AKTUALNA lista starających się 35+
-
WIADOMOŚĆ
-
Mierzenie temperatury już odpuściłam,nie wiem czy to coś daje. Wiem kiedy mam owulację bo ja czuję, a ciągłe zrywanie się na budzik w wolne dni żeby zmierzyć. Poza tym po owulacji ciągle sprawdzałam i porównywałam temperatury, dodatkowo się nakręcając i ciągle nic. Potem rozczarowania są jeszcze gorsze i płacz większy.Nowa
-
nick nieaktualny
-
Wracam po półrocznej przerwie, ponad 5 lat starań.
Mam 38 lat, dwie już dorosłe córki 20 i 18 lat, rozwódka.. Od 10 lat nowe życie, staramy się o wspólne dzieciątko bez skutku.
W styczniu 2018 zapadła decyzja, że pora już na klinikę. 31 stycznia pierwsza wizyta, wówczas 8dc. Lekarz kazała zrobić badania i w kolejnym cyklu IUI. 05.02 w 13 dc wizyta monitoring - inny lekarz i od razu pendolino... Ovitrelle poniedziałek, środa(07.02.)i czwartek(08.02.) podwójna IUI, pęcherzuk miał 21,2mm, nasienie po odwirowaniu niezłe.. Teraz czekam.
Powodzenia nam wszystkim
Kitty.Noir, Cheshire_Cat, demelza lubią tę wiadomość
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
Starania od 2013.
* podwójna IUI 07.02+08.02.2018
* II IUI - 03.2018
IV2018 - IVF krótki protokół - dwa bobaski
V2018 IVF drugie podejście:(
IX CET
XII CET -
Hej.
Jestem tu nowa. Co prawda nie staram się o pierwsze dziecko bo mam już dwójkę ale podobnie jak wy jestem mamą 35+ i od pół roku nic się nie dzieje. Od piątku zaczynam clo (wizyta u gina). Niby wszystko ok. Owulka jest. Progesteron w normie ale ciąży dalej nie ma. I dlatego lekarz przepisał mi clo i dodatkowo kazał brać ovarin. Zobaczymy czy to coś pomoże. A jakie się Wasze doświadczenia z tymi tabletkami jeśli oczywiście któraś z Was je brała?
Pozdrawiammamax2 -
No to i na mnie przyszła kolej.
Na szybko:
40 letnia mamuśka, z 20 letnim synem.
Żona - swojego drugiego męża.
O ciąże, walczymy od ponad 5 lat.
Obydwoje: płodni, zdrowi, jednak cały czas bez widocznych efektów ciężkiej, co miesięcznej pracy.
Głowa już niestety dość mocno zorana niepowodzeniami. Bardziej moja - mąż już przestał przeżywać. Wdrożył zasadę, co ma być to będzie.
Hasło wcielone w życie - jak do 40 nie zajdę, rzucamy starania...
Chichot losu jest taki, że 40 pstryknie w kwietniu, a ja rzucać starań wcale nie mam zamiaru.
dorot lubi tę wiadomość
We're all mad here
41 letnia mamuśka, 21 letniego "szkraba" 😉
06.2019 poczatek romansu z Gameta
21.12.2019 IUI podejście 1-nie udane
20.01.2020 IUI podejście 2- nie udane
18.02.2020 IUI podejście 3 i ostatnie - nie udane -
Hejo dziewczyny mamusie i przyszłe mamusie❤️ Dopinam się do waszegoforum . Ja tez należę do grupy starającej się i wieku prawie 40lat . W prawdzie mam już dwie córki ale jakoś życie itp ze jeszcze jedno by się chciałam i ci !!! I wrześniem pierwszy strzał i ciąża .... całe 7 dni i sobie poszła . Poronienie biochemiczne od tego czasu klęska urodzaju. AMH 3,01 cykle stymulowane ClO 2 podejścia i echo . Zdecydowałam się na histeroskopie( okazało się ze miałam zrost w ujściu macicy) rozcięty . Po testach owulacyjnych pozytywnych znów mam nadzieje ze się uda . Nie przypuszczałam ze zajście w ciąże to taki problem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 13:04
Adina lubi tę wiadomość
-
DIsiaj pomyliłam testy owulacyjne z ciążowym , zobaczyłam dwie kreski myśląc no ok owulka była hormon nadal się utrzymuje . Po chwili zaskoczyłam ze to test ciążowy . Pierw zwątpiłam a potem się rozryczalam ... pewnie efekt torbielą .... i pewnie cyklu jiz do dupy
-
To może i ja do Was dołączę. Mam 35 lat i synka z in vitro. Teraz przyszedł czas na staranie o rodzeństwo dla niego. Nie jest jednak to proste- mam problem z cienkim, uszkodzonym łyżeczkowaniem endometrium i mimo 2 prób nie mogę podejść do criotransferu. Teraz czeka mnie histeroskopia i zobaczymy co dalej...3 nieudane podejścia do in vitro
4 podejście- sukces, jest synek
3 lata leczenia cienkiego endometrium i zrostów w macicy
grudzień 2018- crio
styczeń 2019 crio: 4AA, 7dpt- hcg<0,5
sierpień 2019- II kreski, jestem w ciąży!
matkamimowszystko.pl
"Nigdy nie rezygnuj z osiągnięcia celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie wymaga czasu. Czas i tak upłynie!" -
Matka mimo wszystko wrote:To może i ja do Was dołączę. Mam 35 lat i synka z in vitro. Teraz przyszedł czas na staranie o rodzeństwo dla niego. Nie jest jednak to proste- mam problem z cienkim, uszkodzonym łyżeczkowaniem endometrium i mimo 2 prób nie mogę podejść do criotransferu. Teraz czeka mnie histeroskopia i zobaczymy co dalej...
hej , jesteś juz po histeroskopii? Mnie to czeka w przyszłym miesiącu. Wyskczył m polil na macicy a staramy się o pierwsze dziecko Mam 35 lat. Powodzenia w staraniach.r. 82, starania od 08-2015
11.2017 hsg jajowody drożne - 03.2018 AMH 0,379 - 04.2018 histeroskopia, usunięty polip - 21.05.2018 AMH 1,18!
30.05. MSOME 0% plemników I kl. morfo. 4%
05.06. IUI 04.07 punkcja 3 pęch. 1 kom.❄️ 28.07. IMSI 3pęch.2kom 31.07 transfer -
demelza wrote:hej , jesteś juz po histeroskopii? Mnie to czeka w przyszłym miesiącu. Wyskczył m polil na macicy a staramy się o pierwsze dziecko Mam 35 lat. Powodzenia w staraniach.
demelza lubi tę wiadomość
3 nieudane podejścia do in vitro
grudzień 2018- crio
matkamimowszystko.pl
"Nigdy nie rezygnuj z osiągnięcia celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie wymaga czasu. Czas i tak upłynie!" -
Matka mimo wszystko wrote:Mam jutro, napiszę jak było jak będę już po
och dziękuję Ci bardzo. czekam na wieści i mocno trzymam kciuki !r. 82, starania od 08-2015
11.2017 hsg jajowody drożne - 03.2018 AMH 0,379 - 04.2018 histeroskopia, usunięty polip - 21.05.2018 AMH 1,18!
05.06. IUI 04.07 punkcja 3 pęch. 1 kom.❄️ 28.07. IMSI 3pęch.2kom 31.07 transfer -
demelza wrote:och dziękuję Ci bardzo. czekam na wieści i mocno trzymam kciuki !
demelza lubi tę wiadomość
3 nieudane podejścia do in vitro
grudzień 2018- crio
matkamimowszystko.pl
Matka mimo wszystko wrote:Jestem po histeroskopii diagnostycznej. Jeśli chcesz dokładnie wiedzieć jak przebiegła- zapraszam na bloga (adres poniżej:Matka mimo wszystko). Nie ma się czego bać, jest to bezbolesne i mało inwazyjne badanie.
Czytałam. Bardzo ciekawy i przydatny blog. W wolnej chwili przeglądnę cały. Cieszę się, że histeroskopia poszła gładko. Byłaś prywatnie? Ja jestem po hsg robionym w szpitalu na nfz i nie wiem czy drugi raz bym tam poszła, a już z pewnością nie zdecydowałabym się na żaden zabieg. Opis jest w moim pamiętniku. Moja histeroskopia będzie zabiegowa (polip do usunięcia) w ogólnym znieczuleniu. Więc najgorszy chyba będzie wenfon. W tej klinice, jeśli jest taka potrzeba robią też odrazu hsg. Powodzenia, czekam na wpis o hsg.r. 82, starania od 08-2015
demelza wrote:Czytałam. Bardzo ciekawy i przydatny blog. W wolnej chwili przeglądnę cały. Cieszę się, że histeroskopia poszła gładko. Byłaś prywatnie? Ja jestem po hsg robionym w szpitalu na nfz i nie wiem czy drugi raz bym tam poszła, a już z pewnością nie zdecydowałabym się na żaden zabieg. Opis jest w moim pamiętniku. Moja histeroskopia będzie zabiegowa (polip do usunięcia) w ogólnym znieczuleniu. Więc najgorszy chyba będzie wenfon. W tej klinice, jeśli jest taka potrzeba robią też odrazu hsg. Powodzenia, czekam na wpis o hsg.3 nieudane podejścia do in vitro
grudzień 2018- crio
matkamimowszystko.pl
nick nieaktualny
-
Betiblu wrote:Dziewczyny moj cykl zacza sie 9.03,owul 17-18, niska bhcg 28 w 28dc=05.04.2018,08.04 bhcg 40, dwa dni pozniej 34 czy to moze byc ciaza pozamaciczna???nie bylam jeszcze na usg, zrobie w pistek I bhcg,3 nieudane podejścia do in vitro
grudzień 2018- crio
matkamimowszystko.pl
"Nigdy nie rezygnuj z osiągnięcia celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie wymaga czasu. Czas i tak upłynie!"