35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdusia06 wrote:Hej Kobietki!
Czy ktoras ma jakis pomysl co to moze byc? W 20 dniu cyklu zaczelam krwawic i czuje potworny bol w pochwie i czasami na dole bezucha. Cytologie robilam kilka miesiecy temu oraz usg i wszystko ok. Pierwszy raz w zyciu mam cos takiego. Cykle regularne co 28 dni. Podpytuje Was, bo wizyte u ginekologa mam dopiero koncem lutego. Nie dam rady pojsc wczesniej, a mieszkam w UK i tutaj idzie sie ze wszystkim do lekarza rodzinnego, a ten daje prawie na wszystko paracetamol.Na gorze róże na dole fiolki a my sie trykamy jak dwa poznańskie koziołki. -
aszencja wrote:moze jakis polip albo torbiel, szkoda ze na usg nie mozesz isc.
A w takim przypadku usg robia pomimo plamien/krwawienia czy trzeba poczekac? Moze to i glupie pytanie, ale nigdy nie mialam problemow tego typu. Mialam kiedys miesniaka macicy ale sie wchlanal sam. A jak byl to zero objawow.12tc ❤ trojaczki 2012r [*]
Hashimoto, niedoczynnosc tarczycy,hiperprolaktynemia -
bulkaasia wrote:Magdusia a nie możesz się zapisać do polskiej kliniki prywatnie? Też mieszkam w UK, służba zdrowia - no coment. Skierowanie do ginekologa graniczy z cudem a na usg czekałam 7 tyg. Dlatego jak coś to tylko prywatnie.
No to chyba tak zrobie. Problem tylko taki, ze nia mam tu sprawdzonego gina w PL klinice. Wszystkie moje kolezanki tez w PL ida zawsze. No ale chyba wybiore pierwszego lepszego.12tc ❤ trojaczki 2012r [*]
Miałam IUI dotychczas tylko raz i bardzo się zraziłam. Lekarz niby najwyższe noty w rankingu Novum, a zupełnie źle to przeprowadził. Ja wówczas wiedziałam za mało, żeby go skutecznie skontrolować. Zasadniczo zrobił IUI trzy dni przed owu, a najgorsze było to, że coś mi w środku naruszył i mocno krwawiłam przez pół dnia. Kiedy zadzwoniłam do kliniki po konsultację, to jego odpowiedź brzmiała: "niemożliwe, żeby Pani krwawiła". Liczę na to, że tym razem tak nie będzie, klinika inna, lekarz inny, ja potrafię tym posterować.
-
aszencja wrote:w ciazy takie wyniki sa ok, u mnie tez odbiegały i u prawie wszystkich moich kolezanek.
Dzieki Aszka :* czekam na reszte wynikow ale mysle ze beda dobre. Dzisiaj na czczo musialam spuscic troche krwi i o dziwo chyba olej kokosowy zadzialal bo w somu dobrze sie czuje bo tylko zawroty glowy mam.
Aszka a tez mialas problemy z widzeniem? Bo zauwazyłam ze czasami widze delikatnie przez mgle. Chyba obiło mi sie gdzies o uszy ze tak bywa w ciazy
Bea przykro mi ze tak Cie lekarz potraktowal i mysle ze warto zmienic klinike, moze na Invicte
Magdusia nie czekaj z tym bolem i krawieniem tylko szybko lec do lekarza
Milego dnia dziewczynki -
bulkaasia wrote:Magdusia ja jestem z Londynu i mam tu dwie super pl kliniki - sprawdzone. A Ty skąd jesteś jeśli mogę spytać?
Ja tez z Londynu. Super! A moglabys mi polecic? Bylabym super wdzieczna.12tc ❤ trojaczki 2012r [*]
bulkaasia wrote:Na tootingu - Tooting Medical Centre polecam dr Damian Kuleta (byłam u niego 3 razy). Super facet
Na Croydon Top Medical Clinic - dr Małgorzata Kołodziejczyk lub prof Knapp.
Na Croydon jest drożej.
Dziekuje Ci bardzo! Moze skorzystam na Croydon choc mam tam kawal drogi:-) Jesli chodzi o Tooting to slyszalam sporo negatywnyh opinii. Ale jak to mowia - ile ludzi to tyle opinii. Jeszcze raz dziekuje Ci bardzo za namiary na nich.bulkaasia lubi tę wiadomość
12tc ❤ trojaczki 2012r [*]
Magdusia lepiej sprawdzic co sie dzieje.
Margaret problemow z widzeniem nie miałam, ale uszy mi sie ciagle zatykały koszmar i slyszałam podwójnie.
Bea faktycznie jak raz to mało, trzeba isc i zmienic lekarza lub klinike. Ja zmienilam z Invimedu na Invicte i wlasnie robilam wg lekarza z naszego bociana. Czyli inny lek na stymulke, badania przed estradiol itd i usg przed samym IUI zeby zobaczyc co i jak, pecherzyk od 18-22 mm max i jak pokazuja badania lepiej zrobic przed owulacja chociaz i duzo dziewczyn zachodzi po. Roznie tez zachodza ale jw niby najwiekszy % udanych.Margaret.Se lubi tę wiadomość
Na gorze róże na dole fiolki a my sie trykamy jak dwa poznańskie koziołki. -
Czesc Dziewczyny,
Zglaszam sie z Londynu po nieudanym IVF, wiosen mam na karku 41. Czy ktoras z Was tez mieszka w okolicach Lewisham?
Razem razniej wychodze z zalozenia i pospacerowac jak sie ociepli milo by bylo.
Pozdrawiam cieplo Wszystkie 35+Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
-
Magdusia ja polecam dr Artura Chelmickiego, przyjmuje na Acton. Bardzo profesjonalny.
Dr Kolodziejczyk taka sobie. Mam wrazenie ze ma za male doswiadczenie i do tego lubi odbiegac od tematu i opowiadac historyjki wziete z zycia rodzinnego i zawodowego
Alberta ja mieszkam kolo Heathrow, wiec kawalek jest, ale mozna sie kiedys spotkac
IVF mialas na NHS?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2017, 11:18
Dani, Krakowianka lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Witam sie sobotnie ale szczesliwie.Dzis odebralismy wynik nift,mój dzieciaczek jest zdrowy w dodatku to syn.Kamien spadl mi z serca,to byla dobra decyzja zanim zdecydowalibysmy sie na amnipunkcje.Milego weekendu
Witam Alberta,ja tez 41 lat,w moim przypadku IVF sie powiodlo,trzymam kciuki i nie poddawaj sieaszencja, bulkaasia, MoBo, Dani, Ania1602, Liuliu79, Bąbelek1980, Ylya, Jot, Margaret.Se, sandzu, Moko, Zuza6, jusst, Jurkowa, Kinga40, Marie lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Dziekuje za powitanie. Gratuluje Trojki bulkaasia. She Wolf Twoj suwak wyglada pieknie.
IVF bylo na NHS, zglosilam sie przed 40 a czekalam15 miesiecy bo moje podanie nie zostalo przyjete ponoc przez blad komputera. Musialam sie odwolywac. Dziewczyny z UK wiedza, ze tu sie czeka, ale ciesza sie, ze nic nie placa.
Bede podchodzic drugi raz w Poznaniu.
Jagna 75 gratuluje. Mojej znajomej 40, udalo sie tez pierwsze in vitro szesc dni po mnie w tym samym szpitalu na Denmark Hill.
Milego weekendu.bulkaasia lubi tę wiadomość
Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
-
Super Jagna i gratuluje synka
Alberta witajWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2017, 16:15