Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 37 lat, plan zajsc w pierwszą ciaze - czy to się może udać?
Odpowiedz

37 lat, plan zajsc w pierwszą ciaze - czy to się może udać?

Oceń ten wątek:
  • Asika Koleżanka

Wysłany: 18 listopada 2023, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj temperatura znow skoczyla do 36,35... pierwszy raz tak mam. Czy ktor wie co sie ze mna dzieje? 🙄

• Sally Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2023, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie mierzyłam temperatury a raz jak sprobowalam to mi zupelnie nie pokazala owulacji. Jakos dziwnie skakala i nic sie nie dalo z niej wyczytac. Zastanawiam sie tylko bo chyba standardowa temp dla czlowieka to 36,6 a podczas owulacji powinna byc okolo 37 a Ty masz dziwnie niskie wartosci. Może cos nie tak z termometrem?

• Sally Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2023, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I skad wiesz, że to byl akurat dzien owulacji? moze owu byl 2 dni pozniej?

• Asika Koleżanka

Wysłany: 20 listopada 2023, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie zwykle mam taka niska temperature, nigdy chyba nie mialam powyzej 37 , oczywiscie chyba ze bylam chora i mialam goraczke....
    Owulacja wyznaczyla sie sama w aplikacji po moich wpisac z testow i z temperatury. A swoja droga obserwowalam tez kiedy jest sluz plodny i wyszlo mi na ten sam dzien , wiec raczej owulacja byla wlasnie w ten dzien co pisze mi na wykresie.
    Zastanawiaja mnie tylko te skoki temperatury. Nigdy takich nie mialam i dlatego zastanawiam sie co one moga znaczyc.
    Wiem tez jesli chodzi o temperature ze nawet majac temperature powyzej 36 ale nie musi byc 37 to tez dziewczyny zachodzilo w ciaze. Tak przynajmniej wyczytalam z wypowiedzi innych dziewczyn.

• Malwinka14 Ekspertka

Wysłany: 15 marca, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kape wrote:
    Cześć!
    Mam 37 lat, ostatnio zaczęłam intensywnie myśleć o pierwszym dziecku. Wiem, trochę późno ;)
    Mam nieregularne miesiączki. Nie wiem jak bardzo nieregularne, bo przez lata brałam antykoncepcję. Przestałam brać tabletki 1.5 miesiąca temu, okres przyszedł po 30 dniach. Staramy się z mężem, ale nie wiem czy powinnam się już na tym etapie przebadać (to początek staran). Jeśli tak, to co konkretnie? Suplementuje kwas foliowy i jakieś witaminy dla kobiet, ale nie wiem co jeszcze mogę zrobić, żeby zwiększyć nasze szanse.
    dzialaj juz z badaniami nie czekaj pol roku! nie w tym wieku!

preg.png

Synek 22.06.2010
    AMH : 3,67
    13.06.2024 Aniolek 10+3tc ciaza zatrzymana 8tc
    28.09.2024 II
    30.09.2024 Beta 150, Prog 15
    02.10.2024 Beta 375 Prog 31
    23.10.2024 serduszko bije 7+1 usg 7+3
    Baby am Board 10.06.2025 czy sie tym razem uda??

Homocysteina 5,42 ( 4,44-13,56)
    Zelazo 76 (50-170)
    PT 10,2 (10,4-13)
    INR 0,91 (0,85-1.15)
    W. Protrombinowy 111,76 (80-120)
    APTT 27,2 (25,9-36.6)
    Wit. B12 567 (187-883)
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka14 wrote:
    dzialaj juz z badaniami nie czekaj pol roku! nie w tym wieku!

Też polecam badania, konsultacje u dobrego ginekologa, który odpowiednio dobierze badania i suple. Z drugiej strony sporo dziewczyn szybko zachodzi w ciążę po odstawieniu antykoncepcji, ale to chyba nie jest regułą. Skoro świadomie się decydujecie na starania to po co czekać z badaniami? Oszczędzisz sobie stresu.

Ja mam 37 lat i jestem w ciąży. Dziś moja znajoma (41 l.) urodziła zdrową córeczkę. To nie reguły, ale ciąża w takim wieku to nic dziwnego, choć obarczona jest większymi ryzykami. Trzymam kciuki za powodzenie!

🙋🏻‍♀️ 37.
    👦🏼 7.11.2017 - zdrowy, kochany syn❣️4380 g, 62 cm, 10/10, CC - brak postępu porodu
    👼🏻 26.09.2019 - ur. 37 tc. Przepuklina mózgowa, CC planowa

preg.png
‹‹ 4 5 6 7 8
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ