X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Femii wrote:
    Cysty przecież widać na usg
    tak ja mialam w styczniu okropnosc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Femii wrote:
    No tak,siostra mojego męża omal nie zemdlala... Pamiętam jak opowiadała że to najgorszy bol jaki w życiu doznała...
    przy niedroznych to podobno norma.

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    ale mi to nie przeszkadza ze pozachodziły, tylko mnie interesuje temat staran a nie przerzucanie postow ktore dla mnie nic nie wnosza(w sensie temetow stricte leczeniowych). Zeby bylo jasne nie zazdroszcze nikomu ze ma dziecko i bardzo dobrze ze kobiety zachodza, ale nie wymagam zeby ktos sie interesował moimi staraniami i lekami, jak ma dziecko, to zrozumiale, dlatego wole pisac w watkach typowo staraniowych.

Na razie nie mam, czekam na jutro na decyzje lekarza.
    Nie chcialam sie wtracac, ale czy przepis na barszcz i komentarze do niego tez sa lecznicze? Chyba ze cos przeoczylam.
    Swoja droga trzeba miec zelazna psyche, zeby pisac ciagle o jednym... I nudne to w dodatku...

mamatrojki80, kapturnica, kkisia, anna maria, anna maria, BISCA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Nie chcialam sie wtracac, ale czy przepis na barszcz i komentarze do niego tez sa lecznicze? Chyba ze cos przeoczylam.
    Swoja droga trzeba miec zelazna psyche, zeby pisac ciagle o jednym... I nudne to w dodatku...
    trudne widocznie jestem nudna. Wole byc nudna niz byc uszczypliwa bo ktos napisał jakis post ktory mi sie nie spodobał. A teraz pozostawie Was ze swoimi wrazeniami bo nie zamierzam sie wdawac w przepychanki tego typu bo szczerze tez mnie to nie interesuje. :) Miłego dnia :)

Cinderella, MoBo, milka1 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracajac do tematu zrobiłam dzis badania i po 17.00 bede miec wyniki, to sie okaze czy jutro w ogole pojde na wizyte z usmiechem czy bez usmiechu 036.gif

MoBo lubi tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:

Jak najbardziej lecznicze, beda to wiedzialy osoby z niskim zelazem i anemia - jak ja. Dla fanu tego nie pije. pozdrawiam

milka1, Cinderella, Adelajda lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Jak najbardziej lecznicze, beda to wiedzialy osoby z niskim zelazem i anemia - jak ja. Dla fanu tego nie pije. pozdrawiam
    dlatego ja meza zapedzę :p 04icon_rotfl.gif niech trze te buraki...dla mnie potrzebne bo lekka anemia.

Ja raz sie napiłam ze sklepu :/ ale to niedobre, ale jak utrze maz to wypije bo mi bedzie go szkoda ... 04icon_rotfl.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 13:08

MoBo, milka1 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka tu raczej poszło o kopciucha co skacze z wątku na wątek
    i tylko chodzi i skiełczy
    aszka wrote:
    trudne widocznie jestem nudna. Wole byc nudna niz byc uszczypliwa bo ktos napisał jakis post ktory mi sie nie spodobał. A teraz pozostawie Was ze swoimi wrazeniami bo nie zamierzam sie wdawac w przepychanki tego typu bo szczerze tez mnie to nie interesuje. :) Miłego dnia :)

moremi, Mega, BISCA lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niech każdy pisze gdzie chce, przecież po to są różne wątki, dajmy sobie wszystkie wolność wyboru :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Wracajac do tematu zrobiłam dzis badania i po 17.00 bede miec wyniki, to sie okaze czy jutro w ogole pojde na wizyte z usmiechem czy bez usmiechu 036.gif

oby z uśmiechem :-)

aszka lubi tę wiadomość

• Femii Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    nie czytaj bo to zalezy od przypadku. Mnie dopiero bolało mocno po zejsciu :D a jaka diagnoza?
    Ponoć wszystko ok, tylko ciąży od 2,5roku brak.nie wiem co jeszcze mam zbadać.do gin idę za miesiąc dopiero. Zobaczymy co on jeszcze powie o wyniku.Co jeszcze mogę zrobić w kierunku diagnostyki? AMH jeszcze tylko nie robiłam ale zrobię za miesiąc jak będę w Polsce bo 10x taniej...

aszka lubi tę wiadomość

• Femii Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Trzymam kciuki! będzie ok

aszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

widzę, że to forum nie służy wymianie doświadczeń... Reni, widzę, że masz problem... nazywanie kogś "kopciuchem" jest aroganckie i bardzo prymitywne. Obrażanie ludzi jest oznaką słabości, z którą sobie człowiek sam nie może poradzić.

pozdrawiam Cię serdecznie mimo wszystko...

• Reni Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałaś już do mnie nic nie mówić

Kopciuch pochodzi od Twojego nicka
    nie mogę do Ciebie mówić Kopciuszku, bo nie masz 5 lat

z tego co widzę Ty masz problem
    próbowałaś spokojnie oddychać? może to Ci pomoże wyciszyć się

zen.gif
    Cinderella wrote:
    Cześć dziewczyny,

widzę, że to forum nie służy wymianie doświadczeń... Reni, widzę, że masz problem... nazywanie kogś "kopciuchem" jest aroganckie i bardzo prymitywne. Obrażanie ludzi jest oznaką słabości, z którą sobie człowiek sam nie może poradzić.

pozdrawiam Cię serdecznie mimo wszystko...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 15:54

BISCA, mamatrojki80 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Femii wrote:
    Ponoć wszystko ok, tylko ciąży od 2,5roku brak.nie wiem co jeszcze mam zbadać.do gin idę za miesiąc dopiero. Zobaczymy co on jeszcze powie o wyniku.Co jeszcze mogę zrobić w kierunku diagnostyki? AMH jeszcze tylko nie robiłam ale zrobię za miesiąc jak będę w Polsce bo 10x taniej...
    jak reszta badan ok, to AMH, w sumie ja mam tez w miare dobre badania i mi juz tylko zostaje IUI a pozniej invitro.

Co do badan, sa ok :) w końcu :) po 3 cyklach 041.gif co za ulga...

MoBo, milka1, Reni, BISCA lubią tę wiadomość

• Femii Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    jak reszta badan ok, to AMH, w sumie ja mam tez w miare dobre badania i mi juz tylko zostaje IUI a pozniej invitro.

Co do badan, sa ok :) w końcu :) po 3 cyklach 041.gif co za ulga...
    Super ze wyniki masz dobre !
    ja to z tym AMH się nie spieszę bo mam dobre LH FSH niektórzy lekarze uważają to za równoważne badanie z AMH wiec na razie nie robiłam, no ale już zrobie,naprawdę nie wiem co jeszcze bym miała zrobić. ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 20:11

aszka lubi tę wiadomość

• Adelajda Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka1 wrote:
    niech każdy pisze gdzie chce, przecież po to są różne wątki, dajmy sobie wszystkie wolność wyboru :-)
    Popieram.

aszka, Cinderella lubią tę wiadomość

Adelajda
  • Flamenca Znajoma

Wysłany: 5 maja 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinderella wrote:
    Flamenco, po jakim badaniu dowiedziałaś się o cyście?

Mialam zwykle dopochwowe USG, ktore od razu to wykazalo.

Cinderella lubi tę wiadomość

Anna
  • Flamenca Znajoma

Wysłany: 5 maja 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    nie czytaj bo to zalezy od przypadku. Mnie dopiero bolało mocno po zejsciu :D a jaka diagnoza?

No chyba to jest mit z tym bolem przy badaniu HSG. Nidgy o tym nie slyszalam, zeby podawano przy tym jakies znieczulenie. Poprostu jest pewien dyskomfort i samo badanie nie nalezy do przyjemnych oczywiscie (sama jestem po nim). To tak dla pocieszenia dla tych, ktorych to czeka. Nie panikujcie dziewczyny - to bardziej lezy w psychice! A my
    z reguly jestesmy przeciez silna plcia!

aszka, Femii lubią tę wiadomość

Anna
  • Flamenca Znajoma

Wysłany: 5 maja 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm....ja mam jeden jajowod niedrozny i zadnego bolu nie czulam. Moze to jednak subiektywne odczucie i kazda reaguje na bol roznie.

Anna
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ