35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Kazia wrote:Pierwiastko, tata na pewno lepiej zna mamę i uważniej ją obserwuje więc widzi znacznie więcej, lekarz ma ciągle nowych pacjentów i spogląda na sprawę zupełnie inaczej, poza tym rehabilitacją można wiele deficytów naprawić. Trzymam kciuki za mamę i uściski przesyłam. ❤️jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter
-
Dani wrote:MoBo- nie, jeszcze dwa miesiace musze lykac te hormony. Opakowanie ma 30 tabletek a ja w miesiacu 3-4 razy zapomne wziac i robi sie z tego 34 dni...Wiec dopiero co skonczylam pierwsze opakowanie, tzn dopiero 5 tabletek z drugiego.
Kotek to wez Ty sobie ustaw alarm na telefonie 'wez pigulke'
No jeszcze troche, dasz rade
A czujesz sie nadal ok?
Kazia, Jastin76, Dani lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczynki
Pierwiastka duuzo zdrowia dla mamy
U mnie klasyk, lalo caly weekend a jak do roboty trza to piekna pogoda
Ja tez truskawi wcinam, ale myje myje.
Jusst chyba mi sie jak tobie zgada pojawiac zaczna, nigdy w zyciu nie mialam wczesniejJastin76, evus, Dani lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć!
Pierwiastko, zdrowia dla mamy!
Co do przypominaczy tabletek, mam fajną apkę tylko do tego: medisafe. Pozwala zarządzać rózymi lekami ile razy dziennie, jak długo itp, nawet przypomina o uzupełnieniu tabsów jak się kończą. Fajna jest.
MoBo, ty już praktycznie wreszczie w II trymestrze jestes!
A mnie zgaga dopada teraz juz tylko wieczorem na chwile, znudziło jej się samej...
Byłam dzisiaj u gina, ale nic ciekawego się nie dowiedziałam, no pprócz tego, ze grzybek mnie dopadł, pomimo wszelkich probiotyków po antybiotyku... Dziwne, tydzien temu jak byłam prywatnie ph miałam prawidłowe, sluz cały czas normalny... No 3 tygodnie temu jak był wymaz to jego powodem było, ze mnie 1 dzien szczypało troche, no i w sobotę tez mnie poszczypało i tyle. Grzybek jest i lek na niego przepisany, musze kupić.
wracjąc od gina od razu upuściłam krwi na hbs, vdrl i grupę krwi, w sumie było po drodze i z głowy mam. A jutro upuszczam krwi na poziom witaminy D, ciekawe jak wielki niedobór mi wyjdzie?
Kazia, jak tam Twoja beta?
Loretko, umówione juz usg? Zmień lekarza od razu na początku ciązy, jak się nie czujesz z obecnym komfortowo, ja tak zrobiłam.Jastin76, MoBo, evus, Phyllis, loret1 lubią tę wiadomość
-
jusst wrote:MoBo, ty już praktycznie wreszczie w II trymestrze jestes!
A mnie zgaga dopada teraz juz tylko wieczorem na chwile, znudziło jej się samej...
Jeszcze troche, ale niedlugo
Wiesz ja tez pod wieczor wlasnie mam zgage tak od calych dwoch dni
A Twojej dobrze ze sie znudzilo
evus, jusst lubią tę wiadomość
-
Cześć!
Witam wszystkich pięknie życząc udanego dnia
Pierwiastko szybkiego powrotu do zdrowia dla twojej mamy i siły dla Ciebie by ja wspierać w tej walce.Zazdroszczę wam że macie jeszcze mamy,ja moja straciłam dwa lata temu i cholernie mi jej brakuje.
Jusst ja też dzisiaj krew upuszczała na progesteron wyszedł 18,4 i mam zalecenie zwiększyć dawki leków.
Kazia czekamy na wynik pięknego przyrostu bety.
Loret odnoście jedzenia na miescie to ciężko określić czym się sugerować,by wybrać właściwe miejsce i jedzenie.Na pewno należy uważać na szybkie jedzenie typu fast food,a kobiety w ciąży powinny je mijać.Raz ze to nie zdrowe a dwa takie lokale rzadko maja rozbudowane zaplecze a co za tym idzie przechowywanie,obróbka,higiena pokonsumpcyjna są w opłakanym stanie.Wybierając większe lokale zbiorowego żywienia możemy czuć się bezpieczniej ponieważ takie lokale częściej kontrolowane są przez sanepid i w większości podlegają systemowi HCCAP,który kładzie duży nacisk na zasady tzw.dobrego żywienia.Starajmy się wybierać miejsca gdzie serwuje się pełne dania obiadowe typu zupa + drugie danie.Czesto są to tzw dania dnia które juz nie występują dnia następnego.
Warto obserwować lokale na pewno warto jadać tam gdzie jest zazwyczaj wielu klientów w lokalu,ludzie wracają do miejsc sprawdzonych smacznym jedzeniem.Patrzmy na to co nam podano od wyglądu przez zapach kolor i wygląd,nie bójmy się reklamować masz prawo do zwrotu gotówki lub innego wybranego dania.Na pewno warto uważać na drób jest to najtańsze mięso dlatego często serwowane,ale też o najkrótszym terminie przydatności.Potrawy z mięs mielonych tez mogą mieć zawartość bardzo dziwną co za tym idzie pierogi krokiety paszteciki pyzy są jak dla nie pod znakiem zapytania.Jesli wybieramy surówki zwracajmy uwagę czy nie są klapnięte i pływające w sosach,bezpieczne są warzywa z wody tudzież obrobione termicznie marchewka buraki kapusta.
Jezeli trafiamy jednak na fajne surówki to starajmy się wybierać surowe warzywa bo są najzdrowsze, obróbka cieplna pozbawia ich ok 30% wartości witamin i minerałów.Tak ze miejmy oczy otwarte i nosy wyczulone
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 15:19
loret1, Dani lubią tę wiadomość
Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
nick nieaktualnyevus wrote:MoBo, Jusst- ja tez mam zgage
dzis w nocy np spalam na siedzaco
mnie troszeczke pomagaja rzodkiewki
MoBo, evus lubią tę wiadomość
-
Moko wrote:Karinka. Nie wszystkie mają mamy
moja też 2 lata temu odeszła i brakuje jak nie wiem co...
Kaziu
Kiedy Twój wynik? Bo już kciuki bolą!
Ostatnio wyniki miałam szybko ale czasami są dopiero na drugi dzień, cały czas sprawdzam, jak tylko będą to wam napiszę. Zrobiłam dziś betę i progesteron, jutro robię tsh.evus, jusst lubią tę wiadomość
-
hej, hej
jusst, skorzystałam z Twojej podpowiedzi i zainstalowałam medisafe - super sprawa, bardzo pomocna aplikacja
pierwiastko, życzę zdrowia Twojej mamie - przez to samo przechodziłam 7 lat temu, tylko u mnie chodziło tatę; wszystko skończyło się bardzo dobrze, po chorobie nie ma prawie śladu; trzymam kciuki
kazia, gdzie wynik bety?
MoBo, ja cały czas czekam na Twoją linijkę - mam nadzieję, że za tydzień ją zobaczę
ściskam was wszystkiejusst, MoBo, Moko, loret1, Dani lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny beta 105, nie powala ale przyrost prawidłowy, w piątek miałam 13. Progesteron wyszedł mi 13 a norma dla pierwszego trymestru jest od 11, więc też szału nie ma. Mimo wszystko mam nadzieję, że będzie dobrze.
jusst, Moko, loret1, karina76, Jastin76, Storczyk31, Dani lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKazia wrote:Dziewczyny beta 105, nie powala ale przyrost prawidłowy, w piątek miałam 13. Progesteron wyszedł mi 13 a norma dla pierwszego trymestru jest od 11, więc też szału nie ma. Mimo wszystko mam nadzieję, że będzie dobrze.
no!!!!! to teraz usg umawiaj!
Sprawdzałaś przyrost kalkulatorem na belly? mi się wydaje, że jest jak najbardziej ok.
Jest cionża prawdziwa!!!
Kazia, Jot, Storczyk31, Dani lubią tę wiadomość