35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
ana167 wrote:Jagna bedzie dobrze. Tez przed ivf bylam zielona.. Teraz czekam na efekt po transferze. Dobrze ze jest praca,zwariowac można.. Trzymam kciuki
.ja szlam krotkim protokolem.bez wyciszania..
Wysle ci zaproszenie do przyjaciólek,gdybym mogla o kilka rzeczy popytac,wole na priv niz zasmiecac tutaj wątek
Trzymsm kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 00:40
ana167, Ylya, Ania1602 lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
rybka33 wrote:Hej dziewczyny,ja wczoraj testowałam(14dpo),tak mnie coś tknęło bo tempka cały czas wysoko,no i wyszedł pozytywny.Wreszcie nam się udało po 3 latach starań
Ale i tak cały czas się obawiam by coś się nie popsuło,nie mogę w to uwierzyć-jestem pierwszy raz w ciąży
Jagna75 powodzenia i nie obawiaj się.Mi zostały zastrzyki do ivf:letrozole,menopur i cetrotide 0,25 mg x 5 szt.Jak by były potrzebne mogę odsprzedać.Miałam refundowane.
Oczywiscie gratki,bardzo sie ciesze,zdrowej dilnej ciązy...tez mam nadzieje ze gdzies tam pomiedzy uda nam sie naturalnieWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 00:35
Ania1602 lubi tę wiadomość
-
Active wrote:Gratuluję. Powodzenia życzę. Kurde i to tak przed samą procedurą. Mega szczęście.
Wysłałam zaproszenie bo mam kilka pytań.
Ana167 jakieś przeczucia??
A ja dzisiaj dostałam wynik z wymazu kontrolnego. Antybiotyk wszystkiego nie wybił - niestety śladowe ilości bakterii. I znów się ivf przesunie. Coraz gorzej u mnie z cierpliwością.
Mam nadzieje ze jakos wszystko wyjdzie na prostą,trzymam kciukiAntoś IVF,Julisia natural
-
Magdala wrote:Do Krychy: Wspieram, kciukam i mam nadzieje, ze bedzie dobrze. Wiem, ze bedzie.
Zreszta, jestem 35+ i walcze o pierwsze to z urzedu moge sie wtracac, c'nie?krycha.stara lubi tę wiadomość
-
Krycha, super wieści!!!
Dani, fajnie z tym detoksem! Oczyszczanie zawsze dobrze robi, nosimy w sobie tyle różnego syfu, trzymam kciuki, żebyś wytrzymała na tych soczkach
Rybka, gratulacje! Wspaniała wiadomość.
ana167 kibicuję wgryzaczkomOby mocno się zagnieździły.
bulkasia, łączę się w "buuu".
Czołem, Magdala, active i inne nowe koleżanki, z którymi się nie przywitałam!ana167, bulkaasia, krycha.stara, Ania1602, Dani lubią tę wiadomość
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016, IUI 14 XII 2016
synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
czesc dziewczyny
wczoraj poczytałam trochę forum i powiem Wam jesteście WOJOWNICZKAMI !
mam nadzieje ze i ja mam tyle siły żeby walczyć a nie tylko ryczeć w kąciku ciągle pytając dlaczego to życie takie niesprawiedliwe.
Dani no patrząc z perspektywy tego co człowieka jeszcze czeka to tak pikuś to badanie ( nie wiem czemu ale mam cicha nadzieje ze jajniki są z lekka przytkane , przeszyci się podczas badania i tylko to było przeszkoda w zajściu, pomimo ze mam teraz liczne problemy jak nie z jednym to drugim, rok po próbach zrobiłam wszystkie wstępne badania i wszystkie były idealne , a teraz jakoś tak się sypnęło
stresa i nerwy mam w dużej mierze ze względu an język , no polowy tych medycznych rzeczy nie kumam , ciągle gdzie sie nie pójdzie rezonanse cuda to do wypełnienia stos papierów , pytań gdzie trzeba mi tłumaczyć na rożne sposoby ( oni się irytują ze ja nie kumam , ja się irytuje ze oni się irytują i już mnie czasem szlak trafia)
Margaret.Se powodzenia w znalezieniu dobrego lekarza, co lekarz to rożna opinia ale tez nowe możliwości, ja swoja niedawno znalazłam, dobrana charakterologicznie ( tylko pewna siebie nie pierdzieląca się w tańcu babka ma jakiś wpływ na mnie
) , inaczej zero zaufania przez to morze wątpliwości ...
3majcie sie dziwczyny !
Margaret.Se, krycha.stara, Ania1602, Dani lubią tę wiadomość
38 lat, starania od 2013
2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
2018, kumulacja komórek x2
2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI -
czesc dziewczyny
wczoraj poczytałam trochę forum i powiem Wam jesteście WOJOWNICZKAMI !
mam nadzieje ze i ja mam tyle siły żeby walczyć a nie tylko ryczeć w kąciku ciągle pytając dlaczego to życie takie niesprawiedliwe.
Dani no patrząc z perspektywy tego co człowieka jeszcze czeka to tak pikuś to badanie ( nie wiem czemu ale mam cicha nadzieje ze jajniki są z lekka przytkane , przeszyci się podczas badania i tylko to było przeszkoda w zajściu, pomimo ze mam teraz liczne problemy jak nie z jednym to drugim, rok po próbach zrobiłam wszystkie wstępne badania i wszystkie były idealne , a teraz jakoś tak się sypnęło
stresa i nerwy mam w dużej mierze ze względu an język , no polowy tych medycznych rzeczy nie kumam , ciągle gdzie sie nie pójdzie rezonanse cuda to do wypełnienia stos papierów , pytań gdzie trzeba mi tłumaczyć na rożne sposoby ( oni się irytują ze ja nie kumam , ja się irytuje ze oni się irytują i już mnie czasem szlak trafia)
Margaret.Se powodzenia w znalezieniu dobrego lekarza, co lekarz to rożna opinia ale tez nowe możliwości, ja swoja niedawno znalazłam, dobrana charakterologicznie ( tylko pewna siebie nie pierdzieląca się w tańcu babka ma jakiś wpływ na mnie
) , inaczej zero zaufania przez to morze wątpliwości ...
3majcie sie dziwczyny !
38 lat, starania od 2013
2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
2018, kumulacja komórek x2
2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI -
ana167 wrote:IVf uczy cierpliwości, u nas tez się przesunęło.. czekanie jest gorsze niż te zastrzyki i inne bajery.. za to cierpliwości nabierzemy do naszych maleństw
Witam w piątek wszystkie staraczki.
bulkaasia przykro mi
Jagna powodzenia.* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crioBhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
Krycha cudne wiesci, wspaniale!
Rybka wow, dajesz nadzieje dziewczyno, ze po 3 latach naturalnie sie wam udalo. Ale extra, gratulacje! Kciukam zeby ciaza spokojna byla.
Margaret oj, no rozumiem, sa takie dni. To napewno hormony...No i moze frustracja ze lekarza nie mozesz znalezc. Mam nadzieje ze szybko to sie zmieni i uda ci sie trafic na kogos fajnego. Niestety nie moge pomoc z sugestia bo nie znam polskich lekarzy.
Ilya dzieki za wsparcie w soczko-glinkowej diecie
Jagna - IVF, brawo, ekscytujace ze wyruszasz na ta droge. Powodzenia!
Active - kciukam za szybki powrot do zdrowia i do procedury.
Milego weekendu laski!krycha.stara, padington, Ania1602, Margaret.Se lubią tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Margaret.Se wrote:Dani moja kochana ja mam mega wkur... i doła i wszystko co najgorsze, takie mysli mam. Nie wiem dlaczego no chyba ze juz przed okresem tak na mnie hormony dzialaja. NIe znalazłam jescze lekarza ale moze jutro uda mi sie poszperac i poczytac. Moze ktos zna super lekarza gin-endo z Luxmed Wawa?
Margaret.Se lubi tę wiadomość
-
Witam się w sobotę i jakże mnie cieszy kolejna ciąża na tym wątku:) Rybka gratulacje ogromne:)
Krycha, super, że z mężem się poprawia. Nawet nie chcę myśleć przez jaki stres musiałaś przejść, ale teraz będzie już tylko lepiej:)
Jagna, myślę, że Twój lekarz dobrze doradził i fajnie, że się zdecydowaliście. O ile pamiętam dużo miałaś tych stymulacji, co też nie jest obojętne dla zdrowia, więc czas na cięższe działo. Musi się udać!
Dani podziwiam Cię z tym detoxem, ale będziesz przygotowana na staranka!
Kciuki za Was wszystkie Dziewczynki i miłego weekendu:)krycha.stara lubi tę wiadomość
-
Moko wrote:Witam się w sobotę i jakże mnie cieszy kolejna ciąża na tym wątku:) Rybka gratulacje ogromne:)
Krycha, super, że z mężem się poprawia. Nawet nie chcę myśleć przez jaki stres musiałaś przejść, ale teraz będzie już tylko lepiej:)
Jagna, myślę, że Twój lekarz dobrze doradził i fajnie, że się zdecydowaliście. O ile pamiętam dużo miałaś tych stymulacji, co też nie jest obojętne dla zdrowia, więc czas na cięższe działo. Musi się udać!
Dani podziwiam Cię z tym detoxem, ale będziesz przygotowana na staranka!
Kciuki za Was wszystkie Dziewczynki i miłego weekendu:)
A ty niebawem bedziesz sie rozpakowywac,dajesz rade jakos?Jak sie czujesz,narzekasz na cos?Ania1602, Moko lubią tę wiadomość
-
Ylya wrote:Jagna, jaki jest koszt IVF w naszej klinice? Czy już w tym cyklu zaczynasz?
W tym cyklu jestem na antykach,26go bede na wizycie to zobacze co dalej,chyba po @ zaczynamy.
A ty jak tam stoisz?Powinno sie juz wyjasnic czy zmajstrowaliscie cos nad tym Morzem czy nie
Ogolny cennik jest na stronie kliniki,ceny powalają ale to sie w trakcie potem okaze.Znajomi ostatnio placili 7800 ale jak i co o szczególy nie pytalam,są w ciàzyWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 16:50
Ylya, Moko lubią tę wiadomość
-
ana167 wrote:Jagna, będzie dobrze. byliście już w jakiejś klinice? na początek sporo badań.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 16:44
Ania1602 lubi tę wiadomość
-
Jagna 75 wrote:Nie mam pojecia,to wszystko zalezy od protokołu,jakie leki...ja jeszcze nic nie wiem,za dwa tygodnie wszystkiego sie dowiem.
W tym cyklu jestem na antykach,26go bede na wizycie to zobacze co dalej,chyba po @ zaczynamy.
A ty jak tam stoisz?Powinno sie juz wyjasnic czy zmajstrowaliscie cos nad tym Morzem czy nie
Ogolny cennik jest na stronie kliniki,ceny powalają ale to sie w trakcie potem okaze.Znajomi ostatnio placili 7800 ale jak i co o szczególy nie pytalam,są w ciàzy
no ja nie stoję tylko leżę przygnieciona czerwoną armią. Do kitu to wszystko. Już coraz mniej wierzę, że uda się naturalnie, no i czy w ogóle się uda. Biję się z myślami, co tu robić. Miało być IUI. Niestety kolejny cykl spędzę na robocie poza domem, chłopa znowu ciągać po świecie nie mam sumienia, a mnie stąd nie wypuszczą.
Pochlipałam sobie dziś w rękaw.padington lubi tę wiadomość
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016, IUI 14 XII 2016
synek Dawid urodzony 9.9.2017