X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • tAnia Koleżanka

Wysłany: 9 października 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM80 Tobie też spełnienia marzeń!! Bo to chyba wczoraj urodziny miałaś?
    Pozdrawiam wszystkie Dziewczyny!

eM80, Margaret.Se, aszzka lubią tę wiadomość

w4sqyx8dav9hzzbh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, zaczelam Was podczytywac, bo za kilka miesiecy i mi stuknie 35 ;) Takze witam i pozdrawiam :)

eM80, Margaret.Se, tAnia, aszzka, Dani lubią tę wiadomość

• eM80 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tAnia wrote:
    eM80 Tobie też spełnienia marzeń!! Bo to chyba wczoraj urodziny miałaś?
    Pozdrawiam wszystkie Dziewczyny!

bardzo dziekuje :) :)

pozdrawiam i miłego dnia :)

tAnia lubi tę wiadomość

38 lat, starania od 2013
    2016 - amh 0.97, miesniaki , hashimoto
    2017, 4x IUI nieudane, amh 0.76
    2018, kumulacja komórek x2
    2018.07, amh 1.13, wrzesien 1 ICSI :(
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Joasia1982 :) napisz cos wiecej o sobie :)

Moko wiesz dobrze ze nie jest łatwo znalezc odpowiedniego lekarza. Postanowiłam, ze bede chodzic do dwóch lekarzy z luxa ale tez do lekarza z invicty, specjalisty od problemów naszych. Mam nadzieje, ze słowa wszystkich beda miały pokrycie :)

Loret co tam u Ciebie kochana?

Justin pieknie bije serduszko Twojej kruszynce i posłuchaj dziewczyn, bo mowią bardzo mądrze :) kciukam z całych sił za Was <3 <3 <3

aszzka, Moko lubią tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM80 nie wiedziałam, ze masz urodzinki :( to wszystkiego najlepszego i spełnienia marzen!!!! <3

aszzka, eM80 lubią tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM80 no to przecieź bukiet i zyczenia ci sie naleźą :-)
    Niech ci sie spelnią te marzenia duze i małe,by niebawem pod sercem pojawił sie ktos na kogo czekasz,wszystkiego mega najlepszego <3

2f6ab07a-6363-4d00-87ee-d4ed95fdec99-20090722035239-normalshutterstock17470396.jpg

eM80 lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Joasia :-)

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Asia2000 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć imienniczko!

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loret1 wrote:

Aszka Ty masz kota, jak wygladala sytuacja jak sie mala urodzila? chodzi mi glownie o klaki kocie, czy to jest jakies zagrozenie dla malucha? :)
    ja mam długowłosego, uzywam furminatora bo zwykła szczota rady nie daje. Do tego biały :/ wiec zadnych w domu nie mam ciuchow czarnych bo hehe sa kudły wszedzie. Do tego mamy jak się mała urodziła kupilismy odkurzacz i to STRZAL W 10! JEST PO PROSTU IDEALNY http://www.euro.com.pl/odkurzacze/zelmer-flooris-zvc545ap.bhtml. Do tego dokupilismy specjalna turboszczotke i raz dziennie odkurzam mieszkanie i włochów nie ma. Link do odkurzacza, a do tego ma: o.O Pokonaj wirusy, bakterie i pleśń
    Odkurzacz wyposażony został w filtr HEPA H13 z naturalnym ekstraktem z Miłorzębu Japońskiego (Ginkgo biloba). Posiada on właściwości antybakteryjne i antywirusowe. Zabija wirusy (m.in. grypy A/H1N1), bakterie (m.in. gronkowca złocistego), a także zapobiega rozwojowi pleśni.
    i na dodatek ma pełno szczotek małych, odkurzam zabawki, posciel, łozka hehe :) I nastawiam na parkiet cicho (ma przełacniki na rozne podłogi) i tam czysto :) czasami tam pewnie kilka włosów wpadnie, ale be przesady do reki i pewnie do buzi, ale moje znajome maja po 5 kotów i dzieci żyja wiec jak ktors regularnie sprzata to nie ma zadnego zagrożenia. Nawet lekarka powiedziała, ze przebywanie ze zwierzakami super bo dziecko sie uodparnia alergologicznie o.O Natomiast Ala teraz pełza za kotem -wiec zwierzak sie sprawdza jako motywator :)

Moko u Ambroziaka jest najnowszy laser dlatego tam chodze :) i skuteczny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 15:44

Moko, Margaret.Se, Dani, Jot lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia2000 wrote:
    Czesc!Jestem załamana podejściem lekarza...Obecnie monitoruje cykl, robie to w INvicta u tego samego lekarza. Ostatnio pęcherzyk miał 18mm dziś na wizycie lekarz wypatrzył 16 mm. Na moje pytanie czy zmalał, zaczął coś grzebac i mówi ...to nie 16mm a 18,9 mm. Pyta sie czy robić jakies badania hormonalne...odpowiedz:eee, no mozna...to jakiś obłęd. Dodatkowo jak poprosiłam o dokumentacje zmienił dane w ostatnim badaniu. Oboje z meżem byliśmy na każdej wizycie, wiemy ile nam mół że widzi i co widzidzi...jak lekarz nie ie określić kiedy będzie owulacja, ja ja ma to zrobić:). Od 2 miechów czekam na wizyte u innego specjalisty, mam nadzieje że zakończy sie ta wizyta jakimś większym konkretem niż "eeee można".Miłej soboty dziewczyny!
    ja chodziłam do wawki do Invicty i tam jeden chciał mi robić in vitro a drugi się przychylił do mojej wizji i sie udało. Poczytaj na www.znanylekarz.pl o lekarzach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joasia1982 wrote:
    Czesc dziewczyny, zaczelam Was podczytywac, bo za kilka miesiecy i mi stuknie 35 ;) Takze witam i pozdrawiam :)
    hej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret.Se wrote:
    Hej Joasia1982 :) napisz cos wiecej o sobie :)

Moko wiesz dobrze ze nie jest łatwo znalezc odpowiedniego lekarza. Postanowiłam, ze bede chodzic do dwóch lekarzy z luxa ale tez do lekarza z invicty, specjalisty od problemów naszych. Mam nadzieje, ze słowa wszystkich beda miały pokrycie :)

Loret co tam u Ciebie kochana?

Justin pieknie bije serduszko Twojej kruszynce i posłuchaj dziewczyn, bo mowią bardzo mądrze :) kciukam z całych sił za Was <3 <3 <3
    do Kunickiego?

Margaret.Se lubi tę wiadomość

• Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszzka wrote:
    do Kunickiego?

Tak do niego :) mysle ze jest najlepszy z nich wszystkich z invicty ale moge sie mylic

aszzka lubi tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za mile powitanie :)
    Co do mnie: staramy sie jakies 15 miesiecy, jestesmy po wstepnych badaniach, w tym hsg. Niby wszystko w porzadku i ze mna i z mezem, ale efektow nie ma :(
    Mieszkamy w Niemczech i to nam niestety wiele utrudnia. Nie moge zrobic takich badan jakbym chciala tylko jestem zdana na laske lekarzy za ktora dodatkowo musimy duzo zaplacic :/
    Teraz szykuje sie na badanie prolaktyny po obciazeniu, a pozniej chce jeszcze zrobic badanie na chlamydie i na wrogosc sluzu. Potem bedziemy sie zastanawiac co dalej...

krycha.stara lubi tę wiadomość

• loret1 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka co to za instrukcja ;) specjalne odkurzacze trzeba kupowac, kurka myslalam ze to prostsza sprawa bedzie... a Tu widze trzeba bedzie troche sterylniej podejsc do tematu;) mam nadzieje, ze zapanuje nad tymi klakami;)

Magi no zaczal sie u mnie 24 tc, siedze na L4 i dumam ;)
    mocno Wam Wszystkim kibicuje w tych staraniach!!!

czytam, chociaz mniej sie udzielam ;)
    pozdrawiam

Moko, Dani, tAnia, aszzka, Margaret.Se lubią tę wiadomość

loret1
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Joasia i powodzenia

loret1
  • loret1 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusst a jak tam Ty? strach oswojony :)

Jastin76 lubi tę wiadomość

loret1
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Dziewczyny, znacie jakis domowy sposob na bole glowy? No codziennie po poludniu mnie boli od paru tygodni :/

She ja mialam bol glowy caly czas od zajscia w ciaze i wyszlo mi z krwi, ze niska witamina B12. Dostalam 5 zatrzykow do teraz i po 2 boli glowy juz nie bylo.
    Wiec polece sprawdzic krew, bo ja jak powiedzialam lekarzowi o tym to od razu wiedzial od czego. Dodam, ze przed ciazia nie mialam zadnych boli glowy i B12 tez byla ok wiec to sie wszystko zmienilo jak krwi przybylo.

Margaret.Se lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    A co u naszej Kazi, Saramago, Pierwiastki, Padi, MoBo? <3

O dziekuje za pamiec :)
    Wiec gdzie tu zaczac....nadal pracuje ale 50 %, dzis zaczynam 30 tydzien juuuuhuuu!, Holly (pies) absorbuje wiekszosc mojego czasu :P wiec go w zasadzie nie mam (6 rano spacer, do roboty, po robocie spacer, pobawic sie, cos zrobic, isc na dluzszy spacer, pobawic sie, zrobic kolacje, godzina przerwy i spacer przed snem, 22 w lozku bo trza wstac o 6 :P ) + sprzatac 5 razy wiecej bo kudelki i poodbijane lapki sa wszedzie O.o
    Przygotowywania i zakupy dla Sary w trakcie i chwala Bogu, ze z interneta teraz mozna tyle zamowic bo chyba by mi pary zabraklo gdybym po sklepach miala latac.
    Wlosow na brzuchu poki co nie ma, ale balon rosnie teraz w podwojnym tempie wiec stracilam kontrole nad normalnym funkcjonowaniem i wszystko sprawia trudnosc :P

ot i tyle.

23 dni do O.o ???? Moko no to kciuki juz trzymam i zeby poszlo 'jak po masle'!

Saramago wlasnie siem byczy w Kambodzy, kazala was pozdrowic bo robi se mentalna przerwe od staran wiec nie zaglada na ovu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 08:51

Moko, Jot, Dani, aszzka, Margaret.Se, loret1 lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin mocno kciuki trzymam za Was <3 <3 <3

aszzka, Jastin76 lubią tę wiadomość

l22ndf9her11uere.png
‹‹ 927 928 929 930 931 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ