X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko sam wynik Pappa nic nie powie, oni to wsadzaja do programu i dopiero jest analiza. Chyba ze juz masz analize.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo jak ktos da to wyrwe i zjem, przeciez to szkodliwe o.O

MoBo, jusst, Storczyk31 lubią tę wiadomość

• Jurkowa Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani wrote:
    Dziurawiec tez nie wskazany w okresie staran (juz nie pamietam dlaczego, ale czytalam na ten temat duzo, i sa rozne opinie ale przewaza opinia zeby nie wskazane).

oooo, ok, ok..... to naprawde była dobra decyzja znaleźć się w tym gronie :-D
    czytam i notuję w mózgownicy ! :)

Życie nigdy nie jest zbyt krótkie - żeby nie mieć znaczenia
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    MoBo jak ktos da to wyrwe i zjem, przeciez to szkodliwe o.O

A chyba nawet moge to sobie wyobrazic :)

Storczyk31, aszka lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    Muszę czymś zająć myśli, tylko kurde, aż do jutra...
    Nie nerwuj się, najwazniejsze, ze usg bylo ok.

Moko, aszka lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko kotek do jutra to juz nic nie wymyslisz, a nerwy ten tego nie dobre som, tak? A czasem nie zadzwonili bo wiedza ze wizyta jest?
    Kciukam zeby to tylko formalnosc byla i wszystko dobrze siem okazalo <3

Karina a ty czemu wiecej jajec chcesz? 12 to malo? tak wytlumacz jakbym nic o ivf nie wiedziala :)

Jusst to kiedy teraz kolejna wizyta?

jusst, Storczyk31, aszka, evus, Dani lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst super wieści, serducho bije to najwazniejsze :)

jusst, aszka, Storczyk31 lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    to kiedy teraz kolejna wizyta?
    Za dwa tygodnie 9 maja mam prenatalne umówione. Robią je w tej samej poradni, co Kornelia przyjmuje. Wiem, że wykonuje je ona i jeszcze jeden lekarz, ale przypuszczam, że ona będzie mi robić. Może to i lepiej, bo ten drugi lekarz wizualnie mnie przeraża (wygada jak ten ludzik z filmu PIła co na rowerku jezdził...)
    692164265.jpg
    No to, jak ja mam iść do taakiego? No proszę!

Kornelia nie naciskała żeby robić u nich, ale mowila, ze ona skierowanie tylko do nich moze dać. Ale, jeśli chcę to mogę skądś sobie załatwić i iść gdzieś indziej, sama tak zasugerowała. To jej mówię, ze w związku z róznymi terminami itp, to faktycznie mam skierowanie i mam już umówiony termin nawet. Zapytalam jej co myśli o tej placówce, stwierdziła, ze ok, ale powiedziała, że potem znowu będę musiała mieć do nich kolejne skierowanie na połówkowe, a jak nie będe mieć to będę tam za kasę musiała robić. Zasugerowała, żeby lepiej obydwa zrobić w jednym miejscu. NIe wiem ile w tym prawdy, ale zapisalam się u niej. Przynajmniej mam blisko.
    A u prywatnego doktora 2 maja, czyli za tydzień równo.
    Ta Kornelia chyba nie jest taka zła, ale nadal się dziwie jak mogła być tak mało empatyczną suką na mojej pierwszej cionżowej wizycie.

MoBo lubi tę wiadomość

• Phyllis Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, hej,

jednak znów tu jestem :)

Moko, tak, to korporacja - pracuję tu 11 lat i zawsze byłam zadowolona (jak zaczynałam, to była mała firma, jeszcze nie korpo), tylko teraz się pogmatwało trochę - na szczęście to przejściowe :)
    trzymam kciuki za test Pappa :)

jusst, podpytałam koleżanki o Kornelię i tak: w sumie były zadowolone z prowadzenia ciąży, ale takie akcje, jak u Ciebie, niestety jej się zdarzają - moja bliska koleżanka miała w ciąży taśmy owodniowe i tak ją Kornelia nastraszyła, że musiała się konsultować u jakiegoś profesora i pod koniec ciąży zrezygnowała z niej... także, taki typ z Kornelii...
    w ogóle gratuluję pięknych widoków na usg :)

MoBo, kochana, jak się czujesz? miałaś wizytę już? trochę wypadłam z obiegu, więc nie wiem, czy coś pisałaś na ten temat

padi, a Twój piękny suwak? do czego odlicza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 16:26

jusst, Moko, aszka, Storczyk31 lubią tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • Moko Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo, ja u nich nie wizytuję, tylko to badanie robiłam ze skierowaniem właśnie.
    Co ma być to będzie, a musi być dobrze.
    Dziękuję za wsparcie Dziewczynki:) I trzymam kciuki za Twoją wizytkę MoBo. Pewnie też się trochę stresujesz?

Jusst, ale mnie rozbawiłaś z tą Piłą. To już rzeczywiście lepiej idź do Kornelii na usg. Jejku, ale facet musi mieć facjatę hahaha

Phyllis obyś miała szybko choć chwilkę wytchnienia od tego kieratu, bo wiesz dzieci trzeba robić:). Zbliża się majówka, wprawdzie marnie wypada, ale jak wziąć wolne w poniedziałek... :)

MoBo, jusst, aszka lubią tę wiadomość

• Phyllis Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoKo, jak się teraz nie uda, to następny cykl przepada :( mąż wyjeżdża na tydzień i będzie to właśnie czas okołoowulacyjny, niestety :(

MoBo, doczytałam, że jednak jesteś przed wizytą - trzymam kciuki :)

MoBo, aszka lubią tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę w środę, tej wizyty aż tak sie nie boje co kolejnej, bo u mnie za pierwszym razem niby wszystko było cacy do 8 tygodnia a później...
    Od wczoraj mam jakiś niespokojny żołądek wiec to mnie wystarczająco teraz rozprasza :P

l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moBo kciuki zascisniete :*

Storczyk31 lubi tę wiadomość

• evus Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam dzis sily, wiec tylko <3

MoBo, jusst, Storczyk31 lubią tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Moko Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phyllis wrote:
    MoKo, jak się teraz nie uda, to następny cykl przepada :( mąż wyjeżdża na tydzień i będzie to właśnie czas okołoowulacyjny, niestety :(
    Musi się udać! Ja tam nieustannie trzymam kciuki <3

padington, Phyllis lubią tę wiadomość

• karina76 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mobo chciałabym aby cos jeszcze podrosło,by zwiększyć szansę na ciążę.W programie rządowym transfery i mrożenie zarodków następuje w fazie blastocysty który przypada na piaty dzień po punkcji.
    Rzeczywistość wygląda tak,że do blastocysty może dotrwać ok 20% zarodków większość jesli nie zostaną podane w trzeciej dobie przestaje rozwijać się w czwartej dobie która jest decydującą.U mnie z 19 pobranych pęcherzyków było 16 jajek które zapłodniono.W trzeciej dobie mieliśmy 10 zarodków w piątej już tylko cztery blastocysty.Lekarz powiedział że to świetny wynik ale w praktyce wyszło tak że pierwszy transfer był z dwóch a drugi z jednego zarodka ponieważ jeden źle się rozwijał po rozmrożeniu.

Ja bardzo bym chciała aby jak to się mówi do trzech razy sztuka przyniosło nam szczęście,ale jeśli nie to każdy dodatkowy transfer zwiększa szanse,no ale do tego trzeba mieć mrożaki.

Zobaczymy jak to będzie teraz bo tak naprawde tak jak ciszę się że dostaliśmy drugą szansę tak samo obawiam się aby wszystko potoczyło się tak abyśmy doczekali tego upragnionego maluszka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 23:11

MoBo, Storczyk31, Dani, evus lubią tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karina76 wrote:
    Mobo chciałabym aby cos jeszcze podrosło,by zwiększyć szansę na ciążę.W programie rządowym transfery i mrożenie zarodków następuje w fazie blastocysty który przypada na piaty dzień po punkcji.
    Rzeczywistość wygląda tak,że do blastocysty może dotrwać ok 20% zarodków większość jesli nie zostaną podane w trzeciej dobie przestaje rozwijać się w czwartej dobie która jest decydującą.U mnie z 19 pobranych pęcherzyków było 16 jajek które zapłodniono.W trzeciej dobie mieliśmy 10 zarodków w piątej już tylko cztery blastocysty.Lekarz powiedział że to świetny wynik ale w praktyce wyszło tak że pierwszy transfer był z dwóch a drugi z jednego zarodka ponieważ jeden źle się rozwijał po rozmrożeniu.

Ja bardzo bym chciała aby jak to się mówi do trzech razy sztuka przyniosło nam szczęście,ale jeśli nie to każdy dodatkowy transfer zwiększa szanse,no ale do tego trzeba mieć mrożaki.

Zobaczymy jak to będzie teraz bo tak naprawde tak jak ciszę się że dostaliśmy drugą szansę tak samo obawiam się aby wszystko potoczyło się tak abyśmy doczekali tego upragnionego maluszka ;)
    będzie dobrze,trzeba wierzyc mocno,nie zwątpic do konca i uda sie.
    Gdybym zwątpiła po poronieniu,nie zrobiłabym tak wielu kroków do przodu,mimo wszystko wierze ze drugi raz bedzie szczęsliwy.
    Moze uda ci sie z ciążą mnogą,los zrekompensuje ci podwójnie twoje porazki,kto wie?

karina76 lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,chce sobie zbadac poziom wit D.
    I mam pytsnie czy zbadac ogólnie wit.D czy wit.D3

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :D
    Dziś czeka mnie ciężki dzień pracy bo do późnych godzin nocnych, ehhh ale za to jutro wolne :)
    Życzę miłej porannej kawki!!!

Storczyk31, Eltasz, Moko lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina trzymam kciuki za Twoje jajeczka:)
    Phylis będzie dobrze, trzeba tylko w to wierzyć!

karina76 lubi tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
‹‹ 784 785 786 787 788 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ