X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • padington Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek wszystkim przyłączam się do kawki, chociaż ja rześka dla odmiany.

Rano to bym góry przenosiła gorzej jest wieczorem.:(

MoBo, Saramago, Storczyk31, Jastin76, jusst, aszka, Dani, evus lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :)

Mnie sie udalo dotrec do pracki przed 8 O.o tradycyjnie zaczne od zielonej :P

U nas snieg! :P

Storczyk31, Jastin76, jusst, aszka, Dani, Jot, evus lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejkum :D

Przyjmuje zaproszenie i siadam z herbatką :-)
    Ja też rano jestem w stanie wszystko... a od 14/15 mam stan zniżkowy :-)

Kochane, jeszcze tylko dzisiaj i jutro i urlopik lalalala.

Jakie plany na dzisiaj? Ja po południu jadę na spotkanie z embriologami, jest taki wykład odnośnie zarodków i jak to wszystko wygląda.

Miłego <3

Moko, Storczyk31, MoBo, padington, Jastin76, jusst, pierwiastka, aszka, aszka, Dani, Jot, evus lubią tę wiadomość

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • Moko Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry;)
    Gardło chyba mniej boli, że aż boję się cieszyć, oby znów coś nowego nie przylazło.

Idę robić śniadanko, to zapraszam.

MoBo tylko nie za dużo tej zielonej, bo ponoć osłabia wchłanianie kwasu foliowego.

aszka, aszka, Dani lubią tę wiadomość

• Marie Koleżanka

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny:)

Miłego dnia, tak na szybko:):):)

aszka lubi tę wiadomość

ja: 37 lat, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, AMH - 0,64
    11.12.2016 - punkcja :(
    28.03.2017 - początek stymulacji do II IVF - przerwane w 7 dniu cyklu
    22.04.2017 - pozytywny test, ciąża naturalna
    25.05.2017 - [*] Mój Aniołek 8/9 tydzień córeczka
    25.09 - start IVF - :(
    on: oligoteratozoospermia
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    Dzień dobry;)
    Gardło chyba mniej boli, że aż boję się cieszyć, oby znów coś nowego nie przylazło.

Idę robić śniadanko, to zapraszam.

MoBo tylko nie za dużo tej zielonej, bo ponoć osłabia wchłanianie kwasu foliowego.

Jedna tez? bo tyle pije?
    To co przestac?

aszka lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was z rana :)
    Migrena minęła, jadę właśnie do pracy. Na dworzu szaro, zapowiada się na deszcz.
    Zaraz po dotarciu musze kawkę wypić :)
    Miłego dnia :)

Storczyk31, aszka, Dani, Jot lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • padington Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłej lektury:
    Specjaliści uspokajają, że zielona herbata nie szkodzi ciężarnym i ich dzieciom pod warunkiem, że nie spożywa się jej zbyt wiele. Główną wadą tego napoju jest bowiem zawartość kofeiny. Ilość tej substancji w zielonej herbacie jest podobna lub niewiele niższa niż w przypadku herbaty czarnej. Zależy to od sposobu parzenia. Ciężarne kobiety powinny ograniczyć ilość przyjmowanej kofeiny do 200 mg dziennie. To w przeliczeniu 3–4 filiżanki. Należy przy tym pamiętać, że kofeina znajduje się także w kawie, napojach gazowanych, coli, napojach energetycznych i czekoladzie.

Zielona herbata spożywana w niewielkich ilościach może mieć pozytywny wpływ na organizm kobiety w ciąży, ale w nadmiernych – jest szkodliwa. Może utrudniać wchłanianie kwasu foliowego, który jest ważnym składnikiem odżywczym, zwłaszcza w ciągu pierwszych 12 tygodni ciąży. Przyjmowanie go pozwala na wyraźne zmniejszenie ryzyka wystąpienia rozszczepu kręgosłupa u dziecka. Jedno z badań wykazało, że prawdopodobieństwo wad wrodzonych cewy nerwowej u dzieci jest większe, jeśli ich matki w czasie ciąży spożywały dużo zielonej herbaty. Specjaliści podkreślają jednak, że kubek lub dwa tego naparu z pewnością nie zaszkodzą kobiecie w ciąży i jej dziecku. Najlepiej wypijać herbatę zieloną indywidualnie, a nie w trakcie posiłków. Podobnie jak inne herbaty, może utrudniać wchłanianie żelaza z produktów innych niż mięso.

Storczyk31, Jurkowa, aszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo, halo! Ja już niedługo wizyta u gina.
    Jak sie nie będę odzywać to pewnie wkurzona jestem, napiszę jak ochłonę.
    Pewnie tak się NIC nie dowiem, bo jak bez usg?, ale kciuki trzymać mozecie.
    Dziękuję.

Saramago, Storczyk31, Mango, MoBo, Jurkowa, aszka, aszka, karina76, Jot, evus lubią tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Jedna tez? bo tyle pije?
    To co przestac?
    A nie jedną, to spoko, tak jak przytoczyła Padi. Ja piję zieloną teraz sporadycznie, ale trzeba do tego wszystkiego podchodzić ze zdrowym rozsądkiem, bo każda herbata coś tam ma. A ja jestem, tzn. byłam taką herbaciarą... Ja to nawet czerwonej już nie piję ze względu na hashi, bo zawiera ponoć dużo fluoru, a to mi szkodzi. Przerzuciłam się na czarną, ale bezkofeinową i czasem białą, ale głównie to wodę piję i czasem soczek pomarańczowy, który wiem, też zdrowy do końca nie jest, no ale nie wariujmy.

aszka lubi tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    Halo, halo! Ja już niedługo wizyta u gina.
    Jak sie nie będę odzywać to pewnie wkurzona jestem, napiszę jak ochłonę.
    Pewnie tak się NIC nie dowiem, bo jak bez usg?, ale kciuki trzymać mozecie.
    Dziękuję.
    Trzymam mocno, nie daj się:)

Storczyk31, MoBo lubią tę wiadomość

• Saramago Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się przeprosiłam z rumiankiem i od wczoraj w ruch herbatka rumiankowa poszła :)

Moko, Storczyk31, MoBo, Jurkowa, aszka lubią tę wiadomość

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • Storczyk31 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    a ja się przeprosiłam z rumiankiem i od wczoraj w ruch herbatka rumiankowa poszła :)
    ponoć dobry na równowagę hormonalną i stany zapalne
    a co Ci kotek?

MoBo lubi tę wiadomość

klz9bd3m0oj2oh7n.png

• Jurkowa Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry kobitki,

Jak dobrze, ze jesteście - dużo się można nauczyć :) Włąsnie siedzie i pije zieloną herbę, bo mysłałam, ze o niebo zdrowsza niż kawusia..a tu takie buty...

Co do bycia w ciazy - macie rację, jakby poczytać to nic nie wolno - MOKO ma rację - zdrowy rozsądek.
    Na dobrą sprawę nasz wpływ na to czy dziecko się urodzi i czy będzie zdrowe w sumie jest...znikomy. Bo na każdy zakaz - możemy podac przykłąd ciązy "mimo wszystko" (kobiety w ciązy i z rakiem, kobiety w ciązy narkomanki, kobiety w ciązy z petem w ustach..- i ich zdrowe dzieci - ja leżałam i pachniałam,ściagałam z apteki najlepsze witaminy, dbałam o siebie i nie pomogło. Więc naprawde nie ma REGUŁY i nie warto tak wszystkego brać do serca. Oczywiscie nie mówię, żeby pić, palić i narkotyzować się - ale spokój i umiarkowanie. I zdać się na Szefa tam na górze :-)

całuję !!!

MoBo, aszka, Dani, Moko, Storczyk31, karina76, bulkaasia lubią tę wiadomość

Życie nigdy nie jest zbyt krótkie - żeby nie mieć znaczenia
  • Jurkowa Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:

uwielbiam rumianek :)
    Polecam też super miks - czyli dziurawiec i melisę (po torebce na szklankę) - dobre na trawienie i ukłąd nerwowy :P

Storczyk31, Saramago lubią tę wiadomość

• Jurkowa Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Witam Was z rana :)
    Migrena minęła, jadę właśnie do pracy. Na dworzu szaro, zapowiada się na deszcz.
    Zaraz po dotarciu musze kawkę wypić :)
    Miłego dnia :)

U nas kochana - szron, aż się rzachnęłąm jak to zobaczyłam - prawie maj i szronisko beszczelnie rano się panoszy. Wiec rano zaliczyłam skrobanie samochodu...Wiosno, come on!

bulkaasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja piłam kawę i obzerałam się słodyczami i nie załuje, obzerania sie. Bo dzieki temu Ala miała bardzo dobra wage urodzeniowa. W ogole na te obzeranie sie słodyczami -bo najpierw starałam sie unikac namówiła mnie matka wczesniaka, bo ona jak była w ciazy z pierwszym dzieckiem i juz wiedzieli ze wczesniej urodzi to kazali jesc mase słodyczy bo wtedy waga dziecka rosnie. Dzieki temu u mnie roznica była prawie pol kg w stosunku do dzieci urodzonych o tym samym czasie, a czym wieksza waga tym lepiej u wczesniaków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 10:11

Jurkowa, MoBo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storczyk31 wrote:
    Ponoć o kant d*** można rozbić nawet największe dawki syntetycznej witaminy D.
    I to jest cały sekret dlaczego wiosną łatwiej o ciążę.
    bo to nie chodzi o witamine, tylko po zimie bardziej sie chce0crazysex.gif02icon_mryellow.gif

Jurkowa, MoBo, Storczyk31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuuuj zielooonaaa0vomit.gif

Miłego dnia, a ja ide cwiczyć.041.gif

Saramago, Storczyk31, MoBo, karina76, evus lubią tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    A ja piłam kawę i obzerałam się słodyczami i nie załuje, obzerania sie. Bo dzieki temu Ala miała bardzo dobra wage urodzeniowa. W ogole na te obzeranie sie słodyczami -bo najpierw starałam sie unikac namówiła mnie matka wczesniaka, bo ona jak była w ciazy z pierwszym dzieckiem i juz wiedzieli ze wczesniej urodzi to kazali jesc mase słodyczy bo wtedy waga dziecka rosnie. Dzieki temu u mnie roznica była prawie pol kg w stosunku do dzieci urodzonych o tym samym czasie, a czym wieksza waga tym lepiej u wczesniaków.
    Aszko, ale Ty przecież chudzinka jesteś!:)
    Wydaje mi się, że jednak odpowiednią dietą też można zwiększyć masę, niekoniecznie przez słodycze. No, ale rozumiem, że jak komuś w ciąży nie wchodzi makaron i chrupiący chlebek czy bułeczki, tylko ptasie mleczko i cukierki, to lepszy rydz niż nic i nie ma co dyskutować.
    Ja miałam nadzieję, że stracę apetyt na słodycze w ciąży, ale kurde nie ma tak łatwo :P

I co Ty tam tak ćwiczysz? Masę robisz czy rzeźbę?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 10:43

aszka, evus lubią tę wiadomość

‹‹ 782 783 784 785 786 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ