X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu nie moge siedziec od tego bólu biodra ehhhh i jeszcze ciut czuje z drugiej strony :(

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Jastin76 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzy tyg temu w nocy zalało mnie krwią, jadąc na IP byłam pewna że to już koniec... po zbadaniu okazało się ze mam mięśniaka i b dużego krwiaka 4×6 zostawili w szpitalu na 3 dni dali nospe i luteine ,wypisali ze szpitala bo stwierdzili ze w domu też mogę leżeć. Napisali ciaza zagrożona. Ciągle plamie i czasem więcej poleci nie widzę żadnej poprawy brzuch pobolewa :-(
    W międzyczasie byłam na prenatalnych wyszły ok ale lekarz który badał nie dał specjalnych nadziei i stwierdził że dawno takiego dużego krwiaka nie widział i dla niego za mało wód plodowych:-/ dziwi się ze wogole zaszłam i ze dziecko jeszcze żyje (no pocieszyl nie ma co ) zalecił leczenie przez lezenie...
    Mój prowadzący twierdzi ze krwiak będzie się oproznial powoli i się wchlonie mam więcej odpoczywać. Stwierdził że krwiak jest po dzieckiem czyli w dobre miejsce bo uchodzi...
    Nie chce dalej myśleć bo ciągle leżę i wsłuchując się w organizm szukam najgorszego , kolejna wizyta 02.11 :-/
    To tak po b wielkim skrócie co u mnie :-)
    Milej soboty i niedzieli kochane Wam życzę choć pogoda za oknem nie nastraja optymistycznie :-/ :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 12:53

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka co u Was?

Margaretko moze jakies cieple oklady?

Jusst nie chce brac nic, bo sie nacxytalam ze to moze powodowac autyzm lub adhd :/ zreszta Paracetamol nigdy na mnie nie dzialal :/
    A co u. Ciebie?

Jastin, lekarz niepotrzebnie Cie straszyl moim zdaniem. Juz Ci pisalam ze z tych historii o krwiakach ktore przeczytalam 99,99% skonczylo sie dobrze. A masz jakies leki? Ja oprocz lezenia bralam nospe max 3x dziennie i ogromne dawki progesteronu i magnez. Moj krwiak byl nad dzidzia i kosmowka sie odklejala, a jednak sie oproznil i podobno juz po nim nie ma sladu.
    Rozumiem jak sie czujesz, bo sama bylam nie do zycia, ale uwierz, ze musi byc dobrze?
    Kiedy teraz masz jakies USG?

Dani, Jastin76, aszzka, Jot, Margaret.Se, Moko lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Jastin76 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She❤❤❤
    Biorę nospe w razie jak boli brzuch +
    3×dziennie luteine podjezykowa.
    Więcej nic nie biorę. A co jeszcze bralas?
    Oby było dobrze , następne USG 2 listopad wiec 3 tyg pełne strachu i obaw :-/ :-\

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 15:03

• Dani Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin biedaczko, to napewno jest nieprzyjemne slyszec cos takiego od lekarza (ze nie ma wielkich nadziei...- dlaczego lekarze robia takie rzeczy???) . Ale nie powinnas sie martwic, jak pisze She, ten krwiak wchlonie sie, tylko lez i lez. Bedzie dobrze! <3

She histeroskopie bede miec 3 listopada, wiec w listopadzie dopiero bedzie wiadomo jakie sa wyniki mojego leczenia. Na razie ani nie biore lekow (przestalam bo skonczyla mi sie recepta) ani nie mam wynikow, jestem w stanie limbo, ale nie bede zycia na pasku zawieszac, i w tym cyklu sie staramy :)

Milego weekendu laski!

aszzka, Jastin76, Margaret.Se, Moko lubią tę wiadomość

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin76 wrote:
    She❤❤❤
    Oby było dobrze , następne USG 2 listopad wiec 3 tyg pełne strachu i obaw :-/ :-\
    ja lezałam z dziewczyna która miała wiekszego krwiaka i tak samo pod. Wstawałą tylko do wc i codziennie oprocz luteiny 3 x dupek, sie wchłonał dokladnie w 6 mcu i donosiła normalnie do 9, takze sadze ze jest szansa. A wod ile, masz na usg ilosc. Masa babek ma pekniety pecherz płodowy i tez rodiz w 9 mcu, wg mnie szanse sa, a serce ile bije?

Margaret.Se lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Aszka co u Was?

Margaretko moze jakies cieple oklady?

Jusst nie chce brac nic, bo sie nacxytalam ze to moze powodowac autyzm lub adhd :/ zreszta Paracetamol nigdy na mnie nie dzialal :/
    A co u. Ciebie?

Jastin, lekarz niepotrzebnie Cie straszyl moim zdaniem. Juz Ci pisalam ze z tych historii o krwiakach ktore przeczytalam 99,99% skonczylo sie dobrze. A masz jakies leki? Ja oprocz lezenia bralam nospe max 3x dziennie i ogromne dawki progesteronu i magnez. Moj krwiak byl nad dzidzia i kosmowka sie odklejala, a jednak sie oproznil i podobno juz po nim nie ma sladu.
    Rozumiem jak sie czujesz, bo sama bylam nie do zycia, ale uwierz, ze musi byc dobrze?
    Kiedy teraz masz jakies USG?
    autyzmu nie powoduja leki ani szczepionki, ale jak nie chcesz to nie bierz.

A kosmowka jak ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 15:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani miłego :)

U mnie fajnie, mała rośnie, gada po swojemu, pełza, itd. Kupe kasiory wydaje na zabawki :D ale co tam :D no i chodzę do ambroziaka na laserową depilacje brzucha o.O hahahahaa. Powiem Wam że to był mój kompleks :/ grrr.gif strasznie od homormonów mi na linii negry narosło włosów i gin mówił że wypadną a mce mijały i nic czekam.gif-w końcu się okazało że tam pracuje znajoma i załatwiła mi ze żniżką. Byłam już 2 x i nic nie ma! 47b20s0.gifA będę miec 6 razy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 15:54

Margaret.Se, Moko, Jot lubią tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin76 wrote:
    She❤❤❤

Ja bralam nospe caly czas, zeby zapobiec ewentualnym skurczom, dopiero jak plamienia byly coraz slabsze to odstawilam.
    Dobrze ze bierzesz lutke. Ja do tego bym dodala magnez codziennie.
    Oprocz tego biore z lekow acard i witaminy, w tym wit. D.
    Ojej. Strasznie dlugo musisz czekac na USG :/

Dani, w takim razie zaciskam kciuki :*

Aszka, czytalam ostatnio badania, oczywiscie na szczurach, ze paracetamol brany ponad 7 dni, moze powodowac te choroby. Nie chce sie sprzeczac, ale sama wiesz ze nikt tego na ciezarnych nie testuje, wiec do konca nie wiadomo.
    A zreszta ja sie boje ze za kilka lat powiedza ze absolutnie lek jest w ciazy zakazany bo cos tam. Wiadomo jak to wszystko szybko sie zmienia. W kazdym razie ja wole nie ryzykowac, bo i tak biore jamies tam leki.
    Wez nic nie mow o wlosach na brzuchu :p jamam jasne owlosienie na ciele, ale w ciazy na brzuchu sa nagle czarne, na piersiach dlugie. Czuje sie jak malpka!

aszzka, Margaret.Se lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Jastin76 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszzka wrote:
    ja lezałam z dziewczyna która miała wiekszego krwiaka i tak samo pod. Wstawałą tylko do wc i codziennie oprocz luteiny 3 x dupek, sie wchłonał dokladnie w 6 mcu i donosiła normalnie do 9, takze sadze ze jest szansa. A wod ile, masz na usg ilosc. Masa babek ma pekniety pecherz płodowy i tez rodiz w 9 mcu, wg mnie szanse sa, a serce ile bije?

Serce bije 167/min
    Powiedział ze mało wód ile nie określił :-/ nie wiem , do mojego idę 2 .11 on nie stresuje tylko uspokaja wiec tam się dowiem więcej.

Dziękuję dziewczyny skoro piszecie o tylu przypadkach ze kończy się dobrze to jakoś mi lżej na serduchu się zrobiło :-)
    DZIĘKUJĘ WAM BARDZO ❤ KOCHANE JESTEŚCIE ❤❤❤

aszzka, Margaret.Se, Phyllis, Moko, Dani, Jot lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She my współpracujemy z Synapsis, fundacja w PL uznana od dzieci z ZA i autyzmem i nadal ogólnie sa określane przyczyny wiec i tak niewiadomo co dokładnie jest przyczyna.

Natomiast co do włosów to ja juz nie mam na brzuchu ale depilacja jest nieprzyjemna tam bo boli :/ grunt ze jeszcze 4 x.

Jastin musi byc ok :p

Jot jak tam bobas?

Margaret.Se, Jot lubią tę wiadomość

• Asia2000 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc!Jestem załamana podejściem lekarza...Obecnie monitoruje cykl, robie to w INvicta u tego samego lekarza. Ostatnio pęcherzyk miał 18mm dziś na wizycie lekarz wypatrzył 16 mm. Na moje pytanie czy zmalał, zaczął coś grzebac i mówi ...to nie 16mm a 18,9 mm. Pyta sie czy robić jakies badania hormonalne...odpowiedz:eee, no mozna...to jakiś obłęd. Dodatkowo jak poprosiłam o dokumentacje zmienił dane w ostatnim badaniu. Oboje z meżem byliśmy na każdej wizycie, wiemy ile nam mół że widzi i co widzidzi...jak lekarz nie ie określić kiedy będzie owulacja, ja ja ma to zrobić:). Od 2 miechów czekam na wizyte u innego specjalisty, mam nadzieje że zakończy sie ta wizyta jakimś większym konkretem niż "eeee można".Miłej soboty dziewczyny!

age.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia o Invikcie tyle slyszalam ze trzymają sie jednej zasady,jednej listy i szablonowo kazdą pacjentke,zero zmian w kółko jedno to samo.Moze czas najwyzszy zmienic lekarza z innej kliniki.Powodzenia..zmiany czesto wychodzą na dobre

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 23:10

aszzka lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin kochana trzymam kciuki za maluszka,niech mu tam bedzie dobrze u ciebie w brzuszku,niech rosnie zdrowo a mièsniak niech znika.
    Moja przyjaciólka od pierwszych dni ciàzy lądowala po kilka razy w szpitalu z powodu mięsniaka,wiele razy krwawila i wiele razy zegnala swojego maluszka i tak prawie do piątego miesiaca zanim zniknàl.Urodzila pare dni temu zdrowego synka.Tez lezenie bylo receptà,nic prócz lutki i dupka jej nie podawano,bedąc trzy tygodnie w szpitalu usg zrobili tylko pierwszego i ostatniego dnia nic pomiedzy wiec lezala w strachu i modliła siè.
    Trzymam kciuki za ciebie,za naszego msluszka &&&&&

Jastin76, Margaret.Se lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka usciski dla małej,zdróweczka zycze <3

Margaret.Se, aszzka lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Moko Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny:)
    Witam nowe koleżanki i niezmiernie cieszę się, że i stary skład powrócił:)

She, super, że u Ciebie już sytuacja się unormowała i teraz musi być już tylko lepiej!
    Pytałaś o wyprawkę, to tak już dawno gotowa, a ja już spakowana do szpitala i czekamy sobie. Apka pokazuje mi, że jeszcze 23 dni:) Co do bóli głowy, to ja brałam tylko kilka razy paracetamol, jak już mnie bolało mocno, a tak to ratowałam się Amolem i smarowałam nim skronie. Może i Tobie pomoże?

Jastin strasznie mi przykro, że póki co masz tyle stresu, ale dziewczyny mądrze piszą i ten krwiak się wchłonie, no musi! Też słyszałam o takich przypadkach, więc leż jak najwięcej i odpoczywaj Kochana. Mam nadzieję, że nie robisz nic w domu i masz jakąś pomoc, a także lekarza do którego masz zaufanie, bo to bardzo ważne. Trzymajcie tam się z maleństwem i nie dajcie się!

A co u naszej Kazi, Saramago, Pierwiastki, Padi, MoBo?

Dani, no szkoda, że tak Ci się przeciąga ta diagnostyka, ale jak piszesz, że i tak się staracie, to owocnych starań życzę:) Tym bardziej, że w nowym mieszkanku, więc wiesz, nowa energia i w ogóle:) Jest też takie śmieszne życzenie, które składa się u nas podczas życzeń ślubnych i czego życzyła nam w tym dniu właśnie moja babcia, a mianowicie: w każdym kątku po dzieciątku, to wiesz ja Ci tego właśnie życzę haha

Margaret obyś znalazła tego swojego lekarza, bo sama wiem, że to nie jest łatwe. Z luxmedu niestety nikogo nie znam, żeby polecić:(

Aszka, fiu, fiu! Chodzisz do Ambroziaka!? Ja kiedyś usuwałam sobie znamię skórne na twarzy, ale w Klinice Miracki i nie byłam zadowolona. Jakiś straszny buc mi to wykonywał i jeszcze za mało usunął, więc kupa kasy, a efekt mógłby być lepszy.

Z Loretką się ostatnio poznałyśmy w realu, to ja jestem na bieżąco :)

Buziaki!!! I trzymam mocno kciukasy za wszystkie! <3

loret1, Dani, Margaret.Se, aszzka, MoBo lubią tę wiadomość

• loret1 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko spotkanie bardzo mile:) trzymam kciuki i koniecznie daj znac po;)

Moko, Margaret.Se, aszzka lubią tę wiadomość

loret1
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She, Justin wspolczuje tych stresow... dobrze, ze te podobne hiistorie maja szczesliwe zakonczenia, mam nadzieje Jastin ze dzidzius bedzie dzielny i da rade!!!

dziewczyny za wszystkie trzymam kciuki bez wyjatku!!! czytam i kibicuje!!!
    tez sie wlasnie zastanawialam co u reszty? moze wdepna i cos napisza:)

Aszka Ty masz kota, jak wygladala sytuacja jak sie mala urodzila? chodzi mi glownie o klaki kocie, czy to jest jakies zagrozenie dla malucha? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 00:57

Margaret.Se, aszzka lubią tę wiadomość

loret1
  • tAnia Koleżanka

Wysłany: 9 października 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin76 wrote:
    Mogę Ci odstąpić receptę na dwa opakowania! Jeśli jesteś zainteresowana to pisz ;)

Super, już wysłałam zaproszenie :) nie wiem czy tak to działa, bo nigdy nie wysyłałam tutaj wiadomości. Dziękuję Ci bardzo :)

Trzymam kciuki za Ciebie i Twojego maluszka!Oby wszystko się unormowało!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 09:00

w4sqyx8dav9hzzbh.png
  • tAnia Koleżanka

Wysłany: 9 października 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna spóźnione życzenia urodzinowe!! Oby Marzenie się spełniło! :)

Margaret.Se, Jagna 75, aszzka lubią tę wiadomość

w4sqyx8dav9hzzbh.png
‹‹ 926 927 928 929 930 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ