35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
czesc dziewczyny
dziękuje za życzenia
Ja jutro śmigam na drożność, mam nadzieje bo dziś lekarza nie ma a jutro mój 11 dc , ponoć się robi do 10 przed owulka ,laske prawie ze zmusiłam żeby mnie zapisała. Najgorsze ze po tej esmyi mi sie wszystko poprzestawiało, znając siebie to dziś -jutro będzie owulacja. Nie chciałabym czekać do następnego cyklu
, czemu z zasadzie do 10 dnia się robi ? poza wykluczeniem napromieniowania zarodka, wiecie możne ?, nic mądrego na necie nie wyczytałam ...
Widze ze sa miłośniczki zwierza na forum :d , hehe tez wiem co to klaki wszędzie , mam kota i psa (z długą siercia) to jest masakra , równie dobrze ze szmatka to cały dzień można by się nie rozstawać , jeszcze teraz jesień/zima
Witam nowe dziewczyny :d, Joasia i ja nie mieszkam w PL , nie macie możliwości wykupić ubezpieczenia na 100 %? , ja właśnie złożyłam papiery u siebie z 100 euro to wyjdzie miesięcznie , ale jak przeliczyć to w dwa tyg wydalam więcej już, potem zawsze można zrezygnować , tak jest u mnie bynajmniej , inaczej no idzie zbankrutować , głupie badanie na toksy plus różyczka hiv costam dodatkowo i 80 euro , nie mówiąc o reszcie.
Pozdrawiam staraczki , trzymam kciuki żeby się udało, może w tym cyklu już ? :d i za maluszki co sobie juz rosną
Milego dnia !Moko, tAnia, aszzka, Margaret.Se lubią tę wiadomość
38 lat, starania od 2013
2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
2018, kumulacja komórek x2
2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI -
nick nieaktualnyHejka, tak sobie podczytuje czasem. I się tak wtrącę jeśli chodzi o zwierzaki. Bo u mnie w domu kociastych dużo dużo, a wklejałam już dziewczynom w innym wątku, odnośnie kotów i dzieci. U mnie to wyglądało od początku tak:
Młode do tej pory przebywa z kotami, NIGDY, dosłownie, nie zrobiły mu nic, oprócz tresury ze strony mojej najstarszej kotki. Ale ona też zaczęła go tresować w momencie jak już był łażący, czyli jak ją za bardzo męczył dostawał miękką łapą po głowie i na tym się kończyło. Do tej pory drań ma do niej respekt i jak widzi, że krzywo już na niego zerka to zostawia. Ale ja uważam że dziecior i zwierzak mogą się naprawdę świetnie uzupełniać. I już się nie wtrącam, będę sobie podczytywać z boczku
eM80, MoBo, Moko, Jot, Dani, tAnia, jusst, aszzka, Margaret.Se, loret1, Jastin76, karina76 lubią tę wiadomość
-
Hej!
Ruda Paskuda, Twoje koty są obłędne! To chyba norweskie? Widzę, że maluszek miał od razu ciepełko i wygodne posłanko w jednym, a i jeszcze usypiacza, bo pewnie mruczały mu do ucha:)
MoBo ja widzę, że Ty mnie gonisz dzielnie, więc i Ty niebawem się rozpakujesz. Cieszę się, że czas Ci szybko mija i udało się w pracy na 1/2 etatu. Ja nie dałabym rady teraz już pracować. Za daleko i za długo w pozycji siedzącej, no i zarazki wszędzie, bo ja komunikacją miejską jeżdżę głównie.
eM80 powodzenia z badaniami i witam się z nową koleżanką Joasią- kciuki zaciśnięte!
Miłego dnia wszystkim:)Dani, tAnia, Ruda Paskuda, aszzka, Margaret.Se, loret1 lubią tę wiadomość
-
eM80 mnie sie wydaje, ze ten jeden dzien pozniej nie zrobi az takiej roznicy.
Popatrzylam na moj wykres i tez sie okazuje, ze mialam hsg w 11dc
Teraz czy starac sie w tym cyklu to taka sprawa sprzeczna bo np mnie lekarz powiedzial zeby NIE, jak bylam toz po zabiegu to przyszedl do mnie i powiedzial 'no to teraz do domu i dzialac', wiec pamietam ze zgupialam. W sumie staran u nas nie bylo bo dosc hsg slabo przeszlam i plamienie zostalo kilka dni co spowodowalo, ze slabo mi sie chcialo.
Tu dziewczyny doradza zaraz.eM80 lubi tę wiadomość
-
Witam
Ja po wizycie. 6 dzien stymulacji sà tylko 3 jajka,we czwartek podglądamy dalej moze cos jeszcze dojdzie.Troche mało,sam lekarz stwierdził.Trzymac kciuki by jeszcze cos uroslo.Nie chcialam by bylo ich duzo bo jskosc wtedy wątpliwa ale znów taka ilosc to budzi mój niepokój.Szkoda ze nie zbadalam teraz po tych kilku miesiàcach stymulacji AMH,byc moze sporo stracilam przez to i rezerwa juz licha.
Jesli z tej procedury nic nie wyjdzie badam AMH,jesli niskie bedzie to pomyslimy o AZ bo bez sensu wojowac z trzema jajamitAnia, aszzka, Margaret.Se, Dani lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
aszzka wrote:She my współpracujemy z Synapsis, fundacja w PL uznana od dzieci z ZA i autyzmem i nadal ogólnie sa określane przyczyny wiec i tak niewiadomo co dokładnie jest przyczyna.
Natomiast co do włosów to ja juz nie mam na brzuchu ale depilacja jest nieprzyjemna tam bo boligrunt ze jeszcze 4 x.
Jastin musi byc ok :p
Jot jak tam bobas?
Dzięki Aszka, mój bobas odkąd można nawiązać z nim kontakt (czyli po jakimś 2,5 miesiąca) został opanowany. Coraz częściej się uśmiecha, jest pogodny, no i przede wszystkim zainteresowany światem
. Mąż się śmieje, że Basia ma nóżki jak u ludzika michelin
. No co tu dużo mówić....sama radość ! Dlatego tak bardzo chcę ją dzielić z każdą z Was i śledzę to forum systematycznie !
tAnia, Moko, MoBo, aszzka, loret1, Margaret.Se, Dani lubią tę wiadomość
Jot
"life is like riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"
Jestem niewyspaną ale jakże szczęśliwą Mamą -
Jagna 75 wrote:Witam
Ja po wizycie.
Ha! A ja Cię chyba mijałam w drzwiach kliniki koło 11.00! Jeśli Ty jesteś szczupłą nie za wysoką blondynką a Twój luby miał szarą bluzę z kapturem i napisem jakimś z tyłu i wychodziłaś dzierżąc w dłoni dwa opakowania czegoś - to widziałam Cię w realu
U mnie dziś 3 dc i poszliśmy na wizytę w celu omówienia procedury IUI. Pobrali nam krew i podglądnie jaj za tydzień. WONtpliwości mię dopadły natychmiast. Zaparzyłam ziółek i czekam, aż mi przejdą.Margaret.Se, tAnia, Jot lubią tę wiadomość
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016, IUI 14 XII 2016
synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
nick nieaktualnyMoko, dokładnie norweskie
A co do ciepełka to ogólnie jemu było to potrzebne, bo się za wcześnie urodził i miał problem z utrzymaniem temperatury. Na zmiany całe stado leżało z nim i go grzało, łącznie z maluchamiDlatego nigdy nie uwierze, że kot i noworodek to nieporozumienie. Oczywiście wszystko pod nadzorem, ale naprawdę nigdy nie było problemu. Zresztą do dzisiaj ma tak...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 13:17
jusst, aszzka, Moko, tAnia, Dani, Jastin76 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRuda paskuda moja tez wczesniak ale kot ciezko tolerował na początku. Pozniej mu przeszło, ale moj jest w 1/2 persem wiec podobno to u nich normalne.
Yla watpliwosci bo :p?
Jot mija z czasem moja tez była taka bułeczkowata a teraz juz gazelka
Jusst nastawiasz sie na sn?Jot lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjoasia1982 wrote:Mieszkamy w Niemczech i to nam niestety wiele utrudnia. Nie moge zrobic takich badan jakbym chciala tylko jestem zdana na laske lekarzy za ktora dodatkowo musimy duzo zaplacic
ktora wziełam na leczenie niepłodnosci.
-
Moko wrote:... A co u naszej Kazi, Saramago, Pierwiastki, Padi, MoBo?
...
czuje sie wywołana do tablicy więc spieszę się usprawiedliwić że po pierwsze primo niedawno skończyliśmy przeprowadzkę i jeszcze nie wszystkie meble sa na miejscu i nie wszystko pamiętam gdzie jest więc czasu za dużo nie mama po drugie primo nie mam żadnych dobrych wieści żeby się nimi dzielić a o złych to nawet mi sie pisać nie chce....
tak więc dziękuję za pamięć i mam nadzieję za czas jakiś sie reaktywować a póki co przyzwyczajam się do nowej rzeczywistości
ściskam wszystkie (nowe i stare) i zycze owocnych starań!Moko, loret1, tAnia, aszzka, Dani, Jastin76, krycha.stara lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter -
aszzka wrote:Yla watpliwosci bo :p?
no czy dam, damy radę, czy skoro natura mówi "nie", to czy nie lepiej jej posłuchać, czy my nie za starzy, czy on sprosta, czy ja sprostam, no takie tam.. Czasami się budzę i czuję w sobie tyle siły, że pół sierocińca bym wychowała a czasami zasypiam tak wymęczona, że błogosławię swój bezdzietny stan.Dani, krycha.stara lubią tę wiadomość
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016, IUI 14 XII 2016
synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
Cześć dziewczyny i ja się czuję wywołana do tablicy. U mnie połowa ciąży zleciała, bobas rozwija się prawidłowo, ja się dobrze czuję ale niestety infrastruktura trochę zawodzi, tzn. skraca mi się szyjka macicy w czwartek idę do lekarza i będziemy decydować co dalej.
Wszystkie was pozdrawiamtAnia, aszzka, MoBo, Dani, Jastin76 lubią tę wiadomość
-
Hej:)
Mobo ja pitole, zupelnie mi umknelo ze Ty masz to swoje cudo w chacie. Super, ze Ty taka aktywna to porod smignie raz dwa:) bo ja to jakos oklaplam i kazdego dnia mowie sobie ze musze to zmienic:)
matko to Moko, Jusst i Ty zaraz juz:) ale beda relacje ( mam nadzieje, ze beda)
a jak samopoczucie ogolnie?
Saramago w Kambodzy aaaaale fajnie;) zaraz do niej skrobne jakies pozdrowka!
Jusst Ty wiesz, ze jestes dla mnie przetarciem szlaku bo czuje ze mam taki sam strach jak Ty!
RudaP ja tez Was czasami z boczku podczytuje bo czasami mozna sie u Was posmiac i widzialam te zdjecia wczesniej, nawet mialam zagadac ale jak zwykle jak to ja skonczylo sie na zamiarach:)
to super, ze jakos to mozna pogodzicja mam otyla kotke, i ona nie wylizuje sie zbydnio a ma gesta siersc i jak tylko skoczy to od razu kilo siersci w powietrzu, juz sobie wyobrazalam te spiochy mlodego cale owlosione i mialam obawy ze jak sobie ziewnie to mu tam powpadaja i caly scenariusz juz gotowy;)
Ylya dasz rade, a takie obawy tez mialam, ze za pozno sie obudzilismy. Ale teraz mysle, ze moze tak musialo byc:) zreszta jak przebywam z dziecmi znajomych i wracam do domu to powiem Ci ze poki co tez ten stan jest ok, bo czasami od samego patrzenia na te ruchilwe dzieciaki czuje sie zmeczona;)
fajnie, ze sie odzywacie dziewczynki bo w sumie to ciekawa co tam u Was?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 17:28
Moko, aszzka, MoBo, jusst, Ruda Paskuda lubią tę wiadomość
loret1 -
O jak fajnie, że się odezwałyście Dziewczynki:)
Pierwiastko, to Ty jak Dani na walizkach. Życzę żeby udało się ogarnąć cały bałagan. U mnie też jeszcze w mieszkaniu nie wszystko zrobione, ale jakbym miała spakować cały dobytek i się przeprowadzić, potem rozpakowywać to wszystko, no to to jest dopiero wyzwanie.
Kazia, super, że z maleństwem ok, a co do szyjki to na pewno też będzie wszystko dobrze. Może krążek Ci założą, dostaniesz leki i pewnie zalecenie leżenia, ale czego się nie robi dla maluszka. Trzymam kciuki!loret1, Kazia, aszzka, MoBo, Dani lubią tę wiadomość
-
Moko wrote:O jak fajnie, że się odezwałyście Dziewczynki:)
Pierwiastko, to Ty jak Dani na walizkach. Życzę żeby udało się ogarnąć cały bałagan. ...
dzieki ale ja na szczęście już rozpakowana bo przenieśliśmy się do teściów i pakowaliśmy wszystkie rzeczy od razu w nowe meble ale że zmienialiśmy meble w sypialni, jadalni i telewizyjnym a do tego korytarz i jedna z łazienek też wymagały zmian to był mega armagedon, nerwy i uprzątanie wszystkiego na szybko, teraz zostały nam detale jak większy stół do jadalni czy dodatkowe półki albo ramki na zdjęcia ale to nie ma ciśnieniaMoko, aszzka lubią tę wiadomość
jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter