X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • padington Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Krycha do meza w spiaczce :stary wstawaj bom zajszla :-P Humor mi wraca to dzieki temu forum. <3
    To dobrze bo myśl pozytywna daje dobre nastawienie do wszystkiego. Buziaczki kochana

krycha.stara lubi tę wiadomość

• Dani Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana167- super! Kciukam mocno!
    Krycha- maz wyczuje ze jestes w dobrym humorze i wybudzi sie dzieki temu szybciej :) Tak trzymaj.

Ja mialam dzis spotkanie z lekarz prowadzaca moje leczenie (poza klinika nieplodnosci) i lekarz bardzo zadowolona byla z rezultatow leczenia i wynikow USG jakie mialam tydzien temu, i dala mi skierowanie na histeroskopie, na ktorej pobiara mi tkanke z endometrium i wyniki histo maja ostatecznie dac odpowiedz czy pozbylam sie problemu jaki wykryto mi na wiosne (hiperplazja endometrium, czyli nadmierny rozrost śluzówki trzonu macicy). Przez ten wykryty problem (zaczelo sie od wykrycia polipa przed inseminacja w lutym tego roku) musialam odlozyc starania na kilka miesiecy.

Dostalam termin histeroskopii- 26 wrzesnia, niestety nie bylo wczesniejszych terminow. Przed histero nie mozemy wrocic do staran, co oznacza ze we wrzesniu jeszcze nie mozemy sie starac. No ale, trzymajcie kciuki, zeby pazdziernik juz byl staraniowy :)

Jak beda dobre wyniki histo, to mam wracac do leczenia nieplodnosci, i ta lekarz ma mnie wyslac do innej kliniki w ktorej bylam do tej pory, ona powiedziala ze najlepszej w kraju, przy szpitalu. Wybor nalezy do mnie czy wracac do poprzedniego lekarza czy isc do nowego. Nie wiem, moze pojde do nowego chociazby zeby zobaczyc co on powie? Ja bym chciala starac sie naturalnie po zakonczeniu leczenia, moze z dwa miesiace, a potem od razu IVF. W kraju w ktorym mieszkam IVF jest w 100% refundowane, ale trzeba miec skierowanie i zaliczyc najpierw kilka IUI. Ja nie wiem czy chce znow podchodzic do IUI, bo tyle czasu juz stracilam przez ta hiperplazje...No ale na razie to prozne rozwazania, bo musze miec wykazane najpierw ze pozbylam sie hiperplazji. Ale juz wybiegam z czasem, bo juz bym chciala wroci do tematu.

Usciski dla was wszystkich!

Ylya, jusst, MoBo, krycha.stara, padington, Phyllis, ana167, Ania1602, karina76, Moko, Margaret.Se lubią tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Jakims cudem zaczely sie rozwijac
    I mamy siedem, w tym 3 bardzo słabe,defragmemtacja spora
    ..a nastraszyli nas w weekend ze nie jest za dobrze...do ostaniej chwili nie wiedzieliśmy co jest.
    Trzymsm kciuki bardzo sie ciesze.Czasem z tych slabszych są zdrowe silne ciàze wiec do dziela &&

ana167, Ania1602 lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani dobre wiesci,dobry plan.Czekalas tyle to i przeczekasz jeszcze ten miesiąc a potem juz musi byc w dobrym kierunku.
    Krycha,jestes bardzo silną kobietà,chcialabym zebys zalozyla jakies bardziej pozytywne buty które bedą odzwierciedlac twoj silny charakter.Kochana,wciaz myslami z wami,musisz byc silna za dwóch bo jakby nie patrzec wciaz stanowicie jedno.

Ja dzis melduje 1 dzien ciązy :-) we czwartek wizyta,czekają powazne rozmowy co dalej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 13:12

Dani, krycha.stara, Goya77, ana167, Ania1602, Moko lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Goya77 Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Dani dobre wiesci,dobry plan.Czekalas tyle to i przeczekasz jeszcze ten miesiąc a potem juz musi byc w dobrym kierunku.
    Krycha,jestes bardzo silną kobietà,chcialabym zebys zalozyla jakies bardziej pozytywne buty które bedą odzwierciedlac twoj silny charakter.Kochana,wciaz myslami z wami,musisz byc silna za dwóch bo jakby nie patrzec wciaz stanowicie jedno.

Ja dzis melduje 1 dzien ciązy :-) we czwartek wizyta,czekają powazne rozmowy co dalej...

Jagna gratulacje, super.

Ania1602 lubi tę wiadomość

Goya77
  • eM80 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Wszystkie dziewczyny :)
    To mój pierwszy wpis na forum, także tak trochę nieśmiało chciałam się przywitać :). Mam 36 lat i niemały staż - 3 lata starań... wiele za mną ( irytacja i rozczarowania, ryk i co miesiąc nowe nadzieje i znów to samo, rok zawieszenia bo bym zwariowała plus wstępne badania) a jeszcze przede mną wiele więcej, ale otrzepałam się i mam nadzieje do przodu.Zapowiada się ciężki wrzesień i być możne w grupie tak raźniej :D
    Hormony złe (przed diagnoza w kierunku PCOS),przewlekle zapalenie tarczycy, mięśniak do wyciachania (tAnia również około 5 cm jak u Ciebie ,niestety tak pechowo położony ze walczę tylko o metodę - żeby nie rozcinali macicy, także jestem po kuracji esmya i liczę ze się uda histeroskopia załatwić gada o ile się zmniejszył), skierowanie na HSG, oczywiście jako panikara okrutna nerwy są heh
    pozdrawiam Was serdecznie i oczywiście życzę powodzenia w staraniach :)

Phyllis, Ania1602, Ylya, karina76, Moko, Dani, MoBo, Margaret.Se, tAnia lubią tę wiadomość

38 lat, starania od 2013
    2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
    2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
    2018, kumulacja komórek x2
    2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI :(
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani, widzę, że wszystko zmierza ku dobremu, oby dalsze badania były pozytywne, a potem do dzieła :)

jagna, jak to się mówi: nowy cykl-nowe szanse, trzymaj się :)

witaj eM80, masz rację - w grupie raźniej, wesprzemy Cię, jak będzie potrzeba :)

a ja miałam dziś wizytę u gina - czekamy na @, a potem hsg ( w końcu!);
    okazało się, że mam stan zapalny, no i chyba to ten sam winowajca, co wywołał zapalenie pęcherza... mam przepisane leki i czekam jeszcze na wynik posiewu...
    no i dziwna sprawa - lekarz przepisał mi euthyrox 25, choć tsh mam w normie (w okolicach 1,4); powiedział, że po 40 roku życia kobieta starając się o ciążę powinna przyjmować ten lek nawet przy prawidłowym poziomie tsh i że z powodzeniem przetestował u kilku swoich pacjentek - słyszałyście o czymś takim?

Ania1602, Ylya, Dani, Margaret.Se lubią tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani coraz lepsze wieści :) Super :)
    Witaj eM80 życzę powodzenia w pokonywaniu trudności.
    Phyllis nasz dr często stosuje metody o których mało kto słyszał :) Mam nadzieję, że szybko wyleczysz stan zapalny.

Phyllis, Dani, MoBo lubią tę wiadomość

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goya77 wrote:
    Jagna gratulacje, super.
    1 dzien ciazy to inaczej 1 dzien cyklu ha ha

Ania1602, Phyllis, MoBo, jusst lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani,dla mnie to nawet z kocich kłaków napar jakby mial pomóc to bym pila,tsk wiec jesli takie metody mają pomóc to moze warto zaufac lekarzowi.

Witaj eM80,tez u ciebie historia,oby wszystko poszlo po twojej mysli

Phyllis, Ania1602, MoBo lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1602 wrote:
    Phyllis nasz dr często stosuje metody o których mało kto słyszał :) Mam nadzieję, że szybko wyleczysz stan zapalny.

Aniu, masz rację :) ufam mu jednak w 100% :)
    a Ty byłaś dziś u niego? powiem Ci, że jest radosny, wypoczęty po urlopie i pozytywnie zmotywował mnie do działania :)

MoBo lubi tę wiadomość

km5sdf9hv11x35hq.png
  • Goya77 Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    1 dzien ciazy to inaczej 1 dzien cyklu ha ha

Nie nadążam za wami kobitki. Ale jest wesoło.

Ania1602, MoBo lubią tę wiadomość

Goya77
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phyllis wrote:
    Aniu, masz rację :) ufam mu jednak w 100% :)
    a Ty byłaś dziś u niego? powiem Ci, że jest radosny, wypoczęty po urlopie i pozytywnie zmotywował mnie do działania :)
    :) Nie ja jeszcze nie byłam. Rozmawialiśmy wczoraj przez tel. Ma jeszcze zadzwonić. Może w piątek będzie wizyta ;)

Phyllis, MoBo lubią tę wiadomość

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • karina76 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krycha dobrze usłyszeć że stoisz mocno spionizowana z optymizmem i wiarą,tak ma być ;) czekamy na "pobudkę" męża.

Dani kolejne dobre wieści,teraz juz z góreczki będzie.

Phyllis normuj wszystko i oby hsg poszło sprawnie z dobrymi wynikami,juz samo badanie zwiększa szanse na zaciążenie.

eM witamy w naszym gronie ;)

Fajnie że życie wstąpiło w nasze forum...ale co niektóre niewiasty dalej gdzies schowane tak ze wychodzić kochaniutkie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 21:03

Phyllis, krycha.stara, MoBo, Goya77, Margaret.Se, tAnia lubią tę wiadomość

Kiedy wydaje Ci się że nie masz już nic do stracenia wtedy dostajesz wszystko

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)
    Krycha jak tam Twój ślubny dziś się czuje??

krycha.stara, Ania1602, ana167 lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • eM80 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka dziewczyny , dzięki za mile powitanie :)

Phyllis - mój endokrynolog na początku jeszcze moich starań pomimo ze mam problemy z tarczyca (ale tsh zawsze w normie) stwierdził ze jeszcze by mi nie wdrażał hormonów bo ich nie potrzebuje, ale właśnie jak się dowiedział ze planuje ciąże to kazał brać :) (żeby dziecko się dobrze rozwijało)

pozdrawiam Was i zycze miłego dnia !:)

Phyllis, Ania1602 lubią tę wiadomość

38 lat, starania od 2013
    2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
    2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
    2018, kumulacja komórek x2
    2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI :(
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM80 wrote:

Phyllis - mój endokrynolog na początku jeszcze moich starań pomimo ze mam problemy z tarczyca (ale tsh zawsze w normie) stwierdził ze jeszcze by mi nie wdrażał hormonów bo ich nie potrzebuje, ale właśnie jak się dowiedział ze planuje ciąże to kazał brać :) (żeby dziecko się dobrze rozwijało)

a widzisz, czyli coś jest na rzeczy... ja już tyle tabletek pochłaniam, że jedna więcej nie robi mi różnicy ;)

Ania1602, Margaret.Se lubią tę wiadomość

km5sdf9hv11x35hq.png
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Hej. Maz stabilny bez zmian. Jak tak bedzie dalej i na tomografie bedzie ok to proba budzenia w sobote. Kciuki, modlitwy, slowa wsparcia nadal w cenie <3

będzie dobrze :) modlitwa zapewniona :)

Margaret.Se, krycha.stara lubią tę wiadomość

km5sdf9hv11x35hq.png
  • tAnia Koleżanka

Wysłany: 7 września 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM80 wrote:
    Witam Wszystkie dziewczyny :)
    To mój pierwszy wpis na forum, także tak trochę nieśmiało chciałam się przywitać :). Mam 36 lat i niemały staż - 3 lata starań... wiele za mną ( irytacja i rozczarowania, ryk i co miesiąc nowe nadzieje i znów to samo, rok zawieszenia bo bym zwariowała plus wstępne badania) a jeszcze przede mną wiele więcej, ale otrzepałam się i mam nadzieje do przodu.Zapowiada się ciężki wrzesień i być możne w grupie tak raźniej :D
    Hormony złe (przed diagnoza w kierunku PCOS),przewlekle zapalenie tarczycy, mięśniak do wyciachania (tAnia również około 5 cm jak u Ciebie ,niestety tak pechowo położony ze walczę tylko o metodę - żeby nie rozcinali macicy, także jestem po kuracji esmya i liczę ze się uda histeroskopia załatwić gada o ile się zmniejszył), skierowanie na HSG, oczywiście jako panikara okrutna nerwy są heh
    pozdrawiam Was serdecznie i oczywiście życzę powodzenia w staraniach :)

Witaj eM80 :) mój mięśniak jest podsurowicówkowy, ponoć to ten z tych w miarę "lepiej" umiejscowionych. Moja doktorka powiedziała mi o metodzie termoablacji mięśniaków," to nowa metoda bezoperacyjna, i jak do tej pory jedyna, metoda leczenia mięśniaków macicy, która daje nadzieję na ich całkowite wyeliminowanie. Jest ona polecana przede wszystkim kobietom, które do tej pory nie decydowały się na zabieg chirurgiczny usunięcia mięśniaków z obawy przed utratą szansy na urodzenie dziecka". Lekarz, który wykonuje ten zabieg pierwsze robi dokładne badanie czy miejsce, w którym jest mięśniak pozwala na jej wykonanie itd.Słyszałaś o tej metodzie? Wiem,że wykonują go na kasę chorych, chociaż kolejka pewnie nie mała :( ale może warto spróbować? Ja niedługo mam wizytę u lekarza, który przeprowadza taki zabieg, może jak będę coś więcej wiedzieć to się podzielę. Pozdrawiam :)

Dani lubi tę wiadomość

w4sqyx8dav9hzzbh.png
  • tAnia Koleżanka

Wysłany: 7 września 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krycha trzymam mocno kciuki za powrót męża do zdrowia!! Na pewno czuje,że jesteś ciągle przy nim i dodaje mu to siły!

krycha.stara lubi tę wiadomość

w4sqyx8dav9hzzbh.png
‹‹ 906 907 908 909 910 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ