X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa i jeszcze chcialam zapyrac: te lutinusy, estrofemy, duphastony to zapodawalyscie sobie jakos przed snem czy wczesniej?
    to trzeba co 8 godzin, kuzwa mam nadzieje ze nie wypadnie mi zabawa w toalecie pracowej ;)
    przechodzilyscie na jakad diete wysokobialkowa?
    dziekuje jak ktoras z Was zechce odpowiedziec:)

loret1
  • Moko Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loretko, czyli wyczułam pismo nosem hehe. Jejku żeby się udało! Mocno kibicuję, a co do leków i diety w tym czasie to nie wiem, ale na pewno zaraz nasze ekspertki się wypowiedzą. Zdradzisz ile zarodków itd.? Kiedy testowanie?♡♡♡

loret1 lubi tę wiadomość

• evus Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret- kciukam z calych sil :) a ze dzis moje urodziny, to mam moc :)

milego weekendu Kochane <3

ja od tego ciepelka zupelnie padlam, ale ja zawsze zimnolubna bylam

buziaki, a ja ide na jutro impre szykowac

loret1, Moko, Eltasz lubią tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst, mnie troszeczke na migrene pomagaly zimne oklady na czolo i lezenie w chlodnym, ciemnym pomieszczeniu. balam sie tych apapow, wiec staralam sie przeczekac :/ wiem, ze ciezko, ale teraz Maluch najwazniejszy

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loret &&&&&& :)

Nie wiem jakie masz dawkowanie.Ale miałam te same leki,bez obaw nic nie wypada ;)Wieczorem najlepiej dawkować przed snem.Wszędzie mówi się o diecie wysokobiałkowej za pierwszym razem nie stosowałam teraz owszem.Jadłam spor pestek dyni słonecznika które prażyłam na patelni,nabiał,gotowane jajka.Dobrze jest ograniczyć produkty z glutenem i cukier.Pic 2-3l wody i uzbroić się w cierpliwość ; )

No i po transwerze dobrze wcinać świeży ananas który ma bromelię pomocna w implantacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 18:49

loret1, Moko lubią tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loret,trzymam kciuki &&&&
    karzel-i-krasnoludek-ruchomy-obrazek-0053.gif

loret1 lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret, trzymam kciuki <3

loret1 lubi tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evus, najlepszego! :)
    Z tym chłodnym ciemnym pomieszczeniem, to działą jako tako, pod warunkiem, że słonce jak dzikie nie wali do środka, jak to mialo miejsce wczoraj... W ciązy wybitnie ograniczam apap, kiedys jak lekko zaczynało boleć, to wiedziałam, ze to ostateczny moment, bo poźniej to już nic nie pomoże. Teraz biorę tylko w ostatecznej ostateczności, póki co zdarzyło się dwa razy. Chłodne okłady testowałam wczoraj, jak tabletka nie pomagała, jakoś bez rezultatu jak dla mnie.

• evus Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst, dzieki :) no fakt, ja jesienia i zima mialam migreny, wiec jakos o ciemno i zimno bylo latwiej ;) najgorsze u mnie byly wymioty, bo juz nie wiedzialam, czy to od ciazy czy migreny :/ no nic- trzymaj sie <3 mnie prawie zupelnie przeszlo w II trymestrze

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evus wszystkiego najlepszego a przede wszystkim szczęśliwego rozwiązania :):):)

loret1, aszka, evus lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evus i ode mnie najlepsze życzenia - niech Ci się wszystko szczęśliwie układa w życiu :)

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evus wszystkiego najlepszego!!! spelnienia najskrytszych marzen:) uuuu to z taka podwojna moca nie moze byc zle;)

jeszcze raz Wam Dziekuje <3

Moko 5 sztuk pobrali i teraz czekamy co sie dzieje... a transfer jak dobrze pojdzie to albo w poniedzialek albo w srode...
    o widzisz Karina bez slodyczy, a ja juz dwa ciastka zdazylam wciagnac;) ja mysle, ze jak ma sie udac to sie uda! dzieki za odpowiedz, to dzis wieczorem rozpoczne z lekami:) a wszystko bralas na raz? bo estrofem i dupek mam doustnie.

poplakalam sie po punkcji, lekarz wchodzi i sie pyta co sie dzieje a ja mowie a skad mam wiedziec, same plyna:)
    mowie tez do mojego faceta: ej a jak sie pomyla i wrzuca plemniki jakiegoś Zenka a on: trudno bedzie najwyzej po Zenku aby sie udalo hahaha juz mu wszystko jedno:)

wspolczuje migren a tym bardziej w ciazy, tez mi sie przytrafiaja wiec znam to zlo....

Kazia, jusst, karina76, Jurkowa, Moko, aszka, Storczyk31, evus, Dani lubią tę wiadomość

loret1
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrofem,dupek,femibion acard,encorton doustni+|utinus rano. Potem druga dawka lutinusa przed snem.
    A co do słodkości no jasne że odstępstwa jakies być musza ;) ja nie używam cukru i słodyczy.A białko no cóż przy pierwszej procedurze nie zwracałam na to uwagi 16 jajek 4 blastocysty,teraz 10 jajek dzis w czwartej dobie nadal 6 zarodków.Co dalej okaże się.Wiadomo ze gdzies tam w górze jest zapiane co ma być,ale jesli jest coś co może wesprzeć organizm w utrzymaniu zarodka to próbuje.Taki uraz po nieutrzymanej ciąży.Jesli nie pomoże to nie zaszkodzi a glowa spokojniejsza że jednak coś się robi a nie tylko czeka ;)

A wzruszenie....zobaczyć na monitorze zaczątek zycia który jest w tobie.Mordka się śmieje a łzy lecą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 20:40

loret1, Kazia, aszka, evus lubią tę wiadomość

• karina76 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evuś a dla Ciebie szczęśliwego rozwiązania,zdrowia,uśmiechu ogromu miłości i spełnienie wszelkich twych planów i marzeń :)

• Jurkowa Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evus-zdrówka Tobie i malenstwu,oby wam się szczescilo już do końca!

Mój mąż też dziś ma urodziny :-)
    ..wczoraj wieczorem na spacerze z psem zobaczył spadajaca gwiazdę -oczywiście pomyślał TO życzenie.
    Cóż - wg mnie to masz synek składał mu życzenia :-))

loret1, Moko, aszka, evus lubią tę wiadomość

Życie nigdy nie jest zbyt krótkie - żeby nie mieć znaczenia
  • Jurkowa Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loret - trzymam kciuki i wysyłam zastrzyk szczęścia :-))

loret1, aszka lubią tę wiadomość

Życie nigdy nie jest zbyt krótkie - żeby nie mieć znaczenia
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jurkowa dzieki:)
    dobrze by bylo jakby sie do Was szybko los usmiechnal!

Karina ja to troche przegapilam diete, bo u mnie to piorunem szlo, a jednego tygodnia nie pamietam jak w jakims amoku;)
    no to kiedy masz miec transfer?
    a do drugiej procedury szybko podeszlas?
    ja te leki mam brac 3x1 tabl na dobe.... tez wyczytalam gdzies ze dobrze po transferze brac nospe i magnez b6...?

aszka, Jurkowa lubią tę wiadomość

loret1
  • Moko Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evus i jeszcze ode mnie najlepsze życzenia, spełnienia marzeń i rośnijcie zdrowo z maleństwem, a potem już sama radość bez końca <3

aszka, loret1, evus lubią tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evus,no z okazji tych 18 urodzin(reszta to doswiadczenie :-) ) zdróweczka i szczęsliwego rozwiązania,a potem to juz sama radosc niech gosci.
    urodziny-ruchomy-obrazek-0015.gif

aszka, loret1, evus lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jurkowa,męzowi zyczymy by sie spełniło to zyczenie,w końcu to druga połówka bez której nic bys nie zdziałała i nie miałoby sensu :-)
    Najlepsze Zyczenia❤

aszka, evus, Jurkowa lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 805 806 807 808 809 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ