X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)
    Nigdy sie jeszcze tak nie cieszyłam z powrotu do domu. Jednak w ciąży statek to średni pomysł O.o

Eltasz przykro mi ze nie wyszło. Kciukam za 2gi ostatni <3 ja bym podkarmila jajca teraz do następnego inofolik, q10 i royal.

Basiurka gratulacje cIonzuni :)

Loret ty cichaczko z grubej rury walisz :) Kciuki mocne <3

Evus wszystkiego naj <3

Karin pięknie może będzie cionzunia z popykanych jajek :)

Storczyk pięknego węża uwilas :) szczeli jutro jak nic :P kciuki :)

Cała resztę mocno tez z ściskam :)

Kazia, Moko, loret1, Storczyk31, karina76, evus, Dani lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    Kochane wpadam zyczyc pięknego weekendu i zasuwam do roboty...
    Evus wszystkiego cudnego i szczęśliwego rozwiązania...
    Loret omg głupia ja nie domyśliłam się Twego planu...myślałam że to nieśmiałość hihi, kciukaaaam.

Dziewczynki buzidupci.

P.s. od zawsze odganiam z balkonu gołębie. Zazwyczaj są to parki tak i w tym roku, choć już nie cukrowka z którą walczyłam dwa lata... Z miesiąc temu zniosła jajo ale J go wyniósł. I co? Uparta gołębica znów kilka dni temu zniosła jajo ( na uschnietym wrzosie w najwyższej donicy) tym razem zabroniłam zabierać icodziennie witam się z nią i rozmawiam :) i pytam: jak tam mamuśko, wysiadujesz dzielnie?
    I co ja pacze? Dzisiaj jest drugie jajo. Mówię do J. że to jajko życie... Wyklują się i jakoś je potem odgonimy. Niech je wysiaduje spokojnie, proszę proszę eeee proszę :)
    Ech może to znak.... AB ovo.
    Co do jajek i gołębi...w pracy w lutym gołebie na balkonie uwiły gniazdko,zniosły dwa jajka.SZef chciał je wyrzucic a ja mówie zimno jest nie ma szans by wysiedziały...oj było zdziwienie kiedy pieknego dnia zerkamy na balkon a tam dwa młode łysolki.Szef nie miał serca je wyrzucac ale powiedział ze mamy pilnowac by kolejnych juz nie było.Po kryjomu je dokarmiałysmy...urosły,poleciały ale przyleciały kolejne...usuwałysmy nowo powstałe gniazda,jednak one i bez gniazda znosiły jajka...był problem bo zapackały odchodami klimatyzatory i brudziły wszystko łącznie z elewacją.Szef wypomina do dzis te gołębie.Jest juz maj,a one uparcie przylatują i znoszą jaja,my je wyrzucamy a za pare godzin kolejne jajo.Szef załozył siatke ale one i tak znajdują dziure...tak wiec moze i okazałysmy serce pierwszej parze to teraz mamy kłopot.Ostatnio nawet jeden zaplatał sie łapką w siatke,uwolniłam go ale łapke albo złamał albo zwichnął bo kulał,ale odleciał.

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin76 wrote:
    Dzień dobry w piekny dzien:)

Dziewczyny jak to jest z prolaktyną ? odebrałam wczoraj wyniki w srodę ide do gina ale szukam w necie ale największą encyklopedią WY jesteście <3 :)

AMH 6.54
    TSH 1.9247
    ESTRADIOL 31.00
    FSH 4.45
    LH 4.11
    PROLAKTYNA 33.43 ( tu norma do 25 )

czy martwić sie nimi ? ;-)
    AMH wysokie,a prolaktyne trzeba zbic,inaczej problem z ovulką

Jastin76 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy robiłyscie jakies badania immunologiczne np.po nieudanych IVF czy inseminacji,lub chocby po poronieniach jesli takie były...czasem problemem moze byc immunologia a zadko zlecają ją badac.Mam linka w którym dziewczyna wyszczególniła badania i czego dotyczą.Niby po poronieniu,ale problem dotyczy równiez kobiet które wiecej niz raz bez skutecznie podchodziły do IVF lub IUI.
    Przeglądnijcie prosze,genetyka to nie wszystko
    http://www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=15779

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2016, 07:50

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle to sorki ze tak z buciorami bez powitania,witam i dobrej nocy zycze.
    Trzymam kciuki za was wszystkie,oczywiscie za kazdą z osobna :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • padington Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serdeczności z rana. Zapraszam na kawunię kto nie może poczęstujemy herbatką Buziaczek dla wszystkich

karina76 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wszystkim!

Piękna niedziela sie szykuje!
    MoBo biedoku!!! Pisz co tam, jak tam. Rzygalas? ;)

Buziaki niedzielne dla wszystkich! Ale mam ochotę na bułkę! Ale taka świeżutka błyszcząca aż...

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie witam ale bez kawy bo kazdy dzien z lekami zaczynam :-)
    Pogoda brzydka,do pracy trzeba sie zbierac :-(
    Miłej niedzieli

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas słonecznie ale ja mega dół od rana :( Wczoraj brzuch pobolewal a dziś rano przy podcieraniu krew :(:( Załamana bo tu w UK nie pomogą. Przychodzilam to już w styczniu...

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Hej, u nas słonecznie ale ja mega dół od rana :( Wczoraj brzuch pobolewal a dziś rano przy podcieraniu krew :(:( Załamana bo tu w UK nie pomogą. Przychodzilam to już w styczniu...
    A te polskie kliniki, o których pisała She? Byłaś tam na becie? Moze oni inaczej patrzą na ciąże?

• karina76 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry laski :)

Jagna dzieki za linka wieczorem muszę postudiować.zaczynając ivf mieliśmy badań kupę ale może jest cos co warto sprawdzić.

Bulka na początku ciąży takie plamienia to często niedobór progesteronu,u nas wtedy szybko luteina czy duphaston.Jak masz to bierz ewentualnie jak u was taki problem z lekarzami na poczatku to można Ci podesłać.

Dziewczynki udanej niedzieli życzę wszystkim :)

bulkaasia lubi tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkaasia,moze to tylko zagniezdzenie,zmiany jakie sie tam tworzą sprawiają ze naczynka pękajà..trzymam kciuki by nie bylo to cos złego.Odpoczywaj duzo kochana

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Bulkaasia,moze to tylko zagniezdzenie,zmiany jakie sie tam tworzą sprawiają ze naczynka pękajà..trzymam kciuki by nie bylo to cos złego.Odpoczywaj duzo kochana
    Zagnieżdzenie nie mogło być po pozytywnym teście. Beta hcg wytwarza się dwie doby PO zagnieżdzeniu. Prędzej, tak jak pisza dziewczyny, niedobór progesteronu, lub jakiś krwiaczek.

Storczyk31 lubi tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Jusst co tu dużo mówić, żołądek mi ciągle podchodził pod gardło i nie wiedziałam czy to ciąża czy przez statek. Jak schodziłam na lad to czulam kołysanie :P ale dziś przeszło uffff :) i za każdym razem jak chciałabym się ukryć bo np było mi niedobrze to oczywiście milion ludziskow dookoła. Moja dieta poszła w las bo musiałabym jeść tylko sałatę :P
    no ale Barcelona, Valencia i Palma de Majorka piękne miasta.
    No a teraz fajnie w domku :) rosólek się pichci :)

jusst, evus, Moko, Storczyk31 lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusst zle sie wyrazilam,zarodek wczepia sie w macice,a ze ona ukrwiona to czesto w trakcie zapuszczania korzonków pèkają naczynka,czasem powstajà przy zarodku krwiaki.Tak miala moja przyjaciólka.Krwiak rósl az pękl i miala mocne krwawienia,w szpitalu przez kilka dni podawano jej duphaston i luteine,dlugo plamiła ale teraz juz w 15 tygodniu nic sie nie dzieje.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja :) goraco i duszno u mnie wiec dzis dzien lenia ;)

MoBo- fajnie, ze wycieczka udana :) a troche rzygow nie zaszkodzi :p

bulkaasia- trzymajcie sie!

wszystkim- milego dnia :)

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest brązowa wydzielina jak przy poronieniu w styczniu :(

Karina ja tu nie mam ani luteiny ani dupha.

Leżę na plaży, rodzina się bawi a ja zdolowana,ehhh...
    Boli brzuch jakbym dostała okres :(

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam o 15:30 wizytę u polskiego ginekologa, trzymajcie kciuki proszę...

karina76, Eltasz lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Moko Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkasiu trzymam bardzo mocno ♡

• Phyllis Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Jutro mam o 15:30 wizytę u polskiego ginekologa, trzymajcie kciuki proszę...

trzymam - musi być dobrze!!!

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
‹‹ 807 808 809 810 811 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ