35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Karina ładuj baterie i ten tego owocnych działan.
My powoli przykladamy sie do serduszkowania,jutro zastrzyk z pregnylu choc nie wiem czy naturalna ovu nie wystàpi wczesniej jednak są dwa jajka wiec gdyby drugie spóznilo sie z pęknięciem nie zostanie przyblokowane przez pierwsze tak wiec szansa podwójna a co bedzie to juz w rękach Boga.Robote msmy utrudnionà bo mój màz od kilkunastu dni jèczy z bólu bo schodzà mu kamienie z nerek,dzis rano miał pierwszy atak ale nospy sie nalykał i w miare przeszlo jednak spodziewamy sie kolejnych bo to etapami bedzie,jutro jedzie do lekarza wiec oby kamyczki poczekały az moje jajka pęknàAnia1602, karina76, Dani lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:Ja tempki nie mierze,wpisuje tylko leki,serduszkowanie,sluz, ewentualnie pozytywny test ovu a jesli nie robilam testu a bralam zastrzyk ovitrelle na pèkniecie pecherzyków to w tym dniu wpisywalam jako test pozytywny ovu zeby program zaznaczyl mi ovulacje.
Zerknij na mój wykres jak chceszGoya77 lubi tę wiadomość
-
Jagna ja także zerknęłabym na Twój wykres gdzie on? Powiedz mi czy na podstawie wykresu można się dowiedzieć czy doszło do owulacji czy nie? bo czytam tutaj różne rzeczy a i na razie kiepsko u mnie w odczytywaniu tych różnych informacji.
Pomocy.Goya77 -
witam sie dziewczynki
Jot milo Cie tu widziecwidze ze korzystasz z macierzynstwa pelna para
super!
dla mnie doswiadczonych kolezanek to zeby zobaczyc kogos wykresik to wystartczy klinkac na kogos imie, otworzy to okienko w ktorym jedna z opcji jest 'Biezacy wykres' = tak
jezeli jest tak to znaczy, ze wykres udostepniony i mozna go poogladac.
Co do owulacji - trzy kolejne wyzsze temperatury swiadcza o owulacji. To tak w teorii, bo moze sie zdarzyc, ze tempka rosnie, a owu nie bylo, ale to tylko lekarz moze potwierdzic.
Ja jestem zajeta wychowywaniem szczeniakawstawanie rano, karmienie, kupki, siku no jak z dzieckiem
hehehhe mamy test przed maluchem
Kciuki za pekajace pecherzyki, owulacje, sprawnych mezow i zielone kropkiGoya77, krycha.stara, Ania1602, karina76, Dani lubią tę wiadomość
-
Cześć Laseczki:)
U mnie powoli koniec remontu. Zostało "tylko" wielkie sprzątanie i zamawianie, kupowanie dodatków. Z tym ostatnim ciężko, bo ja bym kilka rzeczy wyrzuciła i kupiła nowe, żeby było już tak na tip top, a mój mąż to chomik i wg niego wszystko jest dalej piękne i pasuje;p Ale tzw. wicie gniazda w toku:) Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki jak zawsze za same szczęśliwe cykle
Dani, nowe fasolki pojawiły się u naszej Jastin i She. Mam nadzieję, że Twoje leczenie przebiegło z powodzeniem i teraz już nic nie stanie na przeszkodzie upragnionej ciąży:)
Seniorita i Goya, wykres można sprawdzić klikając na nick danej dziewczyny i tam jest informacja czy udostępnia wykres, czy nie, jeśli tak, klikacie i voila:)
Na podstawie wykresu można się dowiedzieć czy doszło do owulacji, bo program ją wyznacza na podstawie wybranych parametrów, które na nim oznaczamy. Przede wszystkim temperatury, śluzu, szyjki czy np. testów owulacyjnych. Wtedy na wykresie pojawi się charakterystyczny krzyż. Możecie też wejść w ikonkę społeczność na samej górze i dalej w wykresy na tablicy. Tam macie już mnóstwo opcji podglądania wykresów i filtrowania po wybranych parametrach jak np. wiek czy dany problem.Goya77, krycha.stara, MoBo, Ania1602, Dani, karina76, She Wolf lubią tę wiadomość
-
MoBo wrote:witam sie dziewczynki
Jot milo Cie tu widziecwidze ze korzystasz z macierzynstwa pelna para
super!
dla mnie doswiadczonych kolezanek to zeby zobaczyc kogos wykresik to wystartczy klinkac na kogos imie, otworzy to okienko w ktorym jedna z opcji jest 'Biezacy wykres' = tak
jezeli jest tak to znaczy, ze wykres udostepniony i mozna go poogladac.
Co do owulacji - trzy kolejne wyzsze temperatury swiadcza o owulacji. To tak w teorii, bo moze sie zdarzyc, ze tempka rosnie, a owu nie bylo, ale to tylko lekarz moze potwierdzic.
Ja jestem zajeta wychowywaniem szczeniakawstawanie rano, karmienie, kupki, siku no jak z dzieckiem
hehehhe mamy test przed maluchem
Kciuki za pekajace pecherzyki, owulacje, sprawnych mezow i zielone kropki
super a jakiego masz pieska? uwielbiam psy też sama mam w domu Goldenka.krycha.stara, MoBo, Ania1602 lubią tę wiadomość
Goya77 -
Goya77 wrote:Jagna ja także zerknęłabym na Twój wykres gdzie on? Powiedz mi czy na podstawie wykresu można się dowiedzieć czy doszło do owulacji czy nie? bo czytam tutaj różne rzeczy a i na razie kiepsko u mnie w odczytywaniu tych różnych informacji.
Pomocy.
Co do wykresów...jesli mierzysz tempke,szyjke i sluz to mozesz sie sugerowac wykresem kiedy ovu ale to tylko sugestia,nie mozna sie nim kierowac doslownie,tak naprawde potwierdzic ovu moze jedynie monitoring wykres to tylko szacowany termin a czy wystàpila wykres nie powie.Ja przez wiele lat mierzylsm tempke i sprawdzalsm sluz,wykresy idealne,mozna by powiedziec ksiązkowe,ovulacja zaznaczana.Jednak kiedy poszlam na monitoring zdziwieniem moim bylo to ze ovulacji brak.Dlatego moje wykresy mimo pièknej temperatury i wykresy praktycznie jednakowe nie powiedzialy mi prawdy.
Teraz nie mierze juz temperatury,moge sie wyspac bo jednsk mierzenie o jednej porze bylo takim wyrzeczeniem i dyscyplinà mojego cyklu,obecnie monitoringi przy stymulacji,wiem dokladnie kiedy ovu jest i mam pewnosc ze jestWiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 13:03
MoBo, Ania1602 lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Goya u nas wlasnie tez jest golden. Ma 11 tygodni i jest z nami 4 tygodnie.
Poczatki sa ciezkiechce nami rzadzic i kloci sie o wszystko hihihihi
Maly szczekaczno wiec wzmagamy sie z wychowaniem
Moko wlasnie mam nadzieje, ze do grudnia pierwsza corcia bedzie juz ulozonaa i spacery beda ciekawsze.
Oto moje cudko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 13:19
Goya77, Ania1602, karina76, Dani, tAnia, Ylya, Moko, padington, bulkaasia, krycha.stara lubią tę wiadomość
-
MoBo wrote:Goya u nas wlasnie tez jest golden. Ma 11 tygodni i jest z nami 4 tygodnie.
Poczatki sa ciezkiechce nami rzadzic i kloci sie o wszystko hihihihi
Maly szczekaczno wiec wzmagamy sie z wychowaniem
Moko wlasnie mam nadzieje, ze do grudnia pierwsza corcia bedzie juz ulozonaa i spacery beda ciekawsze.
Oto moje sudko
MoBo, Ania1602, karina76 lubią tę wiadomość
Goya77 -
Jagna 75 wrote:MoBo to masz takà rozgrzewke przed finałem
No powiem Ci, ze w doslownym tego slowa znaczeniu
Placz przed spaniem i rano na pobudke. wczesne wstawanie o 5.30ciagla zabawa miedzy spaniem, jedzeniem itd
Wczesniej moja mamusia wychowywala szczeniaki, ja tylko pamietam ze mialam psano ale zaczynamy sie docierac
Ania1602, Moko lubią tę wiadomość
-
MoBo wrote:Goya a Twoj golden to byl tez taki 'ciezki' na poczatku?
tzn loboz, szczekacz, niecierpliwiec do jedzenia itd
pierwszy bardziej, ten obecny to zupełne przeciwieństwo, nie bardzo chce na spacery, jeść to trzeba zachęcać a to taka karma a to inna w końcu polubił Royal Canin, nie szczeka w ogóle jak widzi psa szczekającego to siedzi i patrzy na niego, no i bardzo się boi wielu rzeczy jest strachliwy np. silnego wiatru nie wyjdzie na pole. Jest domatorem uwielbia być w domu. Ale bardzo skacze jak ktoś przyjdzie bo tak się cieszy co jest męczące. No ale poza tym to jest ukochanym psem całej rodziny. Jak tu nie kochać jak to takie słodziaki. Zobaczysz pierwszy rok najtrudniejszy a potem mu przejdzie. One są mądre. Masz suczkę czy pieska bo ja psa.MoBo, Ania1602, Moko lubią tę wiadomość
Goya77 -
Jagna 75 wrote:Goldeny to przecudne stworzenia,to marzenie mojego małźa a ja kocham wszystkie psy.Kupimy takiego jak rozbudujemy dom
ja także jestem psiara i przygarnęłabym wszystkie pieski bidulki. A goldeny mają w sobie taką łagodność i bardzo kochają swoja rodzinę. Jak widziałam ostatnio zdjęcia jak w chinach mordują psy na święto psiego mięsa to beczałam pół dnia nie mogę się z tym pogodzić jak tak można. Nie wie co bym zrobiła gdyby ktoś zrobił krzywdę mojemu psu.MoBo, Ania1602 lubią tę wiadomość
Goya77 -
Goya77 wrote:ja także jestem psiara i przygarnęłabym wszystkie pieski bidulki. A goldeny mają w sobie taką łagodność i bardzo kochają swoja rodzinę. Jak widziałam ostatnio zdjęcia jak w chinach mordują psy na święto psiego mięsa to beczałam pół dnia nie mogę się z tym pogodzić jak tak można. Nie wie co bym zrobiła gdyby ktoś zrobił krzywdę mojemu psu.
Jagna mogłabyś zerknąć na mój wykres i powiedzieć mi dlaczego ta temperatura dzisiejsza jest zaznaczona pustym kółeczkiem nie znajduje wytłumaczenia nigdzie.Goya77 -
Goya77 wrote:pierwszy bardziej, ten obecny to zupełne przeciwieństwo, nie bardzo chce na spacery, jeść to trzeba zachęcać a to taka karma a to inna w końcu polubił Royal Canin, nie szczeka w ogóle jak widzi psa szczekającego to siedzi i patrzy na niego, no i bardzo się boi wielu rzeczy jest strachliwy np. silnego wiatru nie wyjdzie na pole. Jest domatorem uwielbia być w domu. Ale bardzo skacze jak ktoś przyjdzie bo tak się cieszy co jest męczące. No ale poza tym to jest ukochanym psem całej rodziny. Jak tu nie kochać jak to takie słodziaki. Zobaczysz pierwszy rok najtrudniejszy a potem mu przejdzie. One są mądre. Masz suczkę czy pieska bo ja psa.
Moja to suczka, ale w porownaniu do tego co piszesz do diabel
Niczego sie nie boi! Burza, wiatr, fajerwerki wszystko zlewka. W najwiekszy deszcz to do ogrodu, zeby w mokrej trawie sie wytatlac i pokopac w mokrym blotku.
O jedzenie to musze sie klocic z nia, bo o tych samych godzinach wbiega do kuchni wyczuwwa, ze przygotowane i szczeka francawiec musze wtedy wyjsc z kuchni i czekac az sie uspokoi hehehhe
Aktywnosc i energia 1000%, musielismy zaczac chodzic na spacery przed wszystkimi szczepionkami bo ciezko bylo wybawic w naszym malym ogrodzie. Moj chcial sprawdzic czy da rade kiedys z nim biegac, a ta juz jako szczeniak szybsza od niego
Ale madra tez jest bo do kuchni ma zakaz i wie jak sie polozyc zeby wszystko widziec a niby nie wejscSiada, lezy, podaje lapke i aportuje, a to dopiero nasze pierwsze tygodnie
Dopisek: za zarcie zrobi WSZYSTKO!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 15:12
karina76, Ania1602, Moko lubią tę wiadomość
-
Mobo cudna jest psina...! Sama slodycz
Tez mi sie taki goldenek marzy... Ech...
Pozdrawiam Was dziewczynki i trzymam kciuki za owocne cykle;)
A przy okazji Wam zdradze ze bedzie u nas chlop;)karina76, Dani, Ania1602, Ylya, jusst, Moko, padington, moremi, bulkaasia lubią tę wiadomość
loret1