35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Ylya wrote:Agu, ale nie zgadza się tez na clo, lametę, letrozol, femarę? To jest czysta farmakologia, która ma pomóc naszym zmęczonym już i co tu dużo mówić, starym, jajeczkom, nabrać sił i zwiększyć szanse. Próbowałaś o tym? To ostatnia stacja przed IUI.
Przy IUI z kolei pomaga się plemnikom, jak są zbyt słabe, żeby pokonać te kilkanaście cm jajowodów. Czasem przyczyna może być właśnie tak banalna.
Ale rozumiem konsekwentne stanowisko osoby wierzącej. Przy inseminacji trzeba pobrać nasienie drogą masturbacji, a to niestety ciągle jest uznawane za grzech.
Na szczęście mój mąż współpracuje i nie musimy czegoś takiego kombinować. -
Pojemnik na nasienie na kształt prezerwatywy...odjęło mi mowę ....jestem wierząca ale dla mnie to przegięcie...myślę że Bogu nie zależy na tym żebyśmy się tak wyglupiali tylko żebyśmy byli dobrymi ludźmi,po prostu..
Ech ludzie to potrafia komplikować najprostsze uczucia i nauki..Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2017, 17:42
Margaret.Se, Dani, Moko lubią tę wiadomość
Życie nigdy nie jest zbyt krótkie - żeby nie mieć znaczenia -
Jurkowa, jak ktoś jest w swojej wierze konsekwentny, to ja go podziwiam.
Mało jest ludzi, którzy nie łamią reguł. Większość dopasowuje katechizm do swoich aktualnych potrzeb. Natomiast dla mnie porażka, jeśli tej konsekwencji nie ma. Na przykład facet nie ma nic przeciwko za przeproszeniem ręcznym robótkom, czy innym przyjemnościom nie zakończonym w łonie ukochanej, a do zabiegu nie podejdzie, bo się wiarą tłumaczy. Wtedy to porażka, nie facet.
I faktycznie zabawa z pojemnikiem w kształcie prezerwatywy brzmi jak wygłup, bo przecież to i tak trzeba wyjąć i spreparować/sprofanować
Natomiast przekonania to sprawa indywidualna i nie ma co oceniać. Gorzej tylko jak przez czyjeś przekonania cierpi ukochana osoba, wtedy faktycznie relacja jest trudna. Trzeba gadać, dużo gadać ze sobą. Co przy drażliwych tematach jest sztuką...Jurkowa, MoBo, Dani, Reni lubią tę wiadomość
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 , IUI 14 XII 2016 synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
Wiesz ja ogólnie szanuje prawa każdego do jego wersji wiary, tylko czasami pewne rzeczy potrafią mnie zwyczajnie zaskoczyć (jak pojemnik).
Ja ogólnie jestem prosta dziewczyna i staram się trzymać prostych filozofii życiowych ))
Ale nie będziemy umartwiac forum filozofiami- my tu rzemeslniczo ciężko pracujemy na swoje szczęście )Ylya, Dani lubią tę wiadomość
Życie nigdy nie jest zbyt krótkie - żeby nie mieć znaczenia -
Jurkowa wrote:my tu rzemeslniczo ciężko pracujemy na swoje szczęście )
to racja, buahahahhaaa... Toż to czasem orka na ugorze!
Przede mną leżą już dwa segregatory dokumentacji medycznej, a jeszcze fasol kształtem nawet dinozaura nie przypomina
Jurkowa, MoBo, Moko lubią tę wiadomość
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 , IUI 14 XII 2016 synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
Krakowianka wrote:U mnie beta >1.2
Wspolczuje, ale sie nie poddawaj! To Twoje pierwsze podejscie? Uda sie za nastepnym, zobaczysz. Ja dwa razy poleglam, ale wiem, ze w koncu sie uda.
Wyhaczylam Cie, bo chodze do tego samego lekarza - dr.Ch. z Katowic. Pogadaj z nim, cos wymysli. Glowa do gory.Krakowianka lubi tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Krakowianka, bardzo mi przykro, wiem, jakie to smutne uczucie
U mnie udało się za drugim podejściem i tak też będzie u Ciebie, zobaczysz!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 17:33
-
Dziewczyny cofam to, co napisałam wczoraj, że moje maleństwo nawet dinozaura jeszcze nie przypomina! Dziś w gabinecie zbierałam szczękę z podłogi, jak zobaczyłam na monitorze małego człowieczka z rączkami i nóżkami Maluszek ma już 2 cm i jest straszy o 3 dni niż wiek ciąży obliczany od ostatniej @.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7cf11d9e0afe.jpg
Krakowianka, Ania1602, Liuliu79, MoBo, Bąbelek1980, Bea_, Jot, Dani, Moko, Zuza6, bulkaasia, She Wolf, Reni, Eltasz lubią tę wiadomość
-
Magdala wrote:Wspolczuje, ale sie nie poddawaj! To Twoje pierwsze podejscie? Uda sie za nastepnym, zobaczysz. Ja dwa razy poleglam, ale wiem, ze w koncu sie uda.
Wyhaczylam Cie, bo chodze do tego samego lekarza - dr.Ch. z Katowic. Pogadaj z nim, cos wymysli. Glowa do gory. -
Ylya wrote:Krakowianka, bardzo mi przykro, wiem, jakie to smutne uczucie
U mnie udało się za drugim podejściem i tak też będzie u Ciebie, zobaczysz!Ylya lubi tę wiadomość
-
Krakowianka przykro mi
Ana a Ty chyba masz jeszcze mrozaczki? Mimo to zmieniłaś klinikę?* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crio Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 ; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
Ylya wrote:Dziewczyny cofam to, co napisałam wczoraj, że moje maleństwo nawet dinozaura jeszcze nie przypomina! Dziś w gabinecie zbierałam szczękę z podłogi, jak zobaczyłam na monitorze małego człowieczka z rączkami i nóżkami Maluszek ma już 2 cm i jest straszy o 3 dni niż wiek ciąży obliczany od ostatniej @.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7cf11d9e0afe.jpgYlya lubi tę wiadomość
Liuliu79 -
Krakowianka wrote:O jak fajnie myślałam ze jestem tu sama drugie podejście. A Ty robiłaś invitro w Katowicach?
Chodze do niego w Londynie, bo to moje miejsce zamieszkania i potrzebuje fachowego gina na miejscu, a procedure robilam w Polsce, w Bocianie, bo stad pochodze, z Bialego i latwiej w ten sposob ogarnac mi wszystko logistycznie.
Do nastepnej podchodze w koncu marca.
Jestem na 35+
Pozdrawiam caly watek.Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Krakowianka przykro mi
Ylya piekny szkrabek i dalej niech rosnie w siłę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 19:29
Ylya lubi tę wiadomość
-
Magdala wrote:Chodze do niego w Londynie, bo to moje miejsce zamieszkania i potrzebuje fachowego gina na miejscu, a procedure robilam w Polsce, w Bocianie, bo stad pochodze, z Bialego i latwiej w ten sposob ogarnac mi wszystko logistycznie.
Do nastepnej podchodze w koncu marca.
Jestem na 35+
Pozdrawiam caly watek.Magdala lubi tę wiadomość
-
Ylya wrote:Dziewczyny cofam to, co napisałam wczoraj, że moje maleństwo nawet dinozaura jeszcze nie przypomina! Dziś w gabinecie zbierałam szczękę z podłogi, jak zobaczyłam na monitorze małego człowieczka z rączkami i nóżkami Maluszek ma już 2 cm i jest straszy o 3 dni niż wiek ciąży obliczany od ostatniej @.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7cf11d9e0afe.jpgYlya lubi tę wiadomość