35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Karinka,przykro mi
wiem ze nam sie uda,tylko dlaczego ciut łatwiej nie moze byc?Bądz silna ale najpierw wybecz sie to pomaga,szkoda tłuc talerze w porywach złosci.Tulim cie wszystkie,miałam nadzieje
krycha.stara lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
krycha.stara wrote:Witam megaurlopowo. Moj organizm przeszedl w stan luzu i odpoczynku. Nie produkuje sluzu, nie ma skokow i spadkow temperatury (taka sama od tygodnia!), oszczedza owulacje albo to nareszcie menapauza. Takze rozmnazajcie mnie sie tutaj, ja popatrze
sciągaj wiec szpile i na bosaka po plaży...a bedzie jaka plaża??..a co do butów słyszałam w radio..
na lotnisku przy odprawie osobistej kontroler do podrózującej kobiety:
-prosze panią,o zdjęcie butów
-przepraszam,ale ja nie mam zadnego zdjecia butów
hi hi,Krycha nie jedno by miałaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 00:21
krycha.stara, karina76 lubią tę wiadomość
-
Ylya wrote:MoBo, ale przeszło mam nadzieję? Klasyczna jednodniówka?
O, Krycha wykres pokazała! No nie może być!
Owu przed Tobą, moja droga, nie wymigasz się menopauzą, nie teraz. Do roboty, nie leń się tylko chłopa w obroty i świec nam tu przykładem, jak się w ciążę zachodzi.
Ja zaraz po tym, jak zjadłam pierwszą tabletkę letrozolu telefon od ukochanego dostałam, że zawodowo na koniec Polski musi pojechać. Kiedy? Oczywiście w moją owulację! No szlag jasny..krycha.stara, Ylya lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry laski
Po wczorajszym dniu wyciszenia zbieram dupkę do działania...chociaż kuźwa nie wczoraj słownie było wyciszenie bo fizycznie dalam se upust zrobiłam 49 słoików z ogórasamiDzisiaj robię jeszcze z carry.
Nie ma nic lepszego na rozładowanie wewnętrznej nerwicy niż działanie w ruchu,ale...cos mi się należy na pocieszenie wiec zanim co shoppinghttp://static.pokazywarka.pl/i/6765535/743453/fb-20160607-08-59-49-saved-picture.jpg internetowy
Miłego dnia moje wspaniale dziewuszkikrycha.stara, Dani, Ylya, Ania1602, Moko, tAnia, bulkaasia lubią tę wiadomość
Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko
-
Kari udanych łowów internetowych
No Krycha to ci sie urlop od roboty zaczął,owocnych staranmozecten urlop wydluzy ci sie o parenascie miesiècy
Milego dnia laskiWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 09:53
krycha.stara, karina76, Ylya, Ania1602 lubią tę wiadomość
-
Karina przykro mi
(( Ale widze ze masz plan dzialania, to najwazniejsze. No i oczywiste ze w koncu sie uda. Dobry pomysl z tymi zabiegami.
Ja wrocilam, tzn opuscilam juz Polske, wrocilam do mezula i kotka i do pracy. Ale moj brat przyjezdza na miesiac nas odwiedziec wiec bede sie dalej urodzinniac
Poniewaz mam przerwe w staraniach to probuje cwiczyc, cwiczenia na brzuch i inne miesnie (plecow i karku bo mam slabe- nogi mam ok bo jezdze na rowerze) . No i mam morze pod nosem. Mam taki plan zeby fizycznie sie wzmocnic przed powrotem do staran. No i bede niedlugo przechodzic program detoksykacyjny, zalezony przez znajoma mojego taty (ktora zbadala mnie najpierw urzadzeniem zwanym Oberon). I bede pila srebro (monojonowe). Tak wiec laski pracuje nad sobaMoze przyniesie to jakies wymierne efekty, zobaczymy.
Usciski!Kazia, Ylya, krycha.stara, Ania1602, Moko, tAnia lubią tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Jagna, a może nasz doktorek ma teraz letrozolową fazę taką. Z tego co pamiętam, u Ciebie były problemy z owulacją, tak? U mnie owu jak złoto, cykl w cykl i obu nam ten sam lek aplikuje. Lek na raka piersi, zresztą
Jakbyś nie mogła go nigdzie kupić, to Ci odpalę 10 tabletek, bo on tylko w 30-paku występuje. Jestem po nim przymulona, śpię jak zabita, wyraźny spadek energii i sił życiowych. Plus ból głowy, ale to może od tego spania. No ale skoro nie rujnuje endometrium, tak jak clo.. No to bierzem!
Dani, dobry plan! Zapewne już wyglądasz jak Wenus, ale jak jeszcze na brzuchu sześciopak zrobisz, to kampania wrześniowa Twoja!!!
Krycha, awatar bardzo do "twarzy". Dałaś wreszcie stopom od butów odpocząć.
Karinka, ogórki kiszone z curry? Jak to się robi???Dani, krycha.stara, Ania1602 lubią tę wiadomość
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016, IUI 14 XII 2016
synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
Dzień Dobry. Od dłuższego czasu szukam w internecie forum, grupy wsparcia, doświadczonych kobiet w temacie: mam 39 lat (skończę za kilka dni) jestem mężatką od 4 lat i nie mam dzieci. Bardzo chciałabym porozmawiać z kimś kto ma podobną sytuację chodzi o brak dzieci w tym wieku i bardzo chce to zmienić. Czytając posty powyżej stwierdziłam, że fajnie byłoby być tutaj z Wami.
Ylya, jusst, krycha.stara, Ania1602, Moko lubią tę wiadomość
Goya77 -
Goya, to najlepsze miejsce, do jakiego mogłaś trafić. Większość z nas tu jest w identycznej sytuacji. Pisz, opisz swoją historię i jak długo się starasz, z czym się borykacie.
krycha.stara lubi tę wiadomość
-
Witaj, Staramy się ok 3 lat bo z krótkimi przerwami. Korzystałam z kliniki Gyncentrum w Bielsku-Białej gdzie mieszkam. Po przebadaniu mnie i męża, na podstawie wyników badań lekarz stwierdził, że jest wszystko ok i nie wie dlaczego nie ma ciąży. Kolejnym etapem miała być inseminacja, a przed nią drożność jajowodów i tu niestety postanowiłam poczekać 2, 3 cykle a może się uda. Nie mogę się pogodzić z tym ze nie wychodzi. Nigdy na nic nie chorowałam, cykle książkowe i co jest że nie wychodzi. Jestem w tym wszystkim bezradna.
krycha.stara, Ylya, Dani, karina76 lubią tę wiadomość
Goya77 -
Karina
przykro mi strasznie, kciukam mocno za solidny plan i żeby 'zaskoczylo'
no i siły siły i duzooo siły!
Krycha nogi widzę się wietrza
Jagna czasem zmiana w stymulce wychodzi na dobre. Wiec kciukam
Ylya no i co stymulesz jeżeli chłopa nie ma? No chybażeby za nim jechaćYlya, krycha.stara, Ania1602 lubią tę wiadomość
-
MoBo słowo się rzekło, kobyłka u płota. Dziewczyny tu pisały, że przy stymulacji czasem owu przyspiesza, może się wyrobimy, a jak nie to pakuję się do bagażnika i zrobię mu na Mazurach surprise.
Goya, a jakie badania robiliście? Ja bym się przed drożnością nie wzbraniała.krycha.stara, MoBo, Ania1602 lubią tę wiadomość
-
Ylya wrote:Jagna, a może nasz doktorek ma teraz letrozolową fazę taką. Z tego co pamiętam, u Ciebie były problemy z owulacją, tak? U mnie owu jak złoto, cykl w cykl i obu nam ten sam lek aplikuje. Lek na raka piersi, zresztą
Jakbyś nie mogła go nigdzie kupić, to Ci odpalę 10 tabletek, bo on tylko w 30-paku występuje. Jestem po nim przymulona, śpię jak zabita, wyraźny spadek energii i sił życiowych. Plus ból głowy, ale to może od tego spania. No ale skoro nie rujnuje endometrium, tak jak clo.. No to bierzem!
Dani, dobry plan! Zapewne już wyglądasz jak Wenus, ale jak jeszcze na brzuchu sześciopak zrobisz, to kampania wrześniowa Twoja!!!
Krycha, awatar bardzo do "twarzy". Dałaś wreszcie stopom od butów odpocząć.
Karinka, ogórki kiszone z curry? Jak to się robi???Ylya, Ania1602 lubią tę wiadomość
-
Goya77 wrote:Witaj, Staramy się ok 3 lat bo z krótkimi przerwami. Korzystałam z kliniki Gyncentrum w Bielsku-Białej gdzie mieszkam. Po przebadaniu mnie i męża, na podstawie wyników badań lekarz stwierdził, że jest wszystko ok i nie wie dlaczego nie ma ciąży. Kolejnym etapem miała być inseminacja, a przed nią drożność jajowodów i tu niestety postanowiłam poczekać 2, 3 cykle a może się uda. Nie mogę się pogodzić z tym ze nie wychodzi. Nigdy na nic nie chorowałam, cykle książkowe i co jest że nie wychodzi. Jestem w tym wszystkim bezradna.
Rozumiem ze hormony masz ok,a rezerwy ci zbadali AMH?To podstawa w naszym mlodym wieku.FSH,IH,ESTRADIOL badany w 3dc i progesteron 7dni po ovu?Ogólnie ovu mialas sprawdzonà,potwierdzona monitoringiem?
..i tak od razu inseminacja?czemu nie stymulacja cyklu?Ylya, Ania1602 lubią tę wiadomość
-
Ylya wrote:MoBo słowo się rzekło, kobyłka u płota. Dziewczyny tu pisały, że przy stymulacji czasem owu przyspiesza, może się wyrobimy, a jak nie to pakuję się do bagażnika i zrobię mu na Mazurach surprise.
Goya, a jakie badania robiliście? Ja bym się przed drożnością nie wzbraniała.
Ylya lubi tę wiadomość
-
Jagna 75 wrote:Witaj Goya
Rozumiem ze hormony masz ok,a rezerwy ci zbadali AMH?To podstawa w naszym mlodym wieku.FSH,IH,ESTRADIOL badany w 3dc i progesteron 7dni po ovu?Ogólnie ovu mialas sprawdzonà,potwierdzona monitoringiem?
..i tak od razu inseminacja?czemu nie stymulacja cyklu?
Witaj. Pierwsze spotkanie z lekarzem to badanie usg po ktorym pani dr stwierdzila ze wszystko ok.Goya77 -
Goya77 wrote:Potem kazala mi przyjechac w 5 dniu po owulacji czy pecherzyki pekaja tak to nazwala i stwierdzila ze wszystko ok rosna i pekaja.
I jeszcze kilka innych badań wykonałam. Skoro nic nie stwierdziła dlaczego nie ma ciąży kolejnym etapem miała być drożność jajowodow i inseminacja. I tu już sie poddalam.Goya77