X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazia wrote:
    Pierwiastko, tata na pewno lepiej zna mamę i uważniej ją obserwuje więc widzi znacznie więcej, lekarz ma ciągle nowych pacjentów i spogląda na sprawę zupełnie inaczej, poza tym rehabilitacją można wiele deficytów naprawić. Trzymam kciuki za mamę i uściski przesyłam. ❤️
    żeby to był tylko udar...niestety są też guzy pierwotne i wtórne i to miesza :(

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • Kazia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwiastko, jak stan mamy się ustabilizuje, to polecam Wam konsultacje w Warszawskim Centrum Onkologi u dr Koziary, świetny neurochirurg w wielu trudnych przypadkach pomógł. Przytulam Cię kochana.

• MoBo Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani wrote:
    MoBo- nie, jeszcze dwa miesiace musze lykac te hormony. Opakowanie ma 30 tabletek a ja w miesiacu 3-4 razy zapomne wziac i robi sie z tego 34 dni...Wiec dopiero co skonczylam pierwsze opakowanie, tzn dopiero 5 tabletek z drugiego.

Kotek to wez Ty sobie ustaw alarm na telefonie 'wez pigulke' :)
    No jeszcze troche, dasz rade <3
    A czujesz sie nadal ok?

Kazia, Jastin76, Dani lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Pozdrawiam wszystkich i życzę miłego dnia :D

Saramago, Kazia, evus, Jastin76, MoBo, karina76, Moko, Dani lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam i ja, w piekny poniedzialek :) slonko swieci, ale nie ma upalu- cudnie jak dla mnie :)

Pierwiastko-duzo zdrowia dla mamy!

a dla wszystkich milego dnia <3

Jastin76, MoBo, karina76 lubią tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Jastin76 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrego dnia wszystkim ❤

MoBo, karina76, Marie, evus lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki :)

Pierwiastka duuzo zdrowia dla mamy <3

U mnie klasyk, lalo caly weekend a jak do roboty trza to piekna pogoda :P
    Ja tez truskawi wcinam, ale myje myje.

Jusst chyba mi sie jak tobie zgada pojawiac zaczna, nigdy w zyciu nie mialam wczesniej O.o

Jastin76, evus, Dani lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Pierwiastko, zdrowia dla mamy!

Co do przypominaczy tabletek, mam fajną apkę tylko do tego: medisafe. Pozwala zarządzać rózymi lekami ile razy dziennie, jak długo itp, nawet przypomina o uzupełnieniu tabsów jak się kończą. Fajna jest.

MoBo, ty już praktycznie wreszczie w II trymestrze jestes! :)
    A mnie zgaga dopada teraz juz tylko wieczorem na chwile, znudziło jej się samej...

Byłam dzisiaj u gina, ale nic ciekawego się nie dowiedziałam, no pprócz tego, ze grzybek mnie dopadł, pomimo wszelkich probiotyków po antybiotyku... Dziwne, tydzien temu jak byłam prywatnie ph miałam prawidłowe, sluz cały czas normalny... No 3 tygodnie temu jak był wymaz to jego powodem było, ze mnie 1 dzien szczypało troche, no i w sobotę tez mnie poszczypało i tyle. Grzybek jest i lek na niego przepisany, musze kupić.

wracjąc od gina od razu upuściłam krwi na hbs, vdrl i grupę krwi, w sumie było po drodze i z głowy mam. A jutro upuszczam krwi na poziom witaminy D, ciekawe jak wielki niedobór mi wyjdzie?

Kazia, jak tam Twoja beta?
    Loretko, umówione juz usg? Zmień lekarza od razu na początku ciązy, jak się nie czujesz z obecnym komfortowo, ja tak zrobiłam.

Jastin76, MoBo, evus, Phyllis, loret1 lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusst wrote:
    MoBo, ty już praktycznie wreszczie w II trymestrze jestes! :)
    A mnie zgaga dopada teraz juz tylko wieczorem na chwile, znudziło jej się samej...

Jeszcze troche, ale niedlugo :)
    Wiesz ja tez pod wieczor wlasnie mam zgage tak od calych dwoch dni O.o
    A Twojej dobrze ze sie znudzilo :)

evus, jusst lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo, Jusst- ja tez mam zgage :/ dzis w nocy np spalam na siedzaco :/ mnie troszeczke pomagaja rzodkiewki

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

Witam wszystkich pięknie życząc udanego dnia ;)

Pierwiastko szybkiego powrotu do zdrowia dla twojej mamy i siły dla Ciebie by ja wspierać w tej walce.Zazdroszczę wam że macie jeszcze mamy,ja moja straciłam dwa lata temu i cholernie mi jej brakuje.

Jusst ja też dzisiaj krew upuszczała na progesteron wyszedł 18,4 i mam zalecenie zwiększyć dawki leków.

Kazia czekamy na wynik pięknego przyrostu bety.

Loret odnoście jedzenia na miescie to ciężko określić czym się sugerować,by wybrać właściwe miejsce i jedzenie.Na pewno należy uważać na szybkie jedzenie typu fast food,a kobiety w ciąży powinny je mijać.Raz ze to nie zdrowe a dwa takie lokale rzadko maja rozbudowane zaplecze a co za tym idzie przechowywanie,obróbka,higiena pokonsumpcyjna są w opłakanym stanie.Wybierając większe lokale zbiorowego żywienia możemy czuć się bezpieczniej ponieważ takie lokale częściej kontrolowane są przez sanepid i w większości podlegają systemowi HCCAP,który kładzie duży nacisk na zasady tzw.dobrego żywienia.Starajmy się wybierać miejsca gdzie serwuje się pełne dania obiadowe typu zupa + drugie danie.Czesto są to tzw dania dnia które juz nie występują dnia następnego.
    Warto obserwować lokale na pewno warto jadać tam gdzie jest zazwyczaj wielu klientów w lokalu,ludzie wracają do miejsc sprawdzonych smacznym jedzeniem.Patrzmy na to co nam podano od wyglądu przez zapach kolor i wygląd,nie bójmy się reklamować masz prawo do zwrotu gotówki lub innego wybranego dania.Na pewno warto uważać na drób jest to najtańsze mięso dlatego często serwowane,ale też o najkrótszym terminie przydatności.Potrawy z mięs mielonych tez mogą mieć zawartość bardzo dziwną co za tym idzie pierogi krokiety paszteciki pyzy są jak dla nie pod znakiem zapytania.Jesli wybieramy surówki zwracajmy uwagę czy nie są klapnięte i pływające w sosach,bezpieczne są warzywa z wody tudzież obrobione termicznie marchewka buraki kapusta.
    Jezeli trafiamy jednak na fajne surówki to starajmy się wybierać surowe warzywa bo są najzdrowsze, obróbka cieplna pozbawia ich ok 30% wartości witamin i minerałów.Tak ze miejmy oczy otwarte i nosy wyczulone ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 15:19

loret1, Dani lubią tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evus wrote:
    MoBo, Jusst- ja tez mam zgage :/ dzis w nocy np spalam na siedzaco :/ mnie troszeczke pomagaja rzodkiewki
    Serio? Odnoszę wrażenie, że od razu po rzodkiewkach bym miała zgagę. I dlatego w tym roku nie kupiłam ani razu. Sprawdzę to :D

MoBo, evus lubią tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karinka. Nie wszystkie mają mamy :( moja też 2 lata temu odeszła i brakuje jak nie wiem co...

Kaziu
    Kiedy Twój wynik? Bo już kciuki bolą!:P

karina76 lubi tę wiadomość

• Kazia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    Karinka. Nie wszystkie mają mamy :( moja też 2 lata temu odeszła i brakuje jak nie wiem co...

Kaziu
    Kiedy Twój wynik? Bo już kciuki bolą!:P

Ostatnio wyniki miałam szybko ale czasami są dopiero na drugi dzień, cały czas sprawdzam, jak tylko będą to wam napiszę. Zrobiłam dziś betę i progesteron, jutro robię tsh.

evus, jusst lubią tę wiadomość

• evus Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaziu- kciukamy!

Kazia, MoBo lubią tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Moko Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, jeju, ale emocje! Pamiętam jak ja odczytywałam wynik bety, to aż się wszystko gotowało w środku :)

Kazia, MoBo, Dani lubią tę wiadomość

• Jot Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwiastko, i ja dołączam się do kciuków za Mamę !

MoBo lubi tę wiadomość

Jot
    "life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"

Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą :)
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, hej :)

jusst, skorzystałam z Twojej podpowiedzi i zainstalowałam medisafe - super sprawa, bardzo pomocna aplikacja :)

pierwiastko, życzę zdrowia Twojej mamie - przez to samo przechodziłam 7 lat temu, tylko u mnie chodziło tatę; wszystko skończyło się bardzo dobrze, po chorobie nie ma prawie śladu; trzymam kciuki

kazia, gdzie wynik bety?

MoBo, ja cały czas czekam na Twoją linijkę - mam nadzieję, że za tydzień ją zobaczę :D

ściskam was wszystkie <3

jusst, MoBo, Moko, loret1, Dani lubią tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • Kazia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny beta 105, nie powala ale przyrost prawidłowy, w piątek miałam 13. Progesteron wyszedł mi 13 a norma dla pierwszego trymestru jest od 11, więc też szału nie ma. Mimo wszystko mam nadzieję, że będzie dobrze.

jusst, Moko, loret1, karina76, Jastin76, Storczyk31, Dani lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazia wrote:
    Dziewczyny beta 105, nie powala ale przyrost prawidłowy, w piątek miałam 13. Progesteron wyszedł mi 13 a norma dla pierwszego trymestru jest od 11, więc też szału nie ma. Mimo wszystko mam nadzieję, że będzie dobrze.

no!!!!! to teraz usg umawiaj! :)
    Sprawdzałaś przyrost kalkulatorem na belly? mi się wydaje, że jest jak najbardziej ok. :)
    Jest cionża prawdziwa!!! <3 <3 <3

Kazia, Jot, Storczyk31, Dani lubią tę wiadomość

‹‹ 845 846 847 848 849 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ