Ciąża po 40 - grupa wsparcia
-
WIADOMOŚĆ
-
pelnawiary wrote:Blanka,co u Ciebie?✊
Cześć Dziewczyny, jestem po kolejnej wizycie. Dzisiaj 10 dzień stymulacji i 11 dzień cyklu. Wyniki LH i estrogenu wzrosły. Lekarz podczas USG szukał pęcherzyków i nie dostrzegł żadnego. Dał nam dwa wyjścia: kończymy albo działamy jeszcze ostatecznie do poniedziałku w dawce Mensinorm 300 co drugi dzień plus nadal clostilbegyt 2x dziennie. Zdecydowaliśmy działać do poniedziałku. Zadałam pytanie, lekarzowi czy jest szansa że coś urośnie. Odpowiedział, że wszystko jest możliwe. Zastanawiam się gdzie podział się pęcherzyk który był na samym początku o wymiarach 3 mm. Czy może być tak, że lekarz nie widzi go na usg albo się wchłonął. Lekarz z racji tego że to ostatnie nasze in vitro chce zadziałać do końca i nie chce odbierać nadziei.Starania od 2017 roku
Ja - 40 lat, on- 42 lata
On- niskie parametry nasienia, SM
AMH- 0.29, FSH -17,06
12.06.2020 - IUI 1 - nieudana
06.07.2020 r. - IUI 2- nieudana
26.08.2020- IUI 3 - nieudana
09.2024- ivf 1- Stediril, Bemfola, Menopur, Gonapeptyl. Pęcherzyk 10 mm. Stymulacja przerwana. Brak reakcji na leki.
09.2024- priming estrogenowy, Duphaston
10.2024 -ivf 2 - Mensinorm 300-450 Rekovelle 12.0, Clostilbegyt, 5 pęcherzyków, Stymulacja przerwana. Primolut nor -
Blanka wrote:Cześć Dziewczyny, jestem po kolejnej wizycie. Dzisiaj 10 dzień stymulacji i 11 dzień cyklu. Wyniki LH i estrogenu wzrosły. Lekarz podczas USG szukał pęcherzyków i nie dostrzegł żadnego. Dał nam dwa wyjścia: kończymy albo działamy jeszcze ostatecznie do poniedziałku w dawce Mensinorm 300 co drugi dzień plus nadal clostilbegyt 2x dziennie. Zdecydowaliśmy działać do poniedziałku. Zadałam pytanie, lekarzowi czy jest szansa że coś urośnie. Odpowiedział, że wszystko jest możliwe. Zastanawiam się gdzie podział się pęcherzyk który był na samym początku o wymiarach 3 mm. Czy może być tak, że lekarz nie widzi go na usg albo się wchłonął. Lekarz z racji tego że to ostatnie nasze in vitro chce zadziałać do końca i nie chce odbierać nadziei.
Ehhh…..a myślałam,że podrośnie i będzie można działać dalej:(ostatnie inv w sensie refundowane?
Blanka lubi tę wiadomość
-
Ja bardzo wierzę w siłę umysłu. Jest bardzo dużo dowodów na to jak umysł wpływa na nasze ciało. Czasem trzeba poprostu odpuścić i zaufać. Widzieć się myślami na placu zabaw z dzieckiem, lub ja na przykład piekę Bożonarodzeniowe ciasteczka z moją córką 😊
Blanka lubi tę wiadomość
-
Babsi wrote:Ja bardzo wierzę w siłę umysłu. Jest bardzo dużo dowodów na to jak umysł wpływa na nasze ciało. Czasem trzeba poprostu odpuścić i zaufać. Widzieć się myślami na placu zabaw z dzieckiem, lub ja na przykład piekę Bożonarodzeniowe ciasteczka z moją córką 😊
To prawda,umysł ma potężną moc plus nie zapominajmy,że stres ma ogromny wpływ na pracę hormonów,a bez prawidłowej pracy hormonów nie ma nic,komórki,dobrze przygotowanego endometrium itd
Natomiast mnie trudność sprawia przestanie doszukiwania się logiki.Jako umysł ścisły dla mnie 2+2=4,sa dobre wyniki,owulacja,stosunek i jest ciąża.Dlugo zajelo mi przestawienie się,że to nic nie znaczy…że w przypadku płodności nie mamy kontroli,pewne aspekty możemy poprawiać np zmienić dietę,poprawić wyniki,dodać suplementy ale i tak do końca nigdy nie mamy kontroli nad efektem.Blanka lubi tę wiadomość
-
pelnawiary wrote:Ehhh…..a myślałam,że podrośnie i będzie można działać dalej:(ostatnie inv w sensie refundowane?
Tak, refundowane. Ogólnie z racji tego że ja nie reaguje na stymulacje to pozostaje nam AK, ale niestety mąż nie chce. Co do myślenia o dziecku w obrazach to mam to w głowie non stop. Wciąż myślę jakby to było gdyby pojawiło się na świecie.
Starania od 2017 roku
Ja - 40 lat, on- 42 lata
AMH- 0.29, FSH -17,06
09.2024- ivf 1- Stediril, Bemfola, Menopur, Gonapeptyl. Pęcherzyk 10 mm. Stymulacja przerwana. Brak reakcji na leki.
10.2024 -ivf 2 - Mensinorm 300-450 Rekovelle 12.0, Clostilbegyt, 5 pęcherzyków, Stymulacja przerwana. Primolut nor -
Czy może miałyście taką sytuację, że w wyniku stymulacji pęcherzyki pojawiły się dopiero w 11-14 dniu cyklu ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października, 13:35
Starania od 2017 roku
Ja - 40 lat, on- 42 lata
AMH- 0.29, FSH -17,06
Blanka wrote:Cześć Dziewczyny, jestem po kolejnej wizycie. Dzisiaj 10 dzień stymulacji i 11 dzień cyklu. Wyniki LH i estrogenu wzrosły. Lekarz podczas USG szukał pęcherzyków i nie dostrzegł żadnego. Dał nam dwa wyjścia: kończymy albo działamy jeszcze ostatecznie do poniedziałku w dawce Mensinorm 300 co drugi dzień plus nadal clostilbegyt 2x dziennie. Zdecydowaliśmy działać do poniedziałku. Zadałam pytanie, lekarzowi czy jest szansa że coś urośnie. Odpowiedział, że wszystko jest możliwe. Zastanawiam się gdzie podział się pęcherzyk który był na samym początku o wymiarach 3 mm. Czy może być tak, że lekarz nie widzi go na usg albo się wchłonął. Lekarz z racji tego że to ostatnie nasze in vitro chce zadziałać do końca i nie chce odbierać nadziei.
Echh... Jakie to wszystko niesprawiedliwe Mam nadzieję, że ruszy jeszcze coś do poniedziałku...Blanka lubi tę wiadomość
Starania od 2014 , 1 ICSI maj 2018, 2 ICSI sierpień 2019, 3 ICSI kwiecień 2021
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
13.03.2023, g.13:20, Maciejek- 51 cm,2870 g szczęścia do kochania 🧡🧡🧡
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA) -
Blanka wrote:Czy może miałyście taką sytuację, że w wyniku stymulacji pęcherzyki pojawiły się dopiero w 11-14 dniu cyklu ?
Nie mialam takiej sytuacji, u mnie cale stymulacje trwały max 10dni a pęcherzyki byly widoczne już w 5 dniu stymulacji (10mm,13mm,8mm) przy stymulacji lekami Aromek i Menopur 450.Blanka lubi tę wiadomość
2015🤰Syn👦
Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
3 IVF 11/24 .....
Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪 -
Blanka wrote:Czy może miałyście taką sytuację, że w wyniku stymulacji pęcherzyki pojawiły się dopiero w 11-14 dniu cyklu ?
Ja osobiście nie miałam takiej sytuacji, ale skoro lekarz zadecydował o kontynuacji stymulacji, to może jest jeszcze jakaś nadzieja❤️Blanka lubi tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
-> cienkie endo, brak możliwości transferu -
Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję za wszystkie słowa wsparcia. Poczekam do poniedziałku i zrobię wszystko, co zalecił lekarz. Czy po zakończeniu stymulacji lekarz zapisywał Wam jakieś leki do czasu okresu? Zastanawiam się jak to u mnie będzie w sytuacji niskich poziomów LH, estradiolu i prg. Mialam dwa podejścia, jeden po drugim z primingiem pomiędzy więc zastanawiam się, czy znowu coś będę musiała brać gdy wszystko zakończymy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października, 21:00
Starania od 2017 roku
Ja - 40 lat, on- 42 lata
AMH- 0.29, FSH -17,06
Blanka wrote:Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję za wszystkie słowa wsparcia. Poczekam do poniedziałku i zrobię wszystko, co zalecił lekarz. Czy po zakończeniu stymulacji lekarz zapisywał Wam jakieś leki do czasu okresu? Zastanawiam się jak to u mnie będzie w sytuacji niskich poziomów LH, estradiolu i prg. Mialam dwa podejścia, jeden po drugim z primingiem pomiędzy więc zastanawiam się, czy znowu coś będę musiała brać gdy wszystko zakończymy
U mnie dwie stymulacje zakończyły się punkcją. Po jednej dostałam duphaston a po drugiej już nic.
Lekarze często przepisują proga żeby wywołać okres w miarę racjonalnym czasie. Chociaż jak czytam na forum, to i tak przychodzi w miarę szybko, niezależnie czy bierze się progesteron czy nie.Blanka lubi tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
-> cienkie endo, brak możliwości transferu -
Blanka wrote:Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję za wszystkie słowa wsparcia. Poczekam do poniedziałku i zrobię wszystko, co zalecił lekarz. Czy po zakończeniu stymulacji lekarz zapisywał Wam jakieś leki do czasu okresu? Zastanawiam się jak to u mnie będzie w sytuacji niskich poziomów LH, estradiolu i prg. Mialam dwa podejścia, jeden po drugim z primingiem pomiędzy więc zastanawiam się, czy znowu coś będę musiała brać gdy wszystko zakończymy
Po drugiej punkcji kiedy byla szansa na transfer dostałam Duphaston I Cyclogest.Gdy dowiedziałam się że nie będzie transferu, bo nie ma dobrej blastocysty to brałam już tylko Duphaston przez 10dni a później był okres i jeden cykl przerwy.Blanka lubi tę wiadomość
2015🤰Syn👦
Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
3 IVF 11/24 .....
Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪 -
Trzymam mocno za Was kciuki! Wysyłam dobre wibracje i czekam do poniedziałku niecierpliwie razem z Wami. 💕Blanka lubi tę wiadomość
-
Miałam 6 punkcji i nigdy nic nie dostawałam. Okres przychodził zwykle szybciej niż zawszeBlanka lubi tę wiadomość
Starania od 2014 , 1 ICSI maj 2018, 2 ICSI sierpień 2019, 3 ICSI kwiecień 2021
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
13.03.2023, g.13:20, Maciejek- 51 cm,2870 g szczęścia do kochania 🧡🧡🧡
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA) -
Blanka lubi tę wiadomość
PCOS, starania o drugiego 👶🏼 -
Cześć Dziewczyny 🌸Dziękuję Wam za wszystkie słowa wsparcia, odpowiedzi i trzymanie kciuków🍀 🌸jednak biologia, natura, Bóg potrafią zaskoczyć. Byliśmy dzisiaj na wizycie i niespodzianka. Wyniki wzrosły i to o sporo i mamy pęcherzyk. Póki co jeden ale zdaniem lekarza wszystko dopiero teraz ruszyło. Lekarz przedłużył stymulację do czwartku. Dalej clostilbegyt 2x oraz Mensinorm 300 co drugi dzień. Stwierdził że działamy jak psychika pozwoli. Dzisiaj 14 dzień stymulacji 15 dzień cyklu. Zapytałam, ile to jeszcze może trwać na co lekarz stwierdził że wszystko zależy od wyników. Jak będą wzrastać pęcherzyk/ki to będziemy działać dalej. Zastanawiam się ile może trwać taki cykl i stymulacja
kicia_kocia, AMI, pelnawiary, Wa123, alauda lubią tę wiadomość
Starania od 2017 roku
Ja - 40 lat, on- 42 lata
AMH- 0.29, FSH -17,06
Blanka, wspaniałe wieści! 😍 Kolejny dowód żeby nigdy się nie poddawać 🫶
Ostatnio też miałam taki cykl z wydłużona 1 fazą, bo zaczęliśmy stymulację z opoznieniem, wg mojego lekarza nie ma przeciwwskazan do takiej wydłużonej stymulacji dopoki ona dziala. Moj lekarz mówił też, że pęcherzyki potrzebują najbardziej, żeby je rozbujać a przy wielkości 13 mm i więcej już powinny nawet same rosnąć dalej te 2mm dziennie.
Trzymam kciuki żeby wszystko pięknie dalej rosło ✊️✊️
Blanka lubi tę wiadomość
PCOS, starania o drugiego 👶🏼 -
Blanka wrote:Cześć Dziewczyny 🌸Dziękuję Wam za wszystkie słowa wsparcia, odpowiedzi i trzymanie kciuków🍀 🌸jednak biologia, natura, Bóg potrafią zaskoczyć. Byliśmy dzisiaj na wizycie i niespodzianka. Wyniki wzrosły i to o sporo i mamy pęcherzyk. Póki co jeden ale zdaniem lekarza wszystko dopiero teraz ruszyło. Lekarz przedłużył stymulację do czwartku. Dalej clostilbegyt 2x oraz Mensinorm 300 co drugi dzień. Stwierdził że działamy jak psychika pozwoli. Dzisiaj 14 dzień stymulacji 15 dzień cyklu. Zapytałam, ile to jeszcze może trwać na co lekarz stwierdził że wszystko zależy od wyników. Jak będą wzrastać pęcherzyk/ki to będziemy działać dalej. Zastanawiam się ile może trwać taki cykl i stymulacja
🥳🥳🥳pięknie!!!Blanka lubi tę wiadomość
-
pelnawiary wrote:🥳🥳🥳pięknie!!!
kicia_kocia - dziękuję! Odwzajemniam się przesyłając pozytywną energię.
pelnawiary jak u Ciebie? Miałaś już usg i zaplanowaną wizytę?
AMI - masz jakieś wieści o zarodkach?
Trzymam kciuki Dziewczyny !!!!Starania od 2017 roku
Ja - 40 lat, on- 42 lata
AMH- 0.29, FSH -17,06
Blanka wrote:Cześć Dziewczyny 🌸Dziękuję Wam za wszystkie słowa wsparcia, odpowiedzi i trzymanie kciuków🍀 🌸jednak biologia, natura, Bóg potrafią zaskoczyć. Byliśmy dzisiaj na wizycie i niespodzianka. Wyniki wzrosły i to o sporo i mamy pęcherzyk. Póki co jeden ale zdaniem lekarza wszystko dopiero teraz ruszyło. Lekarz przedłużył stymulację do czwartku. Dalej clostilbegyt 2x oraz Mensinorm 300 co drugi dzień. Stwierdził że działamy jak psychika pozwoli. Dzisiaj 14 dzień stymulacji 15 dzień cyklu. Zapytałam, ile to jeszcze może trwać na co lekarz stwierdził że wszystko zależy od wyników. Jak będą wzrastać pęcherzyk/ki to będziemy działać dalej. Zastanawiam się ile może trwać taki cykl i stymulacja
Blanka lubi tę wiadomość