35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Jurkowa wrote:Dziewczyny czy któraś z was miała histeriskopie diagnostyczną macicy?
U nas w szpitalu czeka się na to ok 3 mcy i zastanawiam się czy warto prywatnie(trochę drogo wychodzi)..
U nas czeka się pół roku a potem cyrki z dopasowaniem dnia cyklu - jak nie przewidzisz pół roku wcześniej, czy danego dnia będziesz akurat po miesiączce a przed owulacją, termin przepada Ci na kolejne pół roku.
Jakbym się decydowała to tylko prywatnie, bliska byłam tej decyzji. Chyba, że masz gina na nfz, który Cię popilotuje terminowo w szpitalu. Wtedy oczywiście lepiej.hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 , IUI 14 XII 2016 synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
Wow, wielkie gratulacje Kazia!!!!!! Jestes wielka! I dzielna bardzo, mamo! Mam nadzieje ze czujesz sie dobrze. To teraz samo zdrowie i radosci dla Was!
Krakowianka kciukam mocno za implementacje i za zielona kropke za 10 dni!
Jagna pieknie widac maluszka! Wzruszenie.
Ilya cudne wiesci! Oby tak dalej. Kciukam za twoj sokowy zapal, niech ci nie mija.
Ylya, Kazia lubią tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Czesc nowe dziewczyny, Panna i Bea. Panna bardzo mi przykro...Nie lam sie, tu wiele dziewczyn ronilo, albo nie zdrowa ciaza, a za drugim razem zdrowa ciaza. Tak tez bedzie u Ciebie.
Bea a myslicie o InVitro?
Jurkowa ja mialam diagnostyczna histeroskopie zima zeszlego roku. Ja Ci polecam bo mi wykryto problem wtedy z zagniezdzaniem, problem z tkanka endometrium, ktory lecze do tej pory, jest szansa ze jak wylecze to moze zajde.
Jurkowa lubi tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Cześć! Dzięki za miłe przyjęcie. Mam 36 lat. Przyjmę w zasadzie wszystkie możliwości, które daje współczesna medycyna, ale póki co, to obsewuję u lekarzy metodę chybił-trafił i się zastanawiam, gdzie ta medycyna doszła...
W bieżącym cyklu postanowiłam podejść kolejny raz do IUI, w innej klinice, już bardziej świadoma. Sama będę wiedziała, kiedy będzie ten właściwy moment. IVF też rozważam, aczkolwiek tu na forum dopiero dowiedziałam się, że to nie jest lekarstwem na wszystko. Bo jeśli problem jest z zagnieżdżeniem, to i IVF pewnie nie pomoże.
Ja od samego początku podejrzewam autoimmunologię, ale lekarze to jakoś bagatelizują. W badaniach nic nie wyszło...
Gratuluję szczęśliwym ciężarówkom i mamom! Mnie się już nawet niecierpliwość skończyła. Ja po prostu już mam dość takiego życia na lekach i braku swobody. Podzielę się moją największą zmorą - mam codzienne biegunki od metforminy (od ponad pół roku - czy to nie poświęcenie?).Jurkowa, Margaret.Se, Ylya lubią tę wiadomość
-
Bea_ wrote:Cześć dziewczyny, pokrótce moja historia: hormony w normie, własne owulacje, cykle regularne, mąż o.k., drożność w porządku, bakterii nie ma. Dwa lata starań, w tym dwa cykle z clo, cztery z letrozolem, w międzyczasie IUI bez powodzenia, ponad pół roku na metforminie (nie mam IO) i całą listą suplementów. I efektu brak. Co Wam pomogło?
Hallo Bea u mnie winowajca byl polip ,3 miesiące po jego usunieciu zaszłam w ciąże ale niestety dwa tyg temu poroniłam
Trzymam kciuki
Kazia gratulacje
Panna współczuje wiem co czujesz
Jagna piękny dzidziuś
Ściskam wszystkie dziewczynyKazia lubi tę wiadomość
Liuliu79 -
Jurkowa wrote:Dziewczyny czy któraś z was miała histeriskopie diagnostyczną macicy?
U nas w szpitalu czeka się na to ok 3 mcy i zastanawiam się czy warto prywatnie(trochę drogo wychodzi)..
Jurkowa ja miałam i polecam bo dzięki temu wykryli mi polipka
Gdzie mieszkasz ze tak długo ( i drogo ) czeka się na to badanie?
Ylya pół roku czekania?szok
Ja mieszkam w Belgii tu lekarz wyznacza badanie wedlug cyklu i ja miałam szybko a wycięcie polipa i druga histeroskopia w ciagu 3 tyg
PozdrawiamLiuliu79 -
Bea nie lam się kochana, jesteś dzielna babka.Po to tu jesteśmy żeby się wspierać
Dzięki laski za info o tej histero. Skierowanie mam z invicty ale uderze do mojego lokalnego lekarza,bo jest ordynatorem (no i ma w pewnym sensie u mnie dług po tym co się stało, obiecywał ze mi pomoże to niech się wykaże chłopak teraz..)
Z tego co piszecie to 3 mce czekania i tak nie jest masakra...NFZ..kocham ten kraj,płacisz składki i ooo no z tego masz, ech..Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 08:19
Dani lubi tę wiadomość
Życie nigdy nie jest zbyt krótkie - żeby nie mieć znaczenia -
Bea ja siedzialam kiedys w temacie in vitro masa dziewczyn była bez powodu i IUI nieudane a przeszły na in vitro i zaskok wiec jednak in vitro obchodzi pewne problemy. Jestem na forum ponad 3 lata i wszystkie juz w ciazy, oprocz jednej ale tam wielkie problemy wiec w ogole nawet nie ma o czym mowic. Tez mialam IUI -udane aczkolwiek gdybym podeszla do 6 to juz 7 raz in vitro.
Dani, Bea_, Zuza6 lubią tę wiadomość
Na gorze róże na dole fiolki a my sie trykamy jak dwa poznańskie koziołki. -
aszencja wrote:Bea ja siedzialam kiedys w temacie in vitro masa dziewczyn była bez powodu i IUI nieudane a przeszły na in vitro i zaskok wiec jednak in vitro obchodzi pewne problemy. Jestem na forum ponad 3 lata i wszystkie juz w ciazy, oprocz jednej ale tam wielkie problemy wiec w ogole nawet nie ma o czym mowic. Tez mialam IUI -udane aczkolwiek gdybym podeszla do 6 to juz 7 raz in vitro.
-
Bea, myślący i doświadczony lekarz to połowa sukcesu. Reszta w Twoich rękach. No może jeszcze pierwiastek opatrznościowy, w zależności od tego, w co/kogo wierzysz.
Jest jeszcze tzw. "system", którego akurat koleżankom Czeszkom możemy pozazdrościć:
http://kobieta.wp.pl/czego-polki-moga-zazdroscic-czeszkom-przede-wszystkim-komfortowego-macierzynstwa-6081102284821633a
Chciałaby dusza do (czeskiego) raju..
MoBo, Dani lubią tę wiadomość
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 , IUI 14 XII 2016 synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
Kazia gratulacje
Kazia lubi tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crio Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 ; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
Bea nie wiem czym bylas stymulowana itd, ja mialam miec IUI dwa razy ale lekarz zrezygnował przed bo sam raz przegapil termin owulki, pozniej badania mialam badziewne pozniej sie okazało ze mam torbiel a pozniej zmieniłam klinike i poszlam zalecanym przebiegiem przez lekarza z forum naszego bociana. Mialam tez zmiane leku itd. na pewno nie nalezy sluchac slepo lekarzy tylko tez sie samej diagnozowac, niestety smutne ale jak ja zmieniłam klinike to wprost powiedziałam do lekarza ze chce zeby było po mojemu a ze facet dopiero zaczynał tam prace to chyba sie bał stracic klientke i zezwolił. Dodam jeszcze ze u mojego faceta ok, to u mnie jest problem taki ze ze wzgledu na problemy hormonalne nie mam owulacji itd wiec musialam miec stymulki, kilkanascie-nic, pozniej IUI i dopiero zadziałało.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 20:55
Na gorze róże na dole fiolki a my sie trykamy jak dwa poznańskie koziołki. -
Hej dziewczynki, odebrałam dzisiaj wyniki morfologii i mam za niski poziom: bazofile 0.01 (norma 0.02-0.10), limfocyty 17,7 (norma 20.0-40.0)i eozynofile 0.4 (1-6). Troche mnie zmartfily te białe krwinki, i jak to ma sie z reszta zlych wynikow. myslicie ze to bardzo źle? Wizyta lekarza dopiero we srode hmm
-
Hej Kobietki!
Czy ktoras ma jakis pomysl co to moze byc? W 20 dniu cyklu zaczelam krwawic i czuje potworny bol w pochwie i czasami na dole bezucha. Cytologie robilam kilka miesiecy temu oraz usg i wszystko ok. Pierwszy raz w zyciu mam cos takiego. Cykle regularne co 28 dni. Podpytuje Was, bo wizyte u ginekologa mam dopiero koncem lutego. Nie dam rady pojsc wczesniej, a mieszkam w UK i tutaj idzie sie ze wszystkim do lekarza rodzinnego, a ten daje prawie na wszystko paracetamol.12tc ❤ trojaczki 2012r [*]
Hashimoto, niedoczynnosc tarczycy,hiperprolaktynemia -
Margaret.Se wrote:Hej dziewczynki, odebrałam dzisiaj wyniki morfologii i mam za niski poziom: bazofile 0.01 (norma 0.02-0.10), limfocyty 17,7 (norma 20.0-40.0)i eozynofile 0.4 (1-6). Troche mnie zmartfily te białe krwinki, i jak to ma sie z reszta zlych wynikow. myslicie ze to bardzo źle? Wizyta lekarza dopiero we srode hmmNa gorze róże na dole fiolki a my sie trykamy jak dwa poznańskie koziołki.