35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Do drugiej procedury podeszłam zaraz po drugim crio a dokładnie 3 miesiące od zaczęcia pierwszej.Decyzja tez zapadła z dnia na dzień i wszystko poszło szybko.
Punkcja była w poniedziałek dziś dzwonili ze nadal jest 6 zarodków jak w środę,na pewno będą blastki ale nie wiadomo ile bo jedne ładnie się dzielą inne mniej.Możliwe ze jutro coś już będzie mrożone a reszta jeśli trzeba będą trzymać do 6 doby.
Transfer w następnym cyklu bo kończyłam gonapeptylem który miał pomóc dużej ilości jajek,a po nim raczej transferów się nie robi. Poza tym doszło do dziwnej sytuacji bo rano przed punkcją pękło parę pęcherzyków i jajka się wydostały do jajowodów.Efekt jest taki że musimy być pewni że z mężem nie ustrzeliliśmy któregoś a tym bardziej więcej.Jutro w tym celu mam wizytę i usg ale czuje się tak że sie lekko boję, boli brzuch kują jajniki i temperatura 37,2.No zobaczymy co jutro i jak wszystko dalej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 22:24
aszka, loret1, evus, Jurkowa, Dani lubią tę wiadomość
Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyloret1 wrote:mowie tez do mojego faceta: ej a jak sie pomyla i wrzuca plemniki jakiegoś Zenka a on: trudno bedzie najwyzej po Zenku aby sie udalo hahaha juz mu wszystko jedno:)
loret1 lubi tę wiadomość
-
Kochane wpadam zyczyc pięknego weekendu i zasuwam do roboty...
Evus wszystkiego cudnego i szczęśliwego rozwiązania...
Loret omg głupia ja nie domyśliłam się Twego planu...myślałam że to nieśmiałość hihi, kciukaaaam.
Dziewczynki buzidupci.
P.s. od zawsze odganiam z balkonu gołębie. Zazwyczaj są to parki tak i w tym roku, choć już nie cukrowka z którą walczyłam dwa lata... Z miesiąc temu zniosła jajo ale J go wyniósł. I co? Uparta gołębica znów kilka dni temu zniosła jajo ( na uschnietym wrzosie w najwyższej donicy) tym razem zabroniłam zabierać icodziennie witam się z nią i rozmawiami pytam: jak tam mamuśko, wysiadujesz dzielnie?
I co ja pacze? Dzisiaj jest drugie jajo. Mówię do J. że to jajko życie... Wyklują się i jakoś je potem odgonimy. Niech je wysiaduje spokojnie, proszę proszę eeee proszę
Ech może to znak.... AB ovo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2016, 06:15
Marie, karina76, loret1, Moko, evus, Jurkowa, Dani lubią tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Dzień dobry w piekny dzien:)
Dziewczyny jak to jest z prolaktyną ? odebrałam wczoraj wyniki w srodę ide do gina ale szukam w necie ale największą encyklopedią WY jesteście
AMH 6.54
TSH 1.9247
ESTRADIOL 31.00
FSH 4.45
LH 4.11
PROLAKTYNA 33.43 ( tu norma do 25 )
czy martwić sie nimi ?
-
hej wszystkim:)
Justin mi sie w oczy rzucilo amh ze jak jest wyzsze ( nie pamietam od ilu) to moga byc jajniki policystyczne, ale to pewnie gin Ci powie sie zna raczej:)
powodzenia
Karina a ja w 5 dobie po punkcji mam wziac gonapeptyl to moge byc juz po transferze...? chyba ze zamysl lekarza byl inny... hm...
kuzwa...
i szkoda ze tych lekow nie mam na rano i wieczor tylko jeszcze w ciagu dnia wrrr....( mam nadzieje ze skutkow ubocznych nie bedzie)
Saramago jak nic to znak te golebie takze szykuj sie...i spokoju w pracy.
miej soboty dla wszystkich:)
Jastin76 lubi tę wiadomość
loret1 -
...i jeszcze mam taka refleksje ze jestem pelna podziwu dla wszystkich starajacych sie i niepoddajacych sie... walka latwa nie jest...
ale tez czapka z glowy dla tych co probuja wiecej niz raz ivf...Jastin76, karina76, Saramago, Storczyk31, Jurkowa lubią tę wiadomość
loret1 -
dzień dobry
jastin, faktycznie AMH wyszło wysokie
stosunek LH do FSH powinien wyjść ok. 1, u Ciebie jest 0,92, więc raczej dobrze
TSH dla starających powinno wynosić ok. 2, więc też dobrze
na reszcie się nie znam
czekamy w takim razie na środę, co powie lekarzJastin76, aszka lubią tę wiadomość
-
Evus spóźnione ale szczere życzenia urodzinowe i szczęśliwego rozwiązania :* ściskam mocno
A reszcie Dzień Dobry, właśnie siedzę z farbą na głowie. Mąż pojechał na działke do rodziców trochę popracować.... mnie się nie chciało , teraz trochę żałuje bo śliczna pogoda.
Justin Amh fakt wysokie, może świadczyć o policystycznych, prolaktyna też podwyższona, ale nie miałaś badania z obciążeniem? na prolaktynę zwykle przepisują bromergon ja już długi czas na nim jestem wyniki teraz mam ok.Jastin76, aszka, evus lubią tę wiadomość
Eltasz
-
Justin Amh fakt wysokie, może świadczyć o policystycznych, prolaktyna też podwyższona, ale nie miałaś badania z obciążeniem? na prolaktynę zwykle przepisują bromergon ja już długi czas na nim jestem wyniki teraz mam ok.[/QUOTE]
Aaaa obciążenie to co ?
Nie raczej nie tylko pobrali krew i to tyle. To moje pierwsze badania jakiekolwiek
-
Witam wszystkich
Dzień zapowiada się cudnie i taki niech będzie dla was wszystkich
Ja właśnie wróciłam z kliniki mamy dwie piękne blastocysty 4AA transfer w następnym cyklu.A narazie czekamy na @
Loret gonapeptyt zazwyczaj podaje się przed punkcją by dać znać że to ostatni moment by dojrzały pęcherzyki i potem rzadko robi się punkcje lub po punkcji by zapobiec hiperstymulacji.Co klinika to swoje zasady ostatecznie decyzja zapada przed wizyta transferową bo i tak trzeba sprawdzić czy po punkcji wszystko ok i jajniki się obkurczaja.
Narazie czekaj na dobry wynik zarodkowy,oby pięknie się dzieliły
Justin Amh faktycznie podwyższone ale bez tragedii masa dziewczyn ma powyżej 10 a da się wszystko ogarnąć i miec upragniona ciążę
Dzieki wszystkim za &&&
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2016, 13:41
Jastin76, Eltasz, aszka, jusst, evus lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJastin76 wrote:AMH jak wysokie to co oznacza? mam sie bać ? czy to do wyleczenia
Phyllis lekarz wiecej od Was nie powie oni co po niektórzy nawet tego nie wiedząWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2016, 13:39
Jastin76 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny powiem wam że dzisiaj po tym jak się dowiedziałam że mam piękne blastki dwie tylko ale to i tak ładnie na 40,to zniosłam se dietę na dzień dzisiejszy.
Po pierwsze była zapiekanka meksykańska,bułka z rabarbarem i kruszonką oraz lodymąż wszystko w porcji xxl no bo miedzy nami jest różnica jak on mówi 5/30 tzn 5lat i 30 cm wzrostu.
Po poludniu ciasto będę piec,kto chętny zapraszam.Na dworze pachnie skoszona trawa i kwitnie stara czereśnia miejsca wolne są...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2016, 15:53
Jastin76, Moko, evus lubią tę wiadomość