X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Jutro mam o 15:30 wizytę u polskiego ginekologa, trzymajcie kciuki proszę...
    Zalatwione. Trzymam.

Za mnie proszę 11.30.

Moko, karina76, Phyllis, bulkaasia, evus lubią tę wiadomość

• Jurkowa Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się buleczko!! Ściskam kciuki za maleństwo! Dużo odpoczywaj i nie forsuj sie!!

bulkaasia lubi tę wiadomość

Życie nigdy nie jest zbyt krótkie - żeby nie mieć znaczenia
  • Moko Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusst trzymam mocno♡

jusst lubi tę wiadomość

• Phyllis Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    Zalatwione. Trzymam.

Za mnie proszę 11.30.

oczywiście :)

do Kornelii idziesz? ona prowadzi Twoją ciążę? może już pisałaś o tym, ale nie zawsze bywam na bieżąco z forum ;)

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phyllis wrote:
    oczywiście :)

do Kornelii idziesz? ona prowadzi Twoją ciążę? może już pisałaś o tym, ale nie zawsze bywam na bieżąco z forum ;)

Chodze do dwóch: prywatnie, do tego fajnego lekarza, a dodatkowo na NFZ własnie do niej. Kornelia kieruje na dużo badań, dlatego u niej zostałam, no i mam blisko. Generalnie nie jest taka zła, ale empatii to u niej zero, postraszyć umie... tak jak z resztą było z Twoją koleżanką.
    A jutro prenatalne wlasnie u niej mam. Jeju, jakiego mam stresa, ze znowu mnie czymś na maxa przestraszy :(

• Phyllis Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    Chodze do dwóch: prywatnie, do tego fajnego lekarza, a dodatkowo na NFZ własnie do niej. Kornelia kieruje na dużo badań, dlatego u niej zostałam, no i mam blisko. Generalnie nie jest taka zła, ale empatii to u niej zero, postraszyć umie... tak jak z resztą było z Twoją koleżanką.
    A jutro prenatalne wlasnie u niej mam. Jeju, jakiego mam stresa, ze znowu mnie czymś na maxa przestraszy :(

Będzie dobrze, nie martw się :) daj znać jutro po wizycie, co i jak :)

jusst lubi tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkaasia dobrze ze idziesz do lekarza bo nawet ci progesteron da, Kciuki żeby było wszystko w porządku <3

Jusst kciuki za jutro <3 strasznie szybko jakoś zlecialo ten czas os jagódki do śliwki :)

jusst, bulkaasia lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Jusst kciuki za jutro <3 strasznie szybko jakoś zlecialo ten czas os jagódki do śliwki :)

No, ekspresowo! Trochę oszukany ten moj suwaczek, bo tydzień temu na usg to bylo 5 cm. Więc chyba ta wielka sliwka :)
    U Ciebie też leci! Jakby nie patrzeć ponad połowa pierwszego trymestru już :) u mnie jeszcze dwa dni pierwszego...

MoBo, evus lubią tę wiadomość

• karina76 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 03:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusst kciuki za wizytę &&&&& i zdrowo zmierzaj do maxi owoca :):)

Bulka mam nadzieje że lekarz pomoże i wszystko dobrze się ułoży.

MoBo, bulkaasia lubią tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• Saramago Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki... witam się, padnięta jak kawka. więc może kawkę łyknę? Weekend ciężki, pracujący a i od rana dzisiaj praca.
    A mnie się tak chce spać.

Asiu - trzymam kciuki.
    Trzymam także za Loret, właśnie jedzie na transfer. <3

I za pozostałe laseczki bardzo mocno, za wszystko, co aktualnie potrzebujecie :D

Wczoraj od dwóch lekarzy otrzymałam wiadomość, że J. z takimi wynikami to raczej dzieci nie spłodzi, nawet ICSI to marne szanse. a tu dzisiaj tempka do góry. nie chcę, nie chcę, nie chcę, nie mogę sobie wkręcać.... ale... same wiecie.

Jestem tak zdołowana tym wszystkim. Ech....

bulkaasia, karina76, evus, jusst, Jastin76, loret1 lubią tę wiadomość

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jestem nieogar......
    Dzisiaj na 11.30 badania prenatalne, a zgubiłam skierowanie... Niby w tym samym miejscu mam mieć te prenatalne, co chodze do gin, niby ta sama gin ma je robić... Ale na NFZ, to papierkologia na bank... Ciekawe czy będzie z tego jakiś problem. Teoretycznie nie powinien, lekarka moze wystawic mi przeciez kolejne skierowanie...ale... ciśnienie już mi skoczyło...
    Jak mam sie uspokoić przed wizytą?
    Ja wiem, gdzie jest to skierowanie, zostało z wynikami do przepisania u prywatnego gina... A otwarte dzisiaj od 14...
    no kurde......

• Jurkowa Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justko zadzwoń do przychodni prenatalnej i powiedz co jest co, i że dziś im doniesiesz to skierowanie - tylko po poludniu, zeby juz terminu nie gubić. I spokojnie - takie rzeczy się zdarzają, uśmiechnij się i powiedz, że masz "ciązowy mózg". Napewno zrozumieją;

Miłego dnia dziewczyny, pozdrawiam słonecznie!

MoBo, loret1 lubią tę wiadomość

Życie nigdy nie jest zbyt krótkie - żeby nie mieć znaczenia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jurkowa. Ale to jest ta sama przychodnia... I nawet niby ta sama lekarka. I wredne baby tam som! I papierologia NFZ... Kurde, jakbym mało sie samym badaniem denerwowała...

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, sorki ze tylko tak o sobie ale nadal brązowa wydzielina przy podcieraniu, brak czerwonej krwi, lekki ból podbrzusza. Do wizyty parę godzin a ja z nerwów obgryzam paznokcie. Jeszcze w pracy jestem, ehhhh....
    Loret kciuki trzymam!!!

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago- trzymaj sie, nie smutaj.. moja ginka mowi, ze jak sie pacjent uprze, to nawet medycyna jest bezsilna ;)

bulkaasia- bedzie dobrze!

jusst- kciukam :) ja tez ciagle cos gubie ;) nie stresuj sie, nie ma sensu :)

milego dnia Dziewczeta

Saramago, jusst, Dani, bulkaasia, loret1 lubią tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justt moga nowe dac. Ja tez zgubilam na NFZ i mi dali.

jusst lubi tę wiadomość

• Saramago Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko wpadam dać znaka i prosić o kciuki za Loret :-) wracają w czwórkę :D

Moko, Jurkowa, MoBo, karina76, evus, bulkaasia, jusst, loret1 lubią tę wiadomość

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za kciuki! Ale ne puszczajce, bo jeszcze wynik pappa...

Wszystko ok, skierowanie nie bylo problemem. NIe mam żadnych "technicznych" wyników, ale wiem, ze wszystko jest dobrze. Szczegółowe w tym techniczne wyniki razem z pappa, za dwa tygodnie jakies. Wizyta kolejna za tydzień.
    usg przez brzuch.

Szkoda, ze nie wiem, jakie wymiary am człowieczek, na wydruku nie ma, a jak zapytałm w czasie badania, to powiedziaał, ze bedzei an wydruku, wszystko... Nawet wzglednie miła byla.

I wyniki biocenozy mam, tez spoko.

Kciuki za Loretke! <3

Jurkowa, MoBo, Saramago, karina76, evus, loret1 lubią tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loretko super wieści nam tu Saramago podsyła. Myślami jestem z Tobą i kibicuję mocno maluchom:) Ale z Ciebie cicha woda haha:)

Saramago, karina76, evus, loret1 lubią tę wiadomość

• Dani Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej laski. Pare dni tu nie zagladalam, bo na wywczasie bylam urodzinowym-pojechalismy do "zimmer" w Galilei. Ach pieknie bylo, natura, hamak, jacuzzi, plywalam i w basenie przy naszym domku jak i w Morzu Galilejskim. Tak sie zrelaksowalam ze dzis do pracy trudno mi bylo wracac...A mam maaase roboty. Mase.

Ja nie mam zadnych ciekawych info na moj temat, biore te leki. Mierzylam tempke na poczatku cykluprzez 12 dni i byla 37 codziennie wiec bylam pewna ze cykl bedzie bezowulacyjny. Od kilku dni nie mierze, ale dzis czulam jajnika...co mnie stresuje bo nie chce miec owulki bo takie konskie dawki syntetycznego progesteronu jakie biore podobno moga uszkodzic plod....Nie mozna zachodzic w ciaze w czasie tej terapii. Zapomnialam jednej tabletki przedwczoraj,moze moje estrogeny sie wtedy obudzily? Bede musiala uskutecznic antykoncepcje w takim razie.
    A wogole to bardzo dobrze sie czuje biorac te leki, naczytalam sie w internetach o strasznych skutkach ubocznych ale ja nie mam zadnych , poza obnizonym libido, choc na wywczasie mi sie ozywilo :)

Eltaszku baardzo mi przykro, tule mocno. Nie rezygnuj, proboj znow po miesiecznej przerwie!

Loret i Karina- aaach kciuki mocno zacisniete dziewczyny, czekam na dobre wiesci za niedlugo, bedzie zielono jak nic!!!! :D

Kazia a Ty jak, bylas na becie?

Bulka - o kuurcze, mam nadzieje ze plamienia ustana jak zaczniesz brac progesteron i wszystko bedzie dobrze. Dawaj znac co lekarz powiedzial!

Saramago - eee, nie sluchaj lekarza. Napewno sa szanse!

Milego tygodnia kochane!

Saramago, karina76, Kazia, evus, bulkaasia, loret1 lubią tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
‹‹ 808 809 810 811 812 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ