X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia 37 lat, plan zajsc w pierwszą ciaze - czy to się może udać?
Odpowiedz

37 lat, plan zajsc w pierwszą ciaze - czy to się może udać?

Oceń ten wątek:
  • Asika Koleżanka

Wysłany: 18 listopada 2023, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj temperatura znow skoczyla do 36,35... pierwszy raz tak mam. Czy ktor wie co sie ze mna dzieje? 🙄

• Sally Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2023, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie mierzyłam temperatury a raz jak sprobowalam to mi zupelnie nie pokazala owulacji. Jakos dziwnie skakala i nic sie nie dalo z niej wyczytac. Zastanawiam sie tylko bo chyba standardowa temp dla czlowieka to 36,6 a podczas owulacji powinna byc okolo 37 a Ty masz dziwnie niskie wartosci. Może cos nie tak z termometrem?

• Sally Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2023, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I skad wiesz, że to byl akurat dzien owulacji? moze owu byl 2 dni pozniej?

• Asika Koleżanka

Wysłany: 20 listopada 2023, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie zwykle mam taka niska temperature, nigdy chyba nie mialam powyzej 37 , oczywiscie chyba ze bylam chora i mialam goraczke....
    Owulacja wyznaczyla sie sama w aplikacji po moich wpisac z testow i z temperatury. A swoja droga obserwowalam tez kiedy jest sluz plodny i wyszlo mi na ten sam dzien , wiec raczej owulacja byla wlasnie w ten dzien co pisze mi na wykresie.
    Zastanawiaja mnie tylko te skoki temperatury. Nigdy takich nie mialam i dlatego zastanawiam sie co one moga znaczyc.
    Wiem tez jesli chodzi o temperature ze nawet majac temperature powyzej 36 ale nie musi byc 37 to tez dziewczyny zachodzilo w ciaze. Tak przynajmniej wyczytalam z wypowiedzi innych dziewczyn.

• Malwinka14 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2024, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kape wrote:
    Cześć!
    Mam 37 lat, ostatnio zaczęłam intensywnie myśleć o pierwszym dziecku. Wiem, trochę późno ;)
    Mam nieregularne miesiączki. Nie wiem jak bardzo nieregularne, bo przez lata brałam antykoncepcję. Przestałam brać tabletki 1.5 miesiąca temu, okres przyszedł po 30 dniach. Staramy się z mężem, ale nie wiem czy powinnam się już na tym etapie przebadać (to początek staran). Jeśli tak, to co konkretnie? Suplementuje kwas foliowy i jakieś witaminy dla kobiet, ale nie wiem co jeszcze mogę zrobić, żeby zwiększyć nasze szanse.
    dzialaj juz z badaniami nie czekaj pol roku! nie w tym wieku!

preg.png

Synek 22.06.2010
    AMH : 3,67
    13.06.2024 Aniolek 10+3tc ciaza zatrzymana 8tc
    28.09.2024 II
    30.09.2024 Beta 150, Prog 15
    02.10.2024 Beta 375 Prog 31
    23.10.2024 serduszko bije 7+1 usg 7+3
    Baby am Board 10.06.2025 czy sie tym razem uda??

Homocysteina 5,42 ( 4,44-13,56)
    Zelazo 76 (50-170)
    PT 10,2 (10,4-13)
    INR 0,91 (0,85-1.15)
    W. Protrombinowy 111,76 (80-120)
    APTT 27,2 (25,9-36.6)
    Wit. B12 567 (187-883)
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2024, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka14 wrote:
    dzialaj juz z badaniami nie czekaj pol roku! nie w tym wieku!

Też polecam badania, konsultacje u dobrego ginekologa, który odpowiednio dobierze badania i suple. Z drugiej strony sporo dziewczyn szybko zachodzi w ciążę po odstawieniu antykoncepcji, ale to chyba nie jest regułą. Skoro świadomie się decydujecie na starania to po co czekać z badaniami? Oszczędzisz sobie stresu.

Ja mam 37 lat i jestem w ciąży. Dziś moja znajoma (41 l.) urodziła zdrową córeczkę. To nie reguły, ale ciąża w takim wieku to nic dziwnego, choć obarczona jest większymi ryzykami. Trzymam kciuki za powodzenie!

age.png

age.png
‹‹ 4 5 6 7 8
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ