35 + starajace sie o pierwsze dziecko, czy sa takie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Ana aha, to ja coś źle przeczytałam Ja czuję się w miarę dobrze, ale dzisiaj jakiś katar chce mnie dopaść...* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crio Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 ; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
Bea lekarze z innych klinik, pacjenci itd czesto oceniaja. Na naszym bocianie jest ocena klinik przez pacjentów, sama brałam udział w ankiecie. A co do znanego lekarza to masa jest opinii negatywnych, np na mojego bylego dyrka Invimedu kupa negatywow a ma profil zweryfikowany, kasowac moze jezeli sa oceny obrazliwe a jezeli kulturalnie napisane to nie. Ja i tak chodze wszedzie prywatnie i wyszukuje m.in po znanym lekarzu, od znajomych, którzy maja stycznosc z lekarzami albo maja pokrewne zawody itd, bo jednak szczególnie w Wawie jest typowe olewactwo, wystarczy isc np. z dzieckiem na NFZ to nawet bioder nie umieja zbadac, co to za ortopeda? Żal jeden
Na gorze róże na dole fiolki a my sie trykamy jak dwa poznańskie koziołki. -
Bea_ wrote:
Ylya, miałaś jakieś objawy wczesnociążowe zanim się jeszcze dowiedziałaś, że się udało? Ile d.p.o. testowałaś?
takich wczesnociązowych to chyba nie, poza tymi co zwykle (bolesność piersi, spadek nastroju) natomiast zaskoczył mnie ciut jakby za wczesny ból jak na @, jakieś 4 dni przed terminem i w wigilię pojawiła się różowa plamka na bieliźnie, która już mi nie dawała spokoju. Ból się nasilał do tego stopnia, że pierwszy raz w życiu wzięłam nospę, bo nie dałam rady, a bałam się już wziąć przeciwbólowe. Ostatnie 4 dni przed terminem @ były dziwne, budzenie w nocy, duszności jakieś, nieustanne pragnienie no i dwa razy zdarzyło mi się zasnąć podczas deseru, co na szczęście cała moja rodzina wzięła wtedy na karb mojego przepracowania
A co, czujesz coś? Mów nam tutaj W którym dpo jesteś?hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 , IUI 14 XII 2016 synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
Za dużo cykli bez powodzenia za mną, żeby doszukiwać się u siebie objawów ciążowych
Niemniej jednak tym razem jest inaczej, mimo że nie zmieniałam ani leków, ani dawek. Może organizm się nasycił suplami etc. (Łykam pół apteki, w sumie profilaktycznie, bo wyniki w normie).
Dziś mam 3 d.p.o. dopiero, ale od wczoraj mnie mdli i jest mi niedobrze. W nocy się obudziłam z tego powodu i prosiłam męża o herbatkę miętową oraz naczynie obok łóżka... Moim zdaniem to efekt leków, ale - tak jak pisałam wyżej - nic nie zmieniłam od dłuższego czasu. -
Bea, może to być reakcja na gwałtowny wzrost progesteronu, jesteś świeżo po owu, może pękły dwa lub trzy jajeczka i każde z ciałek żółtych produkuje proga, a mdłości w ciąży to on właśnie powoduje. Na objawy ciążowe musisz jeszcze z tydzień poczekać. Teraz wcinaj świeżego ananasa i staraj się o dietę wysokobiałkową.. Czekamy i kciukamy!hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 , IUI 14 XII 2016 synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
doberek
aqu mój 3, 4 lata temu także unikał kontaktu z lekarzami, sztucznych metod nie brał pod uwagę, bo nas to nie dotyczy
do czasu
dzisiaj po 2IUI, 3IVF zmienił zdanieWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 14:20
-
To ja dołączę.
Cześć!
W tym roku kończę 40 lat i kilka dni temu dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Wyszedł pozytywny test ciążowy a teraz czekam na wizytę u lekarza. Starałam się 8 miesięcy, w ósmym udało się od razu po HSG. Na początku miesiąca miałam HSG a kilka dni później zaszłam w ciążę. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. To moja pierwsza ciąża w życiu.
Pozdrawiam.Ylya, Bea_, Liuliu79, Jurkowa, aszencja, Ania1602, Magdusia06, bulkaasia, Bąbelek1980, Jot lubią tę wiadomość
VeRa77 -
ana167 wrote:@ przyszla, myślałam, ze bedzie później.. Rzadko ktoś się cieszy z @ przy staraniach . Wizyta pod koniec przyszłego tygodnia, jak będzie dobrze, to w następnym cyklu wracam po sniezynki.. Boje się strasznie że się nie uda..hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 , IUI 14 XII 2016 synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
Dziękuję Ylya. Wizyta jest 11 lutego, mieszkam w UK a tu niestety na pierwszą wizytę czeka się 2 tygodnie. Biorę ze sobą wyniki posiewu, wynik HSG, cytologię i chyba zabiorę moją książeczkę zdrowia z przychodni ginekologicznej, do której chodziłam w Polsce.
Ylya lubi tę wiadomość
VeRa77 -
Ana uda się bedziemy kciukac &&&&. Ja po torbieli to nawet sie cieszylam ze szybciej @ bo musiałam kilka cykli odczekac aż sie wchłoneło.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 09:42
ana167 lubi tę wiadomość
VeRa77 wrote:To ja dołączę.
Cześć!
W tym roku kończę 40 lat i kilka dni temu dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Wyszedł pozytywny test ciążowy a teraz czekam na wizytę u lekarza. Starałam się 8 miesięcy, w ósmym udało się od razu po HSG. Na początku miesiąca miałam HSG a kilka dni później zaszłam w ciążę. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. To moja pierwsza ciąża w życiu.
Pozdrawiam.VeRa77 lubi tę wiadomość
VeRa77 wrote:Dziękuję Ylya. Wizyta jest 11 lutego, mieszkam w UK a tu niestety na pierwszą wizytę czeka się 2 tygodnie. Biorę ze sobą wyniki posiewu, wynik HSG, cytologię i chyba zabiorę moją książeczkę zdrowia z przychodni ginekologicznej, do której chodziłam w Polsce.
VeRa gratulacje! Piekna wiadomosc!!! A HSG robilas w PL czy w UK? Pozdrawiam z Londynu:-)VeRa77 lubi tę wiadomość
12tc ❤ trojaczki 2012r [*]
Hashimoto, niedoczynnosc tarczycy,hiperprolaktynemia