35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Dani wiedzialam ze cos dzwoni ale nie wiedzialam w którym kosciele.Pamietalam ze cos z endometrium u ciebie bylo i cos o tym lutym/marcu pamietalam.Mam nadzieje ze teraz z wiosna to juz same dobre wiesci bedziesz tu pisac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 19:10
Dani lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Ania strasznie sie ciesze. Opowiadaj jak to sie stalo, bo chyba sie nie chwalilas? Gratulacje
Ylya, Bulka super wiesci oby tak dalej
Margaret kiedy masz wizyte?
To teraz bardziej watek ciazowy niz staraczkowy. Za chwile zadnej staraczki nie bedzie i tak powinno byc
Kto nastepny na porodowke? Loret, czy Kazia?
Ja juz mam ogromny brzuch. Wszyscy twierdza ze wygladam jakbym niedlugo rodzila co za tym idzie, bola mnie plecy, zebra, biodra a do tego jestem juz 2 tyg. chora. Lekow mi nie chca dac, a naturalne srodki srednio pomogly. No coz oby do wiosnybulkaasia, Ylya, Ania1602, Eltasz, Dani lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Jejku, tak sobie czytam i nadrabiam wątek, i tak moją uwagę zwróciła "stopka" u Ani1602. No po prostu nie mogę! Gęba mi się śmieje od ucha do ucha. I jeszcze tak po cichaczu się nie chwaliłaś za bardzo, niedobra Ty Bardzo, ale to bardzo się cieszę, że się udało. Życzę nuuuuudnej i bezproblemowej ciąży:)
Ylya, Bulkasia pięknie:)
She- zdrówka, ja też mega chora. Zaczęło się od męża, teraz my z Kubusiem niestety chorujemy. A tak w ogóle to Kuba skończył dziś 2 miesiące, to się chwalę. Teraz kolej na Loret, ale coś cicho siedzi. Może to już?
Jagna, wiem co czujesz po teście pappa, bo i mi on zburzył całkowicie spokój. Ile to ja dni przepłakałam. U mnie było ryzyko 1:147. Osobiście uważam, że ten test to żenada i rząd mógłby zacząć dofinansowywać bardzo kosztowne dla nas testy typu nifty zamiast tego badziewia, no ale pewnie można pomarzyć. Ja się nie zdecydowałam na amnio, po ocenie wyników przez moją gin. Robiłam nifty i te chyba 8 dni były jednymi z najgorszych okresów ciąży, jak czekałam na wyniki. Twoja dzidzia na pewno jest zdrowa, ale całkowicie Cię rozumiem, że chcesz wiedzieć na 100%. Trzymam kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 20:05
bulkaasia, Ylya, Ania1602, Dani lubią tę wiadomość
-
Moko, juz 2 miesiace? Ale czas leci!
Dla Was tez zdrowka :*
Kochana w uk tez nie refunduja Nifty. Jedynie pappa, co dla mnie jest porazka, bo to jakies przedpotopowe badanie. Wiecej potrafi namieszac niz pomocMoko lubi tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Wooooowwww ale wysyp bejbikow-widzę na ostro idą koleżanki w konkury )) trzymam kciuki- ylya,ania!!
Bulka- zazdrość mnie zalewa podwójna:-))
Zaawansowane ciężarowy - pokazywać brzuchy!coby zarazac inne:-)
U mnie ten cykl na z marnowanie bo jajkowanie z lewego-zablokowanego.Czy wgl mogę liczyć na pewną regułę - ze jajeczko wanie zawsze jest naprzemiennie? Napierdxiela mnie z prawej i tak się zastanawiam. ..czy to jajeczkiwanie czy inne licho (trochę stresu ostatnio i nie wiem czy czasem nie przeziebilam jakoś).Ylya, Ania1602 lubią tę wiadomość
Życie nigdy nie jest zbyt krótkie - żeby nie mieć znaczenia -
I ja zaglądam, ponieważ dobre wieści szybko się rozchodzą
Aniu, bardzo, bardzo się cieszę - naprawdę cudowna nowina; gratuluję kochana wzięłaś nas z zaskoczenia i dobrze
Ylya, nie mogło być inaczej, super
bulkaasia
Jagna, fajnie wyglądasz, piękne krągłości (aż zazdroszczę)
Tak jak She zauważyła - wątek przypomina raczej ciążowy - wspaniale może i ja kiedyś dopasuję się do niego She w ogóle to miałam Ci napisać, że piękne imię wybraliście dla córeczki (tak ma na imię moja ukochana siostra)
Dani, kciuki za zabieg
Trzymam kciuki za wszystkie, trzymajcie siębulkaasia, Ylya, Ania1602 lubią tę wiadomość
-
bulkaasia wrote:Dzień dobry
Wczoraj miałam usg prenatalne. Spędziłam w szpitalu ponad 2h. Najpierw wywiad z położna a potem usg. Miałam przez brzuch i dopochwowo. Wg usg jest to 13t+3d więc o 3 dni starsza. Bliźniaki rosną, słyszałam bicie serduszka każdego z osobna
Pierwszy ma 69.8mm, NT 1.10mm. Drugi ma 73mm i NT 1.70mm.
Ryzyka wad genetycznych bardzo niskie
Także kamień z serca i już od razu człowiek inaczej zaczyna cieszyć się ciążą
Fotki nie najlepszej jakości
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b708b5950688.jpgbulkaasia lubi tę wiadomość
-
Jurkowa wrote:
U mnie ten cykl na z marnowanie bo jajkowanie z lewego-zablokowanego.Czy wgl mogę liczyć na pewną regułę - ze jajeczko wanie zawsze jest naprzemiennie? Napierdxiela mnie z prawej i tak się zastanawiam. ..czy to jajeczkiwanie czy inne licho (trochę stresu ostatnio i nie wiem czy czasem nie przeziebilam jakoś).
Kochana, nie ma reguły naprzemienności, stety lub niestety. Możesz mieć non stop owulacje tylko z jednego jajnika. Nie ma reguły. Miejmy nadzieję, że prawy jajeczkuje tylko wysyła Ci zmyłkowe sygnały Do boju!Jurkowa lubi tę wiadomość
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 , IUI 14 XII 2016 synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
Ania GRATULACJE ❤❤❤❤
Bardzo się cieszę i spokojnej ciąży.
Jagna współczuję nerwów ale z dzidzią na pewno wszystko ok, tak jak mówią dziewczyny, ten test to statystyka i nic więcej.
Ylya gratki
Bulkaasia cudowne Twoje bliźniaki
Dziewczyny zaglądnijcie na wykres Pierwiastki, dzieję się tamAnia1602, Moko, bulkaasia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ale super wieści
Bulkaasia to teraz oby bardziej na luzie do końca ciąży
Ania mega się cieszę!!! Jak widać trzeba walczyć mimo niepowodzeń i rozpatrzyć wszystkie opcje. Ja bardzo mocno kciukam właśnie też czekam na relacje! Miałam się pytać dziś co u ciebie ale mi dzień zlecial w pieluchach
Ylya super super gratulacje! Też kciuki i zdrówka dla was obu.
A ja wam wygadam że pierwiastka też w ciąży
She dawaj jakieś swoje zdjęcie, może być na fb, chcemy zobaczyć ten piękny brzuszek
Magi kiedy wizyta?
Jednak 2017 bije rekordy ciąż zaraz się reszta tutaj zaraziJurkowa, Ania1602, Krakowianka, Moko, bulkaasia, She Wolf, Dani lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
Odebrałam dziś wyniki: beta w 4tc 6dz - 2327,74, ale nie wiem czy nie za niski progesteron - 18,60 przy przyjmowaniu dupka 2 x dziennie. Jutro idę do lekarza i straszne się denerwuję.
Gratuluję tym kobitkom, które wizytę mają za sobą i mogą się już cieszyć spokojną ciążą. Tym, które czekają, mam nadzieję, że ten rok spełni Wasze marzenie...Ania1602, Ylya, MoBo, Dani lubią tę wiadomość
-
Bąbelek beta u Ciebie super, a progesteron trudno powiedzieć... bo progesteron z Duphastonu nie jest wykazywany w badaniu krwi.
Dziękuję Wam kobietki wszystkim ale przecież ja pisałam Prawda MoBo? Powiedz, że pisałam, że miałam crioMoko, Dani lubią tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crio Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 ; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
Jurkowa chyba nie ma czegoś takiego, że jajeczko jest naprzemiennie. Natomiast słyszałam coś takiego, że jeśli owulacja jest z jajnika z niedrożnej strony, to drugi drożny jajowód może to przechwycić.
Phyllis co u Ciebie? Robiłaś ponowne badanie drożności?Jurkowa lubi tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
Tak Ania pisała o transferze przedswiatecznym, ja nie chcialam dopytywac codzień i jak i jak i jak bo to może denerwować
No ale teraz z perspektywy czasu możesz nam powiedzieć czy miałaś jakieś przeczucie czekając, czy coś czulas, kiedy pierwszy test poszedł, jak mąż zareagowal itd
Bąbelek gratulacjeAnia1602 lubi tę wiadomość
-
MoBo wrote:Dziewczyny ale super wieści
Bulkaasia to teraz oby bardziej na luzie do końca ciąży
Ania mega się cieszę!!! Jak widać trzeba walczyć mimo niepowodzeń i rozpatrzyć wszystkie opcje. Ja bardzo mocno kciukam właśnie też czekam na relacje! Miałam się pytać dziś co u ciebie ale mi dzień zlecial w pieluchach
Ylya super super gratulacje! Też kciuki i zdrówka dla was obu.
A ja wam wygadam że pierwiastka też w ciąży
She dawaj jakieś swoje zdjęcie, może być na fb, chcemy zobaczyć ten piękny brzuszek
Magi kiedy wizyta?
Jednak 2017 bije rekordy ciąż zaraz się reszta tutaj zaraziMoBo, Ania1602, Dani lubią tę wiadomość
-
Ania! Wow ale super strasznie sie ciesze pisz nam tutaj kiedy test byl itp to co MoBo pisala
Ylya cudownie
Babelek super beta
Bulkaasia cudne masz dwa szkrabki
She wlasnie dawaj fotki
Pierwiastka ujawnij sie kochana i dawaj tu nam dobre wiesci
Phylis co u Ciebie?
Mowilam ze rok 2017 bedzie cudowny! a dla mnie ten rok to dopiero poczatek pasma sukcesow i spelnienia wszystkich marzen
Wizyte mam jutro ale jakos o niej nie mysle tak moja dziecinka daje mi w kosc wczoraj ledwo wrocilam z pracy. Takie mdlosci i zawroty glowy a do tego slabo mi jest i bole glowy dochadza ze wieczor spedzilam przy kibelku ale na szczescie nie wymiotowalam ale bylam juz tak bliska ze musialam miec blisko kibelek. W nocy obudzilam sie znowu z takim bokem zoladka i mdlosciami ze myslalam ze zwariuje. Ja nie wiem jak przetrwam zeby chodzic do pracy
Caluje Was wszystkie :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 10:08
Ylya, bulkaasia, Dani lubią tę wiadomość
-
Margaret kiedy idziesz na L4?
Kobietki wszystko jest w stopce, innych testów nie robiłam, tylko beta 2x. Objawów szczególnych nie było, UU trochę bolały, ale że ból zaczął się następnego dnia po transferze, więc obstawiałam duże dawki progesteronu. Brzuch nie bolał, więc obawiałam się, że znowu nic z tego, ale dzień przed pierwszym betowaniem, po południu zaczął pobolewać, nawet wzięłam nospe na noc, więc dał mi nadzieję. Rano jednak nie bolał, więc znowu miałam mieszane uczucia, ale jednak się udałoaszencja, MoBo, Jot, Kazia, ana167, Moko, Dani lubią tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka