X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa i jeszcze chcialam zapyrac: te lutinusy, estrofemy, duphastony to zapodawalyscie sobie jakos przed snem czy wczesniej?
    to trzeba co 8 godzin, kuzwa mam nadzieje ze nie wypadnie mi zabawa w toalecie pracowej ;)
    przechodzilyscie na jakad diete wysokobialkowa?
    dziekuje jak ktoras z Was zechce odpowiedziec:)

loret1
  • Moko Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loretko, czyli wyczułam pismo nosem hehe. Jejku żeby się udało! Mocno kibicuję, a co do leków i diety w tym czasie to nie wiem, ale na pewno zaraz nasze ekspertki się wypowiedzą. Zdradzisz ile zarodków itd.? Kiedy testowanie?♡♡♡

loret1 lubi tę wiadomość

• evus Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret- kciukam z calych sil :) a ze dzis moje urodziny, to mam moc :)

milego weekendu Kochane <3

ja od tego ciepelka zupelnie padlam, ale ja zawsze zimnolubna bylam

buziaki, a ja ide na jutro impre szykowac

loret1, Moko, Eltasz lubią tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst, mnie troszeczke na migrene pomagaly zimne oklady na czolo i lezenie w chlodnym, ciemnym pomieszczeniu. balam sie tych apapow, wiec staralam sie przeczekac :/ wiem, ze ciezko, ale teraz Maluch najwazniejszy

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loret &&&&&& :)

Nie wiem jakie masz dawkowanie.Ale miałam te same leki,bez obaw nic nie wypada ;)Wieczorem najlepiej dawkować przed snem.Wszędzie mówi się o diecie wysokobiałkowej za pierwszym razem nie stosowałam teraz owszem.Jadłam spor pestek dyni słonecznika które prażyłam na patelni,nabiał,gotowane jajka.Dobrze jest ograniczyć produkty z glutenem i cukier.Pic 2-3l wody i uzbroić się w cierpliwość ; )

No i po transwerze dobrze wcinać świeży ananas który ma bromelię pomocna w implantacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 18:49

loret1, Moko lubią tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loret,trzymam kciuki &&&&
    karzel-i-krasnoludek-ruchomy-obrazek-0053.gif

loret1 lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret, trzymam kciuki <3

loret1 lubi tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evus, najlepszego! :)
    Z tym chłodnym ciemnym pomieszczeniem, to działą jako tako, pod warunkiem, że słonce jak dzikie nie wali do środka, jak to mialo miejsce wczoraj... W ciązy wybitnie ograniczam apap, kiedys jak lekko zaczynało boleć, to wiedziałam, ze to ostateczny moment, bo poźniej to już nic nie pomoże. Teraz biorę tylko w ostatecznej ostateczności, póki co zdarzyło się dwa razy. Chłodne okłady testowałam wczoraj, jak tabletka nie pomagała, jakoś bez rezultatu jak dla mnie.

• evus Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst, dzieki :) no fakt, ja jesienia i zima mialam migreny, wiec jakos o ciemno i zimno bylo latwiej ;) najgorsze u mnie byly wymioty, bo juz nie wiedzialam, czy to od ciazy czy migreny :/ no nic- trzymaj sie <3 mnie prawie zupelnie przeszlo w II trymestrze

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evus wszystkiego najlepszego a przede wszystkim szczęśliwego rozwiązania :):):)

loret1, aszka, evus lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evus i ode mnie najlepsze życzenia - niech Ci się wszystko szczęśliwie układa w życiu :)

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evus wszystkiego najlepszego!!! spelnienia najskrytszych marzen:) uuuu to z taka podwojna moca nie moze byc zle;)

jeszcze raz Wam Dziekuje <3

Moko 5 sztuk pobrali i teraz czekamy co sie dzieje... a transfer jak dobrze pojdzie to albo w poniedzialek albo w srode...
    o widzisz Karina bez slodyczy, a ja juz dwa ciastka zdazylam wciagnac;) ja mysle, ze jak ma sie udac to sie uda! dzieki za odpowiedz, to dzis wieczorem rozpoczne z lekami:) a wszystko bralas na raz? bo estrofem i dupek mam doustnie.

poplakalam sie po punkcji, lekarz wchodzi i sie pyta co sie dzieje a ja mowie a skad mam wiedziec, same plyna:)
    mowie tez do mojego faceta: ej a jak sie pomyla i wrzuca plemniki jakiegoś Zenka a on: trudno bedzie najwyzej po Zenku aby sie udalo hahaha juz mu wszystko jedno:)

wspolczuje migren a tym bardziej w ciazy, tez mi sie przytrafiaja wiec znam to zlo....

Kazia, jusst, karina76, Jurkowa, Moko, aszka, Storczyk31, evus, Dani lubią tę wiadomość

loret1
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrofem,dupek,femibion acard,encorton doustni+|utinus rano. Potem druga dawka lutinusa przed snem.
    A co do słodkości no jasne że odstępstwa jakies być musza ;) ja nie używam cukru i słodyczy.A białko no cóż przy pierwszej procedurze nie zwracałam na to uwagi 16 jajek 4 blastocysty,teraz 10 jajek dzis w czwartej dobie nadal 6 zarodków.Co dalej okaże się.Wiadomo ze gdzies tam w górze jest zapiane co ma być,ale jesli jest coś co może wesprzeć organizm w utrzymaniu zarodka to próbuje.Taki uraz po nieutrzymanej ciąży.Jesli nie pomoże to nie zaszkodzi a glowa spokojniejsza że jednak coś się robi a nie tylko czeka ;)

A wzruszenie....zobaczyć na monitorze zaczątek zycia który jest w tobie.Mordka się śmieje a łzy lecą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 20:40

loret1, Kazia, aszka, evus lubią tę wiadomość

• karina76 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evuś a dla Ciebie szczęśliwego rozwiązania,zdrowia,uśmiechu ogromu miłości i spełnienie wszelkich twych planów i marzeń :)

• Jurkowa Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evus-zdrówka Tobie i malenstwu,oby wam się szczescilo już do końca!

Mój mąż też dziś ma urodziny :-)
    ..wczoraj wieczorem na spacerze z psem zobaczył spadajaca gwiazdę -oczywiście pomyślał TO życzenie.
    Cóż - wg mnie to masz synek składał mu życzenia :-))

loret1, Moko, aszka, evus lubią tę wiadomość

Życie nigdy nie jest zbyt krótkie - żeby nie mieć znaczenia
  • Jurkowa Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loret - trzymam kciuki i wysyłam zastrzyk szczęścia :-))

loret1, aszka lubią tę wiadomość

Życie nigdy nie jest zbyt krótkie - żeby nie mieć znaczenia
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jurkowa dzieki:)
    dobrze by bylo jakby sie do Was szybko los usmiechnal!

Karina ja to troche przegapilam diete, bo u mnie to piorunem szlo, a jednego tygodnia nie pamietam jak w jakims amoku;)
    no to kiedy masz miec transfer?
    a do drugiej procedury szybko podeszlas?
    ja te leki mam brac 3x1 tabl na dobe.... tez wyczytalam gdzies ze dobrze po transferze brac nospe i magnez b6...?

aszka, Jurkowa lubią tę wiadomość

loret1
  • Moko Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evus i jeszcze ode mnie najlepsze życzenia, spełnienia marzeń i rośnijcie zdrowo z maleństwem, a potem już sama radość bez końca <3

aszka, loret1, evus lubią tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evus,no z okazji tych 18 urodzin(reszta to doswiadczenie :-) ) zdróweczka i szczęsliwego rozwiązania,a potem to juz sama radosc niech gosci.
    urodziny-ruchomy-obrazek-0015.gif

aszka, loret1, evus lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jurkowa,męzowi zyczymy by sie spełniło to zyczenie,w końcu to druga połówka bez której nic bys nie zdziałała i nie miałoby sensu :-)
    Najlepsze Zyczenia❤

aszka, evus, Jurkowa lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 805 806 807 808 809 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ