35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Jurkowa powodzenia Trzymam kciuki za dobre wieści.
Jurkowa lubi tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crio Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 ; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
Margaret.Se wrote:Ładnie brzusio rosnie wiem ze to roznie bywa z wielkascia brzuszka ale myslalam ze jeszcze nic nie mam a tu pasek, ktory nosze w pracy juz musialam zapiac sie na kolejna dziurke pewnie spory brzusio u mnie bedzie
Margaret.Se, aszencja, Moko lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:Ja juz w 10 tygodniu mialam widoczny,kiedy bylam u rodzinki nie musialam nic mówic,wszyscy sie zorientowali
Tez mysle ze u mnie bedzie podobnie dzisiaj mam takie rozpychanie brzuszka i bol, ze az ciezko mi sie schylic. Czuje ze rosnie moje serduszko jak na drozdzachDani lubi tę wiadomość
-
Jagna a ty się nie denerwuj,to statystyka lekarzy,którzy i tak w wielu przypadkach są tylko "widzami" w procesie ciąży a myślą,że mają jakiś znaczący wpływ..,twoje maleństwo to twoje maleństwo i obstawiam,ze nic żadne % nie zmienia w twoim patrzeniu na twoje dziecko. Zawsze będzie najlepsze na świecie i dla ciebie będzie mistrzem świataŻycie nigdy nie jest zbyt krótkie - żeby nie mieć znaczenia
-
Jurkowa wrote:Dzień dobry dziewczyny.
Dziś rocznica odejścia mojego syneczka.Jestem spokojna,pełna spokoju,aż dziwnie się czuję.
Wspieram wszystkie z was,które też straciły,te ktore sie staraja i te,ktore walcza o zycie skarbow,ktore juz sa w ich brzuchach.Musimy pielęgnować w sobie nadzieję i wiarę,mimo tego,że tak bardzo trudno czasami.
A to cytat z książki,jaki mam na ścianie w ramce- żeby o nim pamiętać,może wam też się spodoba:
"Nauczył mnie,że żadna prośba nie jest zbyt śmiała,żadna potrzeba zbyt wielka,że nadzieja na cud nigdy nie jest absurdalna,a życie nigdy nie jest zbyt krótkie, żeby nie mieć znaczenia"
Mama Jurka ❤
Czas leczy rany kochana
Pamietaj ze to magiczny rok i zadnej nie ominie szczescie wymarzone!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 09:19
Jurkowa lubi tę wiadomość
-
Bardzo wam dziękuję za ciepłe słowa i trzymam kciuki za was też - abyśmy pewnego dnia,każda z nas, w zblazowanym stylu mogły narzekać, że dzieci nas męczą i takie tam )
Margaret.Se, Ylya, ana167, Dani, aszencja, Moko lubią tę wiadomość
Życie nigdy nie jest zbyt krótkie - żeby nie mieć znaczenia -
Cześć dziewczyny w niedzielę
Ale to był długi 3 dniowy weekend Potrzebowałam takiego wypoczynku, mąż do wieczora w pracy, więc caaały dzień dla siebie
Miałam czas na upieczenie chlebka
Jutro na betę, a we wtorek do lekarza. Już nie mogę się doczekać.
Razem z małżowiną uważamy, że o ciąży powiemy, jak usłyszymy serduszko i wszystko będzie ok. Wiemy tylko my oraz moja przyjaciółka, która również jest po takich przejściach i nadal czeka aż się uda.
Miłej niedzieliWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 14:33
Jurkowa, Ylya, Ania1602, Dani, aszencja, Margaret.Se, Moko, jusst lubią tę wiadomość
-
Piękny chlebek, aż u mnie zapachniało
Bąbelek1980 lubi tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
Dziewczyny! Siły na cały przyszły tydzień, dobrych wiadomości od lekarzy i byle do piątku! Kolorowych snów
Odkąd jestem w ciąży, budzę się ok. 4-5 i dostaję "niespokojne nogi" I nie mogę zasnąć. 2 lata temu jak byłam w ciąży, miałam to samo, po poronieniu brałam leki na to od neurologa i w końcu zaczęłam spać jednym ciągiem. Teraz się człowiek męczy, bo nawrót. Taaa zasypiam później-10 min. przed budzikiem -
Dzień dobry
Wczoraj miałam usg prenatalne. Spędziłam w szpitalu ponad 2h. Najpierw wywiad z położna a potem usg. Miałam przez brzuch i dopochwowo. Wg usg jest to 13t+3d więc o 3 dni starsza. Bliźniaki rosną, słyszałam bicie serduszka każdego z osobna
Pierwszy ma 69.8mm, NT 1.10mm. Drugi ma 73mm i NT 1.70mm.
Ryzyka wad genetycznych bardzo niskie
Także kamień z serca i już od razu człowiek inaczej zaczyna cieszyć się ciążą
Fotki nie najlepszej jakości
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b708b5950688.jpgDani, Ylya, Ania1602, Margaret.Se, ana167, Bąbelek1980, Moko, Jurkowa, MoBo, Eltasz, Magdusia06, sandzu, jusst lubią tę wiadomość
-
Jagna 75 wrote:Dani a u nas minus 21,marze juz o takich dodatnich temperaturach,by znów co rano pic sobie kawusie w ogrodzie...az sie rozmarzylam
A jak tam ta endomenda twoja,do kiedy masz szlaban?
Kochana, dziekuje za troske, ja biore leki do konca lutego. W marcu kolejna histeroskopia. Tym razem maja mi robic bez narkozy, ciekawie bedzie. Ja nie mam endometriozy, tylko hiperplazje endometrium - to cos innego. Endometrioza to jest "wędrująca śluzówka" - ja tego nie mam. Ja mam rozrost sluzowki endometrium. Moj stan juz sie poprawil, ale jeszcze musze brac hormony do marca zeby wszystko bylo cacy.
No jeszcze 2-3 miesiace i bedziesz pila kawusie na ogrodzie, kawusie bez kofeinowa oczywiscie bo bedziesz rodzic wtedy
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Wow, super wiesci BulkaAsia!!!! To juz mozecie myslec nad dwoma imionami i takie tam
bulkaasia lubi tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Bulkaasia, to kamień z serca pewnie, bardzo się cieszę, gratuluję!
Dziewczyny, u mnie też dobre wieści na razie. Jest pęcherzyk a w nim mały lokator o wymiarze 3,84 mmbulkaasia, aszencja, Ania1602, Bąbelek1980, Dani, Moko, Jurkowa, MoBo, Eltasz lubią tę wiadomość
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 , IUI 14 XII 2016 synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
Margaret rosnij duza! http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/wet-kiss-smiley.gif
Bulkaasia grattuuuleeejsszyn jeszcze raz, super ze ok
Dani za zabieg &&&
Babelek ale chlebek piekny
Jurkowa
Jastin kochana trzymaj sie
Z kolei ja mam zapalenie zatok tez mnie zarazili w tym szpitalu tragedia. Ide w tym tygodniu do szefa gadac zeby mi dał urlopu zaległego i zebym wrociła pozniej do pracy.
A tutaj moje wypieki, przepis od pierwiastki -chlop prawie wszystko zjadł jak poszłam do wc, zostało dla mnie tyle co na talerzu, zaraz wstawie foty tylko przegram z fona. Dziecko zjadło dwa ciasteczka oczywiscie nie od razu, bardzo dobre jogurtowe
Ciastka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/16705adea8f3.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 14:57
bulkaasia, Ylya, Bąbelek1980, Dani, Moko, Jurkowa, Eltasz lubią tę wiadomość
Na gorze róże na dole fiolki a my sie trykamy jak dwa poznańskie koziołki. -
Ylya wrote:Bulkaasia, to kamień z serca pewnie, bardzo się cieszę, gratuluję!
Dziewczyny, u mnie też dobre wieści na razie. Jest pęcherzyk a w nim mały lokator o wymiarze 3,84 mmYlya lubi tę wiadomość
Na gorze róże na dole fiolki a my sie trykamy jak dwa poznańskie koziołki. -
bulkaasia, Ylya super
U mnie też na razie dobre wieściWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 15:58
Ylya, Active, Dani, aszencja, Jurkowa, bulkaasia lubią tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka