X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
Odpowiedz

35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?

Oceń ten wątek:
  • aszencja Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdusia06 wrote:
    Hej Kobietki!
    Czy ktoras ma jakis pomysl co to moze byc? W 20 dniu cyklu zaczelam krwawic i czuje potworny bol w pochwie i czasami na dole bezucha. Cytologie robilam kilka miesiecy temu oraz usg i wszystko ok. Pierwszy raz w zyciu mam cos takiego. Cykle regularne co 28 dni. Podpytuje Was, bo wizyte u ginekologa mam dopiero koncem lutego. Nie dam rady pojsc wczesniej, a mieszkam w UK i tutaj idzie sie ze wszystkim do lekarza rodzinnego, a ten daje prawie na wszystko paracetamol.
    moze jakis polip albo torbiel, szkoda ze na usg nie mozesz isc.

Na gorze róże na dole fiolki a my sie trykamy jak dwa poznańskie koziołki.
  • Magdusia06 Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszencja wrote:
    moze jakis polip albo torbiel, szkoda ze na usg nie mozesz isc.

A w takim przypadku usg robia pomimo plamien/krwawienia czy trzeba poczekac? Moze to i glupie pytanie, ale nigdy nie mialam problemow tego typu. Mialam kiedys miesniaka macicy ale sie wchlanal sam. A jak byl to zero objawow.

12tc ❤ trojaczki 2012r [*]

Hashimoto, niedoczynnosc tarczycy,hiperprolaktynemia
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdusia a nie możesz się zapisać do polskiej kliniki prywatnie? Też mieszkam w UK, służba zdrowia - no coment. Skierowanie do ginekologa graniczy z cudem a na usg czekałam 7 tyg. Dlatego jak coś to tylko prywatnie.

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png

Wysłany: 20 stycznia 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Magdusia a nie możesz się zapisać do polskiej kliniki prywatnie? Też mieszkam w UK, służba zdrowia - no coment. Skierowanie do ginekologa graniczy z cudem a na usg czekałam 7 tyg. Dlatego jak coś to tylko prywatnie.

No to chyba tak zrobie. Problem tylko taki, ze nia mam tu sprawdzonego gina w PL klinice. Wszystkie moje kolezanki tez w PL ida zawsze. No ale chyba wybiore pierwszego lepszego.

• Bea_ Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam IUI dotychczas tylko raz i bardzo się zraziłam. Lekarz niby najwyższe noty w rankingu Novum, a zupełnie źle to przeprowadził. Ja wówczas wiedziałam za mało, żeby go skutecznie skontrolować. Zasadniczo zrobił IUI trzy dni przed owu, a najgorsze było to, że coś mi w środku naruszył i mocno krwawiłam przez pół dnia. Kiedy zadzwoniłam do kliniki po konsultację, to jego odpowiedź brzmiała: "niemożliwe, żeby Pani krwawiła". Liczę na to, że tym razem tak nie będzie, klinika inna, lekarz inny, ja potrafię tym posterować.

gannkw7i858ouu0g.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszencja wrote:
    w ciazy takie wyniki sa ok, u mnie tez odbiegały i u prawie wszystkich moich kolezanek.

Dzieki Aszka :* czekam na reszte wynikow ale mysle ze beda dobre. Dzisiaj na czczo musialam spuscic troche krwi i o dziwo chyba olej kokosowy zadzialal bo w somu dobrze sie czuje bo tylko zawroty glowy mam.

Aszka a tez mialas problemy z widzeniem? Bo zauwazyłam ze czasami widze delikatnie przez mgle. Chyba obiło mi sie gdzies o uszy ze tak bywa w ciazy

Bea przykro mi ze tak Cie lekarz potraktowal i mysle ze warto zmienic klinike, moze na Invicte

Magdusia nie czekaj z tym bolem i krawieniem tylko szybko lec do lekarza

Milego dnia dziewczynki :)

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdusia ja jestem z Londynu i mam tu dwie super pl kliniki - sprawdzone. A Ty skąd jesteś jeśli mogę spytać?

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Magdusia ja jestem z Londynu i mam tu dwie super pl kliniki - sprawdzone. A Ty skąd jesteś jeśli mogę spytać?

Ja tez z Londynu. Super! A moglabys mi polecic? Bylabym super wdzieczna.

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tootingu - Tooting Medical Centre polecam dr Damian Kuleta (byłam u niego 3 razy). Super facet :)
    Na Croydon Top Medical Clinic - dr Małgorzata Kołodziejczyk lub prof Knapp.
    Na Croydon jest drożej.

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png

Wysłany: 20 stycznia 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Na tootingu - Tooting Medical Centre polecam dr Damian Kuleta (byłam u niego 3 razy). Super facet :)
    Na Croydon Top Medical Clinic - dr Małgorzata Kołodziejczyk lub prof Knapp.
    Na Croydon jest drożej.

Dziekuje Ci bardzo! Moze skorzystam na Croydon choc mam tam kawal drogi:-) Jesli chodzi o Tooting to slyszalam sporo negatywnyh opinii. Ale jak to mowia - ile ludzi to tyle opinii. Jeszcze raz dziekuje Ci bardzo za namiary na nich.

bulkaasia lubi tę wiadomość

• aszencja Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdusia lepiej sprawdzic co sie dzieje.

Margaret problemow z widzeniem nie miałam, ale uszy mi sie ciagle zatykały koszmar i slyszałam podwójnie.

Bea faktycznie jak raz to mało, trzeba isc i zmienic lekarza lub klinike. Ja zmienilam z Invimedu na Invicte i wlasnie robilam wg lekarza z naszego bociana. Czyli inny lek na stymulke, badania przed estradiol itd i usg przed samym IUI zeby zobaczyc co i jak, pecherzyk od 18-22 mm max i jak pokazuja badania lepiej zrobic przed owulacja chociaz i duzo dziewczyn zachodzi po. Roznie tez zachodza ale jw niby najwiekszy % udanych.

Margaret.Se lubi tę wiadomość

• Bea_ Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę, idę. W przyszłym tygodniu to będzie. Myślę, że jeśli pójdzie gładko, to może nawet rozpiszę plan na trzy cykle z IUI. Zobaczymy.

gannkw7i858ouu0g.png
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 02:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny,

Zglaszam sie z Londynu po nieudanym IVF, wiosen mam na karku 41. Czy ktoras z Was tez mieszka w okolicach Lewisham?
    Razem razniej wychodze z zalozenia i pospacerowac jak sie ociepli milo by bylo.

Pozdrawiam cieplo Wszystkie 35+

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta witaj :)
    Na Lewisham mieszkałam kilka lat temu. Tam w szpitalu urodziłam syna ;) Obecnie Morden.

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdusia ja polecam dr Artura Chelmickiego, przyjmuje na Acton. Bardzo profesjonalny.
    Dr Kolodziejczyk taka sobie. Mam wrazenie ze ma za male doswiadczenie i do tego lubi odbiegac od tematu i opowiadac historyjki wziete z zycia rodzinnego i zawodowego ;)

Alberta ja mieszkam kolo Heathrow, wiec kawalek jest, ale mozna sie kiedys spotkac :)
    IVF mialas na NHS?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2017, 11:18

Dani, Krakowianka lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie sobotnie ale szczesliwie.Dzis odebralismy wynik nift,mój dzieciaczek jest zdrowy w dodatku to syn.Kamien spadl mi z serca,to byla dobra decyzja zanim zdecydowalibysmy sie na amnipunkcje.Milego weekendu :-)

Witam Alberta,ja tez 41 lat,w moim przypadku IVF sie powiodlo,trzymam kciuki i nie poddawaj sie

aszencja, bulkaasia, MoBo, Dani, Ania1602, Liuliu79, Bąbelek1980, Ylya, Jot, Margaret.Se, sandzu, Moko, Zuza6, jusst, Jurkowa, Kinga40, Marie lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • aszencja Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna super info clap-smiley.gif

• Alberta Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za powitanie. Gratuluje Trojki bulkaasia. She Wolf Twoj suwak wyglada pieknie.
    IVF bylo na NHS, zglosilam sie przed 40 a czekalam15 miesiecy bo moje podanie nie zostalo przyjete ponoc przez blad komputera. Musialam sie odwolywac. Dziewczyny z UK wiedza, ze tu sie czeka, ale ciesza sie, ze nic nie placa.
    Bede podchodzic drugi raz w Poznaniu.
    Jagna 75 gratuluje. Mojej znajomej 40, udalo sie tez pierwsze in vitro szesc dni po mnie w tym samym szpitalu na Denmark Hill.

Milego weekendu.

bulkaasia lubi tę wiadomość

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna gratuluję wspaniałej nowiny i synka :)

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Jagna i gratuluje synka :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2017, 16:15

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
‹‹ 992 993 994 995 996 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ