X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Jagna bedzie dobrze. Tez przed ivf bylam zielona.. Teraz czekam na efekt po transferze. Dobrze ze jest praca,zwariowac można.. Trzymam kciuki
    .ja szlam krotkim protokolem.bez wyciszania..
    No ja musze wyciszyc bo 5 cykli za mną stymulki a bardzo dobrze na nia reagowalam wiec lekarz chce na chwile to wszystko zwolnic by potem jajka ladnie obrodziły.
    Wysle ci zaproszenie do przyjaciólek,gdybym mogla o kilka rzeczy popytac,wole na priv niz zasmiecac tutaj wątek
    Trzymsm kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 00:40

ana167, Ylya, Ania1602 lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka33 wrote:
    Hej dziewczyny,ja wczoraj testowałam(14dpo),tak mnie coś tknęło bo tempka cały czas wysoko,no i wyszedł pozytywny.Wreszcie nam się udało po 3 latach starań :) Ale i tak cały czas się obawiam by coś się nie popsuło,nie mogę w to uwierzyć-jestem pierwszy raz w ciąży :):):)
    Jagna75 powodzenia i nie obawiaj się.Mi zostały zastrzyki do ivf:letrozole,menopur i cetrotide 0,25 mg x 5 szt.Jak by były potrzebne mogę odsprzedać.Miałam refundowane.
    Bede z pewnoscią na menopurze wiec die odezwe jak cos.Dzięki,dxièki za wsparcie
    Oczywiscie gratki,bardzo sie ciesze,zdrowej dilnej ciązy...tez mam nadzieje ze gdzies tam pomiedzy uda nam sie naturalnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 00:35

Ania1602 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Active wrote:
    Gratuluję. Powodzenia życzę. Kurde i to tak przed samą procedurą. Mega szczęście.
    Wysłałam zaproszenie bo mam kilka pytań.

Ana167 jakieś przeczucia??

A ja dzisiaj dostałam wynik z wymazu kontrolnego. Antybiotyk wszystkiego nie wybił - niestety śladowe ilości bakterii. I znów się ivf przesunie. Coraz gorzej u mnie z cierpliwością.
    ..az sama zaczynam sie bac
    Mam nadzieje ze jakos wszystko wyjdzie na prostą,trzymam kciuki

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Do Krychy: Wspieram, kciukam i mam nadzieje, ze bedzie dobrze. Wiem, ze bedzie.

Zreszta, jestem 35+ i walcze o pierwsze to z urzedu moge sie wtracac, c'nie? :-)
    Witaj i rozgosc sie

krycha.stara lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)

Krycha super, że z mężem coraz lepiej.

Rybka gratuluję!!!

Jagna powodzenia :)

A u mnie znów dupa zimna, rano przyszła @ :( buuuuu:(

MoBo, krycha.stara lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Ylya Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krycha, super wieści!!!

Dani, fajnie z tym detoksem! Oczyszczanie zawsze dobrze robi, nosimy w sobie tyle różnego syfu, trzymam kciuki, żebyś wytrzymała na tych soczkach ;-)

Rybka, gratulacje! Wspaniała wiadomość.

ana167 kibicuję wgryzaczkom ;-) Oby mocno się zagnieździły.

bulkasia, łączę się w "buuu".

Czołem, Magdala, active i inne nowe koleżanki, z którymi się nie przywitałam!

ana167, bulkaasia, krycha.stara, Ania1602, Dani lubią tę wiadomość

hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 :-( , IUI 14 XII 2016 :) synek Dawid urodzony 9.9.2017 <3
  • eM80 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny :)

wczoraj poczytałam trochę forum i powiem Wam jesteście WOJOWNICZKAMI !

mam nadzieje ze i ja mam tyle siły żeby walczyć a nie tylko ryczeć w kąciku ciągle pytając dlaczego to życie takie niesprawiedliwe.

Dani no patrząc z perspektywy tego co człowieka jeszcze czeka to tak pikuś to badanie ( nie wiem czemu ale mam cicha nadzieje ze jajniki są z lekka przytkane , przeszyci się podczas badania i tylko to było przeszkoda w zajściu :) , pomimo ze mam teraz liczne problemy jak nie z jednym to drugim, rok po próbach zrobiłam wszystkie wstępne badania i wszystkie były idealne , a teraz jakoś tak się sypnęło :/
    stresa i nerwy mam w dużej mierze ze względu an język , no polowy tych medycznych rzeczy nie kumam , ciągle gdzie sie nie pójdzie rezonanse cuda to do wypełnienia stos papierów , pytań gdzie trzeba mi tłumaczyć na rożne sposoby ( oni się irytują ze ja nie kumam , ja się irytuje ze oni się irytują i już mnie czasem szlak trafia)

Margaret.Se powodzenia w znalezieniu dobrego lekarza, co lekarz to rożna opinia ale tez nowe możliwości :), ja swoja niedawno znalazłam, dobrana charakterologicznie ( tylko pewna siebie nie pierdzieląca się w tańcu babka ma jakiś wpływ na mnie ;)) , inaczej zero zaufania przez to morze wątpliwości ...

3majcie sie dziwczyny ! :)

Margaret.Se, krycha.stara, Ania1602, Dani lubią tę wiadomość

38 lat, starania od 2013
    2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
    2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
    2018, kumulacja komórek x2
    2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI :(
  • eM80 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny :)

wczoraj poczytałam trochę forum i powiem Wam jesteście WOJOWNICZKAMI !

mam nadzieje ze i ja mam tyle siły żeby walczyć a nie tylko ryczeć w kąciku ciągle pytając dlaczego to życie takie niesprawiedliwe.

Dani no patrząc z perspektywy tego co człowieka jeszcze czeka to tak pikuś to badanie ( nie wiem czemu ale mam cicha nadzieje ze jajniki są z lekka przytkane , przeszyci się podczas badania i tylko to było przeszkoda w zajściu :) , pomimo ze mam teraz liczne problemy jak nie z jednym to drugim, rok po próbach zrobiłam wszystkie wstępne badania i wszystkie były idealne , a teraz jakoś tak się sypnęło :/
    stresa i nerwy mam w dużej mierze ze względu an język , no polowy tych medycznych rzeczy nie kumam , ciągle gdzie sie nie pójdzie rezonanse cuda to do wypełnienia stos papierów , pytań gdzie trzeba mi tłumaczyć na rożne sposoby ( oni się irytują ze ja nie kumam , ja się irytuje ze oni się irytują i już mnie czasem szlak trafia)

Margaret.Se powodzenia w znalezieniu dobrego lekarza, co lekarz to rożna opinia ale tez nowe możliwości :), ja swoja niedawno znalazłam, dobrana charakterologicznie ( tylko pewna siebie nie pierdzieląca się w tańcu babka ma jakiś wpływ na mnie ;)) , inaczej zero zaufania przez to morze wątpliwości ...

3majcie sie dziwczyny ! :)

38 lat, starania od 2013
    2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
    2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
    2018, kumulacja komórek x2
    2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI :(
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    IVf uczy cierpliwości, u nas tez się przesunęło.. czekanie jest gorsze niż te zastrzyki i inne bajery.. za to cierpliwości nabierzemy do naszych maleństw :)

Witam w piątek wszystkie staraczki.
    Potwierdzam. Dla mnie też czekanie jest najgorsze...

bulkaasia przykro mi :(

Jagna powodzenia.

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylya ty jakos testowac masz?Wiem ze bylas lekko za mnà..byl juz sikacz?

Ylya lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Dani Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krycha cudne wiesci, wspaniale!

Rybka wow, dajesz nadzieje dziewczyno, ze po 3 latach naturalnie sie wam udalo. Ale extra, gratulacje! Kciukam zeby ciaza spokojna byla.

Margaret oj, no rozumiem, sa takie dni. To napewno hormony...No i moze frustracja ze lekarza nie mozesz znalezc. Mam nadzieje ze szybko to sie zmieni i uda ci sie trafic na kogos fajnego. Niestety nie moge pomoc z sugestia bo nie znam polskich lekarzy.

Ilya dzieki za wsparcie w soczko-glinkowej diecie :)

Jagna - IVF, brawo, ekscytujace ze wyruszasz na ta droge. Powodzenia!

Active - kciukam za szybki powrot do zdrowia i do procedury.

Milego weekendu laski!

krycha.stara, padington, Ania1602, Margaret.Se lubią tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krycha masz naszą siłe,siła przeca w kupie :-) Jestesmy z wami kochana,bedzie dobrze

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Moko Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    Dani moja kochana ja mam mega wkur... i doła i wszystko co najgorsze, takie mysli mam. Nie wiem dlaczego no chyba ze juz przed okresem tak na mnie hormony dzialaja. NIe znalazłam jescze lekarza ale moze jutro uda mi sie poszperac i poczytac. Moze ktos zna super lekarza gin-endo z Luxmed Wawa?
    Ja mogę polecić, ale nie z luxmedu. Dr Żaboklicka-Kurowska. Przyjmuje prywatnie w Ivimed na Żelaznej oraz pracuje w szpitalu na Karowej. Bardzo ciężko się do niej dostać, ale jak zerkniesz na opinie, to myślę, że warto próbować:)

Margaret.Se lubi tę wiadomość

• Moko Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w sobotę i jakże mnie cieszy kolejna ciąża na tym wątku:) Rybka gratulacje ogromne:)
    Krycha, super, że z mężem się poprawia. Nawet nie chcę myśleć przez jaki stres musiałaś przejść, ale teraz będzie już tylko lepiej:)
    Jagna, myślę, że Twój lekarz dobrze doradził i fajnie, że się zdecydowaliście. O ile pamiętam dużo miałaś tych stymulacji, co też nie jest obojętne dla zdrowia, więc czas na cięższe działo. Musi się udać!
    Dani podziwiam Cię z tym detoxem, ale będziesz przygotowana na staranka!

Kciuki za Was wszystkie Dziewczynki i miłego weekendu:)

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    Witam się w sobotę i jakże mnie cieszy kolejna ciąża na tym wątku:) Rybka gratulacje ogromne:)
    Krycha, super, że z mężem się poprawia. Nawet nie chcę myśleć przez jaki stres musiałaś przejść, ale teraz będzie już tylko lepiej:)
    Jagna, myślę, że Twój lekarz dobrze doradził i fajnie, że się zdecydowaliście. O ile pamiętam dużo miałaś tych stymulacji, co też nie jest obojętne dla zdrowia, więc czas na cięższe działo. Musi się udać!
    Dani podziwiam Cię z tym detoxem, ale będziesz przygotowana na staranka!

Kciuki za Was wszystkie Dziewczynki i miłego weekendu:)
    Dzięki,mam nadzieje ze znajdziemy wyjscie w IVF,wiem ze nie gwarantuje sukcesu ale spróbujemy.Jesli z mojà komórkà sie nie uda to moze od dawcy.Nie wiemy gdzie lezy problem j w czym.Na stymulacje ladnie reagowalam na jeden i na drugi lek,z nasieniem jest nienajgorzej,ciąza byla...Lekarz mowi ze mamy spore szanse bo cos sie u nas dzialo..no zobaczymy.
    A ty niebawem bedziesz sie rozpakowywac,dajesz rade jakos?Jak sie czujesz,narzekasz na cos?

Ania1602, Moko lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Ylya Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna, jaki jest koszt IVF w naszej klinice? Czy już w tym cyklu zaczynasz?

hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 :-( , IUI 14 XII 2016 :) synek Dawid urodzony 9.9.2017 <3
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylya wrote:
    Jagna, jaki jest koszt IVF w naszej klinice? Czy już w tym cyklu zaczynasz?
    Nie mam pojecia,to wszystko zalezy od protokołu,jakie leki...ja jeszcze nic nie wiem,za dwa tygodnie wszystkiego sie dowiem.
    W tym cyklu jestem na antykach,26go bede na wizycie to zobacze co dalej,chyba po @ zaczynamy.
    A ty jak tam stoisz?Powinno sie juz wyjasnic czy zmajstrowaliscie cos nad tym Morzem czy nie
    Ogolny cennik jest na stronie kliniki,ceny powalają ale to sie w trakcie potem okaze.Znajomi ostatnio placili 7800 ale jak i co o szczególy nie pytalam,są w ciàzy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 16:50

Ylya, Moko lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Jagna, będzie dobrze. byliście już w jakiejś klinice? na początek sporo badań.
    W klinice jestem od 11 miesiecy,liste badan juz mam oraz lekarzy do których mam sie umówic.Czesc badan mialam robione po poronieniu i mimo ze wazne sà 6 miesiecy to moze nie bede musiala ich powtarzac tak mówila pielegniarka.Ale jest ich sporo wiec nie bede sie rozdrabniac i jezdzic po labolatoriach tylko wszystko w klinice zrobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 16:44

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krycha co tam u męza,wybudził się?Mam nadzieje ze wszystko z nim ok

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Ylya Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Nie mam pojecia,to wszystko zalezy od protokołu,jakie leki...ja jeszcze nic nie wiem,za dwa tygodnie wszystkiego sie dowiem.
    W tym cyklu jestem na antykach,26go bede na wizycie to zobacze co dalej,chyba po @ zaczynamy.
    A ty jak tam stoisz?Powinno sie juz wyjasnic czy zmajstrowaliscie cos nad tym Morzem czy nie
    Ogolny cennik jest na stronie kliniki,ceny powalają ale to sie w trakcie potem okaze.Znajomi ostatnio placili 7800 ale jak i co o szczególy nie pytalam,są w ciàzy :-)

no ja nie stoję tylko leżę przygnieciona czerwoną armią. Do kitu to wszystko. Już coraz mniej wierzę, że uda się naturalnie, no i czy w ogóle się uda. Biję się z myślami, co tu robić. Miało być IUI. Niestety kolejny cykl spędzę na robocie poza domem, chłopa znowu ciągać po świecie nie mam sumienia, a mnie stąd nie wypuszczą.
    Pochlipałam sobie dziś w rękaw.

padington lubi tę wiadomość

‹‹ 908 909 910 911 912 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ