X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylya ty wiesz ze ciotka sie cieszy :-)

Ylya lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkaasia slodki ten dublet,takie fotki to rzadkosc,ciesze sie wszystko ok

bulkaasia lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dani wiedzialam ze cos dzwoni ale nie wiedzialam w którym kosciele.Pamietalam ze cos z endometrium u ciebie bylo i cos o tym lutym/marcu pamietalam.Mam nadzieje ze teraz z wiosna to juz same dobre wiesci bedziesz tu pisac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 19:10

Dani lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania strasznie sie ciesze. Opowiadaj jak to sie stalo, bo chyba sie nie chwalilas? Gratulacje :)

Ylya, Bulka super wiesci :) oby tak dalej :)

Margaret kiedy masz wizyte?

To teraz bardziej watek ciazowy niz staraczkowy. Za chwile zadnej staraczki nie bedzie :) i tak powinno byc :)

Kto nastepny na porodowke? Loret, czy Kazia?

Ja juz mam ogromny brzuch. Wszyscy twierdza ze wygladam jakbym niedlugo rodzila :/ co za tym idzie, bola mnie plecy, zebra, biodra :( a do tego jestem juz 2 tyg. chora. Lekow mi nie chca dac, a naturalne srodki srednio pomogly. No coz oby do wiosny :P

bulkaasia, Ylya, Ania1602, Eltasz, Dani lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Moko Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, tak sobie czytam i nadrabiam wątek, i tak moją uwagę zwróciła "stopka" u Ani1602. No po prostu nie mogę! Gęba mi się śmieje od ucha do ucha. I jeszcze tak po cichaczu się nie chwaliłaś za bardzo, niedobra Ty :P Bardzo, ale to bardzo się cieszę, że się udało. Życzę nuuuuudnej i bezproblemowej ciąży:)

Ylya, Bulkasia pięknie:)

She- zdrówka, ja też mega chora. Zaczęło się od męża, teraz my z Kubusiem niestety chorujemy. A tak w ogóle to Kuba skończył dziś 2 miesiące, to się chwalę. Teraz kolej na Loret, ale coś cicho siedzi. Może to już?:)

Jagna, wiem co czujesz po teście pappa, bo i mi on zburzył całkowicie spokój. Ile to ja dni przepłakałam. U mnie było ryzyko 1:147. Osobiście uważam, że ten test to żenada i rząd mógłby zacząć dofinansowywać bardzo kosztowne dla nas testy typu nifty zamiast tego badziewia, no ale pewnie można pomarzyć. Ja się nie zdecydowałam na amnio, po ocenie wyników przez moją gin. Robiłam nifty i te chyba 8 dni były jednymi z najgorszych okresów ciąży, jak czekałam na wyniki. Twoja dzidzia na pewno jest zdrowa, ale całkowicie Cię rozumiem, że chcesz wiedzieć na 100%. Trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 20:05

bulkaasia, Ylya, Ania1602, Dani lubią tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko, juz 2 miesiace? Ale czas leci!
    Dla Was tez zdrowka :*
    Kochana w uk tez nie refunduja Nifty. Jedynie pappa, co dla mnie jest porazka, bo to jakies przedpotopowe badanie. Wiecej potrafi namieszac niz pomoc :/

Moko lubi tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Jurkowa Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wooooowwww ale wysyp bejbikow-widzę na ostro idą koleżanki w konkury ;-))) trzymam kciuki- ylya,ania!!
    Bulka- zazdrość mnie zalewa podwójna:-))
    Zaawansowane ciężarowy - pokazywać brzuchy!coby zarazac inne:-)

U mnie ten cykl na z marnowanie bo jajkowanie z lewego-zablokowanego.Czy wgl mogę liczyć na pewną regułę - ze jajeczko wanie zawsze jest naprzemiennie? Napierdxiela mnie z prawej i tak się zastanawiam. ..czy to jajeczkiwanie czy inne licho (trochę stresu ostatnio i nie wiem czy czasem nie przeziebilam jakoś).

Ylya, Ania1602 lubią tę wiadomość

Życie nigdy nie jest zbyt krótkie - żeby nie mieć znaczenia
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja zaglądam, ponieważ dobre wieści szybko się rozchodzą :)

Aniu, bardzo, bardzo się cieszę - naprawdę cudowna nowina; gratuluję kochana <3 wzięłaś nas z zaskoczenia i dobrze :D

Ylya, nie mogło być inaczej, super <3

bulkaasia <3

Jagna, fajnie wyglądasz, piękne krągłości (aż zazdroszczę)

Tak jak She zauważyła - wątek przypomina raczej ciążowy - wspaniale :) może i ja kiedyś dopasuję się do niego ;) She w ogóle to miałam Ci napisać, że piękne imię wybraliście dla córeczki (tak ma na imię moja ukochana siostra) <3

Dani, kciuki za zabieg <3

Trzymam kciuki za wszystkie, trzymajcie się :)

bulkaasia, Ylya, Ania1602 lubią tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Dzień dobry :)
    Wczoraj miałam usg prenatalne. Spędziłam w szpitalu ponad 2h. Najpierw wywiad z położna a potem usg. Miałam przez brzuch i dopochwowo. Wg usg jest to 13t+3d więc o 3 dni starsza. Bliźniaki rosną, słyszałam bicie serduszka każdego z osobna <3 <3
    Pierwszy ma 69.8mm, NT 1.10mm. Drugi ma 73mm i NT 1.70mm.
    Ryzyka wad genetycznych bardzo niskie :)

Także kamień z serca i już od razu człowiek inaczej zaczyna cieszyć się ciążą :D

Fotki nie najlepszej jakości ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b708b5950688.jpg
    Super!!!! Gratulacje :)

bulkaasia lubi tę wiadomość

5958beaa9c1f8.png
  • Ylya Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jurkowa wrote:

U mnie ten cykl na z marnowanie bo jajkowanie z lewego-zablokowanego.Czy wgl mogę liczyć na pewną regułę - ze jajeczko wanie zawsze jest naprzemiennie? Napierdxiela mnie z prawej i tak się zastanawiam. ..czy to jajeczkiwanie czy inne licho (trochę stresu ostatnio i nie wiem czy czasem nie przeziebilam jakoś).

Kochana, nie ma reguły naprzemienności, stety lub niestety. Możesz mieć non stop owulacje tylko z jednego jajnika. Nie ma reguły. Miejmy nadzieję, że prawy jajeczkuje tylko wysyła Ci zmyłkowe sygnały ;-) Do boju!

Jurkowa lubi tę wiadomość

hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 :-( , IUI 14 XII 2016 :) synek Dawid urodzony 9.9.2017 <3
  • Kazia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania GRATULACJE :) :) :) ❤❤❤❤
    Bardzo się cieszę i spokojnej ciąży.

Jagna współczuję nerwów ale z dzidzią na pewno wszystko ok, tak jak mówią dziewczyny, ten test to statystyka i nic więcej.

Ylya gratki :)

Bulkaasia cudowne Twoje bliźniaki :)

Dziewczyny zaglądnijcie na wykres Pierwiastki, dzieję się tam :)

Ania1602, Moko, bulkaasia lubią tę wiadomość

• MoBo Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale super wieści :)
    Bulkaasia to teraz oby bardziej na luzie do końca ciąży :)

Ania :) :) :) mega się cieszę!!! Jak widać trzeba walczyć mimo niepowodzeń i rozpatrzyć wszystkie opcje. Ja bardzo mocno kciukam <3 właśnie też czekam na relacje! Miałam się pytać dziś co u ciebie ale mi dzień zlecial w pieluchach :P

Ylya super super gratulacje! Też kciuki i zdrówka dla was obu.

A ja wam wygadam że pierwiastka też w ciąży :)

She dawaj jakieś swoje zdjęcie, może być na fb, chcemy zobaczyć ten piękny brzuszek :)

Magi kiedy wizyta?

Jednak 2017 bije rekordy ciąż :) zaraz się reszta tutaj zarazi :)

Jurkowa, Ania1602, Krakowianka, Moko, bulkaasia, She Wolf, Dani lubią tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Odebrałam dziś wyniki: beta w 4tc 6dz - 2327,74, ale nie wiem czy nie za niski progesteron - 18,60 przy przyjmowaniu dupka 2 x dziennie. Jutro idę do lekarza i straszne się denerwuję. :/

Gratuluję tym kobitkom, które wizytę mają za sobą i mogą się już cieszyć spokojną ciążą. Tym, które czekają, mam nadzieję, że ten rok spełni Wasze marzenie...

Ania1602, Ylya, MoBo, Dani lubią tę wiadomość

f2wl4z17q60magcw.png
  • Jurkowa Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie się zrobiło:-)))aż mi się buzia sama cieszy...normalnie jakbym weszła na forum "500+" :)))

Bąbelek1980, Ylya, Ania1602, Moko, Magdusia06 lubią tę wiadomość

Życie nigdy nie jest zbyt krótkie - żeby nie mieć znaczenia
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek beta u Ciebie super, a progesteron trudno powiedzieć... bo progesteron z Duphastonu nie jest wykazywany w badaniu krwi.

Dziękuję Wam kobietki wszystkim :) <3 ale przecież ja pisałam :) Prawda MoBo? Powiedz, że pisałam, że miałam crio :)

Moko, Dani lubią tę wiadomość

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jurkowa chyba nie ma czegoś takiego, że jajeczko jest naprzemiennie. Natomiast słyszałam coś takiego, że jeśli owulacja jest z jajnika z niedrożnej strony, to drugi drożny jajowód może to przechwycić.

Phyllis co u Ciebie? Robiłaś ponowne badanie drożności?

Jurkowa lubi tę wiadomość

Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * TP 12.09.2017r.
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 03:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Ania pisała o transferze przedswiatecznym, ja nie chcialam dopytywac codzień i jak i jak i jak bo to może denerwować :P
    No ale teraz z perspektywy czasu możesz nam powiedzieć czy miałaś jakieś przeczucie czekając, czy coś czulas, kiedy pierwszy test poszedł, jak mąż zareagowal itd :)

Bąbelek gratulacje :)

Ania1602 lubi tę wiadomość

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo wrote:
    Dziewczyny ale super wieści :)
    Bulkaasia to teraz oby bardziej na luzie do końca ciąży :)

Ania :) :) :) mega się cieszę!!! Jak widać trzeba walczyć mimo niepowodzeń i rozpatrzyć wszystkie opcje. Ja bardzo mocno kciukam <3 właśnie też czekam na relacje! Miałam się pytać dziś co u ciebie ale mi dzień zlecial w pieluchach :P

Ylya super super gratulacje! Też kciuki i zdrówka dla was obu.

A ja wam wygadam że pierwiastka też w ciąży :)

She dawaj jakieś swoje zdjęcie, może być na fb, chcemy zobaczyć ten piękny brzuszek :)

Magi kiedy wizyta?

Jednak 2017 bije rekordy ciąż :) zaraz się reszta tutaj zarazi :)
    Ustawiam sie w kolejce do zarazenia:)

MoBo, Ania1602, Dani lubią tę wiadomość

5958beaa9c1f8.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania! Wow ale super :) strasznie sie ciesze <3 pisz nam tutaj kiedy test byl itp to co MoBo pisala :)

Ylya cudownie <3

Babelek super beta :) <3

Bulkaasia cudne masz dwa szkrabki :) <3

She wlasnie dawaj fotki :)

Pierwiastka ujawnij sie kochana i dawaj tu nam dobre wiesci :D

Phylis co u Ciebie?

Mowilam ze rok 2017 bedzie cudowny! a dla mnie ten rok to dopiero poczatek pasma sukcesow i spelnienia wszystkich marzen :D

Wizyte mam jutro :) ale jakos o niej nie mysle tak moja dziecinka daje mi w kosc :) wczoraj ledwo wrocilam z pracy. Takie mdlosci i zawroty glowy a do tego slabo mi jest i bole glowy dochadza ze wieczor spedzilam przy kibelku ale na szczescie nie wymiotowalam ale bylam juz tak bliska ze musialam miec blisko kibelek. W nocy obudzilam sie znowu z takim bokem zoladka i mdlosciami ze myslalam ze zwariuje. Ja nie wiem jak przetrwam zeby chodzic do pracy

Caluje Was wszystkie :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 10:08

Ylya, bulkaasia, Dani lubią tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • Ania1602 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret kiedy idziesz na L4?

Kobietki wszystko jest w stopce, innych testów nie robiłam, tylko beta 2x. Objawów szczególnych nie było, UU trochę bolały, ale że ból zaczął się następnego dnia po transferze, więc obstawiałam duże dawki progesteronu. Brzuch nie bolał, więc obawiałam się, że znowu nic z tego, ale dzień przed pierwszym betowaniem, po południu zaczął pobolewać, nawet wzięłam nospe na noc, więc dał mi nadzieję. Rano jednak nie bolał, więc znowu miałam mieszane uczucia, ale jednak się udało :)

aszencja, MoBo, Jot, Kazia, ana167, Moko, Dani lubią tę wiadomość

Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * TP 12.09.2017r.
‹‹ 984 985 986 987 988 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ