X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusst w ciazy skraca się odcinek od jamy ustnej do żołądka (który się podnosi)
    wiec zgagi są popularne. Dodawanie octu zwiększy kwas w żołądku to może z czasem działać gorzej. Moja koleżanka z tym walczyła niestety aż spać musiała na kilku poduszkach bo w nocy było najgorzej. Brała jakieś tabletki na zgage i wszystko co łagodzi jak jogurty, mleko itd
    Zapytaj lekarza najlepiej.

karina76, nick nieaktualny, evus lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki :)

Wszystkim udanej i milej niedzieli życzę,ja udaje się jeszcze dzisiaj na szkolenie a od jutra L4 do końca tygodnia,wiec będę częściej wam truć ;) buziaki wszystkim <3

Kazia, MoBo, loret1, nick nieaktualny, Moko, Jastin76, evus, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• Jot Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina, dobrze piszesz, zdrowy rozsądek w tym wszystkim to podstawa, żeby nie zgłupieć, choć jak już się jest w tej upragnionej ciąży to o niego nie tak prosto ;) więc rozumiem dziewczyny :)

A tak na marginesie, jak może się żelazo rozpaść ?????. To jest niemożliwe, a poza tym kwasy zawarte w owocach wręcz poprawiają jego wchłanianie. Lekarze powinni zalecać popijanie suplementów zawierających żelazo sokiem pomarańczowym. To tak na marginesie, żeby i swoje trzy grosze wrzucić :)

A za "świeżo" zaciążone koleżanki trzymam mocno kciuki, żeby każdy kolejny dzień przynosił coraz większy spokój i radość :)

MoBo, Kazia, loret1, nick nieaktualny, Moko, Jastin76, karina76, Storczyk31, evus, Dani, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Jot
    "life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"

Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą :)
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko jak sie ciesze, ze mnie rozumiesz:) no ja to raczej bede powtarzac to badanie ale poki co to musze sie na to usg doczlapac...
    Karina dzieki za obszerne wyjasnienie, nie ukrywam ze troche uspokoilo:) ale i tak jakbys mogla np wypowiedziec sie fachowo na temat zywienia na miescie, jak to widzisz;)
    Jot masz racje we wszystkim wskazany zdrowy razsadek:) ja kiedys nie myslalam o tym w ogole a tu prosze...

Mozna brac normalnie magnez w tabsach? bo mnie skurcze lydek bolesne lapia

milej niedzieli dla wszystkich! :)

Moko, Jot lubią tę wiadomość

loret1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    Właśnie nie wiem jak to jest, bo skoro nie mam tych przeciwciał, to może powinnam co jakiś czas wykonywać jeszcze to badanie, bo mialam tylko raz w pierwszym trym. Dla pewności podpytam gin. Dziękuję♡
    Mój gin, ten prywatny powiedział, zeby jeszcze dwa razy, po razie w każdym trymestrze. Ciekawe, jak ta enefzetowa?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot wrote:

A tak na marginesie, jak może się żelazo rozpaść ?????. To jest niemożliwe, a poza tym kwasy zawarte w owocach wręcz poprawiają jego wchłanianie. Lekarze powinni zalecać popijanie suplementów zawierających żelazo sokiem pomarańczowym. To tak na marginesie, żeby i swoje trzy grosze wrzucić :)
    )
    Racja! Moje żelazo jest pd razu w pakiecie z wit. C własnie...

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Jot Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, bo witamina C to kwas askorbinowy.

Jot

• Jot Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    Mój gin, ten prywatny powiedział, zeby jeszcze dwa razy, po razie w każdym trymestrze. Ciekawe, jak ta enefzetowa?

ja miałam tylko dwukrotnie.

Jot

• karina76 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jot wrote:
    Karina, dobrze piszesz, zdrowy rozsądek w tym wszystkim to podstawa, żeby nie zgłupieć, choć jak już się jest w tej upragnionej ciąży to o niego nie tak prosto ;) więc rozumiem dziewczyny :)

A tak na marginesie, jak może się żelazo rozpaść ?????. To jest niemożliwe, a poza tym kwasy zawarte w owocach wręcz poprawiają jego wchłanianie. Lekarze powinni zalecać popijanie suplementów zawierających żelazo sokiem pomarańczowym. To tak na marginesie, żeby i swoje trzy grosze wrzucić :

Może źle ujęłam że żelazo się rozpada,zmniejsza się jego poziom w organizmie na skutek octanów.A faktycznie soki owocowe ułatwiają wchłanianie ciężko przyswajalnego żelaza.Tylko ze kwasy zawarte w owocach to cos innego niż kwasy octowe.Tak że Jot ma racje,a ja dodaje to co wiem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 11:39

nick nieaktualny, Jot, Storczyk31 lubią tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• Phyllis Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:

dokładnie, ja tak miałam przykazane, aby w każdym trymestrze zrobić po jednym badaniu

ja toxo też się bałam i trochę schizowałam - w pierwszej ciąży (termin miałam na wrzesień) pamiętam, żę truskawki traktowałam gorącą wodą, żeby jak najdokładniej je wyczyścić - nie musze mówić, że często robiła się z nich papka ;) :D

nick nieaktualny, MoBo, Storczyk31, Moko lubią tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karina76 wrote:
    Aniu nie unoś się owszem każdy ma prawo do swojego zdania i tego się trzymajmy.A swoją droga wiesz chyba wszyscy myją warzywa i owoce i nie jesteś odosobniona ;)
    Nie unoszę się. Wiem, że wszyscy myją, chodziło mi o mycie marchewki po obraniu, bo to nie wszyscy robią.

karina76, MoBo, Kazia, Storczyk31 lubią tę wiadomość

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • Dani Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo- nie, jeszcze dwa miesiace musze lykac te hormony. Opakowanie ma 30 tabletek a ja w miesiacu 3-4 razy zapomne wziac i robi sie z tego 34 dni...Wiec dopiero co skonczylam pierwsze opakowanie, tzn dopiero 5 tabletek z drugiego.

Kazia - ooo mleczko pszczele :) No jak kreska ciemnieje to beta rosnie napewno- gratulacje kochana!

Storczyku - nie wiem co to znaczy, ale mi sie wydaje ze wszystko jest dobrze :) Ale najlepiej to zapytaj lekarza.

Milej niedzieli wszystkie ciezarne kolezanki i wszystkie staraczki. U nas straszne upaly (od 33 do 39 stopni) i albo pod klima siedziec, albo w morzu, wszedzie indziej za goraco. No chyba ze wieczorem, troche sie ochladza (do 30) ale i tak spimy pod klima i wiatrakiem.

MoBo, Kazia, Storczyk31, Moko, evus lubią tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry? Jest tu kto?

Kazia, Storczyk31, MoBo, Jot, evus, karina76 lubią tę wiadomość

LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
    usunięty jajowód z wodniakiem
    Ciężka oligozoospermia
    ****************************7 lat walki.
    5 zarodków bardzo dobrej jakości.
    Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
    CUDA się zdarzają :)
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    Dzień dobry? Jest tu kto?
    jest, dzień taki se dobry

popijam kawe bo po pracowitym weekendzie czeka mnie pracowity poniedziałek a czuje się że (zmartwych)wstałam ;)

Kazia, Storczyk31, MoBo, evus, karina76, Dani lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • Saramago Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Pierwiatku. Jak mama? po wpisie rozumiem, że lepiej. I u Ciebie lepiej...
    dobrego dnia <3

Kazia, Storczyk31, MoBo, evus lubią tę wiadomość

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    Witaj Pierwiatku. Jak mama? po wpisie rozumiem, że lepiej. I u Ciebie lepiej...
    dobrego dnia <3
    troche lepiej, w wersji optymistycznej (ojciec) ogromna poprawa w wersji pragmatycznej (lekarz) nie ma pogorszenia ale też brak pełnego kontaktu, badanie z opisem i konsultacja ze specjalistą w środę a do tego czasu obgryzam paznokcie

dziękuje za wsparcie <3

Kazia lubi tę wiadomość

• Saramago Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:
    troche lepiej, w wersji optymistycznej (ojciec) ogromna poprawa w wersji pragmatycznej (lekarz) nie ma pogorszenia ale też brak pełnego kontaktu, badanie z opisem i konsultacja ze specjalistą w środę a do tego czasu obgryzam paznokcie

dziękuje za wsparcie <3

Już niedługo, bądź dzielna <3

Kazia, MoBo lubią tę wiadomość

Ciężka oligozoospermia
    1 podana blastka
    Mamy dwie kreski <3
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saramago wrote:
    Już niedługo, bądź dzielna <3
    tylko to mi pozostaje ;)

wymyślam sobie na ten czas różne rzeczy do zrobienia żeby szybciej leciało i zrobiłam też domową wędlinę, 3 dni dojrzewania, 3 godziny parzenia w szynowarze i 10h chłodzenia... no powiem wam że efekt przerósł moje oczekiwania, mąż ocenił że smakuje jak konserwa turystyczna którą pamięta z dzieciństwa ale mniej się kruszy i ładniej pachnie tralala.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 08:24

Saramago, Kazia, Storczyk31, MoBo, evus, Dani lubią tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwiastko musi być dobrze! Wspieram Cię mocno i trzymam kciuki za zdrówko mamy ♡

Kazia, Storczyk31, MoBo lubią tę wiadomość

• Kazia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwiastka wrote:

dziękuje za wsparcie <3

Pierwiastko, tata na pewno lepiej zna mamę i uważniej ją obserwuje więc widzi znacznie więcej, lekarz ma ciągle nowych pacjentów i spogląda na sprawę zupełnie inaczej, poza tym rehabilitacją można wiele deficytów naprawić. Trzymam kciuki za mamę i uściski przesyłam. ❤️

Storczyk31 lubi tę wiadomość

‹‹ 844 845 846 847 848 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ