35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Jusst w ciazy skraca się odcinek od jamy ustnej do żołądka (który się podnosi)
wiec zgagi są popularne. Dodawanie octu zwiększy kwas w żołądku to może z czasem działać gorzej. Moja koleżanka z tym walczyła niestety aż spać musiała na kilku poduszkach bo w nocy było najgorzej. Brała jakieś tabletki na zgage i wszystko co łagodzi jak jogurty, mleko itd
Zapytaj lekarza najlepiej.karina76, jusst, evus lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki
Wszystkim udanej i milej niedzieli życzę,ja udaje się jeszcze dzisiaj na szkolenie a od jutra L4 do końca tygodnia,wiec będę częściej wam trućbuziaki wszystkim
Kazia, MoBo, loret1, jusst, Moko, Jastin76, evus, krycha.stara lubią tę wiadomość
Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
Karina, dobrze piszesz, zdrowy rozsądek w tym wszystkim to podstawa, żeby nie zgłupieć, choć jak już się jest w tej upragnionej ciąży to o niego nie tak prosto
więc rozumiem dziewczyny
A tak na marginesie, jak może się żelazo rozpaść ?????. To jest niemożliwe, a poza tym kwasy zawarte w owocach wręcz poprawiają jego wchłanianie. Lekarze powinni zalecać popijanie suplementów zawierających żelazo sokiem pomarańczowym. To tak na marginesie, żeby i swoje trzy grosze wrzucić
A za "świeżo" zaciążone koleżanki trzymam mocno kciuki, żeby każdy kolejny dzień przynosił coraz większy spokój i radośćMoBo, Kazia, loret1, jusst, Moko, Jastin76, karina76, Storczyk31, evus, Dani, krycha.stara lubią tę wiadomość
Jot
"life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"
Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą -
Moko jak sie ciesze, ze mnie rozumiesz:) no ja to raczej bede powtarzac to badanie ale poki co to musze sie na to usg doczlapac...
Karina dzieki za obszerne wyjasnienie, nie ukrywam ze troche uspokoilo:) ale i tak jakbys mogla np wypowiedziec sie fachowo na temat zywienia na miescie, jak to widzisz;)
Jot masz racje we wszystkim wskazany zdrowy razsadek:) ja kiedys nie myslalam o tym w ogole a tu prosze...
Mozna brac normalnie magnez w tabsach? bo mnie skurcze lydek bolesne lapia
milej niedzieli dla wszystkich!Moko, Jot lubią tę wiadomość
loret1 -
nick nieaktualnyMoko wrote:Właśnie nie wiem jak to jest, bo skoro nie mam tych przeciwciał, to może powinnam co jakiś czas wykonywać jeszcze to badanie, bo mialam tylko raz w pierwszym trym. Dla pewności podpytam gin. Dziękuję♡
-
nick nieaktualnyJot wrote:
A tak na marginesie, jak może się żelazo rozpaść ?????. To jest niemożliwe, a poza tym kwasy zawarte w owocach wręcz poprawiają jego wchłanianie. Lekarze powinni zalecać popijanie suplementów zawierających żelazo sokiem pomarańczowym. To tak na marginesie, żeby i swoje trzy grosze wrzucić
)
krycha.stara lubi tę wiadomość
-
jusst wrote:Mój gin, ten prywatny powiedział, zeby jeszcze dwa razy, po razie w każdym trymestrze. Ciekawe, jak ta enefzetowa?
ja miałam tylko dwukrotnie.Jot
"life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"
Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą -
Jot wrote:Karina, dobrze piszesz, zdrowy rozsądek w tym wszystkim to podstawa, żeby nie zgłupieć, choć jak już się jest w tej upragnionej ciąży to o niego nie tak prosto
więc rozumiem dziewczyny
A tak na marginesie, jak może się żelazo rozpaść ?????. To jest niemożliwe, a poza tym kwasy zawarte w owocach wręcz poprawiają jego wchłanianie. Lekarze powinni zalecać popijanie suplementów zawierających żelazo sokiem pomarańczowym. To tak na marginesie, żeby i swoje trzy grosze wrzucić :
Może źle ujęłam że żelazo się rozpada,zmniejsza się jego poziom w organizmie na skutek octanów.A faktycznie soki owocowe ułatwiają wchłanianie ciężko przyswajalnego żelaza.Tylko ze kwasy zawarte w owocach to cos innego niż kwasy octowe.Tak że Jot ma racje,a ja dodaje to co wiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 11:39
jusst, Jot, Storczyk31 lubią tę wiadomość
Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
jusst wrote:Mój gin, ten prywatny powiedział, zeby jeszcze dwa razy, po razie w każdym trymestrze. Ciekawe, jak ta enefzetowa?
dokładnie, ja tak miałam przykazane, aby w każdym trymestrze zrobić po jednym badaniu
ja toxo też się bałam i trochę schizowałam - w pierwszej ciąży (termin miałam na wrzesień) pamiętam, żę truskawki traktowałam gorącą wodą, żeby jak najdokładniej je wyczyścić - nie musze mówić, że często robiła się z nich papkakrycha.stara, MoBo, Storczyk31, Moko lubią tę wiadomość
-
karina76 wrote:Aniu nie unoś się owszem każdy ma prawo do swojego zdania i tego się trzymajmy.A swoją droga wiesz chyba wszyscy myją warzywa i owoce i nie jesteś odosobniona
karina76, MoBo, Kazia, Storczyk31 lubią tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crioBhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
MoBo- nie, jeszcze dwa miesiace musze lykac te hormony. Opakowanie ma 30 tabletek a ja w miesiacu 3-4 razy zapomne wziac i robi sie z tego 34 dni...Wiec dopiero co skonczylam pierwsze opakowanie, tzn dopiero 5 tabletek z drugiego.
Kazia - ooo mleczko pszczeleNo jak kreska ciemnieje to beta rosnie napewno- gratulacje kochana!
Storczyku - nie wiem co to znaczy, ale mi sie wydaje ze wszystko jest dobrzeAle najlepiej to zapytaj lekarza.
Milej niedzieli wszystkie ciezarne kolezanki i wszystkie staraczki. U nas straszne upaly (od 33 do 39 stopni) i albo pod klima siedziec, albo w morzu, wszedzie indziej za goraco. No chyba ze wieczorem, troche sie ochladza (do 30) ale i tak spimy pod klima i wiatrakiem.
MoBo, Kazia, Storczyk31, Moko, evus lubią tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Dzień dobry? Jest tu kto?
Kazia, Storczyk31, MoBo, Jot, evus, karina76 lubią tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Saramago wrote:Dzień dobry? Jest tu kto?
popijam kawe bo po pracowitym weekendzie czeka mnie pracowity poniedziałek a czuje się że (zmartwych)wstałamKazia, Storczyk31, MoBo, evus, karina76, Dani lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
Witaj Pierwiatku. Jak mama? po wpisie rozumiem, że lepiej. I u Ciebie lepiej...
dobrego dniaKazia, Storczyk31, MoBo, evus lubią tę wiadomość
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Saramago wrote:Witaj Pierwiatku. Jak mama? po wpisie rozumiem, że lepiej. I u Ciebie lepiej...
dobrego dnia
dziękuje za wsparcieKazia lubi tę wiadomość
pierwiastka wrote:troche lepiej, w wersji optymistycznej (ojciec) ogromna poprawa w wersji pragmatycznej (lekarz) nie ma pogorszenia ale też brak pełnego kontaktu, badanie z opisem i konsultacja ze specjalistą w środę a do tego czasu obgryzam paznokcie
dziękuje za wsparcie
Już niedługo, bądź dzielnaKazia, MoBo lubią tę wiadomość
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Saramago wrote:Już niedługo, bądź dzielna
wymyślam sobie na ten czas różne rzeczy do zrobienia żeby szybciej leciało i zrobiłam też domową wędlinę, 3 dni dojrzewania, 3 godziny parzenia w szynowarze i 10h chłodzenia... no powiem wam że efekt przerósł moje oczekiwania, mąż ocenił że smakuje jak konserwa turystyczna którą pamięta z dzieciństwa ale mniej się kruszy i ładniej pachnieWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 08:24
Saramago, Kazia, Storczyk31, MoBo, evus, Dani lubią tę wiadomość
pierwiastka wrote:troche lepiej, w wersji optymistycznej (ojciec) ogromna poprawa w wersji pragmatycznej (lekarz) nie ma pogorszenia ale też brak pełnego kontaktu, badanie z opisem i konsultacja ze specjalistą w środę a do tego czasu obgryzam paznokcie
dziękuje za wsparcie
Pierwiastko, tata na pewno lepiej zna mamę i uważniej ją obserwuje więc widzi znacznie więcej, lekarz ma ciągle nowych pacjentów i spogląda na sprawę zupełnie inaczej, poza tym rehabilitacją można wiele deficytów naprawić. Trzymam kciuki za mamę i uściski przesyłam. ❤️Storczyk31 lubi tę wiadomość