evus lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziurawiec tez nie wskazany w okresie staran (juz nie pamietam dlaczego, ale czytalam na ten temat duzo, i sa rozne opinie ale przewaza opinia zeby nie wskazane).
Storczyk31, aszka, Saramago lubią tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Dani wrote:Dziurawiec tez nie wskazany w okresie staran (juz nie pamietam dlaczego, ale czytalam na ten temat duzo, i sa rozne opinie ale przewaza opinia zeby nie wskazane).
aszka lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
nick nieaktualnyRaport.
Poza opóźnieniem, o dziwo gin znowu była nawet miła. Zbadała mnie dokładnie i... zrobiła mi USG nawet z podglądem na monitorku! Szok. Serducho biło, ludzik wydawał się całkiem duży już, ale nie mierzyła, wydruku tez nie dała, ale co tam. W końcu to było nieprzysługujące mi usg
Jestem spokojniejsza.
Dostałam nowe skierowanie na prenatalne do niej do poradni na 9 maja. Tamto drugie, co mialam zaklepane na 6 maja odwołam w takim razie.
Kazała mi przed prenatalnym jakąś godzinę, półtorej, zjeść najlepiej coś słodkiego, żeby dzidzia się ruszała. Krew też na miejscu pobierają chyba.
Wyników biocenozy jeszcze nie było.
Jestem zadowolona.
I co najważnijesze spokojniejsza
Koniec raportu.
A Grę o tron oglądały już?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 12:39
Storczyk31, aszka, MoBo, Moko, karina76, Jurkowa, bulkaasia, Jot, evus, Saramago, Dani lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStorczyk31 wrote:Jusstko, a dojrzałaś cosik ? masz jakieś przeczucia?
Od razu było widac, gdzie głowa, łapki, nogi, bez pokazywania, co jest co. Więc spory był. Wydaje mi się, że był o raz większy niz ostatnio. I to by się zgadzało według tabeli na parenting, moze mieć 3 cm.
Serducho też pikało. Wyglada, ze wszystko ok, ale nie chciałabym zapeszać.
Teraz tylko prenatalne za dwa tygodnie i trochę spokojuStorczyk31, padington, MoBo, aszka, Jurkowa, Mango, evus, Saramago, Dani lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jusst, no i super wieści, a 09.05 już za chwilę. Będzie dobrze, zobaczysz:)
Ja mam jutro wizytę u swojej gin prywatnie i właśnie dzwonili, że jest już wynik pappa więc chyba przed wizytą polecę go odebrać. Ale się boję. Szczególnie, że pytałam się czy dzwonią jak jest wynik, to powiedzieli, że trzeba samemu się dowiadywać, a ta jednak do mnie zadzwoniła i od razu wymyślam, że jakiś powód był ku temu, grrrrrr......
Muszę czymś zająć myśli, tylko kurde, aż do jutra...
-
Witaj wszystkich
Jusst cieszymy się z Tobą że bąbel rośnie zdrowo
Moko kciuki za jutrzejszą wizytę,będzie dobrze nie zamartwiać się niepotrzebnie
Storczyk ty mnie dzisiaj rozbroiłatrufle, ciasteczka...a mi się tak chce na słodko....ale dieta jest.Zrobię se budyń z chia ze stevią
A w ogóle bylam na podglądaniu 5ds jest 12 jajec po ok 12mm,estradiol 250.Zwiększony puregon z225j na 300 i dodatkowo cetrotide.Mimo zmiany leku wynik taki sam jak przy poprzedniej procedurze w tym samym dniu.
Mam nadzieje że jeszcze pare dojrzeje.No i chciałaby aby doszlo do świeżego transferu.
Pozdrawiam wszystkie przyszłe matki,hodujące jajka,zbierające siły do boju i wszystkie staraczki z naszego forum
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 14:04
aszka, aszka, Jurkowa, Mango, Eltasz, jusst, Storczyk31, Jot, evus, Dani lubią tę wiadomość
Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko