35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Aniu nie wiem kiedy L4, zobaczymy co lekarz powie. Z jednej strony chcialabym jeszcze pochodzic do pracy bo nasiedze sie w domku ale jak widac moj organizm burzy sie na prace bo gdybym miala siedzaca pewnie bylo by inaczej hmm no zobaczymy.
Dzisiaj zauwazylam brazowy sluz ale jakos mnie to nie przestraszylo, jutro wizyta i zobaczymy co lekarz wypatrzy na usg ale wierze ze jest dobrze.
Aniu jak moglas sie nie pochwalic pierwsza beta widac na stopki nie zerkamy kiedy masz pierwsza wizyte? -
Ania1602 wrote:Phyllis co u Ciebie? Robiłaś ponowne badanie drożności?
Aniu, zrezygnowałam z kolejnego badania drożności i za radą MoBo (dziekuję Mobo ) zdecydowałam się na laparoskopię. Jestem teraz pod opieką prof. Jędrzejczaka z Polnej (na pewno kojarzysz) i mam ustalony zabieg laparoskopii z histeroskopią na 20 lutego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 12:25
Margaret.Se, MoBo, Kazia, Ania1602, Moko, Dani lubią tę wiadomość
-
Phyllis, bardzo dobra decyzja! Laparo potrafi zdzialac cuda
Margaret, masz racje zeby sie plamieniem nie martwic. Ja w 6 tc zaczelam krwawic, doslownie cieklo ze mnie, do tego moalam bolesne skurcze i juz sie pozegnalam z fasolka. Nawet na IP nie jechalam, bo bylam pewna ze po wszystkim. Dwa dni pozniej mialam ustalona wczesniej wizyte i jakiez bylo moje zdziwienie i radosc, kiedy zobaczylismy serduszko okazalo sie ze to krwiak. Plamilam 5 tyg., az w koncu przeszlo
Trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte :*
Ale co Wy mowicie? Pierwiastka tez w ciazy? WOW! Ale super
Ania strasznie sie ciesze ze Wam sie udalo. Swoje juz odczekalas
Mobo jak dajesz sobie rade?
Jurkowa zycze Ci powodzenia :*
Ok, tutaj fotka sprzed tygodnia w przyszpitalnej ubikacji
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d90c36c33b97.jpg
aszencja, Margaret.Se, MoBo, Phyllis, Ylya, Ania1602, Bąbelek1980, Jurkowa, Moko, Eltasz, Dani, jusst lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Super, niedługo wszystkie stałe uzytkowniczki zaciaza. To sa bardzo dobre wiadomosci
Margaret idziesz do K?
She ale masz tatoo na brzuchu ekstra.Margaret.Se, MoBo, Phyllis lubią tę wiadomość
Na gorze róże na dole fiolki a my sie trykamy jak dwa poznańskie koziołki. -
Phylis to po laparo szykuj sie na dwie kreski
She juz zazdroszcze brzuszka i nie moge sie doczekac az mi urosnie
Tyle sie nasluchalam o plamieniach i krawieniach, wiem ze moze sie przytrafic i nie powodowac nic zlego a spokoj to podstawa
Aszka bylam umowiona 2go do K i wyobraz sobie ze zapomnialam, przypomnialo mi sie ze cztery dni po. Mysle ze on jest mi zbedny bo po co mieszac sobie w dwoch opiniach a czuje ze ten lekarz co chodze teraz do niego sprawdzi sie idealnie.Phyllis lubi tę wiadomość
-
Margaret nie chwaliłam się pierwszą betą, bo ona malutka i niepewna... Poza tym ja nie lubię się chwalić i nawet wczoraj się zastanawiałam czy napisać, bo to ciągle wielka niewiadoma... Stopkę dopiero wczoraj zmieniłam. Nie wiem kiedy pójdę na wizytę, chciałam poczekać do spodziewanego serduszka, ale dr wczoraj napisał, żebym przyszła za tydzień, jeszcze się zastanawiam...
Phyllis oczywiście, że kojarzę Jędrzejczaka. Zaczynałam się leczyć u Serdyńskiej - Szuster i kilka razy byłam też u niego, kiedy ją zastępował, bo oni razem przyjmują na Polanki. A Ty chodzisz do niego na Polanki czy na Polną?Phyllis lubi tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crio Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 ; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
Aniu, na Polanki - tam mam najbliżej
Profesor bardzo mi pasuje - na pierwszej wizycie miałam wrażenie, że nie muszę za wiele mówić, on prawie wszystko wiedział, od razu miał plan działania. O histeroskopii tez myślałam, ale na początku nic mu nie powiedziałam i sam zaproponował, by zrobić od razu z laparo. Na razie wszystko idzie w dobrym kierunku, zobaczymy co dalej...Kazia, Ania1602, Moko, She Wolf, Dani lubią tę wiadomość
-
She masz przepiekny brzuszek!
Ja też miałam krwiaki i takie podobne do ciebie uczucie,potrafią narobić rabanu i strachu.
Spokojnej końcówki ciąży ci życzę kochana!She Wolf lubi tę wiadomość
Życie nigdy nie jest zbyt krótkie - żeby nie mieć znaczenia -
She, śliczny belly! No i figurka niczego sobie, widać, żeś wysportowana dziewczyna!
Magi, u mnie też plamienia, zaczęły się tydzień temu, takie brudzenia raczej. Lekarz zwiększył dupka i kazał więcej leżeć. Na razie grzecznie to obserwuję, ale jak nie przejdzie to pójdę do innego, żeby mnie choć zbadał porządnie (tamten tylko usg zrobił). Nerwy niepotrzebne tylko z tymi plamieniami... Może faktycznie za dużo pracujesz fizycznie i brzusio wysyła sygnał, żebyś zwolniła tempo?She Wolf lubi tę wiadomość
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 , IUI 14 XII 2016 synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
Ania no gratki kochana,trzymam kciuki za twojego maluszka,zycze zdrowej ciazy.Wlasnie ostatnio pisalas ze u ciebie bardzo dobrze sie dzieje,chyba nikt nie zauwazyl ale ja tak tylko odlozylam telefon i nie zdazylam zapytac cóz to takiego dobrego a potem umknęlo ale szydlo wyszlo z wora.Ciesze sie ogromnie
Ania1602 lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Moko wrote:
Jagna, wiem co czujesz po teście pappa, bo i mi on zburzył całkowicie spokój. Ile to ja dni przepłakałam. U mnie było ryzyko 1:147. Osobiście uważam, że ten test to żenada i rząd mógłby zacząć dofinansowywać bardzo kosztowne dla nas testy typu nifty zamiast tego badziewia, no ale pewnie można pomarzyć. Ja się nie zdecydowałam na amnio, po ocenie wyników przez moją gin. Robiłam nifty i te chyba 8 dni były jednymi z najgorszych okresów ciąży, jak czekałam na wyniki. Twoja dzidzia na pewno jest zdrowa, ale całkowicie Cię rozumiem, że chcesz wiedzieć na 100%. Trzymam kciuki!
Wiesz myslisz podobnie jak ja,ze nfz moglby refundowac nifty a nie taki badziew jak test pappa ktory w 70% lubi dac falszywy wynik.Czekamy na amnio ale...zdecydowalismy sie na nifty i dzis rano oddalam krew wiec w przyszlym tygodniu powinien byc wynik.Tak wiec mam nadzieje ze do amnio nie dojdzie
Zdrówka dla Kubusia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 18:23
Ania1602, Moko lubią tę wiadomość
-
Phyllis dobra decyzja, będziesz mieć czarno na białym co się dzieje. Ja to jeszcze życzę żeby jakiś klasyczny cud się zdążył i żebyś zaszła toż przed zabiegiem hehehehe
She pieknie ciążysz Super brzuszek U nas nadal bez większych problemów póki co. Mój teraz dwa tygodnie pracuje po 50 % więc szybko do domu przychodzi i mi pomaga, ale to bo trzeba np psa wyprowadzic a nie ze z małą nie daje rady. Jakoś nawet bezsenna noc nie psuje mi nastroju bo przecież to moja córka mnie potrzebuje
Magi kciuki za wizytę
Jagna kiedy masz termin?
Moko, She Wolf, Phyllis, Eltasz, Dani lubią tę wiadomość
-
Bąbelek1980 wrote:Hej dziewczyny,
Odebrałam dziś wyniki: beta w 4tc 6dz - 2327,74, ale nie wiem czy nie za niski progesteron - 18,60 przy przyjmowaniu dupka 2 x dziennie. Jutro idę do lekarza i straszne się denerwuję.
Gratuluję tym kobitkom, które wizytę mają za sobą i mogą się już cieszyć spokojną ciążą. Tym, które czekają, mam nadzieję, że ten rok spełni Wasze marzenie...Antoś IVF,Julisia natural
-
MoBo termin mam 8 lipiec wg usg prenatalnego bo wedlug miesiaczki to 12 lipiec.Ale maluch wybitnie rosnie jak to wczoraj lekarz ująl wiec licze ze poczatek lipca bedzie gorący
Ania1602, Moko, MoBo, bulkaasia lubią tę wiadomość