35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Ylya trudna sprawa...szkoda ze nie da sie tak chlopa wydoic z nasienia do butelki,zapasteryzowac i wrazie potrzeby otworzyc butelke i uzyc taką armie.Przykro mi ale moze sie jakos to wszystko jeszcze ulozy byscie mogli podejsc do tego IUI.A moze to poprostu znak zeby nie podchodzic do tego zabiegu,ze uda wam sie jeszcze naturslnie.Licze ze wnet bedziesz miec dobre wiesci.Po burzy wychodzi slonce,pamietaj o tym
Ania1602, Ylya, karina76 lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Ana167,poczytalam tam troche na wątku IVF i juz wiem jakim protokolem ide-dlugim.Mam wyrysowane przez gina co gdzie kiedy ale to takie jedno na drugim ze nie moglam sobie tsk tego jasno zobrazowac.Jedna z dziewczyn super to opisala i skojarzylam to co gin mówił.Tak wiec powoli chłone wiedze na ten temat
Ania1602 lubi tę wiadomość
-
Jagna fajnie, że masz plan
Ylya przykro mi, że się nie udałoMyślę, że u Ciebie już czas na bardziej zdecydowane kroki IUI lub IVF. Może porozmawiaj ze swoim lekarzem jak to widzi... No chyba, że czujesz że chciałabyś skonsultować wasz przypadek z kimś innym...
Ylya, Dani lubią tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crioBhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
ana167 trzymam kciuki za pozytywny wynik bety.
ana167 lubi tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
Jagna 75 wrote:A ty niebawem bedziesz sie rozpakowywac,dajesz rade jakos?Jak sie czujesz,narzekasz na cos?
Jagna trzymam mocno kciuki. Wierzę, że Twój wykresik już niedługo się zazieleni, tak jak i reszty dziewczyn na tym wątku. Kibicuję Wam mocno
Ania1602, eM80, ana167 lubią tę wiadomość
-
krycha.stara wrote:Dieta cud kolezanki! Maz w spiaczce plus tescie w domu i mamy minus 2 kg pomimo jedzenia czekolady!
Edit: A jak dobrze robi na mityczne wyluzowanie! No parcie na dziecko jak reka odjal przeszlo! Sie perspektywa czlowiekowi kompletnie zmienila...
Zeby nie bylo, nie polecam metody, bo to tylko dla najtwardszych twardzielek!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 22:53
eM80, ana167, Goya77, krycha.stara, Ania1602, karina76, Dani lubią tę wiadomość
-
ana167 wrote:tez planuje bete 10 dnia, czyli czwartek, sądny dzięń, ale juz bym chciala wiedzieć na czym stoje.. ja szłam krótkim wiec ominęlo mnie wyciszanie. od 2dc stymulacja...
trzymam kciuki zatem
Ania1602 lubi tę wiadomość
-
Moko wrote:Ja mogę polecić, ale nie z luxmedu. Dr Żaboklicka-Kurowska. Przyjmuje prywatnie w Ivimed na Żelaznej oraz pracuje w szpitalu na Karowej. Bardzo ciężko się do niej dostać, ale jak zerkniesz na opinie, to myślę, że warto próbować
Dziękuje kochanaale ja mam ubezpieczenie w luxie, wiec nie mam wyjscia
-
Ania1602 wrote:Ylya przykro mi, że się nie udało
Myślę, że u Ciebie już czas na bardziej zdecydowane kroki IUI lub IVF. Może porozmawiaj ze swoim lekarzem jak to widzi... No chyba, że czujesz że chciałabyś skonsultować wasz przypadek z kimś innym...
Aniu, ale z kim masz na myśli skonsultować? Ja bym najchętniej umówiła się na gadkę z Panem Bogiem, bo coś czuję, że my tak wbrew Jego planom chyba coś próbujemy zmajstrować. Za wiele razy zdarzenia losowe odwodziły mnie od skutecznych starań. A ja jakby na przekór, próbuję rzeczywistość dopasować do owulacji i może dlatego to się nie udaje
Poza tym od wczoraj mam nową schizę. Mój od dwóch lat łyka melatoninę w podwójnych dawkach. I nigdy o tym nie myślałam w kontekście starań, ale wczoraj mnie coś tknęło i poczytałam... I ja cię.. czy on aby nie pousypiał tych żołnierzy? Czy to nie tu problem? Badania robił ostatnie w 2014 po poronieniu, nie były złe. Ale kurcze, może ja muszę go jednak wysłać znowu.. Szamoczę się z myslami. Nie wiem, czy brac jutro letrozol czy nie. Zwariować idzie z tym moim życiem na walizkach..Ania1602 lubi tę wiadomość
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016, IUI 14 XII 2016
synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
Ylya miałam na myśli tylko innego lekarza. Natomiast jeśli chodzi o twoje przemyślenia, to powiem Ci, że miałam podobne... Tylko, że ja myślałam raczej nad tym, że wcześniej popełniłam jakiś błąd albo błędy i wybrałam złą drogę albo drogi. Może wszystko by się potoczyło inaczej gdybym inaczej ułożyła swoje życie albo podjęła inne decyzje. Niestety na zmiany przeszłości jest już za późno, więc muszę się zmierzyć z teraźniejszością.
Badanie nasienia warto zrobić.Ylya lubi tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
Ylya wrote:Aniu, ale z kim masz na myśli skonsultować? Ja bym najchętniej umówiła się na gadkę z Panem Bogiem, bo coś czuję, że my tak wbrew Jego planom chyba coś próbujemy zmajstrować. Za wiele razy zdarzenia losowe odwodziły mnie od skutecznych starań. A ja jakby na przekór, próbuję rzeczywistość dopasować do owulacji i może dlatego to się nie udaje
Poza tym od wczoraj mam nową schizę. Mój od dwóch lat łyka melatoninę w podwójnych dawkach. I nigdy o tym nie myślałam w kontekście starań, ale wczoraj mnie coś tknęło i poczytałam... I ja cię.. czy on aby nie pousypiał tych żołnierzy? Czy to nie tu problem? Badania robił ostatnie w 2014 po poronieniu, nie były złe. Ale kurcze, może ja muszę go jednak wysłać znowu.. Szamoczę się z myslami. Nie wiem, czy brac jutro letrozol czy nie. Zwariować idzie z tym moim życiem na walizkach..
Ylya napisz rano kolo 9ej do Kubusia mejla z tym pytaniem o te melatonine,powinien wiedziec czy wplywa na zolnierze.
To co,kolejny cykl stymulacji?Ylya lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Ja juz dwa cale dni na samych sokach...Powiem wam ze da sie. Nawet zmeczona za bardzo nie jestem. Pracuje i jest ok. Myslalam ze bedzie gorzej. Pije tez jakas glinke...do oczyszczenia jelit. No juz polmetek, jeszcze kolejne dwa dni i bede mogla jesc.
Ilya dobry pomysl wyslac faceta na badanie spermy. Przez 2 lata zreszta duzo sie moze pozmieniac, nie tylko przez melatonine. I moze rzeczywiscie IUI wam dobrze zrobi? Czlowiek jak postanowi ze robi to IUI, to wtedy musi zaplanowac, byc na miejscu, wszystko w czasie...nie ma przebacz wtedy.
MoBo, Moko, Ylya lubią tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Dani wrote:Hej dziewczyny. Ja juz dwa cale dni na samych sokach...Powiem wam ze da sie. Nawet zmeczona za bardzo nie jestem. Pracuje i jest ok. Myslalam ze bedzie gorzej. Pije tez jakas glinke...do oczyszczenia jelit. No juz polmetek, jeszcze kolejne dwa dni i bede mogla jesc.
Ilya dobry pomysl wyslac faceta na badanie spermy. Przez 2 lata zreszta duzo sie moze pozmieniac, nie tylko przez melatonine. I moze rzeczywiscie IUI wam dobrze zrobi? Czlowiek jak postanowi ze robi to IUI, to wtedy musi zaplanowac, byc na miejscu, wszystko w czasie...nie ma przebacz wtedy.krycha.stara, Dani, Moko lubią tę wiadomość
-
Krycha trzymaj sie kochana :* niestety nie masz wyjscia i musisz dac rade ale najwazniejsze ze wraxa do Ciebie i tylko to sie teraz liczy. Co nas nie zabije to nas wzmocni
Dani fajnie ze tak latwo idzie Tobie ta dietkaja bym nie dala rady bo po tylu plynach to co piec minut bym latala do kibelka a nie mam na to mozliwosci w pracy. Z drugiej strony jak mi burczy w brzuchu to jestem zla na maxa hehe
Ylya wyslij swojego na badanie bo dawno temu robiliscie a moglo sie cos zmienic i warto to sprawdzic. Co do nastawienia swojego dnia, zycia do owulacji czy ciazy to mysle ze na sile nie powinno sie bo jak wiadomo wtedy na przekur czesto jest. Ja nie bedac w ciazy podpozadkowywalam wszystko ze jak zajde to to i tamto. Pamietam ze mialam taki czas ze stwuerdzilam ze nie kupuje jeansow bo zajde w ciaze a po to wiadomo czy wejde. Chore to bylo bo co mi wyszlo z tego planowania to wszyscy wiemy ze dupa. Teraz nic nie planuje i wszystko sobir kipuje. bedzie tez tak ze dni plodne przejda nam kolo nosa bo bywa ze sie mijami po pare dni ale widocznie tak musi bycDani, krycha.stara, Ylya, Jot, Ania1602 lubią tę wiadomość
-
Krycha,musisz byc silna za dwoje,on wróci tylko jeszcze troche czasu potrzebuje.Trzymaj sie kochana.Powiedz mu ze my tu wszystkie myslimy i czekamy na niego,mimo ze sie nie znamy to jest czescià ciebie a ty jestes czescią tego watku
Dani, Moko, krycha.stara, MoBo, Ania1602 lubią tę wiadomość
-
Super Krycha!
to trza zaswietowac teraz!
krycha.stara, Ania1602 lubią tę wiadomość