Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się po 35 roku życia Ciąża po 40 - grupa wsparcia
Odpowiedz

Ciąża po 40 - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • Komanuss Ekspertka

Wysłany: 28 października, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka wrote:
    Cześć Dziewczyny 🌸Dziękuję Wam za wszystkie słowa wsparcia, odpowiedzi i trzymanie kciuków🍀 🌸jednak biologia, natura, Bóg potrafią zaskoczyć. Byliśmy dzisiaj na wizycie i niespodzianka. Wyniki wzrosły i to o sporo i mamy pęcherzyk. Póki co jeden ale zdaniem lekarza wszystko dopiero teraz ruszyło. Lekarz przedłużył stymulację do czwartku. Dalej clostilbegyt 2x oraz Mensinorm 300 co drugi dzień. Stwierdził że działamy jak psychika pozwoli. Dzisiaj 14 dzień stymulacji 15 dzień cyklu. Zapytałam, ile to jeszcze może trwać na co lekarz stwierdził że wszystko zależy od wyników. Jak będą wzrastać pęcherzyk/ki to będziemy działać dalej. Zastanawiam się ile może trwać taki cykl i stymulacja
    Blanka ja ostatnio poszłam na monitoring I lekarz powiedział że owulacji nie będzie ale starajcie się czasami cuda die zdarzają. Niestety okres przyszedl

• Wa123 Autorytet

Wysłany: 28 października, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka wrote:
    Cześć Dziewczyny, jestem po kolejnej wizycie. Dzisiaj 10 dzień stymulacji i 11 dzień cyklu. Wyniki LH i estrogenu wzrosły. Lekarz podczas USG szukał pęcherzyków i nie dostrzegł żadnego. Dał nam dwa wyjścia: kończymy albo działamy jeszcze ostatecznie do poniedziałku w dawce Mensinorm 300 co drugi dzień plus nadal clostilbegyt 2x dziennie. Zdecydowaliśmy działać do poniedziałku. Zadałam pytanie, lekarzowi czy jest szansa że coś urośnie. Odpowiedział, że wszystko jest możliwe. Zastanawiam się gdzie podział się pęcherzyk który był na samym początku o wymiarach 3 mm. Czy może być tak, że lekarz nie widzi go na usg albo się wchłonął. Lekarz z racji tego że to ostatnie nasze in vitro chce zadziałać do końca i nie chce odbierać nadziei.
    Hej, nie pasuje do tego wątku, głównie ze względu na wiek, ale chce Ci powiedzieć, że swoją historią dałaś mi nadzieję. Byłam właśnie na 2 monitoringu podczas stymulacji do in vitro i pecherzyki ani drgnęły, a mam już 12 dc. W czwartek kolejna wizyta i mam nadzieję że po zmianie dawki coś ruszy. Dzięki Twojemu postowi wierzę w to jeszcze bardziej✊💚 Dziekuję!

Komanuss, kicia_kocia, pelnawiary, Blanka lubią tę wiadomość

Starania od 10/2021 👶

👩 29 lat+🧑35 lat

Przedwczesne wygaszanie czynności jajników
    PCOS
    nieregularne cykle
    mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
    PRL po MTC 291,65
    Białko S-61%
    KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
    Hashimoto + niedoczynność tarczycy

Od czerwca 2023 leczenie w Klinice

09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
    10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
    11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩

09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
    10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl
  • pelnawiary Ekspertka

Wysłany: 28 października, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wa123 wrote:
    Hej, nie pasuje do tego wątku, głównie ze względu na wiek, ale chce Ci powiedzieć, że swoją historią dałaś mi nadzieję. Byłam właśnie na 2 monitoringu podczas stymulacji do in vitro i pecherzyki ani drgnęły, a mam już 12 dc. W czwartek kolejna wizyta i mam nadzieję że po zmianie dawki coś ruszy. Dzięki Twojemu postowi wierzę w to jeszcze bardziej✊💚 Dziekuję!

Wa123 lubi tę wiadomość

• Blanka Autorytet

Wysłany: 29 października, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wa123 wrote:

Trzymam moooocno kciuki !!!

życie naprawdę potrafi zaskoczyć. Wczoraj weszliśmy zrezygnowani do gabinetu. Mąż przed wejściem mówi do mnie, że trzeba jakoś lekarzowi podziękować za wszystko za te lata od 2019 roku a tu taki mały cud :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października, 10:19

Wa123 lubi tę wiadomość

Starania od 2017 roku
    Ja - 40 lat, on- 42 lata
    On- niskie parametry nasienia, SM
    AMH- 0.29, FSH -17,06
    12.06.2020 - IUI 1 - nieudana
    06.07.2020 r. - IUI 2- nieudana
    26.08.2020- IUI 3 - nieudana
    09.2024- ivf 1- Stediril, Bemfola, Menopur, Gonapeptyl. Pęcherzyk 10 mm. Stymulacja przerwana. Brak reakcji na leki.
    09.2024- priming estrogenowy, Duphaston
    10.2024 -ivf 2 - Mensinorm 300-450 Rekovelle 12.0, Clostilbegyt, 5 pęcherzyków, Stymulacja przerwana. Primolut nor
  • AMI Przyjaciółka

Wysłany: 29 października, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka trzymam kciuki!! :) U mnie przyszły wyniki badań - oba zarodki są mozaikami z niskim poziomem mozaikowatości i rekomendowane do transferu po konsultacji z genetykiem. Niby radość ale no ne do końca :(
    Zobaczymy co na to powie doktor, ale z tego co czytam jest nadzieja i staram się jej trzymać <3 pozdrawiam was kochane, walczcie!!

kicia_kocia, alauda, Blanka lubią tę wiadomość

oboje 40lat
    AMH 1.06---> 0,76
    wyniki u obojga okey, jeden jajnik działa
    startujemy z IVF wrzesień 2024
    I stymulacja: Menopur --> 3 oocyty--> mamy 2x❄️5BB.
    PGTa--->mamy 2 mozaiki
    11.2024 Transfer ...⏳🍀
  • alauda Autorytet

Wysłany: 29 października, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka, super wiadomość! Mam nadzieję, że jeszcze jakiś nieśmiały pęcherzyk pojawi się na horyzoncie :)

Ami, skoro nie są odzucone na wejsciu, to zawsze jest nadzieja. Zdarza się, że mozaiki są odrzucane a tak naprawdę mogę dać zdrowe dzieciątko❤️

Ja mam trzy zarodki, wprawdzie nieprzebadane, ale wiem czy kiedykolwiek je przetransferuję, bo moje endo nie współpracuje. W poniedzialek mam wizytę kontrolną i jeśli nic nie podrosło to transfer w tym cyklu odwołany :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października, 14:33

Blanka lubi tę wiadomość

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    -> cienkie endo, brak możliwości transferu
  • alauda Autorytet

Wysłany: 29 października, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wa123 wrote:

Powodzenia ❤️✊🏼🤞🏼 Może zmiana dawki/rodzaju leku stymulującego coś pomoże 🍀

Wa123 lubi tę wiadomość

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    ➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    -> cienkie endo, brak możliwości transferu
  • Blanka Autorytet

Wysłany: 29 października, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMI wrote:
    Blanka trzymam kciuki!! :) U mnie przyszły wyniki badań - oba zarodki są mozaikami z niskim poziomem mozaikowatości i rekomendowane do transferu po konsultacji z genetykiem. Niby radość ale no ne do końca :(
    Zobaczymy co na to powie doktor, ale z tego co czytam jest nadzieja i staram się jej trzymać <3 pozdrawiam was kochane, walczcie!!

AMI trzymam kciuki. Na kiedy masz wizytę u genetyka? Długo się w Twoim mieście czeka na taką konsultację?

Starania od 2017 roku
    Ja - 40 lat, on- 42 lata
    AMH- 0.29, FSH -17,06
    09.2024- ivf 1- Stediril, Bemfola, Menopur, Gonapeptyl. Pęcherzyk 10 mm. Stymulacja przerwana. Brak reakcji na leki.
    10.2024 -ivf 2 - Mensinorm 300-450 Rekovelle 12.0, Clostilbegyt, 5 pęcherzyków, Stymulacja przerwana. Primolut nor
  • AMI Przyjaciółka

Wysłany: 29 października, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka wrote:
    AMI trzymam kciuki. Na kiedy masz wizytę u genetyka? Długo się w Twoim mieście czeka na taką konsultację?
    Umówiłam się w klinice na ten czwartek, ale czekam jeszcze na telefon od mojej doktor, mam nadzieję, że jutro zadzwoni, na ten czwartek/pt spodziewam się @ więc nie wiem czy zdążę ruszyć z transferem ( ma być cykl sztuczny), ale no zobaczymy. Jak się nie uda to wykorzystam ten miesiąc na przygotowania i ruszymy w grudniu .
    Powiem wam że mimo wszystko się cieszę, widzę ile miałam szczęścia, dwa zarodki z 3 jajek w moim wieku to naprawdę cud, nie są idealne ale jednak SĄ. Staram się nastawiać pozytywnie.
    Dziękuję za wsparcie, będę pisać jak coś się dowiem :)

Blanka, pelnawiary lubią tę wiadomość

oboje 40lat
    AMH 1.06---> 0,76
    PGTa--->mamy 2 mozaiki
    11.2024 Transfer ...⏳🍀
  • Blanka Autorytet

Wysłany: 29 października, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMI wrote:
    Umówiłam się w klinice na ten czwartek, ale czekam jeszcze na telefon od mojej doktor, mam nadzieję, że jutro zadzwoni, na ten czwartek/pt spodziewam się @ więc nie wiem czy zdążę ruszyć z transferem ( ma być cykl sztuczny), ale no zobaczymy. Jak się nie uda to wykorzystam ten miesiąc na przygotowania i ruszymy w grudniu .
    Powiem wam że mimo wszystko się cieszę, widzę ile miałam szczęścia, dwa zarodki z 3 jajek w moim wieku to naprawdę cud, nie są idealne ale jednak SĄ. Staram się nastawiać pozytywnie.
    Dziękuję za wsparcie, będę pisać jak coś się dowiem :)

Jestem z Tobą AMI myślami!!!

AMI lubi tę wiadomość

Starania od 2017 roku
    Ja - 40 lat, on- 42 lata
    AMH- 0.29, FSH -17,06
  • Martyna000001 Koleżanka

Wysłany: 30 października, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSek1slMQgtvN5kmpg9umyfK46Jcj17Z0F5usrs4AdyGIancOQ/viewform

• Martyna000001 Koleżanka

Wysłany: 30 października, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam taki sam problem jak Wy (niepłodność, poronienia), co sklonilo mnie do napisania pracy magisterskiej z psychologii na ten temat.
    Jeśli któraś z Was chciałaby mi pomóc i wypełnić ankietkę, serdecznie zapraszam, zajmie kilka minut.
    Bardzo bardzo dziękuje za pomoc 🙂

Ankieta dotyczy trudności emocjonalnych kobiet starających się o potomstwo

WYŻEJ wstawiłam link

• Blanka Autorytet

Wysłany: 31 października, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny ♥️Jestem po kolejnej wizycie. wyniki wzrosły ale to dlatego że pojawił się drugi pęcherzyk. Jest malutki i ten który był ostatnio urósł troszkę bo ma 7 mm. Lekarz mówi, że jest maleńka szansa, że w takim wolno rosnącym pęcherzyku będzie komórka jajowa i to prawidłowa. W tej sytuacji zaczekamy jeszcze do poniedziałku i wtedy podejmiemy decyzję. Jest mi strasznie ciężko 😥 Bardzo się ucieszyłam widząc taki wynik estradiolu. Zapytałam czy jeśli zakończymy stymulację to czy lekarz coś mi zapisze. Lekarz stwierdził, że tak bo musi zakończyć cykl. Natomiast będzie mnie obserwować ponieważ mogę nie mieć przez jakiś czas okresu. Kurcze, to wszystko jest dla mnie bardzo obciążające. Nie wiem czy jest sens brania tych leków

Starania od 2017 roku
    Ja - 40 lat, on- 42 lata
    AMH- 0.29, FSH -17,06
  • Gama81 Przyjaciółka

Wysłany: 31 października, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanca. jestem z Tobą. Mnie te to za moment, w listopadzie czeka. Wszystkiego dobrego.

Blanka lubi tę wiadomość

• AMI Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka, napradę chciałabym ciebie pocieszyć, ale no nie wiem jak :( bardzo mi przykro :(

Blanka lubi tę wiadomość

oboje 40lat
    AMH 1.06---> 0,76
    PGTa--->mamy 2 mozaiki
    11.2024 Transfer ...⏳🍀
  • Komanuss Ekspertka

Wysłany: 2 listopada, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka wrote:
    Czesc Dziewczyny ♥️Jestem po kolejnej wizycie. wyniki wzrosły ale to dlatego że pojawił się drugi pęcherzyk. Jest malutki i ten który był ostatnio urósł troszkę bo ma 7 mm. Lekarz mówi, że jest maleńka szansa, że w takim wolno rosnącym pęcherzyku będzie komórka jajowa i to prawidłowa. W tej sytuacji zaczekamy jeszcze do poniedziałku i wtedy podejmiemy decyzję. Jest mi strasznie ciężko 😥 Bardzo się ucieszyłam widząc taki wynik estradiolu. Zapytałam czy jeśli zakończymy stymulację to czy lekarz coś mi zapisze. Lekarz stwierdził, że tak bo musi zakończyć cykl. Natomiast będzie mnie obserwować ponieważ mogę nie mieć przez jakiś czas okresu. Kurcze, to wszystko jest dla mnie bardzo obciążające. Nie wiem czy jest sens brania tych leków
    3 maj się Bkanka

Blanka lubi tę wiadomość

• pelnawiary Ekspertka

Wysłany: 3 listopada, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka wrote:

Blanka,powodzenia na jutro,szczęścia i jeszcze raz szczęścia✊
    Mnie to czeka od stycznia chociaż szczerze mówiąc mam ostatnio wątpliwości czy skoro natura nie pozwoliła jest sens cisnąć na siłę.
    Myślę o ryzyku chorób,o tym czy jest sens męczyć organizm za wszelką cenę …

Blanka lubi tę wiadomość

• Jusia 82 Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pelnawiary wrote:
    Blanka,powodzenia na jutro,szczęścia i jeszcze raz szczęścia✊
    Mnie to czeka od stycznia chociaż szczerze mówiąc mam ostatnio wątpliwości czy skoro natura nie pozwoliła jest sens cisnąć na siłę.
    Myślę o ryzyku chorób,o tym czy jest sens męczyć organizm za wszelką cenę …

Jest sens… czasami naturze trzeba trochę pomóc. Naprawdę warto spróbować ♥️

age.png

Starania od 2014 , 1 ICSI maj 2018, 2 ICSI sierpień 2019, 3 ICSI kwiecień 2021
    9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
    10. transfer INVIMED - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200

13.03.2023, g.13:20, Maciejek- 51 cm,2870 g szczęścia do kochania 🧡🧡🧡
    4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
    5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
  • Kari86 Nowa

Wysłany: 3 listopada, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja niedawno urodziłam córeczkę w wieku 38 lat po 4 latach starań. Jest to dla mnie cud. Udało się naturalnie. Natomiast też nachodzą mnie myśli, że w późnym wieku zaszłam w ciążę i obliczam ile lat będę miała jak córka zacznie przedszkole, szkole…

• kicia_kocia Ekspertka

Wysłany: 3 listopada, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka, trzymam kciuki za twoja jutrzejszą wizytę 🍀✊️✊️ wierzę, że Twoje komórki jeszcze cię pozytywnie zaskoczą 🫧🌟

Blanka lubi tę wiadomość

PCOS, starania o drugiego 👶🏼
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ