X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • aszencja Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdusia06 wrote:
    Hej Kobietki!
    Czy ktoras ma jakis pomysl co to moze byc? W 20 dniu cyklu zaczelam krwawic i czuje potworny bol w pochwie i czasami na dole bezucha. Cytologie robilam kilka miesiecy temu oraz usg i wszystko ok. Pierwszy raz w zyciu mam cos takiego. Cykle regularne co 28 dni. Podpytuje Was, bo wizyte u ginekologa mam dopiero koncem lutego. Nie dam rady pojsc wczesniej, a mieszkam w UK i tutaj idzie sie ze wszystkim do lekarza rodzinnego, a ten daje prawie na wszystko paracetamol.
    moze jakis polip albo torbiel, szkoda ze na usg nie mozesz isc.

Na gorze róże na dole fiolki a my sie trykamy jak dwa poznańskie koziołki.
  • Magdusia06 Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszencja wrote:
    moze jakis polip albo torbiel, szkoda ze na usg nie mozesz isc.

A w takim przypadku usg robia pomimo plamien/krwawienia czy trzeba poczekac? Moze to i glupie pytanie, ale nigdy nie mialam problemow tego typu. Mialam kiedys miesniaka macicy ale sie wchlanal sam. A jak byl to zero objawow.

12tc ❤ trojaczki 2012r [*]

Hashimoto, niedoczynnosc tarczycy,hiperprolaktynemia
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdusia a nie możesz się zapisać do polskiej kliniki prywatnie? Też mieszkam w UK, służba zdrowia - no coment. Skierowanie do ginekologa graniczy z cudem a na usg czekałam 7 tyg. Dlatego jak coś to tylko prywatnie.

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png

Wysłany: 20 stycznia 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Magdusia a nie możesz się zapisać do polskiej kliniki prywatnie? Też mieszkam w UK, służba zdrowia - no coment. Skierowanie do ginekologa graniczy z cudem a na usg czekałam 7 tyg. Dlatego jak coś to tylko prywatnie.

No to chyba tak zrobie. Problem tylko taki, ze nia mam tu sprawdzonego gina w PL klinice. Wszystkie moje kolezanki tez w PL ida zawsze. No ale chyba wybiore pierwszego lepszego.

• Bea_ Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam IUI dotychczas tylko raz i bardzo się zraziłam. Lekarz niby najwyższe noty w rankingu Novum, a zupełnie źle to przeprowadził. Ja wówczas wiedziałam za mało, żeby go skutecznie skontrolować. Zasadniczo zrobił IUI trzy dni przed owu, a najgorsze było to, że coś mi w środku naruszył i mocno krwawiłam przez pół dnia. Kiedy zadzwoniłam do kliniki po konsultację, to jego odpowiedź brzmiała: "niemożliwe, żeby Pani krwawiła". Liczę na to, że tym razem tak nie będzie, klinika inna, lekarz inny, ja potrafię tym posterować.

gannkw7i858ouu0g.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszencja wrote:
    w ciazy takie wyniki sa ok, u mnie tez odbiegały i u prawie wszystkich moich kolezanek.

Dzieki Aszka :* czekam na reszte wynikow ale mysle ze beda dobre. Dzisiaj na czczo musialam spuscic troche krwi i o dziwo chyba olej kokosowy zadzialal bo w somu dobrze sie czuje bo tylko zawroty glowy mam.

Aszka a tez mialas problemy z widzeniem? Bo zauwazyłam ze czasami widze delikatnie przez mgle. Chyba obiło mi sie gdzies o uszy ze tak bywa w ciazy

Bea przykro mi ze tak Cie lekarz potraktowal i mysle ze warto zmienic klinike, moze na Invicte

Magdusia nie czekaj z tym bolem i krawieniem tylko szybko lec do lekarza

Milego dnia dziewczynki :)

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdusia ja jestem z Londynu i mam tu dwie super pl kliniki - sprawdzone. A Ty skąd jesteś jeśli mogę spytać?

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Magdusia ja jestem z Londynu i mam tu dwie super pl kliniki - sprawdzone. A Ty skąd jesteś jeśli mogę spytać?

Ja tez z Londynu. Super! A moglabys mi polecic? Bylabym super wdzieczna.

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tootingu - Tooting Medical Centre polecam dr Damian Kuleta (byłam u niego 3 razy). Super facet :)
    Na Croydon Top Medical Clinic - dr Małgorzata Kołodziejczyk lub prof Knapp.
    Na Croydon jest drożej.

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png

Wysłany: 20 stycznia 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Na tootingu - Tooting Medical Centre polecam dr Damian Kuleta (byłam u niego 3 razy). Super facet :)
    Na Croydon Top Medical Clinic - dr Małgorzata Kołodziejczyk lub prof Knapp.
    Na Croydon jest drożej.

Dziekuje Ci bardzo! Moze skorzystam na Croydon choc mam tam kawal drogi:-) Jesli chodzi o Tooting to slyszalam sporo negatywnyh opinii. Ale jak to mowia - ile ludzi to tyle opinii. Jeszcze raz dziekuje Ci bardzo za namiary na nich.

bulkaasia lubi tę wiadomość

• aszencja Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdusia lepiej sprawdzic co sie dzieje.

Margaret problemow z widzeniem nie miałam, ale uszy mi sie ciagle zatykały koszmar i slyszałam podwójnie.

Bea faktycznie jak raz to mało, trzeba isc i zmienic lekarza lub klinike. Ja zmienilam z Invimedu na Invicte i wlasnie robilam wg lekarza z naszego bociana. Czyli inny lek na stymulke, badania przed estradiol itd i usg przed samym IUI zeby zobaczyc co i jak, pecherzyk od 18-22 mm max i jak pokazuja badania lepiej zrobic przed owulacja chociaz i duzo dziewczyn zachodzi po. Roznie tez zachodza ale jw niby najwiekszy % udanych.

Margaret.Se lubi tę wiadomość

• Bea_ Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę, idę. W przyszłym tygodniu to będzie. Myślę, że jeśli pójdzie gładko, to może nawet rozpiszę plan na trzy cykle z IUI. Zobaczymy.

gannkw7i858ouu0g.png
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 02:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny,

Zglaszam sie z Londynu po nieudanym IVF, wiosen mam na karku 41. Czy ktoras z Was tez mieszka w okolicach Lewisham?
    Razem razniej wychodze z zalozenia i pospacerowac jak sie ociepli milo by bylo.

Pozdrawiam cieplo Wszystkie 35+

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta witaj :)
    Na Lewisham mieszkałam kilka lat temu. Tam w szpitalu urodziłam syna ;) Obecnie Morden.

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdusia ja polecam dr Artura Chelmickiego, przyjmuje na Acton. Bardzo profesjonalny.
    Dr Kolodziejczyk taka sobie. Mam wrazenie ze ma za male doswiadczenie i do tego lubi odbiegac od tematu i opowiadac historyjki wziete z zycia rodzinnego i zawodowego ;)

Alberta ja mieszkam kolo Heathrow, wiec kawalek jest, ale mozna sie kiedys spotkac :)
    IVF mialas na NHS?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2017, 11:18

Dani, Krakowianka lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie sobotnie ale szczesliwie.Dzis odebralismy wynik nift,mój dzieciaczek jest zdrowy w dodatku to syn.Kamien spadl mi z serca,to byla dobra decyzja zanim zdecydowalibysmy sie na amnipunkcje.Milego weekendu :-)

Witam Alberta,ja tez 41 lat,w moim przypadku IVF sie powiodlo,trzymam kciuki i nie poddawaj sie

aszencja, bulkaasia, MoBo, Dani, Ania1602, Liuliu79, Bąbelek1980, Ylya, Jot, Margaret.Se, sandzu, Moko, Zuza6, jusst, Jurkowa, Kinga40, Marie lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • aszencja Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna super info clap-smiley.gif

• Alberta Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za powitanie. Gratuluje Trojki bulkaasia. She Wolf Twoj suwak wyglada pieknie.
    IVF bylo na NHS, zglosilam sie przed 40 a czekalam15 miesiecy bo moje podanie nie zostalo przyjete ponoc przez blad komputera. Musialam sie odwolywac. Dziewczyny z UK wiedza, ze tu sie czeka, ale ciesza sie, ze nic nie placa.
    Bede podchodzic drugi raz w Poznaniu.
    Jagna 75 gratuluje. Mojej znajomej 40, udalo sie tez pierwsze in vitro szesc dni po mnie w tym samym szpitalu na Denmark Hill.

Milego weekendu.

bulkaasia lubi tę wiadomość

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna gratuluję wspaniałej nowiny i synka :)

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Jagna i gratuluje synka :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2017, 16:15

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
‹‹ 992 993 994 995 996 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ